همانطور که میدانید امروزه در اغلب فضاهای کاری از انواع دستگاه حضور و غیاب برای کنترل دقیق و سریع تردد افراد استفاده میکنند. دادههای ثبت شده از ساعت ورود و خروج پرسنل نیز در کسب اطلاع کامل از وضعیت تردد، کنترل دقیق چرخه شیفتهای کاری، تحلیل وضعیت و راندمان فعالیت کارکنان تاثیر مهمی دارد. علاوهبراین ثبت دقیق زمان و تاریخ تردد پرسنل برای جمع زمان کاری، اضافه کاری، مزایا و دیگر فاکتورهای موثر بر فعالیت و حقوق پرسنل بسیار موثر است. این دقت و حساسیت در مدیریت منابع انسانی احتمال سوء استفاده و نقض قوانین توسط پرسنل را کاهش میدهد. با این وجود ممکن است برخی از افراد جهت اهداف شخصی و یا مقاصد غیر اخلاقی خود، قصد دور زدن و تقلب در انجام فرآیند صحیح حضور و غیاب یا به عبارتی هک دستگاه حضور و غیاب را داشته باشند. اگرچه عملکرد ایمن و مکانیزم هوشمند این تجهیزات تا حد امکان موارد تخلف را کاهش دادهاند؛ اما برخی از ترفندها برای ایجاد اختلال و تقلب در دستگاه حضور و غیاب کارآمد هستند. بنابراین در ادامه روشهای تقلب، ترفندهای از کار انداختن دستگاه، راهکارهای جلوگیری از تقلب و ایجاد امنیت بیشتر در دستگاههای حضور غیاب را بررسی خواهیم کرد تا از قابلیت دقیق و قابل اعتماد این فناوری بیشترین بهره را ببرید.
منظور از هک دستگاه حضور و غیاب چیست؟
به زبان ساده، هک دستگاه حضور و غیاب به معنای نفوذ غیرمجاز یا دستکاری و ایجاد اختلال در سیستمهای حضور و غیاب است. این فرآیند با هدف دسترسی به اطلاعات، دستکاری روند طبیعی کنترل تردد، ثبت اطلاعات اشتباه یا ایجاد اختلال در مکانیزم دقیق دستگاه حضور و غیاب بوده و به کمک تکنیکها و روشهای مختلفی انجام میشود. در واقع هر دخالت و اقدامی که به منظور ایجاد اشتباه و بر هم زدن دقت و عملکرد صحیح دستگاه حضور و غیاب صورت بگیرد غیر قانونی است. بنابراین اگر این موارد در فرآیند صحیح دستگاه چالشی ایجاد کنند و منجربه نقض عملکرد قابل اعتماد یا تغییر در ثبت دقیق اطلاعات پرسنل بگردند هک این فناوری محسوب میشود.
مهاجمان (هکرها) ممکن است افراد حرفهای با مقاصد بزرگ باشند که این افراد عموما با تکنیکهای مختلفی مانند نفوذ به سیستم، بهرهبرداری از ضعفهای امنیتی، استفاده از کدهای مخرب یا تلاش برای دستکاری دادهها و… به دستگاه حضور و غیاب دسترسی پیدا میکنند. افراد مبتدی یا پرسنل عادی نیز ممکن است با هدف سوءاستفاده از روند طبیعی فعالیت خود در ساعات کاری، دست به چنین اقداماتی بزنند. بعضی از روشهای متداول تقلب توسط این افراد شامل جابجایی کارتهای حضور و غیاب، استفاده از رمز پرسنلی دیگران، هک اثر انگشت و… برای تخلف در زمان ورود و خروج واقعی است. با این حال اهداف اصلی مهاجمان در هر دو گروه هک دستگاه حضور و غیاب برای دسترسی به منابع و اطلاعات محرمانه، تخلف در ساعات کاری ثبت شده، ایجاد تغییرات غیر قانونی در سیستم حضور غیاب و مختل نمودن ردیابی صحیح و احراز هویت دقیق کارکنان است.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع دستگاه حضور و غیاب | لیست قیمت دستگاه کنترل تردد و ساعت زنی
راه های دور زدن دستگاه حضور و غیاب چگونه است؟
به طور کلی راههای دور زدن دستگاه حضور و غیاب هوش مصنوعی به عوامل مختلفی از جمله مدل و نوع این تجهیزات بستگی دارد. دستگاههای کنترل تردد در دو دسته بیومتریک و غیر بیومتریک وجود دارند لذا امکان تقلب و از کار انداختن انواع قدیمی غیر بیومتریک یعنی مدلهای کارتی، رمزی و پانچی راحتتر است. از طرفی نمونههای بیومتریک که شامل دستگاههای مبتنی بر فاکتورهای بیولوژیکی مانند اثر انگشت، تشخیص چهره و… هستند نیز به روشهای خاص خود هک شده و پیچیدگی بیشتری دارند. اگرچه متدهای دور زدن دستگاه حضور و غیاب بر حسب نوع تکنولوژی به کار رفته در هر مدل از این تجهیزات متفاوت هستند؛ اما به طور کلی اولین اقدام در جهت از کار انداختن دستگاه حضور غیاب ایجاد اختلال در برق رسانی توسط منبع تغذیه یا اتصالات برقی دستگاه است.
علاوهبراین بر هم زدن تنظیمات دستگاه، وارد کردن عوامل مخرب در نرمافزار، ایجاد اختلال در سیستم عامل، تغییر یا ریست کردن دادههای ذخیره شده در پایگاه اطلاعات نیز همگی از راههای از کار انداختن عملکرد صحیح دستگاه کنترل تردد هستند. اما انجام روشهای تقلب در انواع دستگاه کنترل تردد بسیار متفاوت هستند و هر دستگاهی بر اساس مکانیزم خاص خود با تکنیک متفاوتی هک میشود به طور مثال: استفاده از رمز عبور دیگران، هک اثر انگشت با مواد مناسب، استفاده از عکس فرد برای تشخیص چهره همگی از اقدامات تقلب مربوط به دستگاههای مختلف هستند.
هک دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره
دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره از تجهیزات مدرن و بسیار کاربردی کنترل تردد در اغلب مراکز با پروتکلهای امنیتی بالا است. این دستگاه شامل نمونههای بیومتریک بوده و برای کنترل تردد پرسنل از حسگرهای تشخیص چهره استفاده میکند. هک کردن این مدل از دستگاههای حضور غیاب چندان هم ساده نیست؛ اما نقطه ضعف این تجهیزات عدم تشخیص چهره زنده از تصاویر مصنوعی است که به این طریق تقلبهایی برای هک آنها صورت میگیرد.
- استفاده از عکس با وضوح بالا که جزییات تمام رخ فرد را شامل شود و با عکس پرسنلی ثبت شده در دیتابیس دستگاه تشابه زیادی داشته باشد.
- هک به وسیله ماسک سه بعدی با طراحی دقیق و مطابق با جزییات مشابه از چهره فرد مورد نظر
- گریم حرفهای و غیر قابل تشخیص با چهره واقعی شخص
- در صورت دسترسی و هک نرمافزار دستگاه نیز میتوان تصویر کاربر را حذف نمود و تصویر فرد دیگری با همان مشخصات پرسنلی سابق را جایگزین کرد.
بیشتر بخوانید: بررسی تخصصی برترین دستگاه حضور و غیاب سوپریما + معرفی شرکت suprema
روش جلوگیری از دور زدن دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره
اگرچه مدلهای تشخیص چهره از انواع مدرن و مجهز دستگاه کنترل تردد هستند اما وجود این باگها سبب ایجاد اختلال، کاهش سطح امنیت و اعتماد به این تجهیزات میشود. بنابراین مراکز تولیدکننده سعی نمودند تا مکانیزم دستگاهها را به روزرسانی نموده و احتمال تقلب در این تجهیزات را به صفر نزدیک کنند. از آنجایی که ورژنهای قدیمی قادر به تشخیص چهره واقعی از تصویر مصنوعی نبودند؛ لذا در مدلهای جدید میزان حساسیت سنسورها و پردازندهها را ارتقا دادهاند به طوری که با تصاویر سه بعدی نیز امکان دور زدن این تجهیزات وجود ندارد. علاوهبراین در اغلب مدلها به ویژه نمونههای سفارشی از آیتمهای ترکیبی مانند تشخیص چهره و اثر انگشت یا موارد دیگر برای کاهش احتمالی تقلب استفاده میشود.
دور زدن دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی
همانطور که از اسم این مدل پیدا است برای احراز هویت و ثبت اطلاعات پرسنلی از روش بیومتریک اثر انگشت استفاده میکند. اگرچه اثر انگشت هر شخصی کاملا منحصربهفرد است؛ اما وجود ضعف در تشخیص اثر انگشت تقلبی نسبت به نمونه طبیعی سبب بروز انواع تقلب در دستگاههای اثر انگشتی میشود.
- هک اثر انگشت با ژلاتین یا چسب
- ساخت اثر انگشت تقلبی با خمیر بازی
- استفاده از رژلب برای هک دستگاه اثر انگشتی
- ثبت و جایگزین کردن اثر انگشت شخصی دیگر به جای فرد مدنظر
روش جلوگیری از هک دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی
امکان دور زدن دستگاه اثر انگشت، آن هم با روشهای مختلف سبب کاهش سطح کیفیت در مدیریت منابع انسانی میشود. به این ترتیب اقداماتی برای جلوگیری با این تخلفات انجام میگیرد. در مدلهای جدید دستگاه اثر انگشتی برای تشخیص بافت زنده اثر انگشت از نمونههایی مصنوعی، سنسورهای نوری مجهز به تکنولوژی ،LFD با قابلیت تشخیص بافت زنده از مدلهای تقلبی به کار رفته است. البته جهت کاهش احتمال دور زدن دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی، دوربینهای ضبط تصاویر یا کمک گرفتن از منابع انسانی نیز استفاده میگردد. این دو ایده برای نظارت بر ثبت دقیق تردد به دور از تخلف روشهایی ساده و کارآمد محسوب میشوند.
بیشتر بخوانید: انواع تجهیزات کنترل تردد و کاربرد آنها در مکان های مختلف
دور زدن دستگاه کنترل تردد تشخیص صدا
این دستگاه کنترل تردد نیز از تکنولوژی تشخیص صدا برای احراز هویت استفاده میکند و با وجود مجهز بودن به سطح امنیتی قابل ملاحظه آن، در برخی موارد اماکن انجام تقلب وجود دارد. این فناوری هویت پرسنل را از دریافت صدا و آنالیز آن انجام میدهد که در این زمینه قابلیت تشخیص صدای زنده و واقعی فرد از نمونه فیک یا ضبط شده برای پردازندههای دستگاه مقدور نیست.
- استفاده از ویس ضبط شده صدای مخاطب برای تردد غیرمجاز
- دور زدن دستگاه با صدای مشابه توسط فرد توانا در تقلید صدا
- ایجاد نویز و صداهای جانبی برای کاهش دقت و تشخیص صدا
راهکار جلوگیری از هک دستگاه حضور و غیاب تشخیص صدا
با وجود مکانیزم بیومتریک این دستگاه روشهای تقلب برای دور زدن آن نسبتا راحت است. بنابراین برای پیشگیری از چنین تخلفاتی باید نرمافزار و سیستم عامل دستگاه را به بهترین ورژن روز ارتقا دهید. همچنین استفاده از دستگاههای ترکیبی با حسگر تشخیص چهره یا اثر انگشت نیز راهکار مناسبی است. البته مدلهای پیشرفته امروزی مجهز به سنسورهای تشخیص امواج تولید شده از تارهای صوتی هستند که خود درصد انجام تقلب را کاهش میدهند.
دور زدن دستگاه ثبت تردد رمزی یا کدی
دستگاههای ثبت تردد رمزی از مدلهای قدیمی با مکانیزم بسیار ساده هستند. اگر در زمینه استفاده از این مدل روی عبور و مرور پرسنل نظارتی صورت نگیرد به راحتی قابل دور زدن و انجام تخلف در ثبت تردد است. در این دستگاهها برای هر فرد یک رمز یا کد یکتا در نظر گرفته میشود. بنابراین زمان درج رمز، احراز هویت انجام شده و مشخصات پرسنلی کاربر توسط نرمافزار دستگاه تایید و ثبت میگردد.
- سرقت غیرمجاز رمز یا کد توسط شخص دیگر
- سپردن تعمدی رمز عبور به دیگر پرسنل برای وارد کردن تردد به جای همدیگر
- تغییر رمز پرسنلی ثبت شده در پایگاه اطلاعات نرمافزار دستگاه
بیشتر بخوانید: معرفی انواع دستگاه حضور و غیاب ویردی (virdi)
روش جلوگیری از دور زدن دستگاه حضور غیاب رمزی
اگرچه استفاده از این دستگاههای مبتدی هنوز هم منسوخ نشده و در برخی از امکان کاربرد دارند؛ اما راحتی در امکان تقلب و دور زدن این تجهیزات سبب شده تا زمینه کاربردی محدودی داشته باشند. با این وجود استفاده همزمان از دوربین داخلی ثبت تصاویر یا نیروی انسانی ناظر بر روند دقیق تردد پرسنل، دو راهکار رایج برای جلوگیری از روشهای تقلب در زمینه دستگاههای حضور و غیاب رمزی هستند.
هک دستگاه حضور و غیاب تشخیص عنبیه
از جدیدترین فناوریهای به کار رفته در دستگاههای حضور غیاب، احراز هویت با استفاده از حسگرهای تشخیص عنبیه (lris) در امکانی با سطح امنیتی ویژه است. علت سطح بالای امنیت این پروتکل نیز خاص بودن عنبیه چشم هر فرد مانند اثر انگشت او است. با وجود این قابلیت بیومتریک و بر اساس مشخصه بیولوژیکی عنبیه چشم، عامل احراز هویت یک فرد برای دیگران در دسترس نیست و میتوان ادعا کرد که تقلب در این سیستم حضور و غیاب نسبتا ضعیف است.
- حساسیت عنبیه و سنسورهای تشخیص عنبیه به میزان نور محیط ممکن است راهی برای ایجاد اختلال بر تشخیص و عملکرد صحیح دستگاه باشند.
- تغییر در اطلاعات فردی و نمونه عنبیه ذخیره شده در نرمافزار دستگاه نیز سبب دور زدن این فناوری میشود.
- شرایط محیطی نامساعد مانند دماهای خیلی سرد یا گرم، آلودگی و گردوغبار روی حسگرها نیز سبب عدم عملکرد صحیح دستگاه میشوند.
نحوه جلوگیری از تقلب در دستگاه کنترل تردد تشخیص عنبیه
اگرچه اماکن تقلب در دستگاههای تشخیص عنبیه بسیار ضعیف است. با این وجود برای به صفر رساندن این احتمال باید از تنظیم نور محیط، عدم حرارت، تابش مستقیم آفتاب، کثیف شدن حسگر دستگاه و… جلوگیری کرد تا امکان تخلف و اختلال در کنترل تردد تشخیص عنبیه غیرممکن شود.
تقلب در دستگاه حضور و غیاب پانچی
سادهترین نوع دستگاه کنترل تردد به مدلهای مکانیکی (غیر بیومتریک) پانچی تعلق دارد. این نوع دستگاه برای احراز هویت، کارت هر پرسنل را از طریق قسمت مخصوص تعبیه شده در دستگاه پانچ میکند یا در برخی مدلها کارت را مهر میزند. با این مکانیزم ساده به راحتی امکان هک شدن وجود دارد و عدم نرمافزار مخصوص برای این دستگاهها نیز راه دور زدن و روشهای تخلف را برای افراد سودجو باز میگذارد. این دستگاه فقط از روی اطلاعات کارت، ساعت تردد را ثبت میکند و قابلیت احراز هویت ندارد پس پرسنل میتوانند بجای هم کارت بزنند.
روش جلوگیری از هک دستگاه پانچی
این دستگاه با مکانیزم بسیار مبتدی خود به راحتی قابل تقلب است پس برای پیشگیری از بروز چنین اقداماتی حضور اپراتور یا نگهبان کنترل تردد را در نظر بگیرید. همچنین تعبیه دوربینهای مدار بسته با مکانیسم فیس دیتکشن و فیس رکوگنیشن نیز درصد تخلف در استفاده از این دستگاه را کاهش میدهد.
تقلب در دستگاه کنترل تردد کارتی
مدلهای حضور و غیاب کارتی از تجهیزات ساده و روشهای غیر بیومتریک بوده و مناسب اماکن کوچک با بودجههای پایینتر هستند. البته در صورت عدم نظارت صحیح توسط اپراتور کنترل تردد قابل تقلب و دور زدن هستند.
- استفاده از کارت پرسنلی دیگران برای تردد
- جابجایی کارت توسط پرسنل یا کارت زنی برای چند کاربر توسط یک نفر
- تغییر مشخصات پرسنلی ذخیره شده در دیتابیس دستگاه مطابق با کارت فرد دیگر
- احتمال مفقود شدن کارت و سوءاستفاده برای عبور و مرور از آن توسط فرد یابنده
نحوه جلوگیری از هک دستگاه حضور غیاب کارتی
با وجود کاربرد بسیاری که این دستگاه هنوز هم در بسیاری از فضاها برای ثبت دقیق و سریع تردد دارد؛ اما بروز درصد بالای تخلفات در کنترل تردد با آن، نیازمند در نظر گرفتن پروتکلهای امنیتی بیشتری است. نظارت دقیق بر تردد پرسنل به کمک دوربینهای امنیتی یا نگهبان حضوری در محل دستگاه بهترین راهکار کاهش تقلب در استفاده از دستگاههای کارتی است. البته میتوان مدلهای ترکیبی را به صورت سفارشی نیز تهیه نمود تا از آیتمهای دیگری نیز در ثبت صحیح تردد پرسنل استفاده کند.
بیشتر بخوانید: منظور از تخلیه اطلاعات دستگاه حضور و غیاب چیست؟ | روش های مختلف خروجی گرفتن از دستگاه حضور غیاب
راهکار سازمان ها برای کاهش تقلب در سیستم های حضور و غیاب چیست؟
با این تفاسیر ممکن است هر یک از دستگاههای حضور و غیاب بر اساس مکانیزم و سطح ایمنی خود باز هم مورد هک و دور زدن توسط افرادی با مقاصد مختلف قرار بگیرند. بنابراین هر سازمان و واحد کاری که قصد استفاده از این تکنولوژیها را دارد؛ موظف است تا بر حسب سطح امنیت محیط مدنظر خود به اعمال برخی راهکارهای جانبی برای جلوگیری از اختلال در ثبت تردد بپردازد.
نظارت مستقیم بر دستگاه های حضور و غیاب
نظارت مستقیم بر دستگاههای کنترل تردد اولین اقدامی است که به راحتی انجام میشود. بنابراین با استخدام یک نیروی انسانی معتمد میتوان نگهبانی و نظارت بر ثبت تردد واقعی و بدون تخلف پرسنل را تضمین نمود. همچین از عملکرد بدون اشتباه و از بین بردن احتمال تقلب به روشهای مختلف اطمینان حاصل نمایید.
تعریف سطوح دسترسی محدود برای کاربران
این فرآیند را توسط مدیریت کاربران در سیستم نرمافزاری دستگاه کنترل تردد انجام میدهند. ابتدا لازم است لیستی از کاربران را با مشخصات پرسنلی تهیه نمود و سپس سطح دسترسی هر کاربر را بر اساس نقش او معین کنید. نقش، قابلیت دسترسی کاربر به امکانات مختلف سیستم دستگاه را معین میکند. بنابراین هر کاربر بر حسب نقش خود به قسمتهایی مانند تبهای پرسنلی، مدیریت، جریانها و دیگر بخشها دسترسی خواهد داشت. سطوح دسترسی بر اساس نقشهای تعریف شده در سیستم دستگاه حضور و غیاب مشخص شده و این نقشها شامل: مدیر سیستم، مدیر، اپراتور، کاربر، جانشین، مدیر حضور غیاب و سایر کاراکترها هستند.
بررسی تغییرات احتمالی در دستگاه حضور و غیاب
برای پیشگیری یا تشخیص تغییرات غیر قانونی که ممکن است افراد سودجو در فرآیند صحیح و طبیعی دستگاه کنترل تردد پیش بیاورند، بهتر است طی بازههای زمانی مناسب بررسی دورهای از بخش سیستمی و نرمافزاری دستگاه انجام شود. ضمنا با سرویس به موقع قسمت سختافزاری، تعمیر یا تعویض به موقع قطعات، تمیزی و چک نمودن آیتمهای مختلفی مانند حسگرها نیز میتوان از بروز اختلالهای تعمدی یا مشکلات معمول دستگاه مطلع شد.
چرا امنیت در سیستم های حضور و غیاب اهمیت دارد؟
همانطور که میدانید استفاده از دستگاههای حضور و غیاب در راستای حفظ حراست و کنترل هرچه بهتر منابع انسانی است. این فناوری در اماکن کاری تاثیر بسزایی داشته و برای احراز هویت، بررسی دقیق تردد پرسنل با ثبت تاریخ و ساعت واقعی کاربرد دارد. استفاده از نیروی انسانی و روشهای منسوخ قدیمی به صرف زمان، هزینه و انرژی زیادی منجر شده و راندمان مدیریت منابع انسانی را با کاهش کیفیت همراه میسازد. این تکنولوژی نه تنها برای حضور و غیاب، بلکه جهت جلوگیری از تردد افراد غیر مجاز و تخلفات امنیتی نیز نقش مهمی دارد. با استفاده از این دستگاه به راحتی هویت پرسنل احراز شده و اجازه تردد صادر میشود و یا هشدار کاربر غیر مجاز ارسال میگردد. به این ترتیب از تعدی و بروز مشکلات امنیتی توسط افراد غیرمجاز در محیط مدنظر جلوگیری میشود. در غیر این صورت ممکن است در اماکن کاری، محیطهای امنیتی و نهادهای مهمی مانند سیستمهای بانک داری، هر فردی بتواند پروتکلهای امنیتی را کنار بزند. در نتیجه با مقاصد ممنوعه و خطرساز به محیطهای غیر مجاز وارد شود و به منابع مهم اطلاعات محرمانه دسترسی پیدا کند.
بیشتر بخوانید: مهمترین مشکلات دستگاه حضور و غیاب + تعمیر دستگاه حضور و غیاب
سوالات متداول درباره هک دستگاه حضور و غیاب
آیا امکان تغییر ساعت دستگاه حضور و غیاب برای پرسنل سازمان ها وجود دارد؟
اگرچه تنظیمات این بخش در دسترس اپراتور یا ادمین سیستم است؛ اما در صورتی که پرسنل به نرمافزار و سیستم دستگاه دسترسی یابند، از بخش Setting و قسمت Date and Time میتوانند تغییرات زمان را اعمال کنند.
چگونه می توان رمز مادر دستگاه حضور و غیاب را پیدا کرد؟
رمز مادر یک کد مهم امنیتی برای دسترسی خاص به مدیریت تنظیمات و اطلاعات سیستمی محرمانه دستگاه ثبت تردد است. این کد را میتوان با الگوریتمهای پیچیده مانند کرک کردن رمز پیدا نمود.
امن ترین دستگاه حضور و غیاب کدام است؟
با وجود مکانیزم و عملکرد تمامی دستگاههایی که بررسی نمودیم، مسلما دستگاه کنترل تردد تشخیص عنبیه امن ترین نوع این تجهیزات است که احتمال تقلب را به صفر نزدیک میکند.
دور زدن کدام یک از دستگاههای حضور و غیاب راحت تر است؟
همانطور که اشاره شد دستگاههای کنترل تردد پانچی، رمزی و کارتی به ترتیب از سادهترین مکانیزمها برای دور زدن ثبت صحیح تردد و انجام تخلف هستند.
بیشتر بخوانید: بررسی برترین دستگاه حضور و غیاب zkteco + معرفی شرکت ZK (زدکی)
جمع بندی
دانستیم که دستگاههای حضور غیاب انواع مختلفی دارند و از لحاظ ویژگیهای ساختاری و مشخصات فنی با یکدیگر متفاوت هستند. همچنین این تنوع در نوع پروتکل امنیتی و سطح کیفیت هر یک از این دستگاهها نیز وجود دارد. با وجود نقاط ضعف و قوت در هر مدل، میتوان بر حسب نیاز و سطح اهمیت اجرای پروتکلهای امنیتی در محیط مدنظر نمونه مناسب را استفاده نمود. با این وجود سادهترین عملکرد و ارزانترین قیمت به مدلهای پانچی و رمزی تعلق میگیرد و مدلهای تشخیص عنبیه و چهره نیز از پیشرفتهترین تکنولوژی روز با قیمت بالاتر هستند. ضمنا اگر به دنبال مدلهایی با سطح امنیتی متوسط و قیمت اقتصادی هستید، انواع دستگاه اثر انگشتی و تشخیص صدا گزینه مناسبی محسوب میشوند. به طور کلی دستگاههای کنترل تردد بر حسب قابلیتها، کیفیت طراحی و ساخت، سطح دقت در احراز هویت و… قیمتهای متفاوتی دارند و بودجه شما نیز در انتخاب نوع دستگاه موثر است.