انواع تجهیزات کنترل تردد و کاربرد آنها در مکان های مختلف

انواع تجهیزات کنترل تردد و کاربرد آنها در مکان های مختلف
در این مقاله، به بررسی جامع و دقیق‌تر انواع تجهیزات کنترل تردد و کاربردهای آن‌ها در مکان‌ها و محیط‌های مختلف، از جمله سازمان‌ها، ادارات، و مراکز تجاری و غیره، پرداخته شده است. هر یک از این تجهیزات ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارند و می‌توانند بستری مؤثر برای کنترل و مدیریت تردد در مکان‌های مختلف فراهم کنند؛ بنابراین، با انتخاب صحیح و استفاده از تجهیزات کنترل تردد بر اساس نیازها و شرایط محیطی، می‌توان به بهبود امنیت و مدیریت تردد در این مکان‌ها کمک کرد.

راهنمای مطالعه

حفظ امنیت در هر مکانی که افراد از آن عبور و مرور می‌کنند، امری حیاتی و اساسی است. حضور در محیط‌های امن برای افراد ایجاد آرامش و اطمینان می‌کند، به همین خاطر نصب تجهیزات کنترل تردد برای سازمان‌ها، شرکت‌های دولتی و خصوصی، نهادهای دولتی، پارکینگ‌ها و مکان‌های پر تردد لازم و ضروری است. با نصب و بهره‌برداری از سیستم کنترل تردد می‌توان اطمینان حاصل کرد که همه چیز تحت کنترل است و امنیت به بهترین شکل حفظ می‌شود؛ علاوه بر این سیستم‌ها افراد را تشویق به رعایت قوانین و نظم در مکان‌های عمومی می‌کنند. تجهیزات کنترل تردد، جهت کنترل ورود و خروج افراد مورداستفاده قرار می‌گیرند. در این سیستم‌ها از تجهیزات سخت‌افزاری شامل انواع دستگاه کنترل تردد افراد، کالا و خودرو؛ و نرم‌افزار سیستم جامع کنترل تردد برای ایجاد سامانه اتوماسیون کنترل ورود و خروج کارکنان، مراجعین و ماشین‌ها در پارکینگ، آسانسور، ورودی و خروجی محوطه‌ها استفاده می‌شود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی انواع مختلفی از آنها بر اساس نوع و کارکرد خود برای استفاده در سازمان‌ها و نهادها و مکان‌های عمومی در دسترس هستند و هر سازمان می‌تواند بر اساس نیاز و کاربرد خود از آنها بهره‌برداری نمایند. در این مقاله، به معرفی کامل انواع تجهیزات کنترل تردد و کاربرد آنها در مکان‌های مختلف می‌پردازیم.

مکسا بنر تجهیزات کنترل تردد و امنیت

منظور از سیستم کنترل تردد چیست؟

منظور از سیستم کنترل تردد، سامانه هوشمندی است برای مدیریت بهتر ورود و خروج افراد در یک مکان است. به‌کارگیری تجهیزات سیستم کنترل تردد، نظم و انضباط در ورود و خروج را بهبود بخشیده و امنیت در آن محیط را تأمین کرده و درصد خطر را به حداقل می‌رساند. برای افزایش امنیت دیتا سنترها، سازمان‌ها از سیستم‌های کنترل تردد الکترونیکی بهره می‌برند. این سیستم‌ها برای محدودکردن و کنترل تردد و ردیابی داده‌های تردد، از اسناد هویت کاربر، کارت‌های کنترل تردد کارکنان، اطلاعات بیومتریک و گزارش‌ها متکی بهره می‌برند. برخی از این سیستم‌ها دارای پنل‌های کنترل تردد و همچنین آلارم برای کنترل تردد هوشمند به اتاق‌ها و ساختمان‌ها هستند. همچنین، این سیستم‌ها قابلیت اتصال به نرم‌افزار مانیتورینگ را دارند. تجهیزات سیستم کنترل تردد با ارزیابی اطلاعات ورود از جمله گذرواژه‌ها، شماره شناسایی شخصی (PIN)، اسکن‌های بیومتریک و علائم امنیتی و دیگر عوامل تأیید اعتبار، وظیفه تأیید هویت و کنترل هوشمند تردد را بر عهده دارند. سیستم‌های کنترل تردد چندعاملی که نیاز به دو یا چند عامل برای تأیید اعتبار دارند، اغلب بخش مهمی از لایه‌های نظارتی و دفاعی تجهیزات کنترل تردد را تشکیل می‌دهند. 

انواع تجهیزات کنترل تردد کدام اند؟

از آنجایی که تجهیزات کنترل تردد نقش مهمی در تامین امنیت و حفظ حراست در محیط‌های مختلف از جمله ساختمان‌های اداری تا پارکینگ‌ها و اماکن عمومی را ایفا می‌کنند؛ بنابراین این تجهیزات را بر حسب هدف کاربردی و نیازهای متنوع کاربران، متناسب با اماکن مختلف طراحی و تولید نموده و هر یک از مکانیزم و‌ قابلیت‌های خاص خود برخوردار هستند. حال آن که با مفهوم سیستم کنترل تردد آشنا شده‌اید، در این بخش قصد داریم به بررسی انواع تجهیزات کنترل تردد بپردازیم تا بیشتر با کاربردهای آن‌ها را بشناسید. بررسی این بخش به شما کمک خواهد کرد تا عملکرد و کاربردهای هر یک از این تجهیزات را بهتر درک کرده و بتوانید انتخاب مناسبی تری برای نیازهای خود داشته باشید.

منظور از سیستم کنترل تردد چیست؟

منظور از سیستم کنترل تردد چیست؟

دوربین مداربسته

یکی از دغدغه‌های مهم افراد در محیط کار، داشتن اطمینان از امنیت فضای کار و زندگی است؛ به‌گونه‌ای که حتی در صورت عدم حضور فیزیکی، بتوانند به‌راحتی آن محیط را زیر نظر داشته باشند و اتفاقات آن را رصد کنند. دوربین مداربسته یک وسیله الکترونیکی است که برای ضبط تصاویر و نظارت بر فعالیت‌ها رخدادها در مکان‌های مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد. این دوربین‌ها از طریق اتصال به سیستم‌های ضبط تصویر و مانیتورینگ، امکان دسترسی به تصاویر ضبط شده را فراهم می‌کنند و در ایجاد امنیت و نظارت در مکان‌های عمومی، تجاری، و اداری نقش مهمی دارند. در ادامه به بررسی انواع دوربین‌های مداربسته و کاربردهای آن‌ها می‌پردازیم.

دوربین دام dome: دوربین مداربسته دام یا Dome یکی از انواع دوربین‌های مداربسته است که شکلی گرد یا گنبدی دارد. نام این دوربین نیز از شکل گنبدی آن گرفته شده است؛ “Dome” به معنای گنبد در زبان انگلیسی است. دوربین مداربسته Dome اغلب در سقف نصب می‌شود و یکی از پرطرف‌دارترین انواع دوربین‌های مداربسته است.

دوربین اسپید دام speed dome: دوربین اسپید دام (Speed Dome) یکی از قدرتمندترین دوربین‌های مداربسته است که برای کنترل تردد و بررسی جزئیات به کار می‌رود. این نوع دوربین مداربسته، همچنین با نام‌هایی مانند دوربین گردان، دوربین PTZ (مخفف Pan Tilt Zoom) و دوربین چرخشی در بازار شناخته می‌شود.

دوربین پاناروما panaromic: دوربین مداربسته وایرلس پانوراما با قابلیت‌های بسیاری، ابزاری کارآمد و کوچک است که می‌تواند محیط را به‌صورت ۳۶۰ درجه پوشش دهد. این دوربین قابلیت کنترل آنلاین و انتقال صدا باکیفیت بالا را فراهم می‌کند و بدون نیاز به نصاب می‌توان از آن استفاده کرد.

دوربین باکس یا دوربین صنعتی: دوربین مداربسته باکس یا صنعتی، نوع خاصی از دوربین‌های نظارتی است که به آنها دوربین باکس (BOX) یا دوربین جعبه‌ای نیز گفته می‌شود. این دوربین‌ها به دلیل مقاومت بالا و امکانات ویژه‌ای که دارند، اغلب دارای ویژگی‌هایی همچون دوربین ضدزنگ، دوربین ضد انفجار یا دوربین چرخشی هستند.

دوربین بولت bullet: دوربین مداربسته بولت، با ظاهری استوانه‌ای که نامش از شباهت ظاهری به گلوله (Bullet) گرفته شده، یک سیستم نظارتی محبوب است که اغلب بر روی دیوار نصب می‌شود. این دوربین‌ها دارای ویژگی‌هایی مانند ضدآب بودن، زاویه دید گسترده و قابلیت دید در شب هستند و معمولاً در دو نوع آنالوگ و تحت شبکه تولید می‌شوند. این دوربین‌های مقرون‌به‌صرفه بهترین انتخاب برای فضای باز مانند باغ، گلخانه‌ها، محوطه خارج از ساختمان، حیاط و هستند.

دوربین پن تیلت ptz: دوربین‌های پن تیلت (Pan Tilt)، سیستم‌هایی قدیمی‌تر از دوربین‌های PTZ است که قبل از ظهور آنها وجود داشتند. این سیستم‌ها شامل خود پوزیشنر، دوربین و لنز زوم هستند که به‌صورت یکپارچه ساخته شده‌اند. یکی از مزایای اصلی استفاده از موقعیت‌دهنده‌های پن تیلت انعطاف‌پذیری آنهاست، به این معنی که کاربران می‌توانند به‌جای استفاده از دوربین‌های متحرک محدود به یک دوربین، از چند دوربین مختلف با زوم‌های متفاوت استفاده کنند. این دوربین‌ها معایبی همچون مشکلات در یکپارچه‌سازی شبکه IP، PTZ سریع و مقاومت در برابر باد دارند.

دوربین حرارتی thermal: دوربین مداربسته حرارتی thermal، یا همان دوربین مداربسته گرمایی، از نظر فنی بر پایه اندازه‌گیری و تصویربرداری از امواج حرارتی برای ایجاد تصاویر استفاده می‌کند. این نوع دوربین معمولاً برای تصویربرداری در شرایط نوری کم و محیط‌هایی که دسترسی به نور مناسب ممکن نیست، مورداستفاده قرار می‌گیرد و معمولاً مشابه دوربین‌های مداربسته عادی است.

دوربین ماژولار modular: دوربین مداربسته ماژولار، یک نوع دوربین مداربسته است که از قطعات ماژولار تشکیل شده و قابلیت تنظیم و سفارشی‌سازی بر اساس نیازهای مختلف است. این مدل دوربین‌ها برای محیط‌هایی که نیاز باشد چهره افراد به طور مستقیم مشاهده، ضبط و قابل‌شناسایی باشد، مناسب است و در خرده‌فروشی‌ها (شامل فروشگاه‌ها، سوپرمارکت‌ها، مغازه‌ها و…)، بانک‌ها، هتل‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد.

دوربین دید در شب: دوربین‌های مداربسته دید در شب از فناوری مادون‌قرمز برای ثبت تصاویر در شرایط کم‌نور و تاریک استفاده می‌کنند. این تکنولوژی به دوربین‌ها اجازه می‌دهد تا در تاریکی با استفاده از نور مادون‌قرمز، محیط را نظارت کرده و تصاویر واضحی را ضبط کنند. دید در شب بهترین انتخاب برای نظارت در شرایط تاریک و شب است، و این دوربین‌ها محیط را حتی در عدم روشنایی پوشش می‌دهند.

دوربین اتوترکینگ auto tracking: سیستم تصویربرداری اتوترکینگ، ابزاری حیاتی در سالن‌های کنفرانس است که به‌صورت خودکار تصاویر باکیفیت را ضبط و نمایش می‌دهد. این سیستم، دوربین‌های ویدئوکنفرانس را به‌صورت خودکار به سمت سخنران هدایت می‌کند تا تصاویر ویدئویی به طور هم‌زمان با صدا پخش شود. از جمله ویژگی‌های مهم این سیستم، امکان استفاده از چندین دوربین به‌منظور نمایش تصاویر متنوع و کیفیت بالا بر روی مانیتور است. این ابزار اهمیت بسیاری در فضای کنفرانسی دارد که به‌اشتراک‌گذاری محتوا و ارتباطات بصری با شرکت‌کنندگان می‌پردازد.

دوربین تحت شبکه یا دوربین ip: دوربین‌های تحت شبکه یا IP ارائه‌دهنده تصاویر باکیفیت و وضوح‌بالا هستند؛ اما این امر می‌تواند نیازهای پهنای باند و ذخیره‌سازی را افزایش دهد. برای ارائه کیفیت تصویر مناسب، شبکه باید دارای پهنای باند کافی باشد.

دوربین پلاک خوان: دوربین‌های مداربسته پلاک خوان با رزولوشن و کیفیت تصویر بالا، قابلیت ثبت پلاک اتومبیل‌ها را دارند و معمولاً در مکان‌هایی مانند پارکینگ‌ها، مجتمع‌ها، خیابان‌ها و ادارات نصب می‌شوند. این دوربین‌ها دارای قابلیت دید در شب بوده و در شرایط نور کم یا تاریکی، پلاک‌ها را بادقت ثبت می‌کنند. همچنین، دارای نرم‌افزار داخلی برای شناسایی و ضبط پلاک خودروها هستند و حتی در شرایط سرعت بالا و نور آزاردهنده چراغ خودرو عملکرد مناسبی دارند. این دوربین‌ها معمولاً جزو دوربین‌های بولت دسته‌بندی می‌شوند و دارای بدنه‌ی فلزی و استاندارد IP برای مقاومت در برابر شرایط آب‌وهوایی مختلف هستند.

دوربین ضد انفجار explosion protected: دوربین‌های مداربسته ضد انفجار برای استفاده در محیط‌های خطرناک و پرخطر طراحی شده‌اند. این دوربین‌ها با پوشش‌های ویژه‌ای از احتمال سوختن یا انفجار جلوگیری می‌کنند و قادرند به طور ایمن در مکان‌هایی که خطر انفجار وجود دارد، عمل کنند. مناسب برای صنایعی مانند نفت، گاز و شیمی بوده و قادرند در صورت وقوع حوادث انفجاری، علت و خسارت‌ها را تحلیل کنند. این دوربین‌ها امکان نظارت بر فرآیندهای تولیدی و کنترل کیفیت را نیز فراهم می‌کنند.

دوربین چشم ماهی: دوربین فیش آی یا Fisheye یک نوع ویژه از دوربین‌های تحت شبکه است که قابلیت ثبت تصاویر در تمامی زوایا را داراست. نام این دوربین به دلیل شباهت عملکرد لنز آن به چشم ماهی است.

دوربین مداربسته

دوربین مداربسته

سیستم های مدیریت نظارت تصویر

در حال حاضر، سیستم‌های مداربسته تلویزیونی (CCTV) در مراکز صنعتی و اداری برای نظارت بر محیط فیزیکی و کارکنان استفاده می‌شوند. این سیستم‌ها برای کنترل ورود و خروج افراد و نظارت از فواصل دور از طریق شبکه تلفن بدون نیاز به حضور فیزیکی کاربران به کار می‌روند. با ظهور تکنولوژی‌های HD و Full HD، کیفیت تصاویر افزایش‌یافته و انتقال اطلاعات بر روی شبکه‌های LAN و مدیریت بر پایه نرم‌افزارهای هوشمند، استفاده از این سیستم‌ها بیش‌ازپیش ضروری شده است.

آنالیتیک دوربین مداربسته: تکنولوژی آنالیتیک دوربین مداربسته یا تکنولوژی تجزیه‌وتحلیل ویدئویی، قادر است رخدادهای خاصی مانند تخمین سن، تشخیص جنسیت، شناسایی رفتارهای مشکوک و چهره، و همچنین تعریف مناطق ممنوعه را در تصاویر ضبط شده تحلیل کند.

نرم افزار انتقال تصویر: نرم‌افزار انتقال تصویر، ابزاری است که تصاویر ویدئویی از دوربین‌های مداربسته یا دستگاه‌های ضبط تصویر را به سرور یا دستگاه دیگری منتقل می‌کند. این نرم‌افزارها امکان مشاهده و کنترل بر تصاویر را از راه دور، از طریق اینترنت یا شبکه‌های داخلی فراهم می‌کنند و شامل ویژگی‌هایی مانند ضبط تصاویر، مشاهده زنده، پخش مجدد تصاویر ضبط شده، اعلان‌های هشدار، و مدیریت دستگاه‌های متصل هستند.

سیستم نظارت تصویری: استفاده از خدمات دوربین‌های مداربسته و سیستم‌های نظارت تصویری، نیاز اساسی و حیاتی کسب‌وکارها شده است. این تجهیزات، امنیت اولیه را برای آن‌ها فراهم می‌کنند و از خسارات احتمالی جلوگیری می‌کنند. همچنین، با نظارت دقیق بر عملکرد کارکنان و ارتقای بازدهی آنها، کیفیت خدمات به مشتریان نیز بهبود می‌یابد.

دستگاه های حضور و غیاب به عنوان یکی از مهم ترین تجهیزات کنترل تردد

دستگاه‌های حضوروغیاب با قابلیت ثبت ورود و خروج کارکنان، بهبود مدیریت حضوروغیاب را فراهم می‌کنند. در ادامه با انواع آن آشنا می‌شویم.

دستگاه حضور و غیاب کارتی: دستگاه کنترل تردد کارتی به‌وسیله کارت، ترددهای افراد را در زمان و مکان مشخص شده توسط مدیریت یا مسئولان مربوطه کنترل می‌کند. این دستگاه از طریق پورت شبکه و به‌صورت آنلاین قابل‌کنترل است.

دستگاه اثر انگشتی: دستگاه حضوروغیاب اثر انگشتی، یکی از پرطرف‌دارترین روش‌های ثبت حضوروغیاب است که با استفاده از اثر انگشت افراد که یک شناسه منحصربه‌فرد است، عمل می‌کند. این دستگاه‌ها پس از تولید عمده، جایگاه خود را در بازار پیدا کرده و امروزه در انواع مکان‌ها استفاده می‌شوند. کاربر باید اثر انگشت خود را در دستگاه قرار داده و با تشخیص خطوط اثر انگشت، ورود و خروج او را ثبت کند.

دستگاه تشخیص چهره: دستگاه حضوروغیاب با تشخیص چهره یکی از جدیدترین فناوری‌ها در این حوزه است که با شناسایی تصاویر افراد، ساعت ورود و خروج آنها را ثبت می‌کند. این دستگاه از تکنولوژی پیشرفته‌ای برخوردار است که دقت و سرعت بالایی دارد و به جایگزینی مناسبی برای سیستم‌های کنترل ورود و خروج کارکنان تبدیل شده است. به دلیل عدم نیاز به تماس مستقیم با دستگاه، از نظر انتقال بیماری بسیار ایمن است و در مواقع بحرانی مانند همه‌گیری بیماری کرونا توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.

دستگاه تشخیص کف دست: دستگاه حضوروغیاب با تشخیص کف دست یک فناوری جدید در این حوزه است که با اسکن کف دست افراد، ساعت ورود و خروج آنها را ثبت می‌کند. این دستگاه از تکنولوژی پیشرفته‌ای استفاده می‌کند که دقت و سرعت بالایی دارد و مورداستفاده قرار گرفته است. باتوجه‌به شرایط فعلی ویژگی‌های امنیتی بالایی دارد و به‌عنوان جایگزینی ایده‌آل برای سیستم‌های حضوروغیاب مبتنی بر اثر انگشت معرفی شده است. این دستگاه به دلیل عدم نیاز به تماس مستقیم با دستگاه، از نظر انتقال بیماری بسیار ایمن است و در مواقع بحرانی مانند همه‌گیری بیماری کرونا توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.

دستگاه تردد تشخیص عنبیه: دستگاه تشخیص عنبیه یکی از فناوری‌های پیشرفته در حوزه حضوروغیاب است که با استفاده از تصاویر عنبیه افراد، ساعت ورود و خروج آن‌ها را ثبت می‌کند. این دستگاه از الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای شناسایی عنبیه استفاده می‌کند و دارای دقت بالایی در تشخیص افراد است.

انواع دستگاه های حضور و غیاب به عنوان یکی از مهم ترین تجهیزات کنترل تردد

انواع دستگاه های حضور و غیاب به عنوان یکی از مهم ترین تجهیزات کنترل تردد

گیت های کنترل تردد

گیت کنترل تردد یک سیستم امنیتی است که برای کنترل ترددهای ورود و خروج افراد یا وسایل در مکان‌های مختلف استفاده می‌شود. این سیستم شامل دستگاه‌های تشخیصی مانند دوربین‌ها و سنسورها است که با کمک آن ها، ترددها کنترل و نظارت می‌شود. گیت ورود و خروج کارکنان مجموعه‌ای از تجهیزات مکانیکی و الکترونیکی است که برای مدیریت تردد کارکنان و مهمان‌ها در مکان‌هایی همچون سازمان‌ها، شرکت‌ها، ایستگاه‌های مترو، ورزشگاه‌ها و فرودگاه‌ها استفاده می‌شود.

گیت سه شاخه/ گیت میله ای: گیت تردد سه میله‌ای و سه‌شاخه، دو نوع پرکاربرد از گیت‌های تردد هستند که برای کنترل ترددهای ورود و خروج افراد و وسایل در مکان‌های مختلف به کار می‌روند. این گیت‌ها دارای ساختار ساده و قابلیت نصب آسان هستند و در مواقعی که نیاز به ارائه بلیت یا کارت تردد است، مورداستفاده قرار می‌گیرند.

گیت شیشه ای/ مترویی: گیت کنترل تردد شیشه‌ای یکی از پرکاربردترین انواع گیت‌های کنترل تردد است. این گیت‌ها از جنس استنلس‌استیل و شیشه ضخیم با استحکام بالا ساخته می‌شوند و به دلیل ظاهر زیبا و عملکرد مطلوب، در ایستگاه‌های مترو و مکان‌های عمومی استفاده می‌شوند.

گیت ورزشگاهی/ میله ای تمام قد: گیت کنترل تردد تمام‌قد برای امنیت و کنترل تردد افراد در مکان‌هایی مانند ورزشگاه‌ها و استادیوم‌ها استفاده می‌شود. این گیت قابلیت اتصال به دستگاه‌های کنترل دسترسی مختلف مانند کارتی، اثرانگشتی و تشخیص چهره را دارد و از طریق دوربین‌های مداربسته قابل‌کنترل از راه دور است. با استفاده از دوربین مداربسته و سیستم اطفای حریق، امنیت این گیت تقویت می‌شود.

گیت ویلچری vip:  گیت ویلچری به‌عنوان یک مکمل برای گذرگاه‌هایی مانند گیت‌های کنترل تردد میله‌ای یا گیت‌های مترویی استفاده می‌شود تا عبور و مرور جانبازان و معلولین راحت‌تر و ایمن‌تر باشد. این سیستم در مواردی مانند انتقال تأسیسات، مبلمان و در ترمینال‌ها برای عبوردادن چمدان‌ها و بارهای حجیم نیز کاربرد دارد.

گیت بازرسی بدنی: گیت‌های بازرسی بدنی گیت فلزیاب یا همان گیت بازرسی ایستاده (گیت فلزیاب ایستاده) در مکان‌های حساس مثل فرودگاه‌ها و استادیوم‌ها به‌منظور افزایش امنیت و کشف قطعات فلزی و ابزارهای ممنوعه استفاده می‌شوند.

گیت پروانه ای یا فلپ Flap: گیت کنترل تردد پروانه‌ ای که با نام گیت کنترل تردد فلپ نیز شناخته می‌شود به دلیل داشتن عملکرد ساده در ورودی بسیاری از محیط‌ها استفاده می‌شود. گیت کنترل تردد پروانه‌ای با داشتن پهنای گذر استاندارد برای عبور بار،  افراد یا حتی کالسکه بچه ، دوچرخه یا موتورسیکلت کاربرد دارد.

گیت های کنترل تردد

گیت های کنترل تردد

دستگیره هوشمند 

دستگیره هوشمند، تبدیل دستگیره درب مکانیکی به یک محصول دیجیتال است که به‌صورت هوشمند و بدون نیاز به کلید، وظیفه باز و بسته کردن درب را بر عهده دارد، و می‌تواند با اثر انگشت، تشخیص چهره یا ورود رمز دیجیتالی، باز و بسته شود.

آرام بند 

آرام‌بند یک ابزار است که درب حتماً بسته شود و سرعت بسته‌شدن آن را کنترل می‌کند، باعث جلوگیری از بازماندن سهوی درب ورودی و خطرات امنیتی مرتبط با آن می‌شود. این ابزار معمولاً در سمت بالای درب ورودی نصب می‌شود و می‌تواند به‌صورت متنوعی و باتوجه‌به نوع درب و وزن آن، قدرت مختلفی داشته باشد.

انواع قفل های الکترونیکی در تجهیزات کنترل تردد

قفل‌های الکترونیکی با استفاده از جریان‌های الکترونیکی و روش‌های مرتبط با آن، مسئولیت باز و بسته کردن قفل‌ها را بر عهده دارند، و اصلی‌ترین وظیفه آنها حذف کلیدهای فیزیکی است. در حال حاضر، به دستگیره‌های هوشمند درب‌های ساختمان نیز قفل‌های الکترونیکی می‌گویند. این نوع قفل‌ها امنیت بالا و راحتی بیشتری برای کاربران فراهم می‌کنند، و شامل موارد زیر می‌شوند: 

قفل اثر انگشتی: قفل‌های سرانگشتی، در دستگیره‌های هوشمند، با قابلیت ذخیره تا ۲۰۰ اثر انگشت، امکان کنترل ورود و خروج افراد را بادقت و امنیت بالا فراهم می‌کنند.

قفل الکترونیکی: قفل الکترونیکی هوشمند، یک دستگاه مکانیکی و الکترونیکی بی‌سیم است که با استفاده از احراز هویت کاربران مجاز، امکان باز شدن درب را فراهم می‌کند. همچنین قابلیت ارسال کلیدهای دیجیتال را برای مهمانان و کارکنان خدمات را دارد و از طریق برنامه‌های تلفن همراه یا وب‌سایت، امکان کنترل دسترسی و ثبت ترددها نیز وجود دارد.

قفل تشخیص چهره: قفل تشخیص چهره، با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی و دستگیره‌های چشمی، امکان شناسایی و تطبیق هویت افراد را بدون نیاز به لمس دستگیره فراهم می‌کند که از اهمیت بالایی برخوردار است و بر پایه تصاویر و الگوریتم‌های شناسایی اعداد استوار است.

انواع قفل های الکترونیکی در تجهیزات کنترل تردد

انواع قفل های الکترونیکی در تجهیزات کنترل تردد

درب های اتوماتیک شیشه ای

درب‌های اتوماتیک شیشه‌ای، نوعی درب‌های اتوماتیک هستند که با استفاده از حسگرها یا کنترل‌ها، به‌صورت خودکار باز و بسته می‌شوند. این درب‌ها اغلب از شیشه یا شیشه شفاف ساخته می‌شوند و به دلیل ظاهر زیبا و امکان استفاده در مکان‌های مختلف، مورد استقبال قرار می‌گیرند. این درب‌ها عموماً در ورودی‌های فروشگاه‌ها (گیت فروشگاهی)، هتل‌ها، بانک‌ها، ساختمان‌ها، بیمارستان‌ها و مکان‌های عمومی دیگر استفاده می‌شوند و دارای امکانات ایمنی مخصوص هستند تا از وقوع حوادث ناخواسته جلوگیری کنند. انواع آن عبارت‌اند از:

درب اتوماتیک شیشه ای لولایی: درب اتوماتیک شیشه‌ای لولایی یا سوئینگ، نوعی درب اتوماتیک است که بدون تعویض درب قدیمی، بر روی هر نوع درب لولایی قابل‌نصب است و قادر به باز و بسته‌شدن خودکار است. این درب‌ها از حسگرهای دوربینی قوی استفاده می‌کنند که علاوه بر اتوماتیک بودن، در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌کنند. از این نوع درب‌ها بیشتر مکان‌های با تردد بالا مانند ورودی‌های ساختمان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند.

درب اتوماتیک شیشه ای کشویی: درب اتوماتیک شیشه‌ای کشویی، یکی از پرکاربردترین نوع درب‌های برقی است که با استفاده از سیستم‌های حسگری و موتورهای الکتریکی و حرکت کاربران به طور خودکار باز و بسته می‌شود. این درب‌ها به دلیل استفاده از شیشه در ساختار خود، کارایی بالا و دسترسی آسان را به ارمغان می‌آورند و در انواع مکان‌هایی مانند فروشگاه‌ها، هتل‌ها، ساختمان‌های اداری و تجاری، بیمارستان‌ها و فرودگاه‌ها استفاده می شوند.

درب اتوماتیک شیشه ای تلسکو͙پی: درب اتوماتیک شیشه‌ای تلسکوپی (automatic telescopic door) یک نوع درب برقی است که لت‌ها به‌جای حرکت به سمت مخالف یکدیگر، به یک طرف می‌روند. این نوع درب مناسب برای فضاهایی است که نیاز به حداکثر بازشدن درب ورودی دارند.

درب های اتوماتیک پارکینگ

درب خودکار پارکینگ یا درب اتوماتینگ پارکینگ، نوعی درب خودکار است که با استفاده از سنسورها، موتورها و کنترلرهای الکترونیکی، امکان ورود و خروج راحت خودروها به پارکینگ را فراهم می‌سازد. این درب‌ها برای استفاده در پارکینگ‌ها، حیاط‌ها و فضاهای محدود طراحی شده‌اند و هدف آن‌ها افزایش امنیت و سرعت‌بخشیدن به فرآیند ورود و خروج آسان خودروهاست. انواع آن عبارت‌اند از:

درب اتوماتیک پارکینگ ریلی: درب اتوماتیک پارکینگ ریلی، درب‌هایی هستند که با استفاده از یک موتور الکترومکانیکی روی یک ریل به کناره‌ها کشیده می‌شوند و عملکردی بسیار بی‌صدا، نرم و روان دارند. این درب‌ها مناسب برای محیط‌هایی با محدودیت فضاست و علاوه بر سهولت در باز شدن، امنیت را نیز افزایش می‌دهند زیرا احتمال سرقت اتومبیل را به هنگام پیاده شدن از ماشین و باز کردن در پارکینگ کاهش می‌دهد.

درب اتوماتیک پارکینگ لولایی: ذرب خودکار پارکینگ لولایی، یکی از رایج‌ترین درب‌های برقی در پارکینگ‌هاست که با نصب آسان و قیمت مناسب، موردتوجه قرار می‌گیرد. استفاده از جک برقی بازویی یا جک درب پارکینگ، ساده‌ترین راه برای حفظ نمای ساختمان با طراحی قبلی و حل مشکلات بازکردن درب‌های پارکینگ است. این تکنولوژی در اماکن مختلف، به‌ویژه در پارکینگ‌ها، با استقبال عمومی مواجه است.

درب اتوماتیک پارکینگ زیر سطحی: درب اتوماتیک پارکینگ زیر سطحی نوعی درب اتوماتیک پارکینگی است که با استفاده از نیروی چرخشی کار می‌کند و طراحی آن به صورتی است که می توان آن را داخل زمین پنهان کرد و هیچ اثری از جک مشاهده نشود. این ویژگی باعث افزایش زیبایی ورودی ساختمان می‌شود. از این درب‌ها برای ورودی باغ‌ها نیز استفاده می‌شود، زیرا قابل نصب در اماکن بدون سقف هستند.

درب های اتوماتیک پارکینگ

درب های اتوماتیک پارکینگ

سیستم کنترل دسترسی آسانسور 

دستگاه کنترل تردد آسانسور، برای مدیریت دسترسی افراد به طبقات مختلف ساختمان استفاده می‌شود. سیستم کنترل تردد آسانسور امکان ایجاد محدودیت‌های دسترسی به آسانسور یا طبقات را فراهم می‌کند و از تجهیزاتی مانند دستگاه‌های کارتی و اثر انگشتی استفاده می‌کند. از مزایای این سیستم می‌توان به مدیریت دقیق دسترسی افراد و محدودکردن زمان دسترسی (مثلاً فقط در زمان کار استفاده شود) اشاره کرد.

راهبندهای خودرویی

راهبند خودرو، برای کنترل تردد خودروها در اماکن مختلف از جمله پارکینگ‌ها و معابر، به کار می‌رود. این راهبندها می‌توانند به‌صورت دستی یا اتوماتیک باشند و با قرارگرفتن در ورودی یا خروجی مکان‌های مختلف، امکان مدیریت دقیق‌تر و کنترل بیشتری بر تردد افراد را فراهم می‌کنند.

راهبند دفنی یا ضد تروریستی: راهبند دفنی از راهبندهای ضد انتحاری است که در مسیرهای جاده‌ای، گذرگاه‌ها و گیت‌های تردد نصب می‌شوند تا امنیت و حفاظت از اماکن و تأسیسات را تأمین کنند. این راهبندها به‌عنوان موانع مطمئن در مقابل حملات تروریستی مورداستفاده قرار می‌گیرند و در مناطقی با حساسیت بالا نصب می‌شوند تا از تردد خودروهای غیرمجاز جلوگیری کنند. از موتورهای الکتروهیدرولیکی برای عملکرد این راهبندها استفاده می‌شود و می‌توانند به‌صورت کامل یا نیمه فرورفته در زمین نصب شوند.

راهبند دفنی ستونی: راهبند ستونی یا بولارد یک تجهیزات مهم برای افزایش امنیت در محیط‌های مختلف است. این راهبند، با طراحی منحصربه‌فردی که شامل یک ستون فولادی است که با فشردن دکمه ریموت به‌صورت اتوماتیک از زمین بالا می‌آید، از ورود خودروها به معابر جلوگیری می‌کند و از تردد غیرمجاز خودروها جلوگیری میکند.

راهبند دفنی بلاکر: این نوع راهبند به صورت کامل در زیر زمین قرار می‌گیرد و تنها بخش بالایی آن که مانع عبور خودرو می‌شود قابل مشاهده است. راهبندهای دفنی بلاکر به دلیل ظاهر زیبا و اشغال کم فضا، برای استفاده در مکان‌هایی با محدودیت فضا بسیار مناسب هستند و هزینه‌های نصب، تعمیر و نگهداری کمی دارند. به این ترتیب می‌توان از این مدل در مکان‌هایی مانند پارکینگ‌های زیرزمینی، ورودی ساختمان‌های لوکس، مجتمع‌های مسکونی و همچنین مکان‌هایی که زیبایی ظاهری اهمیت دارد استفاده نمود.

راهبند دفنی نیزه ای: این نمونه از تجهیزات کنترل تردد شبیه به راهبندهای دفنی بلاکر هستند اما به جای یک مانع افقی از یک یا چند میله عمودی برای کنترل عبور و مرور استفاده می‌کنند و این نوع راهبندها برای مکان‌هایی با تردد زیاد و سطح امنیت بالا کاربرد بیشتری دارند. با توجه به اینکه راهبندهای دفنی نیزه‌ای دارای مقاومت بالایی در برابر ضربه هستند به عنوان یک مانع حفاظتی ویژه‌ در ورودی پادگان‌ها، زندان‌ها، اماکن نظامی و… مورد استفاده قرار می‌گیرند.

راهبند زنجیری: این نوع راهبند از یک زنجیر فلزی تشکیل شده‌ که توسط یک موتور برقی کشیده می‌شود و راه را باز یا بسته می‌کند و به عنوان یک نمونه از رایج‌ترین تجهیزات کنترل تردد شناخته می‌شود. به طور کلی با توجه به مساحت خاصی که راهبندهای زنجیری می‌تواند پوشش دهند؛ لذا از این تجهیزات برای کنترل تردد در ورودی‌های بزرگ شامل پارکینگ‌های روباز، ورودی کارخانه‌ها و انبارها، پارکینگ‌های عمومی و مراکز خرید، خیابان‌ها و معابر استفاده می‌کنند.

راهبند کشویی: این نوع راهبند که با نام‌های راهبند خودکار یا راهیند آکاردئونی نیز شناخته می‌شود با حرکت افقی یا عمودی و به صورت دستی یا اتوماتیک باز و بسته می‌شود. نمونه‌های دستی به صورت مکانیکی و با کمک نیروی انسانی کنترل شده و برای مکان‌های با تردد کم مناسب هستند. در مقابل نمونه‌های اتوماتیک با مکانیزم الکترونیکی و با استفاده از ریموت، کارت خوان، سیستم هوشمند تشخیص خودرو، پلاک خوان و… کار می‌کنند و با سرعت عمل و سطح امنیت بالای خود برای محیط‌های پر تردد کاربرد دارند.

راهبند بازویی: این نوع راهبند که به راهبند میله‌ای، نگهبانی، اهرمی و… نیز معروف است از یک بازوی متحرک تشکیل شده که به یک ستون عمودی با ارتفاع یک متر متصل است. این بازوی متحرک به صورت عمودی بالا و پایین می‌رود و برای کنترل تردد در اماکن شلوغ و پرتردد مانند فضاهای روباز و پارکینگ‌های عمومی مناسب است. طول میله این راهبند ۲، ۳، ۴ و ۶ متر طراحی می‌شود و به این ترتیب برای استفاده در مکان‌های مختلف نیاز متنوع کاربران را به خوبی پوشش می‌دهد.

راهبند فادینی: شرکت فادینی، پیش‌گام در زمینه درب‌های اتوماتیک، در سال ۱۹۶۰ در ایتالیا تأسیس شد. با سرمایه‌گذاری در سیستم‌های الکتروهیدرولیک، به برتری در بازار جهانی رسید و محصولات باکیفیت بالا و تضمین مادام‌العمر ارائه می‌شوند. راهبند فادینی با استفاده از سیستم هیدرولیک، تردد نامحدود را برای مصرف‌کننده فراهم می‌کند و با اتصال به سیستم کنترل تردد، در پارکینگ‌های مکانیزه و هوشمند قابل‌ استفاده است.

راهبندهای خودرویی

راهبندهای خودرویی

کنترل تردد در پارکینگ

در واقع راهبندها‌ به عنوان یک نگهبان هوشمند در مسیر ورود و خروج اماکن مختلف با میزان تردد متفاوت عمل می‌کنند و در بسیاری از مسیرها نیز یکی از رایج‌ترین تجهیزات کنترل تردد برای خودروها محسوب می‌شوند به طور مثال: کنترل تردد در پارکینگ‌ها از کاربردی‌ترین امکان برای استفاده از راهبندها است که بر حسب سطح امنیت، نوع فضا، میزان تردد، بودجه و… از مدل‌های متفاوت راهبند استفاده می‌شود.
البته سیستم کنترل تردد در پارکینگ‌ها را می‌توان به صورت یکپارچه نیز طراحی نمود و سطح امنیت محیط و کاربران را به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش داد. به این منظور می‌توان مدل مناسب راهبند را به سایر تجهیزات مانند موارد زیر متصل کرد:

• دستگاه‌های کنترل تردد که برای شناسایی کاربران و اجازه تردد استفاده می‌شوند‌ و شامل انواع مختلفی مانند کارتخوان، دستگاه‌های تشخیص چهره و اثر انگشت هستند.
• نرم‌افزار مدیریت پارکینگ را برای مدیریت اطلاعات کاربران، ثبت ورود و خروج خودروها، محاسبه هزینه پارکینگ و تولید گزارشات مختلف استفاده می‌‌کنند.
• دوربین‌های مداربسته را برای نظارت بر ورودی و خروجی پارکینگ و شناسایی تخلفات به کار می‌برند.
• سنسورهای خودرو نیز برای تشخیص حضور خودرو و فعال کردن راهبند استفاده می‌شوند.

راکت بازرسی بدنی به عنوان یکی از ابزارها و تجهیزات کنترل تردد

راکت بازرسی بدنی یک وسیله است که در مکان‌هایی همچون فرودگاه‌ها، مراکز اداری و مکان‌های نظامی استفاده می‌شود تا فلزات مختلف در روی سطح بدن فرد را پیدا کند. این وسیله جهت ایجاد امنیت، کشف اسلحه و بمب‌های انتحاری توسط افراد تروریست به کار می‌رود. راکت بازرسی بدنی با ایجاد جریان میدان مغناطیسی و تغییراتی که در آن ایجاد می‌شود، قادر است فلزات مختلف را شناسایی کند. هر چقدر میزان میدان مغناطیسی به وجود آمده به‌وسیله دستگاه زیاد باشد مقدار عمقی را که می‌تواند فلز موردنظر را کشف کند، بیشتر خواهد بود و همین‌طور به‌اندازه و جنس و نوع فلز هم بستگی دارد.

دستگاه ایکس ری

دستگاه ایکس ری X-Ray یکی از تجهیزات بازرسی و امنیتی است که در مکان‌هایی همچون گمرک، فرودگاه و پلیس‌راه‌ها استفاده می‌شود. این دستگاه برای بررسی افراد و اثاثیه به دنبال موارد مشکوک و کالاهای غیرقانونی بدون نیاز به تفتیش، مورداستفاده قرار می‌گیرد. از جمله کالاهایی که توسط دستگاه ایکس ری شناسایی می‌شوند، مواد مخدر، اسلحه و مهمات هستند. این دستگاه نه‌تنها در امور امنیتی بلکه در صنعت و پزشکی نیز کاربرد دارد، از تشخیص بیماری‌ها گرفته تا شناسایی مواد مخدر. با تولید دستگاه‌های ایکس ری قابل‌حمل، امکان استفاده از این تکنولوژی در بانک‌ها، فرودگاه و سایر مکان‌های حساس فراهم شده است.

دستگاه ایکس ری فرودگاهی: دستگاه ایکس ری فرودگاهی یک تجهیز بازرسی و امنیتی است که در فرودگاه‌ها برای بررسی مسافران و بارهای پروازی استفاده می‌شود. این دستگاه گیت فرودگاهی از اشعه ایکس برای بررسی کالا و بسته‌های وارد شده مسافران استفاده می‌کند، به‌منظور شناسایی مواد مخدر، اسلحه، مهمات و سایر مواد غیرمجاز که ممکن است در بارهای مسافران قرار داشته باشند. استفاده از دستگاه ایکس ری فرودگاهی به‌منظور افزایش امنیت و جلوگیری از ورود کالاهای غیرقانونی یا خطرناک به هواپیماها و فرودگاه‌ها صورت می‌گیرد.

دستگاه ایکس ری صنعتی: دستگاه ایکس ری صنعتی یک تجهیز بازرسی و امنیتی است که در صنایع مختلف برای بررسی و تشخیص اشیاء و مواد مختلف استفاده می‌شود. از این دستگاه به‌منظور شناسایی اشیاء غیرمجاز، مواد خطرناک یا مواد ممنوعه به‌منظور افزایش امنیت و کاهش خطرات و حوادث در محیط‌های صنعتی و تولیدی استفاده میگردد.

ایکس ری خودرویی: دستگاه ایکس ری خودرویی در مرزها و گمرکات، از دستگاه‌های اسکن برای بررسی خودروهای سبک و کامیونت‌ها استفاده می‌شود.

دستگاه ایکس ری مواد غذایی: از دستگاه ایکس ری مواد غذایی جهت تشخیص مواد غیرمجاز مانند سنگ، شیشه، فلزات و موارد دیگر در محصولات تولید و بسته‌بندی شده استفاده می‌شود.

ایکس ری انسانی (اسکن انسان و حیوانات): دستگاه ایکس ری انسانی جهت بررسی ایمنی، امنیت و سلامت انسان‌ها و حیوانات استفاده می‌شود.

دستگاه ایکس ری کانتینری – گمرکی: دستگاه ایکس ری کانتینری – گمرکی برای بازرسی کانتینرها در بنادر و گمرکات استفاده می‌شود.

دستگاه ایکس ری

دستگاه ایکس ری

دستگاه گشت و نگهبانی 

دستگاه گشت و نگهبانی یکی از تجهیزات امنیتی است که برای افزایش کیفیت حراست و نظارت مورداستفاده قرار می‌گیرد. این سیستم شامل بخش سخت‌افزاری تگ‌ها و دستگاه گشت‌زنی و بخش نرم‌افزاری جهت تعریف مسیرهای گشت‌زنی بر اساس جدول زمان‌بندی است تا وظایف نگهبانان را یادآوری کند و آنان طور مداوم به مناطق مشخص شده، سرکشی کنند. این دستگاه هوشمند با نصب تگ RFID و ریدر بر روی دستگاه، نقاط مشخص شده برای نگهبانی را در ساعات معین چک می‌کند و امکاناتی برای نظارت بر عملکرد تیم بازرسی دارد.

تگ RFID

یکی از مهم‌ترین تگ‌های کاربردی در تکنولوژی RFID، تگ آن است که برای اختصاص هویت منحصربه‌فرد به عناصر مختلف استفاده می‌شوند. این تگ‌ها اطلاعات و شناسه را در یک چیپ الکترونیکی ذخیره کرده و با استفاده از آنتن، سیگنال‌ها را دریافت و ارسال می‌کنند. تگ‌ها به سه دسته کلی فعال، غیرفعال و نیمه‌فعال تقسیم می‌شوند. تگ‌های فعال دارای منبع تغذیه داخلی هستند و برای تغذیه از سیگنال‌های پردازنده استفاده می‌کنند. تگ‌های غیرفعال انرژی لازم برای کارکردن و ارسال اطلاعات را از سیگنال دریافت می‌کنند. تگ‌های نیمه‌فعال دارای باتری داخلی هستند و عملکرد سریع‌تری دارند. همچنین، تگ‌ها بر اساس شکل ظاهری، فرکانس، شرایط محیطی و کاربرد به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند.

کارت مایفر: کارت مایفر یک نوع کارت PVC هوشمند (RFID) است که اطلاعات را ذخیره کرده و با استفاده از آنتن اطلاعات را خوانده و وارد می‌کند. این کارت‌ها از نوع کارت‌های غیرتماسی با استاندارد ISO14443A هستند. این کارت‌ها توسط شرکت NXP Semiconductors ساخته شده‌اند و در کارت‌های اتوبوس، کارت‌های شناسایی کارمندان، کارت‌های کتابخانه، کارت‌های مترو و شناسه‌های دانشجویی استفاده می‌شوند.

تگ rfid سکه ای: تگ سکه‌ای یا کارت RFID از مدار الکترونیکی ساخته شده است و برای استفاده در اکسس کنترل طراحی شده است. وقتی این تگ در نزدیکی کدخوان RFID قرار می‌گیرد. هنگامی که این تگ در اطراف کد خوان (RFID Reader) قرار می‌گیرد، با کمک میدان مغناطیسی که توسط کد خوان تولید شده است، کارت RFID فعال می‌شود. پس از فعال شدن تگ، ارسال داده با استفاده از پالس‌های رادیویی انجام می‌شود. کدخوان داده‌های ارسالی را دریافت می‌کند و به یک کامپیوتر یا میکروکنترلر ارسال می‌کند. این تگ‌ها با ویژگی ضدآب خود، در هر شرایطی قابل استفاده هستند و به راحتی در کیف یا کیف پول قرار می‌گیرند. همچنین، احتمال شکستن یا سوختن آنها وجود ندارد.

تگ RFID

تگ RFID

انواع نرم افزارهای کنترل تردد

حال که با مفهوم سیستم کنترل تردد و انواع تجهیزات آن آشنا شدیم، قصد داریم انواع نرم‌افزارهای سیستم کنترل تردد را از نظر عملکرد و امنیت مورد بررسی قرار دهیم.

نرم افزار حضور و غیاب: نرم‌افزار حضوروغیاب، به مدیران امکان می‌دهد تا با استفاده از تکنولوژی‌های مدرن، زمان‌بندی بهتری برای کارمندان خود داشته باشند و ورود و خروج آنلاین کارمندان را ثبت کنند. این نرم‌افزارها شامل انواع مختلفی هستند؛ مانند نرم‌افزار حضوروغیاب تحت وب، سیستم حضوروغیاب آنلاین و اپلیکیشن حضوروغیاب. امکاناتی همچون تعریف بازه‌های زمانی، تعریف تقویم تعطیلات، شیفت‌های کاری، گروه‌ها و سقف اضافه‌کاری، گروه‌های ایاب ذهاب، ارتباط با دستگاه‌های کارت ساعت‌زنی و تعریف قالب فایل‌های مربوط به آن، تنها بخشی از ویژگی‌ها و مزایای این نرم‌افزارها هستند.

نرم افزار حراست و انتظامات: نرم‌افزار کنترل تردد حراست یک سیستم جامع است که مدیریت تردد خودروها، مهمانان، و ورود و خروج کالا را در سازمان‌ها فراهم کرده و با همگام‌سازی امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، وظایف خود را به بهترین شکل انجام می‌دهد. این نرم‌افزار می‌تواند به کمک مدیران و کارکنان بخش حراست و انتظامات سازمان‌ها آمده و نیازهای مدیران بخش حراست را به‌صورت جامع برطرف نماید.

نرم افزار پارکینگ: نرم‌افزار پارکینگ وظیفه کنترل و نظارت بر تردد خودروها در ورودی پارکینگ، ثبت آنها و ارائه گزارش‌ها متعدد دارد. با استفاده از فناوری نرم افزار تردد خودرو علاوه بر مدیریت پارکینگ و بررسی مجوز تردد هر خودرو، می‌توان مبلغ پارک هر وسیله نقلیه را نیز محاسبه کرد. در این روش محاسبه قیمت تردد خودرو با کمک کارت مغناطیسی (بدون تماس) نوینی با نام کارت RFID صورت می‌پذیرد. قیمت این نرم‌افزار بر اساس نیازهای مشتری و تعداد تردد خودروها، نوع و تعداد دستگاه راهبند و فن آوری مورداستفاده تعیین می‌شود.

نرم افزار ورود و خروج کالا: نرم‌افزار ورود و خروج کالا، ابزاری قدرتمند برای مدیریت انبارداری در سازمان‌ها و شرکت‌هاست. این نرم‌افزار با استفاده از بارکدخوان، اجناس در انبار با بارکد ثبت می‌شوند و هنگام فاکتور فروش، اطلاعات کالاها با اسکن‌کردن بارکد، به‌روزرسانی می‌شود. این نرم‌افزار امکان نظارت دقیق و خودکار بر ورود و خروج کالاها را فراهم کرده و از دقت و صحت اطلاعات انبار اطمینان حاصل می‌کند.

نرم افزار پلاک خوان: نرم‌افزار پلاک خوان، با استفاده از فناوری تشخیص تصویر و هوش مصنوعی قادر است پلاک خودروها را خوانده و عکس پلاک را به متن قابل‌ویرایش تبدیل کند. این نرم‌افزارها برای کنترل و نظارت بر روی شهروندان و ردیابی تخلفات استفاده می‌شوند و با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته، کنترل در سطح گسترده‌ای بادقت بالا انجام می‌دهند. تشخیص در این نرم‌افزارها در سه مرحله تشخیص حرکت، تشخیص پلاک و ردیابی اطلاعات پلاک در دیتابیس رخ می‌دهد.

نرم افزار مراجعین و مهمان: نرم‌افزار مدیریت دسترسی مهمان و ارباب‌رجوع، به دو نسخه تحت وب و تحت ویندوز ارائه می‌شود. نرم افزار کنترل تردد مراجعین  قابلیت ثبت و کنترل دسترسی مهمانان و مراجعان سازمان بر طبق قوانین و برنامه‌های خاصی را پیاده‌سازی و فراهم کرده می‌کند. همچنین این نرم‌افزار با حل چالش‌هایی مانند عدم هماهنگی و معطلی مهمانان، به مدیران کمک می‌کند تا نظم و امنیت در سازمان را حفظ کنند.

اهمیت استفاده از تجهیزات کنترل تردد برای سازمان ها 

 استفاده از تجهیزات کنترل تردد به دلیل ورود و خروج تعداد زیاد کارمندان و مراجعان برای برقراری امنیت در سازمان‌ها بسیار مهم است و تا حد زیادی از بروز اتفاقات ناخوشایند جلوگیری به عمل می‌آورد و به همین است که مورداستفاده بسیاری از سازمان‌ها و ارگان‌ها قرار گرفته‌اند. هرچند کنترل تردد در ابتدا ممکن است کار ساده‌ای به نظر ساده بیاید، اما می‌تواند با چالش‌هایی همچون دید کوتاه، هزینه‌های بالا و موارد زدوبند روبه‌رو شود؛ بنابراین استفاده از ابزارهای مدرن و به‌روز مانند نصب دوربین‌ها بهترین راه کنترل تردد برای تضمین امنیت در سازمان‌ها است.

 از مزایا استفاده از تجهیزات کنترل تردد برای سازمان‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد: 

  • برقراری امنیت هوشمندانه و کامل در مجموعه
  •  یکپارچه‌سازی سیستم‌های نظارت و کنترل و ارتقای نظم
  • امکان تهیه اتوماسیون کنترل تردد اختصاصی
  • ثبت ورود و خروج کارمندان و ارباب‌رجوع
  • ازبین‌بردن تجمع در سازمان‌ها
  • گزارش‌گیری روزانه از سیستم کنترل تردد
اهمیت استفاده از تجهیزات کنترل تردد برای سازمان ها

اهمیت استفاده از تجهیزات کنترل تردد برای سازمان ها

سوالات متداول درباره تجهیزات سیستم کنترل تردد

کدام سیستم کنترل تردد برای شما مناسب است؟

تمامی دستگاه‌های سیستم کنترل تردد قابل‌استفاده برای همه‌ی افراد هستند و هیچ محدودیتی وجود ندارد. شما می‌توانید بر اساس نیاز، شرایط محیطی خود و وضعیت مکان نصب دستگاه، آن را انتخاب و خریداری نمایید.

با نرم‌افزار کنترل تردد چند دستگاه را می‌توانیم کنترل کنیم؟

محدودیتی وجود ندارد؛ شما با استفاده از سیستم کنترل تردد، می‌توانید به‌راحتی و با انعطاف بالا تمامی درب‌ها و نقاط ورودی و خروجی را کنترل کنید. این سیستم به شما امکان می‌دهد کلیه درب‌ها را به‌صورت کاملاً مستقل بازه زمانی داده (Time zone) و یا آنها را در یک صورت یکپارچه و یکسان در نرم‌افزار مدیریت کنترل تردد تعریف کنید.

 آیا دورزدن یا تقلب در سیستم کنترل تردد، امکان‌پذیر است؟

اگر از دستگاه کنترل تردد کارتی یا رمزی استفاده کنید، بله، این کار به‌سادگی انجام می‌شود. اما در دستگاه‌های اکسس کنترل بیومتریک نسل جدید، به دلیل قابلیت تشخیص بافت زنده، این امکان وجود ندارد.

جمع بندی پیرامون انواع تجهیزات کنترل تردد و کاربرد آنها در مکان های مختلف

در این مقاله، به بررسی جامع و دقیق‌تر انواع تجهیزات کنترل تردد و کاربردهای آن‌ها در مکان‌ها و محیط‌های مختلف، از جمله سازمان‌ها، ادارات، و مراکز تجاری و غیره، پرداخته شده است. هر یک از این تجهیزات کنترل تردد ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارند و می‌توانند بستری مؤثر برای کنترل و مدیریت تردد در مکان‌های مختلف فراهم کنند؛ بنابراین، با انتخاب صحیح و استفاده از تجهیزات کنترل تردد بر اساس نیازها و شرایط محیطی، می‌توان به بهبود امنیت و مدیریت تردد در این مکان‌ها کمک کرد.

مطالب مرتبط

یک دیدگاه در “انواع تجهیزات کنترل تردد و کاربرد آنها در مکان های مختلف

  1. علیرضا محبی گفت:

    ما نیاز به دوربین اسپید دام داریم برای مجموعه خودمون شما دارید؟ قیمتش چندتومنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
فروشگاه