معرفی نرم افزار SAP و انواع کاربردهای نرم افزار سپ در مشاغل مختلف

معرفی نرم افزار sap و انواع کاربردهای نرم افزار سپ در مشاغل مختلف
در این مقاله به معرفی نرم‌افزار SAP و انواع کاربردهای نرم‌افزار SAP در مشاغل مختلف پرداخته شد. به طور کلی استفاده از نرم‌افزار sap راهکاری معتبر و مبتنی بر ابر است و برای مدیریت انواع کسب‌وکارها، شرکت‌ها، کشورها و ارزها استفاده می‌گردد. این نرم‌افزار دارای یک رابط کاربری بصری است که عملیات و گزارش‌دهی پیشرفته را تسهیل می‌کند و امکان ایجاد گزارش‌های پویا و مستندات جامع را فراهم می‌کند. این مقاله با بیان اهمیت و امکانات گسترده‌ی نرم‌افزار SAP به متخصصان و مدیران سازمان‌ها کمک خواهد کرد تا با مفهوم و کاربرد آن در مشاغل و صنایع مختلف، آشنا شده و تصمیم‌گیری منطقی‌تری برای انتخاب و استفاده از این نرم افزار داشته باشند.

راهنمای مطالعه

در این مقاله، به بررسی نرم‌افزار SAP و اهمیت آن در صنایع مختلف می‌پردازیم. SAP یکی از پرکاربردترین و موفق‌ترین نرم‌افزارهای مدیریت فرایندهای تجاری (ERP) و مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM) است. SAP را می‌توان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های نرم‌افزاری جهان دانست که محصولات آن در بسیاری از کشورها و کسب‌وکارهای مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد. یکی از نقاط قوت این شرکت، استفاده از شرکای مختلف در بخش‌های مختلف تولید، استقرار و پشتیبانی نرم‌افزار است که تعداد آنها به چندین هزار شریک می‌رسد. این نرم‌افزار توانسته است با ارائه راه‌حل‌هایی جامع و شخصی‌سازی پذیر، در بهینه‌سازی فرآیندهای کسب‌وکار و افزایش بهره‌وری سازمان‌ها نقش بسزایی ایفا کند. از مزایای مهم SAP می‌توان به ایجاد یک پایگاه‌داده یکپارچه، مدیریت مالی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت زنجیره تأمین، و ارتباطات مؤثر با مشتریان اشاره کرد. آموزش نرم‌افزار SAP بسیار سریع است و نیازی به زمان طولانی را برای یادگیری ندارد. در این مقاله، به بررسی ویژگی‌ها، مزایا، کاربردها، و اهمیت نرم‌افزار SAP در سازمان‌ها خواهیم پرداخت و پیشنهاد می‌شود برای تکمیل مهارت‌های خود این مقاله را هم مطالعه کرده و بر مهارت‌های خود بی افزایید.

نرم افزار sap چیست؟

نرم افزار SAP مخفف کلمه Systems Applications and Products است. SAP نرم‌افزار مدیریت منابع سازمانی (ERP) است که امکان ادغام و مدیریت همه فعالیت‌ها و منابع مختلف سازمان را فراهم می‌کند. این نرم‌افزار از طریق پایگاه‌داده یکپارچه خود، اطلاعات مالی، منابع انسانی، موجودی‌ها، فروش، تأمین و سایر فعالیت‌های سازمانی را مدیریت می‌کند. نرم افزار سپ به دلیل قابلیت‌های گسترده‌ از جمله شخصی‌سازی پذیری، انعطاف‌پذیری و قابلیت ادغام با سیستم‌های دیگر که ارائه می‌دهد، به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین نرم‌افزارهای ERP در سطح جهان شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: انواع تجهیزات کنترل تردد و کاربرد آنها در مکان های مختلف

نرم افزار SAP

نرم افزار SAP

معرفی شرکت SAP

شرکت SAP که در اصل SAP AG نامیده می‌شود (AG یک سرواژه آلمانی و به معنای شرکت است.)، توسط گروهی از کارمندان IBM در شهر مان‌هایم آلمان تأسیس شد. مقر اصلی آن بعدها به والدورف در نزدیکی فرانکفورت منتقل شد. هدف اصلی این شرکت ایجاد یک نرم‌افزار سازمانی استاندارد جهت پردازش داده‌های سازمان‌ها بود. آن‌ها در گام نخست نرم‌افزاری در زمینه حسابداری مالی ارائه دادند و سپس دامنه محصولاتشان را به سایر حوزه‌های کسب‌وکار گسترش دادند. SAP در طی سال‌ها با ارائه نرم‌افزارهای مختلف در حوزه مدیریت منابع سازمانی (ERP) و حسابداری مالی به بازار آمد. آنها اولین بار کاربرد نرم افزار SAP  جهت امور حسابداری و محاسبه دستمزد اختراع و معرفی کردند که اطلاعات را مستقیماً از کاربر دریافت و آن را از طریق صفحه‌نمایش به کاربر ارائه می‌داد. مزیت و کاربرد نرم افزار SAP این بود که همه وظایف سازمان را در خود جمع می‌کرد و بنابراین تنها یک نرم‌افزار برای مدیریت اطلاعات کافی بود. استفاده از یک بانک اطلاعاتی واحد باعث صرفه‌جویی زمان در ثبت و نگهداری اطلاعات می‌شد. تا ابتدای دهه نود، SAP تنها بر روی سخت‌افزارهای IBM و برخی مدل‌های زیمنس قابل‌نصب بود، اما با معرفی R/3 که نیازهای سخت‌افزاری بالاتری داشت، شرکت SAP به کامپیوترهای یونیکس روی آورد که باعث رشد سریع SAP و فراگیرشدن آن در جهان شد. شرکت SAP سیستم خود را Realtime می‌دانست و به همین دلیل تا قبل از سال ۲۰۰۰، یک حرف R به‌عنوان پیشوند برای نام محصولات خود انتخاب می‌کرد (مانند SAP R/3 که مشتریان زیادی در سراسر جهان داشت).

در دهه‌های بعد، SAP با معرفی سیستم‌های R/1، R/2 و R/3 توانست نقطه قوت خود را نقطه قوت خود را نشان دهد و در دهه ۱۹۹۰ با افزایش سهم بازار، نمایندگی‌های بین‌المللی را راه‌اندازی کرد. در سال ۲۰۱۰، شرکت SAP با معرفی سیستم SAP HANA به‌ عنوان اولین “پایگاه‌داده درون حافظه‌ای” و در سال ۲۰۱۵ معرفی شد، همچنین شرکت Sybase را به مبلغ ۵.۸ میلیارد دلار خریداری کرد و در حال حاضر آن را به‌صورت مستقل اداره می‌کند. سیستم SAP S4/HANA با قابلیت‌های مالی گسترده معرفی شد. در سال ۲۰۲۳، SAP تمرکز خود را بر روی ارتقای کارایی S/4 HANA قرار داد و به بهبود ابزارهای گزارش‌دهی و تحلیلی، قابلیت اتوماسیون فرایندهای تجاری و امکانات مبتنی بر اینترنت اشیا و یادگیری پیشروی پرداخت. شرکت SAP از زمان تأسیس تاکنون تجربه‌های بسیاری را در بازار پشت سر گذاشته است و بعد از سال ۱۹۸۵، پیشرفت‌های چشمگیری داشت و به هنگام ورود اینترنت به عرصه کسب‌وکارهای تجاری، با راه‌اندازی وب‌سایت SAP.com تعریف جدیدی از مفهوم فرایندهای تجاری ارائه داد. SAP در صنعت نرم‌افزارهای برنامه‌ریزی منابع سازمان (ERP)، مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) و نرم‌افزارهای فروش و بازاریابی با رقبای سرسختی چون اوراکل و مایکروسافت مبارزه می‌کند، به‌طوری‌که شرکت اوراکل بزرگ‌ترین رقیب SAP است که تاکنون با یکدیگر دعاوی و اختلافات حقوقی زیادی داشته‌اند.

نرم افزار sap چیست؟

نرم افزار sap چیست؟

مهمترین محصولات شرکت sap

محصولات و خدمات اصلی شرکت SAP به چهار دسته قابل‌تقسیم هستند: راهکارهای تجاری، راهکارهای صنعتی، راهکارهای مخصوص شرکت‌های کوچک و متوسط، و پلتفرم‌ها. این شرکت در حال حاضر محصولات خود را در حدود ۲۴ صنعت مختلف از جمله بانکداری، بهداشت و درمان، و صنایع نفت و گاز ارائه می‌دهد. بیشتر محصولات SAP به‌صورت نرم‌افزاری و تحت وب عرضه می‌شوند که این ویژگی‌ها مزایایی از جمله سازگاری، انعطاف‌پذیری و کارایی را برای مشتریان فراهم می‌کند و امکان استفاده آسان از این نرم‌افزارها را بدون نیاز به زیرساخت‌های خاص سخت‌افزاری فراهم می‌سازد و با آموزش نرم افزار sap امکان پذیر می باشد. در حال حاضر، نرم‌افزار مدیریت منابع سازمانی (ERP) به‌عنوان مهم‌ترین و پرکاربردترین محصول این شرکت شناخته می‌شود و با گذراندن دوره آموزشی نرم افزار sap و یا کتاب های آموزش نرم افزار  sapمی توان به خوبی از محصولات این شرکت بهره برد.  دیگر محصولات شرکت sap عبارت‌اند از: 

  •  نرم‌افزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
  •  نرم‌افزار چرخه تولید کالا (PLM)
  •  نرم‌افزار مدیریت زنجیره تأمین (SCM)
  •  نرم‌افزار مدیریت روابط با تأمین‌کنندگان (SRM)
  •  نرم‌افزار بهینه‌سازی و برنامه‌ریزی پیشرفته (APO)
  •  نرم‌افزار هوشمندی تجاری (BI)
  •  نرم‌افزار زیرساخت‌های تبادل (XI)
  •  سیستم مدیریت سرمایه انسانی (HCM)
  •  نرم‌افزار مدیریت مشوق‌ها و پاداش‌ها (ICM)
  •  نرم‌افزار مدیریت استراتژی‌ها (SEM)
  •  نرم‌افزار آموزش و مدیریت رویدادها (TEM)
  •  راهکار صنعتی برای خرده‌فروشان (ISR)
  •  راهکار صنعتی برای بخش خدمات عمومی (IS PSCD)
  •  راهکار صنعتی برای نفت و گاز (IS Oil & Gas)
  •  راهکار صنعتی برای ارتباطات دور (IST)

برنامه سپ با استفاده از یک بانک اطلاعاتی واحد، امکان به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات و برقراری ارتباط بین بخش‌های مختلف را فراهم می‌کند. علاوه بر محصولات معمول، شرکت SAP نیز برنامه‌های درگاهی و پلتفرم‌های منحصربه‌فردی را تولید می‌کند. برنامه SAP NetWeaver به‌عنوان مهم‌ترین پلتفرم این شرکت شناخته می‌شود که قادر به پشتیبانی از تمامی برنامه‌ها و نرم‌افزارهای کاربردی این شرکت و حتی محصولات شرکت‌های دیگر است. همچنین، Auto-ID Infrastructure، Composite Application Framework، Netweaver Development Infrastructure و SAP Business Connector از جمله پلتفرم‌های دیگری هستند که توسط SAP طراحی شده‌اند. در جلسه‌ای که در آخرین کنفرانس این شرکت در سال ۲۰۲۲ برگزار شد، مدیرعامل جدید اعلام کرد که سرمایه‌گذاری بیشتری در استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی و توسعه شبکه‌های همکاری (پارتنر) دو استراتژی اصلی SAP در آینده خواهد بود.

دسته بندی انواع نرم افزارهای SAP چگونه است؟

SAP دارای دو نرم‌افزار S4/HANA برای کسب‌وکارهای بزرگ و bussiness-one برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط است که در ادامه به بررسی و تفاوت آنها با یکدیگر می‌پردازیم.

نرم افزار S4/HANA

SAP S4/HANA یک نرم‌افزار جامع است که مدیران شرکت‌ها را در مدیریت امور مالی، عملیات روزمره و ارتباط با مشتریان یاری می‌کند. این نرم‌افزار تمامی فرایندهای اساسی شرکت و داده‌های موردنیاز را به‌صورت یک سیستم واحد در اختیار مدیران قرار می‌دهد. گزارش‌های حاصل از اطلاعات به‌دست‌آمده به آنها کمک می‌کند تا از وضعیت فرایندها در لحظه مطلع شده و فعالیت‌های عملیاتی شرکت را به بهترین شکل هماهنگ کنند. مزایا و چالش های به هنگام پیاده سازی نرم افزار به صورت زیر است:

مزایاچالش ها 
  • بازدهی بیشتر 
  • کاهش هزینه‌ها
  • افزایش رضایت مشتری
  • تصمیم‌گیری بهتر
  • سازگاری عملیاتی
  • هزینه بالای پیاده سازی
  • آموزش
  • عدم انعطاف پذیری
  • پشتیبانی

نرم‌افزار S4/HANA خود نیز دارای دو نسخه On-Permise و نسخه ابری (cloud) است که دارای مشخصات و ویژگیهای زیر هستند:

نسخه On-Permise: 

نرم‌افزارها یا سیستم‌های On-Premise، راهکارهایی هستند که در دیتاسنتر و سرورهای خصوصی در محل و تأسیسات شرکت نصب، مستقر و نگهداری می‌شوند. به عبارتی کسب‌وکارها جهت استفاده از نوع سیستم‌ها بایستی تمام زیرساخت‌های لازم را فراهم، نصب، پیاده‌سازی کنند. همچنین تعمیر و نگهداری، حفظ امنیت و به‌روزرسانی آنها نیز تحت نظارت شرکت بهره‌بردار انجام می‌گردد. 

مزایا و معایب نسخه On-Permise به‌صورت زیر است:

مزایامعایب
  • کنترل بیشتر
  • پایداری بالاتر سیستم
  • امنیت بالاتر
  • نیاز به سرمایه گذاری اولیه بالاتر
  • نیاز به زمان بیشتر برای استقرار
  • مقیاس پذیری کمتر

نسخه ابری(cloud):

نرم‌افزارها یا سیستم‌های ابری راهکارهایی متکی به رایانش ابری هستند و توسط شرکت‌های ثالث به‌صورت یک خدمت ارائه می‌شوند. این راهکارها نیازی به فراهم‌کردن زیرساخت‌ها و پلتفرم‌ها و مدیریت آنها از سوی شرکت بهره‌بردار نداشته و معمولاً در ازای هزینه ماهانه یا سالانه ارائه می‌شوند. در این سیستم‌ها نگهداری سرورها، شبکه‌ها و پلتفرم‌های نرم‌افزاری مورداستفاده در آنها توسط ارائه‌دهنده خدمت انجام می‌شود. همچنین نرم‌افزارهای ابری باعث افزایش انعطاف‌پذیری کسب‌وکارها، از کوچک تا بزرگ، می‌شوند. این امکان را به آنها می‌دهند که بدون نیاز به‌صرف زمان و هزینه زیاد، از طریق اینترنت به راهکارهای موردنیاز خود دسترسی داشته باشند. مزایا و معایب نسخه ابر (cloud) به‌صورت زیر است:

مزایامعایب
  • دسترس پذیری بهتر
  • مقرون به صرفه بودن
  • نگهداری از سوی ارائه دهنده
  • مقیاس پذیری
  • نیاز به اتصال اینترنت
  • هزینه دراز مدت
  • ظرفیت کمتر برای سفارش سازی
  • سختی مهاجرت به سایر سیستم ها

به‌طورکلی تفاوت‌های کلیدی و اساسی میان دو نسخه On-Permise و نسخه ابری (cloud) در نحوه پیاده‌سازی، نحوه مدیریت و نگهداری، میزان کنترل، امنیت سیستم و میزان هزینه است.

نرم افزار bussiness-one

یکی دیگر از محصولات قدرتمند SAP ،Business One است. این محصول تمامی فعالیت‌های سازمان شامل فعالیت‌های مالی، فروش، مدیریت ارتباط با مشتری، انبار و کنترل موجودی و عملیات تولید را یکپارچه می‌کند و یک راه‌حل مهم برای سازمان‌هایی است که به سیستم CRM سازمانی نیاز دارند. سیستم SAP B1 دارای ماژول‌های عملکردی متنوعی است و فرایندهای کلیدی سازمان را پوشش می‌دهند. این فرایندها عبارت‌اند از:

  • حسابداری مالی FI
  • مدیریت زنجیره تأمین مالی FSCM
  • حسابداری مدیریتی CO
  • مدیریت مواد MM
  • لجستیک LE
  • برنامه‌ریزی تولید PP
  • مدیریت کیفیت QM
  • نگهداری و تعمیرات PM
  • مدیریت پروژه PS
  • مدیریت منابع انسانی HR

مزایای این محصول عبارت است از: 

  • استاندارد کردن فرایندهای کاری با استفاده از Best practice ها
  • آسان‌سازی و سرعت‌بخشیدن به فرایندها
  • بهبود کیفیت و دسترسی سریع‌تر به اطلاعات
  • اتوماسیون و یکپارچه‌سازی فرایندها
  • یکپارچه‌سازی داده‌ها به شکل Data-Driven
  • حذف سیستم‌های جزیره‌ای جانبی در سازمان
  • آنالیز داده‌ها و گزارش‌ها مختلف

بیشتر بخوانید: نرم افزار sage erp | بررسی ویژگی های نرم افزار sage ای آر پی

مهمترین محصولات شرکت sap

مهمترین محصولات شرکت sap

معرفی مهم‌ترین ماژول‌های sap

سیستم sap چیست؟ نرم افزارsap مجموعه‌ای گسترده از ماژول‌ها را ارائه می‌دهد که هر یک برای مدیریت جنبه‌های مختلف کسب‌وکار طراحی شده‌اند. مهم‌ترین ماژول‌های sap نرم افزار براساس sap infrastructure به شرح زیر هستند:

ماژول SAP FI (Financial Accounting)

این ماژول با هدف مدیریت مالی و حسابداری در سازمان‌ها به کار می‌رود. ماژول مدیریت و حسابداری قابلیت‌هایی نظیر حسابداری عمومی، حسابداری پرداختی‌ها، مدیریت دارایی و گزارشات مالی را در سازمان‌ها شامل می‌شود. در واقع یکی از مهم‌ترین ماژول‌های سیستم sap ماژول حسابداری مالی و کنترل است که برای مدیریت همه نیازهای مالی و حسابداری طراحی شده است.

ماژول برنامه ریزی تولید (sap pp)

این ماژول یکی دیگر ازماژول‌های سیستم ساپ به منظور مدیریت فرآیندهای برنامه‌ریزی تولید در صنایع مختلف استفاده می‌شود. ماژول pp با در نظر گرفتن استراتژی برنامه‌ریزی تولید، راهکارهای بهینه را ارائه می‌دهد.

ماژول فروش و توزیع (sap sd)

یکی دیگر از ماژول‌های مهم سامانه sap ، ماژول فروش و توزیع است که همه فرآیندهای مرتبط با فروش سازمان شامل امکان فروش محصولات، ثبت محصول، ارائه صورت‌حساب فروش، ارسال کالا، تحویل خدمات و … را شامل می‌شود.

ماژول منابع انسانی (Sap HR)

ماژول منابع انسانی همه امور منابع انسانی را کاملا یکپارچه همراه با سایر ماژول‌های مالی و لجستیک پوشش می‌دهد و از جمله اصلی‌ترین ماژول‌های سامانه sap محسوب می‌شود.

ماژول مدیریت مواد (Sap MM)

ماژول مدیریت مواد یکی دیگر از مهم‌ترین ماژول‌های SAP به شمار می‌رود که همه فازهای مربوط به مدیریت مواد شامل (خرید تا فروش) را در سازمان‌ها مورد بررسی قرار می‌دهد. هدف اصلی استفاده از این ماژول مدیریت انبار، کنترل موجودی به مواد به میزان مناسب و عدم کمبود در زنجیره تامین سازمان است.

ماژول مدیریت کیفیت (Sap QM)

ماژول مدیریت کیفیت فرآیندهای مربوط به لجستیک و زنجیره تامین از تامین و لجستیک ورودی گرفته تا تولید، محصول، فروش و توزیع آن را یکپارچه سازی و مدیریت می‌کند.

ماژول تعمیر و نگهداری کارخانه (SAP PM)

با استفاده از این ماژول می‌توان در سازمان همه اطلاعات مربوط به تجهیزات را گردآوری و در راستای بهره‌برداری بهینه برنامه‌ریزی کرد. بهره‌مندی از این ماژول به افزایش عمر مفید تجهیزات سازمان کمک می‌کند.

ماژول بهداشت و ایمنی محیط زیست (SAP EHS)

ماژول بهداشت و ایمنی محیط‌زیست تمام دغدغه‌های سازمان در خصوص مسائل زیست محیطی و بهداشتی را در صنایع از بین می‌برد و مسیر تجاری شرکت را یکپارچه می‌کند تا با ارائع ابزارهایی از جمله ردیابی مواد خطرناک، مدیریت زباله و … کسب و کارها در راستای دستورات نظارتی باشند.

ماژول مدیریت چرخه محصول (SAP PLM)

سازمان‌ها و صنایع مختلف با استفاده از ماژول مدیریت چرخه محصول امکان مدیریت چرخه محصولات خود را دارند، به طوریکه می‌توانند تمام فرآیندهای طراحی، توسعه، فروش و عرضه محصول را مدیریت کنند. این ماژول ویژگی‌هایی همچون مدیریت داده‌های مواد اولیه، کاتالوگ محصولات، ردیابی مواد، کنترل نحوه ساخت، بررسی موجودی، توزیه و فروش تا قیمت‌گذاری و سفارش و …. را شامل می‌شود.

ماژول هوش‌تجاری (SAP BW)

ماژول هوش‌تجاری با ارائه گزارش‌های متفاوت از سازمان به مدیران در تصمیم‌گیری‌های آگاهانه کمک می‌کند. این گزارش‌های شامل اطلاعات مالی، مشتریان و تامین‌کننده می‌شود که در قالب نمودارهایی توسط این ماژول ارائه می‌شود.

منظور از هوش تجاری یا BI در SAP چیست؟

هوش‌تجاری (BI) در سامانه سپ یا اپلیکیشن سپ مجموعه‌ای از فرآیندها، تکنولوژی‌ها و ابزارهای تحلیلی و گزارش‌دهی دقیق است که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا ضمن دسترسی به داده‌های خام خود از آن‌ها اطلاعات مفید و قابل استفاده‌ای استخراج کنند. این اطلاعات می‌توانند به تصمیم‌گیری‌های استراتژیک و عملیاتی کمک کنند و به مدیران سازمان این فرصت را می‌دهد تا از طریق تحلیل داده‌ها و گزارش عملکرد کسب و کار خود را بررسی کنند. به طور کلی با استفاده از هوش تجاری یا BI می‌توان فرآیندهایی شامل موارد زیر را بررسی کرد:

  • ایجاد گزارش‌های دقیق و به روز از داده‌های کلی سازمان
  • ایجاد گزارش‌های سفارشی شده بر مبنای نیازهای اولیه سازمان
  • تحلیل داده‌های سازمان و برقراری ارتباطات مفید و آگاهانه بین داده‌ها
  • ارائه نمودارهای گرافیکی با استفاده از ابزارهای موجود برای تصمیم‌گیری‌های دقیق
  • ارزیابی عملکرد و اجزای سازمان براساس شاخص‌های عملکرد

اجرا و پیاده‌سازی سیستم‌های sap چه مراحلی دارد؟

پیاده‌سازی و اجرای سیستم‌های SAP مراحل مختلفی را شامل می‌شود که هر کدام به‌طور خاص طراحی شده‌اند تا اطمینان حاصل شود که سیستم به درستی و با کارایی بالا به کار گرفته شود. از آنجایی که راه اندازی سیستم sap یک امر پیچیده و پرهزینه‌ای است، نیاز به متدولوژی استقرار دارد. با استفاده از متدولوژی استقرار به صورت مرحله به مرحله در راستای استقرار سیستم Sap صورت می‌گیرد و موجب ایجاد ارتباط دو جانبه بین نرم‌افزار و سازمان می‌شود. البته راه‌اندازی برنامه sap در شرکت‌های ایرانی با کمک شرکت‌های مشاوره انجام می‌شود و نیاز به دانش فنی و تخصص کافی دارد. در ادامه مراحل کلی پیاده سازی و اجرای برنامه سپ بررسی شده است:

  • مرحله اول) آماده‌سازی پروژه
    این مرحله شامل ایجاد ساختار کلی پروژه، ارائه طرح عملیاتی و نیازسنجی از طریق تشکیل تیم پروژه می‌شود.
  • مرحله دوم) طراحی مدل کسب و کار
    این مرحله مربوط به طراحی مدل کسب و کار است و تمامی فرآیندهای حوزه‌های کاری شناسایی و طراحی می‌شوند. همچنین در این مرحله اهداف سازمان نیز بررسی خواهد شد.
  • مرحله سوم) محقق‌سازی
    مرحله محقق‌سازی شامل همه امور مربوط به آموزش کارکنان، تعیین وضعیت اولیه سیستم، پیاده‌سازی تغییرات در سیستم نرم افزارsap برای ارائه راه‌حل erp و سفارشی‌سازی از طریق ابزارهای مختلف می‌شود. در نهایت با استفاده از ابزارهای مخصوص گزراش‌گیری صورت می‌گیرد و با تست یکپارچگی سیستم برنامه سپ ، این نرم‌افزار اماده آغاز عملکردهای سازمان است.
  • مرحله چهارم) آماده‌سازی نهایی
    در این فاز فعالیت‌هایی همچون آموزش کاربران سیستم صورت می‌گیرد و ضمن اینکه کاربران با آموزش‌های لازم آشنا می‌شوند؛ تست های نهایی روی آن صورت می‌گیرد و تغییرات نهایی روی آن اعمال می‌شود.
  • مرحله پنجم) راه‌‌اندازی نهایی
    این مرحله، مرحله پایانی و پشتیبانی سیستم است که شامل رفع مشکلات کاربران، رفع خطاها و ارائه برنامه‌هایی برای پشتیبانی دقیق برای پایان کار پروژه است.

بیشتر بخوانید: نرم افزار Oracle ERP چیست؟ | بررسی مزایای نرم افزار اوراکل برای سازمان ها

معرفی دو متدولوژی معروف در SAP

دو متدولوژی معروف در پیاده‌سازی SAP عبارتند از ASAP (Accelerated SAP) و SAP Activate که هر یک از این متدولوژی ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارند. در ادامه هر دو روش معرفی خواهند شد.

متدولوژی SAP Activate

در سال 2014 و همزمان با معرفی محصول جدید سیستم Sap تحت عنوان sap hana متدولورژیsap launch نیز ارائه شد. sap hana چیست؟ sap hana بر پایه فناوری ابری، مخصوص راه‌اندازی سیستم‌های Sap در محیط ابری است. در ادامه توسعه سیستم های sap، در سال 2015 متدولوژی SAP Activate معرفی شد که برای هم برای سیستم‌های با فناوری ابری و هم برای سیستم‌های غیر ابری کاربرد دارد. این متدولوژی در مقایسه با متدولوژی ASAPدر روش طرح‌ریزی سیستم و فاز بلوپرینت تفاوت دارد. در asap مشاورین براساس نیاز مشتری و تحلیل این نیازها، راهکارهای Sap را که بیشترین مطابقت را با نیاز مشتری دارند در جلسات sprint ارائه می‌دهند و از ابتدا تمرکز بر شفافیت است. به طوری که به جای تهیه مستندات بلوپرینت، راهکارها براساس نیاز مشتری و ارائه مجدد آن برنامه‌ریزی می‌شود. در متدولوژی SAP Activate براساس کارگروه‌هایی تحت عنوان Fit-To-Standard Workshop طرح ریزی سیستم انجام می شود و راهکارهای استاندارد (Best Practice) توسط کارشناسSap در جلسات طرح‌ریزی به مشتریان ارائه می‌شود تا مشتریان نیازهایی را که در استاندارد وجود ندارد بیان کنند. کارشناس sap چیست؟ کارشناسان Sap تلاش می‌کند تا راهکارهای استاندارد تایید شوند و در صورت وجود محدودیت‌هایی سازمانی آن ها را شناسایی و براساس اولویت آن‌ها در sprint های بعدی ارائه دهند.در ادامه مراحل راه‌اندازی متدولوژی sap activate شرح داده شده است:

فاز1) کاوش (Discover): ارزیابی نیازمندی‌ها، شناسایی فرصت‌ها و تعیین نقشه راه با استفاده از ابزارهای مانند SAP Readiness Check در راستای آمادگی سازمان.

فاز2) آماده‌سازی (Prepare): برنامه‌ریزی پروژه، تشکیل تیم و ایجاد محیط‌های توسعه و تست.

فاز3) کاوش و طراحی (Explore): برگزاری کارگاه‌های طراحی برای تحلیل نیازمندی‌ها و مستندسازی فرآیندها و استفاده از Best Practices برای تطبیق نیازهای سازمان با سیستم.

فاز4) تحقق (Realize): پیکربندی سیستم براساس نیازمندی‌ها و فرآیندهای مستندشده؛ انجام تست‌های واحد، یکپارچه‌سازی و پذیرش کاربران.

فاز4) راه‌اندازی (Deploy): آموزش کاربران نهایی، آماده‌سازی داده‌ها و انجام تست‌های نهایی و اجرای آزمایشی سیستم برای انتقال به محیط تولید.

فاز5) اجرا و پشتیبانی (Run): ارائه پشتیبانی مستمر و بهبودهای مداوم با استفاده از SAP Solution Manager برای نظارت و مدیریت سیستم در سازمان.

متدولوژی ASAP

متدولوژی ASAP مخففAccelerated SAP است که گذشته به عنوان متدولوژی اصلی راه‌اندازی سیستم sap مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این متدولوژی شامل مجموعه‌ای تکنیک‌ها، دستورالعمل و قواعد است که برای مدیریت و اثربخشی پروژه انجام می شود. هدف اصلی این متدولوژی کاهش ریسک راه‌اندازی sap، آسان‌تر شدن و کاهش زمان استقرار سیستم، استفاده درست از منابع و هزینه و در نهایت اطمینان از خروجی‌های پروژه است. در ادامه مراحل متدولوژی asap بررسی شده است. به طور کلی متدلوژی asap به 4 فاز اصلی تقسیم می‌شود:

فاز1) آماده‌سازی(Preparation ): در این مرحله اهداف، محدودیت‌ها، برنامه زمان‌بندی، تیم پروژه و استاندادهای پروژه‌های نهایی تعیین می شود. خروجی این فاز منشور پروژه و اصطلاحا جلسه Kick Off Meeting است.
فاز 2) بلوپرینت (blueprint): بلوپرینت یا طرح‌ریزی در قالب یک جلسه برگزار می‌شود و سیستم مورد نظر مشتری طرح‌ریزی می‌شود. خروجی این مرحله ارائه مستند بلوپرینت است که در آن ساختار سازمانی، ساختار داده‌ها و تغییرات لازم در استاندارد سیستم Sap تعیین می‌شود.
فاز3) تحقق محصول (Realization): در این مرحله اقدام به توسعه یا سفارشی‌سازی سیستم براساس توافقات صورت گرفته با مشتری می‌شود و تست های مختلف نظیر(تست واحد؛ تست یکپارچگی و …) صورت می‌گیرد.
فاز4) آماده‌سازی نهایی (Final Preparation)‌: در این مرحله تمام موارد بررسی شده در مرحله قبل نهایی می‌شود و سرور عملیاتی نهایی آماده می‌شود. از سویی آموزش sap به کاربران ارائه می‌شود تا از استقرار سیستم اطمینان حاصل شود.
شروع به کار و پشتیبانی (Go-live & Support): با کنار رفتن سیستم‌های قدیمی، سیستم جدید بر روی سرور عملیاتی در محیط واقعی راه‌اندازی و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته انجام و وارد مرحله پشتیبانی می‌شود.
اجرای سیستم (RUN): پس از شروع کار و پشتیبانی از سیستم، نحوه عملکرد سیستم و کاربران (اموزش sap، آموزش sap حسابداری، آموزش sap erp، آموزش sap انبارداری) در آن از اهمیت بالایی برخودار است که صحت عملکرد نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد.

انواع کاربرد نرم افزار sap کدامند؟

برنامه SAP در صنایع مختلف و فرایندهای تجاری متنوعی کاربرد دارد. شرکت‌هایی که در زمینه نفت و گاز، تیم‌های ورزشی، و خدماتی فعالیت می‌کنند، می‌توانند از محصولات SAP بهره ببرند و بهره‌برداری از کسب‌وکار خود را افزایش دهند. این نرم‌افزارها در حوزه‌های مختلف از حسابداری و مدیریت مالی تا مدیریت ارتباط با مشتریان و منابع انسانی کاربرد دارند. همچنین، شرکت‌هایی که مایل به مدیریت کلیه فعالیت‌های خود بر اساس محصولات SAP هستند، می‌توانند از پلتفرم‌های جامع SAP استفاده کنند. از سوی دیگر، شرکت‌هایی که تمایل دارند کلیه فعالیت‌های کسب‌وکار خود را بر اساس محصولات SAP مدیریت کنند، می‌توانند پلتفرم‌های جامع SAP را تهیه کرده و از نسخه‌های به‌روزرسانی شده که توسط شرکت به‌صورت فصلی (برای سیستم‌های ابری) یا سالیانه (برای سیستم‌های on-premise) در اختیار مشتریان قرار می‌گیرند استفاده کنند. فراموش نکنید در حال حاضر این شرکت اجازه دانلود رایگان نرم‌افزار sap خود را ارائه نمی‌دهد. به‌طورکلی، برای استفاده از محصولات SAP نیاز به خرید لایسنس و مجوز رسمی دارید. نرم‌افزار SAP در بسیاری از حوزه‌های کسب‌وکار به‌عنوان یک پلتفرم قدرتمند مورداستفاده قرار می‌گیرد و تنوع بسیاری را در اختیار کاربران خود قرار داده و در حوزه‌های مختلف تجاری کاربرد دارند. از جمله کاربردهای آن می‌توان به SAP S/4HANA برای مدیریت مالی و حسابداری، SAP SuccessFactors برای مدیریت منابع انسانی، و از SAP BTP برای توسعه نرم‌افزارهای برنامه‌نویسان و تحلیلگران داده نام برد. به‌طورکلی این نرم‌افزارها با صنایع مختلفی از خدمات درمانی گرفته تا فناوری‌های پیشرفته سازگاری داشته و  برای هر کاربردی نیازهای منحصربه‌فردی را از تحلیل داده‌ها تا مدیریت ارتباط با مشتریان و خدمات‌رسانی به مشتری رفع می‌کنند.

معرفی نرم افزار sap erp

سیستم sap erp چیست؟ این محصول به‌عنوان نسخه‌ی پایه و اصلی نرم‌افزارهای مدیریت منابع سازمانی SAP محسوب می‌شود و از سه نسخه‌ی R/1، R/2 و R/3 تشکیل شده است. این نرم‌افزار برای اولین‌بار، فعالیت‌های کسب‌وکار را در مقیاسی بزرگ و از طریق اینترنت مدیریت کرد. مشتریانی که این نرم‌افزار را تهیه کرده باشند، امکان اجرای آن بر روی تمام پلتفرم‌های موردنظرشان را خواهند داشت. از ویژگی‌ها و مزایای سیستم ERP می‌توان به فرآیند محور بودن، شفافیت اطلاعات، استفاده از بهترین روش‌ها و استانداردهای جهانی اشاره کرد. SAP به‌عنوان رهبر و بهترین سیستم ارائه‌دهنده راهکارهای ERP یا برنامه‌ریزی یکپارچه منابع سازمانی شناخته می‌شود.زمانی که شرکت‌ها و سازمان‌ها روند روبه‌توسعه پیدا می‌کنند و ساختار هلدینگ محور پیدا می‌کند، راهکاری چون SAP پاسخگوی آن سطح از نیاز و پوشش نیازمندی‌های آن سازمان خواهد بود. سیستم SAP ERP دارای ماژول‌های عملکردی متنوعی است که فرآیندهای کلیدی سازمان را پوشش می‌دهند. این فرآیندها عبارت‌اند از: 

    • حسابداری مالی (FI)
    • مدیریت زنجیره تأمین مالی (FSCM)
    • حسابداری مدیریتی (CO)
    • مدیریت مواد (MM)
    • لجستیک (LE)
    • برنامه‌ریزی تولید (PP)
    • مدیریت کیفیت (QM)
    • نگهداری و تعمیرات (PM)
    • مدیریت پروژه (PS)
    • مدیریت منابع انسانی (HR)

قیمت نرم‌افزار ERP کاملاً بر اساس نیازهای تجاری است و سیستم‌های ERP بر اساس تعداد کاربرها قیمت‌گذاری می‌شوند.

معرفی نرم افزار sap erp

معرفی نرم افزار sap erp

آموزش نرم افزار sap erp

آموزش نرم‌افزار SAP ERP یک فرآیند جامع و گسترده است که معمولاً توسط مراکز آموزشی معتبر و مدارس تخصصی ارائه می‌شود. این آموزش‌ها شامل مباحث مختلفی از اصول پایه تا مفاهیم پیشرفته مدیریت منابع سازمانی در سیستم SAP ERP می‌شود. برخی از مواردی که در آموزش نرم‌افزار SAP ERP مورد آموزش قرار می‌گیرند عبارت‌اند از: 

  1. ۱. مقدمه‌ای درباره SAP ERP و ساختار آن
  2.  ۲. نصب و پیکربندی سیستم SAP ERP
  3. آشنایی با مفاهیم اصلی و مدیریت اجزاء مختلف SAP ERP مانند ماژول‌ها، فرآیندها و توابع
  4.  ۴. طراحی و پیاده‌سازی فرآیندهای کسب‌وکار در سیستم SAP ERP
  5. آموزش استفاده از ابزارها و ویژگی‌های مختلف SAP ERP برای مدیریت منابع مالی، منابع انسانی، توزیع و غیره
  6.  ۶. آشنایی با تکنولوژی‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی و تحلیل داده در SAP ERP
  7. آموزش روش‌های نگهداری، عیب‌یابی و بهبود عملکرد سیستم SAP ERP

 در کل، آموزش نرم‌افزار SAP ERP به کاربران کمک می‌کند تا مهارت‌های لازم برای مدیریت و بهره‌وری بالاتر در محیط‌های کسب‌وکار را به دست آورند.

شما می توانید از طریق لینکهای زیر آموزش نرمافزار sap erp را مشاهده کنید:

  1. https://beyamooz.com/sap/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-pdf-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-sap
  2. https://lyndakade.ir/learning/sap-erp-essential-training
  3. https://farsilynda.com/%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84/2537-%D9%84%DB%8C%D9%86%D8%AF%D8%A7-_-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9-sap-erp-%D8%A8%D8%A7-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%86%D9%88%DB%8C%D8%B3.html

نرم افزار sap فروشگاهی

نرم افزار SAP برای صنایع مختلف، از جمله فروشگاه‌ها، ارائه می‌شود و امکان مدیریت و بهینه‌سازی فرآیندهای مختلف فروشگاهی را فراهم می‌کند. این نرم افزار شامل مجموعه‌ای از ماژول‌های متنوع است که از فروش و انبارداری تا مدیریت مالی و منابع انسانی را پوشش می‌دهد. با استفاده از SAP در فروشگاه‌ها، امکاناتی همچون مدیریت موجودی، پیگیری سفارشات، ارتباط با مشتریان، تجزیه و تحلیل داده‌ها و بهبود عملکرد فروشگاه ارائه می‌گردد. همچنین، این نرم افزار قابلیت اتصال به سیستم‌های دیگر مانند فروشگاه آنلاین، پرداخت الکترونیکی و سیستم‌های حسابداری را نیز داراست. استفاده از SAP در فروشگاه‌ها منجر به بهبود کارایی، افزایش بهره‌وری و ارتقاء تجربه خرید مشتریان می‌شود.

آموزش نرم افزار sap فروشگاهی

آموزش نرم‌افزار SAP فروشگاه می‌تواند شامل آموزش‌های متنوعی باشد که به کارکنان فروشگاه کمک می‌کند تا با استفاده از این نرم‌افزار، فعالیت‌های مختلفی را انجام دهند. این آموزش‌ها ممکن است شامل آموزش‌های مبتدی برای آشنایی با رابط کاربری و اصول پایه‌ای نرم‌افزار، آموزش‌های پیشرفته برای بهره‌گیری بهینه از امکانات پیشرفته نرم‌افزار، و آموزش‌های خاص برای مدیران و مدیران عالی فروشگاه در زمینه‌های مدیریت و تحلیل داده‌ها، بهینه‌سازی فرآیندها، و بهبود عملکرد کسب‌وکار باشند.

نرم افزار sap منابع انسانی

نرم افزار اس ای پی منابع انسانی یک سامانه جامع و یکپارچه برای مدیریت همه جنبه‌های مربوط به منابع انسانی در یک سازمان است. نرم‌افزار برنامه‌ریزی منابع سازمانی SAP روی امور مالی، منابع انسانی، عملیات و خدمات شرکتی تمرکز دارد. خدماتی چون حسابداری مدیریتی و مالی، مدیریت اطلاعات کارکنان و برنامه‌ریزی مسیر شغلی، مدیریت عملیات روزانه شرکت، و فعالیت‌های تکمیلی همچون مدیریت سفرها در این نرم‌افزار گنجانده شده‌اند. این نرم‌افزار از ماژول‌های مختلفی تشکیل شده است. شما به کمک ماژول‌های مدیریت منابع انسانی SAP می‌توانید به شکلی جامع مدیریت تمامی فرایندهای مرتبط را بر عهده بگیرید. از جمله بخش‌های قابل پوشش این ماژول شامل: 

  • استخدام
  • مدیریت جذب و استخدام
  • چارت سازمانی
  • مدیریت استعدادها
  • مدیریت هزینه‌های پرسنلی
  • مدیریت عملکرد

 این نرم‌افزار همچنین قابلیت اتصال به دیگر سیستم‌ها و ابزارهای مدیریتی در سازمان را دارد، به‌طوری‌که اطلاعات منابع انسانی به‌صورت یکپارچه و همگام با سایر بخش‌های سازمان مدیریت می‌شود. استفاده از نرم‌افزار SAP منابع انسانی به سازمان‌ها کمک می‌کند تا بهبود عملکرد پرسنلی، بهینه‌سازی فرآیندهای منابع انسانی، و ارتقای تجربه کارکنان و مدیران را تجربه کنند.

نرم افزار sap منابع انسانی

نرم افزار sap منابع انسانی

آموزش نرم افزار sap انبارداری

برای SAP ماژول‌های مختلفی SAP جود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به مدیریت انبار (Warehouse Management) اشاره کرد. سیستم‌های مدیریت انبار ERP SAP در موارد زیر به شما کمک می‌کند تا به‌سادگی پیچیده‌ترین فرایندهای انبارداری را مدیریت کنید: 

    • مدیریت انبار
    • درخواست کالا از انبار
    • انبارگردانی
    • انواع گزارش‌ها موجودی
    • گزارش گردش کالا
    • گزارش موجودی قابل‌فروش کالا
    • گزارش تمامی اسناد خرید بر اساس معیارهای مختلف
    • گزارش نیازمندی‌های سازمان
    • گزارش کالاهای در راه
    • گزارش موجودی نزد پیمانکار
    • گزارش موجودی امانی

آموزش نرم‌افزار ERP SAP برای مدیریت انبار شامل مباحثی مانند مقدمه‌ای در SAP، مفاهیم مدیریت انبار، نصب و راه‌اندازی، مدیریت مواد و محصولات، تراکنش‌های انبارداری، مدیریت مکان‌ها و انبارها، گزارش‌گیری و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها و انجام فرایندهای کنترل کیفیت است. این آموزش‌ها به‌صورت آنلاین یا حضوری توسط متخصصان ارائه می‌شود و منابع آموزشی آنلاینی نیز در دسترس است. همچنین شما می توانید از طریق لینکهای زیر آموزش نرمافزار sap erp برای مدیریت انبار را مشاهده کنید:

  1. https://donyad.com/Course/Index/6983fc45-14fa-4cee-aa02-9ac392ed08ec/SAP-WM-Warehouse-Management-Beginning-to-Advanced-
  2. https://beyamooz.com/sap/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-pdf-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%85%D8%A7%DA%98%D9%88%D9%84-%D8%A7%D9%86%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%DB%8C%D8%A7-mm-%D8%AF%D8%B1-sap

نرم افزار حسابداری sap

راهکارهای حسابداری مدیریت SAP، مجموعه‌ای جامع از ماژول‌ها است و برای مدیران اطلاعات لازم را فراهم می‌کند تا تصمیم‌گیری‌های بهینه‌تری در راستای بهبود عملکرد و بهینه‌سازی عملیات سازمان انجام دهند. ماژول نرم افزار sap حسابداری امکانات زیر را فراهم می‌کند: 

۱. کنترل و بازنگری فعالیت‌ها

۲. بررسی انحرافات از بودجه

۳. تحلیل و تفسیر علل انحرافات از بودجه

۴. تحلیل سودآوری

۵. مدیریت قیمت‌گذاری

با دانلود نرم‌افزار SAP ERP و استفاده از این ماژول‌ها می‌توانید به این امکانات دست یابید.

آموزش نرم افزار حسابداری sap

آموزش sap حسابداری به شما کمک می‌کند تا از طریق یادگیری این نرم‌افزار بتوانید به گزارش‌ها مالی و تحلیل دست یابید. مزایای آموزش حسابداری sap عبارت‌اند از: 

  • کنترل هزینه‌های اضافی
  • برنامه‌ریزی مراکز هزینه
  • مدیریت هزینه‌های واقعی سفارش‌های کالا
  • تحلیل بهای تمام شده محصول
  • تحلیل سودآوری

با خرید نرم‌افزار SAP ERP و ماژول نرم افزار حسابداری SAP می‌توانید پس از آموزش این نرم‌افزار از طریق لینک های زیر به استفاده از آن بپردازید.

https://lyndakade.ir/learning/sap-financials-essential-training-2022

آموزش نرم افزار حسابداری sap

آموزش نرم افزار حسابداری sap

نرم افزار sap عمران

سیستم sap یکی از نرم‌افزارهای برجسته در زمینه تحلیل و طراحی سازه‌ها است که توسط شرکت Computers and Structures, Inc. (CSI) توسعه‌یافته است. این نرم‌افزار به‌عنوان یک ابزار قدرتمند برای تحلیل و طراحی انواع سازه‌های ساختمانی از جمله سازه‌های بتنی، فولادی، چوبی و پلی شناخته می‌شود. نرم‌افزار تحلیل و طراحی سازه SAP 2000 یکی از قوی‌ترین نرم‌افزارهای مهندسی عمران است که بیش از ۳ دهه است که به کاربران خدمت می‌کند. این نرم‌افزار با ارائه ورژن‌های جدید هر ساله، همگام با پیشرفت علوم مهندسی به‌روز می‌شود. استفاده از رابط‌های گرافیکی قوی در SAP 2000، سبب شده است که کاربران از سهولت و محبوبیت استفاده از این نرم‌افزار لذت ببرند. این نرم‌افزار تمامی نیازهای یک مهندس طراح را در یک محیط کاربری یکپارچه فراهم می‌کند. همچنین، آموزش و یادگیری این نرم‌افزار بسیار آسان و سریع است. وجود قالب‌های آماده در نرم‌افزار، کمک به کاربران در مدل‌سازی طرح‌های پیچیده می‌کند و آن‌ها را در ایجاد مدل‌های دقیق و مؤثر سازه‌ها یاری می‌دهد.

نرم افزار مدیریتی sap

نرم‌افزار مدیریتی SAP، یکی از پیشروهای صنعت نرم‌افزارهای مدیریت شرکتی (ERP) است که توسط شرکت SAP SE توسعه‌یافته است. این نرم‌افزار شامل مجموعه‌ای گسترده از ماژول‌های مختلف است که برای مدیریت عملیات مالی، منابع انسانی، تولید، زنجیره تأمین، فروش و توزیع و… طراحی شده است. پیاده‌سازی نرم‌افزار SAP معمولاً یک فرآیند طولانی و پیچیده است که نیازمند تهیه، تنظیم و اجرای برنامه‌های خاصی است تا به طور کامل با فرایندهای سازمانی هماهنگ شود. نرم‌افزار مدیریتی SAP در انواع مختلف صنایع از جمله تولید، خدمات، مالیات، خرده‌فروشی و غیره استفاده می‌شود و به‌عنوان یکی از پرکاربردترین نرم‌افزارهای ERP در سراسر جهان شناخته می‌شود. SAP یک شرکت بزرگ و با مشتریان بسیار است که خدمات پشتیبانی و آموزش‌های گوناگونی را برای آنها ارائه می‌دهد. ه‌طورکلی، SAP یکی از قدرتمندترین و گسترده‌ترین نرم‌افزارهای ERP است که توسط سازمان‌ها برای بهبود فعالیت‌های مالی، منابع انسانی، تولید، فروش و دیگر عملیات استفاده می‌شود.

 نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتریان SAP

بر اساس نرم‌افزار مدیریت ارتباط با مشتریان SAP می‌توانید نیازهای مشتریانتان را درک و پیش‌بینی کنید و با تحلیل و شناخت رفتارشان آنها را به مشتری وفادار برند خودتان تبدیل کرده تا اثربخشی فعالیت‌های فروش و بازاریابی شما بیشتر شود. با استفاده از ماژول مدیریت ارتباط با مشتریان SAP ، سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان به‌صورت زیر امکان‌پذیر است: 

  • ایجاد برنامه‌ریزی، سهمیه‌بندی، و پیش‌بینی فروش
  • تعیین اهداف فروش و بخش‌بندی مشتریان
  • مدیریت و نظارت بر ذخیره داده‌های مهم مربوط به مشتریان، محصولات، و رقبا
  • مدیریت نواحی فروش و تخصیص فروشندگان به نواحی مختلف
  • تعیین پورسانت برای عوامل فروش
  • مدیریت قراردادها و حساب‌ها
  • مدیریت فعالیت‌های عوامل فروش و ویزیت مشتریان
  • مدیریت فرصت‌ها
  • مدیریت استعلامات و سفارشات فروش
  • برنامه‌ریزی حساب‌ها به‌منظور برنامه‌ریزی و تنظیم درآمد، هزینه‌ها، و غیره
  • مدیریت فعالیت‌های فروش (مدیریت تماس‌ها و ایمیل‌ها و درخواست‌های مشتریان)
  • مدیریت فرصت‌ها (ایجاد برنامه‌های فروش با استفاده از تجزیه‌وتحلیل داده‌های برنامه‌ریزی شده)
  • تعیین کمپین‌های فروش (با قابلیت تاکتیک، هدف، و تاریخ)
  • مدیریت شکایات مشتریان
 نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتریان SAP

نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتریان SAP

نرم افزار خدمات پس از فروش SAP

 با استفاده از ماژول خدمات پس از فروش SAP با حل مسئله مشتریان و افزایش ثبات سیستم و کیفیت خدمات به مشتریان را ترغیب به پشتیبانی برند خود کنید.

 از جمله اقداماتی که در زمینه خدمات پس از فروش می‌توان انجام داد عبارت است از: 

    • تعریف اقلام گارانتی
    • صدور دستور تعمیر و خدمات پس از فروش دوره‌ای
    • صدور دستور خدمات پس از فروش دوره‌ای
    • تعریف کمپین‌ها و اعمال تخفیفات ویژه
    • فراخوانی گروهی مشتریان برای تعویض/تعمیر ناشی از تشخیص وجود مشکل
    • محاسبه بهای تمام شده خدمات و کالا

نرم افزار sap logon

SAP Logon یک نرم‌افزار است که توسط SAP AG توسعه داده شده است و به کاربران امکان می‌دهد تا به سیستم‌های SAP اتصال برقرار کنند. این نرم‌افزار به‌عنوان یک واسط برای ورود به سیستم‌های SAP عمل می‌کند و اطلاعات احراز هویت کاربر را دریافت و به سرورهای SAP ارسال می‌کند تا اجازه دسترسی به سیستم‌های SAP را به کاربران بدهد. برای استفاده از SAP Logon، کاربران نیاز به داشتن اطلاعات احراز هویت خود (مانند نام کاربری و رمز عبور) دارند. پس از ورود به SAP Logon و واردکردن اطلاعات احراز هویت، کاربران می‌توانند به سیستم‌های SAP وصل شوند و از امکانات موجود در آنها استفاده کنند. معمولاً SAP Logon در محیط‌های سازمانی و کسب‌وکارها برای دسترسی به سیستم‌های SAP استفاده می‌شود و اطلاعات ورود به آن باید توسط مدیران سیستم تهیه و تنظیم شود. آموزش نرم افزار  sap logon را می توانید در این لینک مشاهده  کنید:

https://www.aparat.com/v/HYByD

شرکت‌های دارای sap در ایران کدام اند؟

شرکت‌های ایرانی متعددی از نرم‌افزارهای sap برای مدیریت فرآیندهای تجاری خود استفاده می‌کنند که شامل صنایع گاز و پتروشیمی، بانکداری، خودروسازی و صنایع تولیدی می‌شود. به طور مثال شرکت‌هایی نظیر گروه زر ماکارون، بانک سامان، شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه، سیستم sap ایران خودرو و … در زمینه پیاده‌سازی و پشتیبانی Sap erp فعال هستند و راهکارهای مختلف برنامه sap در ماژول‌های مدیریت و حسابداری، مدیریت ارتباط با مشتریان، مدیریت برنامه‌ریزی تولید را به مشتریان خود ارائه می‌دهند. همچنین برخی از صنایع از sap برای مدیریت فرآیندهای پیچیده و بهبود بهره‌وری منابع استفاده می‌کنند.
به طور کلی استفاده از نرم‌افزار Sap برای شرکت‌های ایرانی مزایای وسیعی دارد و شرکتهای دارای sap در ایران با بهبود مدیریت فرآیندها، ضمن کمک به تصمیم‌گیری آگاهانه در راستای کاهش هزینه‌ها و دستیابی به اهداف کلان شرکت نیز نقش دارند. همچنین sap به سازمان‌ها کمک می‌کند تا با شناخت نیازهای خود از ماژول‌های این سیستم به بهترین شکل استفاده کنند. بنابراین Sap یک ابزار استراتژیک در راستای توسعه کسب و کارها در شرکت‌های ایرانی به شمار می‌رود.

قیمت نرم افزار sap

قیمت نرم‌افزار SAP متغیر است و به عوامل مختلفی از جمله نوع ماژول‌هایی که شما انتخاب می‌کنید، اندازه و پیچیدگی سازمان شما، نیازهای سفارشی‌سازی و پیاده‌سازی، و شرایط قرارداد با SAP بستگی دارد. به علاوه، SAP سیاست قیمت‌گذاری مختلفی برای مشتریان مختلف دارد که براساس این عوامل تعیین می‌شود. با این حال، معمولاً هزینه پیاده‌سازی و استفاده از SAP برای یک سازمان به عنوان یک سیستم ERP بزرگ، به طور کلی می‌تواند هزینه‌های بالایی داشته باشد و بسته به نیازهای ویژه شما، می‌تواند تا میلیون‌ها دلار برسد. در ادامه به بررسی قیمت نرم افزار sap S4/HANA و قیمت SAP BUSINESS ONE می پردازیم.

قیمت نرم افزار sap S4/HANA

قیمت برنامه‌های نرم‌افزاری S4/HANA معمولاً از ۲۵۰ هزار دلار (در سال اول) تا صدها میلیون دلار برای صدور مجوز و اجرا هزینه دارد. عواملی بر قیمت‌گذاری پیاده‌سازی SAP S/4 HANA تأثیر گذارند که در ادامه به توضیح آنها می‌پردازیم.

گزینه های استقرار

On-Premise: این روش سنتی استقرار است که در آن نرم‌افزار را روی سرورهای خود نصب می‌کنید. در این روش معمولاً یک‌بار هزینه مجوز برای نرم‌افزار می‌پردازید، اما هزینه‌های نگهداری آن را نیز باید در نظر بگیرید.

Cloud: در این روش شما می‌توانید یک استقرار ابری که عموماً مبتنی بر اشتراک است را انتخاب کنید و هزینه‌ای که شامل مجوز نرم‌افزار و هزینه میزبانی آن می‌شود را باید به‌صورت مستمر پرداخت کنید.

ترکیبی: برخی از سازمان‌ها ترکیبی از هر دو را انتخاب می‌کنند، شاید برخی از ماژول‌ها را در محل و برخی دیگر را در فضای ابری نگه دارند.

مدل های صدور مجوز

مجوزهای با نام کاربر: بسته به تعداد کاربران بر اساس نقش‌ها هزینه متفاوتی دارد.

مجوزهای موتور و اجزاء: جدا از مجوزهای مبتنی بر کاربر، سازمان‌ها ممکن است نیاز به پرداخت هزینه موتورها یا قطعات اضافی بر اساس نیازهای خاص خود را نیز داشته باشند.

ماژول ها

SAP S4/HANA از ماژول‌های مختلفی مانند امور مالی، منابع انسانی، مدیریت زنجیره تأمین و غیره تشکیل شده است. هزینه شما می‌تواند بر اساس نیاز سازمان به ماژول‌ها به طور قابل‌توجهی تغییر کند.

هزینه های مازاد

پیاده‌سازی: هزینه مشاوران، آموزش و سایر منابع موردنیاز راه‌اندازی و راه‌اندازی سیستم.

انتقال داده‌ها: اگر می خواهید از یک سیستم دیگر استفاده کنید ، ممکن است هزینه‌هایی جهت انتقال داده‌های موجود شما به SAP S/4HANA وجود داشته باشد.

توسعه سفارشی نرم افزار : در صورتی که به عملکردهای اضافی نیاز دارید که در خارج از جعبه در دسترس نیستند، ممکن است برای توسعه سفارشی نرم افزار مجبور باشید هزینه کنید.

تعمیر و نگهداری و پشتیبانی: هزینه‌های مستمر برای به‌روز نگه‌داشتن سیستم و حل هر گونه مشکل.

سخت‌افزار: برای راه‌حل‌های داخلی، ممکن است نیاز به سرمایه‌گذاری در سرورها، ذخیره‌سازی و سایر زیرساخت‌ها داشته باشید.

دسترسی غیرمستقیم

در ادامه نمونه‌ای از قیمت‌گذاری برنامه‌های نرم‌افزاری S4/HANA را در جدول زیر مشاهده می‌کنید:

هزینهOn-Premise (هزینه یک بار مصرف)ابری (اشتراک ماهانه)توضیحات
مجوز پایه1.000.000 دلار 100.000 دلار100.000 دلار –  20.000 دلاربر اساس تعداد کاربران، ماژول ها و سایر قابلیت ها
مجوزهای با نام کاربری4.000 دلار 1.500 دلار

هرکاربر

250 دلار 100دلار

هرکاربر

بسته به نقش کاربر متفاوت است
مجوز موتور و قطعات200.000 دلار 10.000 دلارشامل یا اضافیبه عنوان مثال، تجزیه و تحلیل پیشرفته، قابلیت های اینترنت اشیا
هزینه های پیاده سازی500.000 دلار 50.000 دلار100.000 دلار –  10.000 دلارهزینه های مشاور، آموزش و غیره
انتقال داده ها100.000 دلار 10.000 دلار50.000 دلار 5.000 دلاراگر از سیستم دیگری بخواهید داده ها را انتقال دهید.
توسعه سفارشی200.000 دلار 20.000 دلار100.000 دلار 10.000 دلاربرای عملکردهایی که خارج از جعبه در دسترس نیستند
تعمیر و نگهداری و پشتیبانی18-22٪ هزینه مجوز سالانهشامل یا اضافیپشتیبانی فنی مداوم
سخت افزار500.000 دلار 50.000 دلارN/Aفقط برای on-premise است. cloud  میزبانی می شود
به روز رسانی و ارتقاء50.000 دلار 5.000 دلارشاملبرای  on-premise ، بر اساس نسخه های جدید یا عملکرد

قیمت نرم افزار SAP Business One

اگر می‌خواهید بدانید قیمت نرم‌افزار SAP Business One چقدر است، باید بدانید که قیمت این نرم‌افزار ۵۶ دلار برای هر کاربر در ماه برای مجوز محدود و ۱۰۸ دلار برای هر کاربر در ماه برای مجوز حرفه‌ای است و به عوامل مختلفی چون سطح دسترسی، تعداد کاربر، عملکرد،گارانتی و … دارد.

در ادامه نمونه ای از قیمت گذاری برنامه های نرم افزاری SAP BUSINESS ONE را در جدول زیر مشاهده می کنید:

شروع کاردر حال رشدحرفه ایشرکتی
سطح دسترسی پلتفرم
تعداد کاربر10-450-11100-51500-101
افزودن اکستنشن
عملکرد پیشرفته
پلتفرم ادغام موجودتا 3تا 10نامحدودنامحدود
کاربر تجسم داده3کاربر10 کاربر20 کاربر
ارسال خودکار اسناد از طریق ایمیل
بهبود پلتفرم فصلی
ارتقاء سالانه رایگان
وبینارهای آموزشی تغییر خالص
تأثیر نقشه راه پلتفرمرای گیری انجمنرای گیری انجمنرای گیری انجمنشتاب نقشه راه
اشتراک ماهانه نرم افزار199 دلار هر کاربر199 دلار هر کاربر199 دلار هر کاربر199 دلار هر کاربر
یک بار اجرا با قیمت ثابت40,000 دلار4,000 دلار هر کاربر3,500 دلار هر کاربر3,000 دلار هر کاربر
گارانتی Go-Live90روزه120 روزه150 روزه
  1. روزه

سوالات متداول درباره نرم افزار سپ SAP

آیا ماژول های نرم‌افزار SAP در ایران هم قابل‌استفاده است؟

بله، این نرم‌افزار به‌صورت کامل تمام استانداردهای مالی کشور را پوشش داده و گزارش‌های مالی مختص ایران از جمله گزارشات فصلی خرید و فروش، گزارش امتناع و سایر گزارش‌های مالی مشابه را ارائه داده و در این نرم‌افزار قابل‌ اجرا و استفاده است.

پیاده‌سازی ماژول‌های نرم‌افزار SAP برای چه مجموعه‌هایی لازم است؟

پیاده‌سازی ماژول‌های نرم‌افزار SAP برای سازمان‌ها، مجموعه‌ها و شرکت‌هایی که به دنبال ارتقای سطح بهره‌وری خود هستند، ضروری است. همچنین برای مدیرانی که نیاز به تصمیم‌گیری در لحظه باتوجه‌به داده‌های موجود در سازمان را دارند، استفاده از این برنامه بسیار مفید و کاربردی است.

مفهوم گارانتی Go-Live چیست؟

گارانتی Go-Live در پیاده‌سازی نرم‌افزار ERP که توسط تأمین‌کننده یا مشاوران ارائه می‌شود و متعهد می‌شود که سیستم ERP شما در زمان معینی به مرحله Go-Live می‌رسد و آماده استفاده و فعال‌شدن کامل سیستم در محیط تولیدی و قابل‌استفاده از آن برای تراکنش‌های روزانه است. به طور خلاصه، این گارانتی تضمین می‌کند که پروسه پیاده‌سازی به‌موقع و با موفقیت انجام شود.

آیا SAP توانایی ارتباط با راهکارهای مختلف یک کسب‌وکار را دارد؟

SAP، نه‌تنها امکان ارتباط آنلاین و آفلاین با هر سیستمی را دارد؛ بلکه گزینه‌های متنوعی را برای ایجاد راهکارهای مختلف فراهم می‌کند.

نرم افزار sap مخفف چیست؟

یکی از سوالات مهم مدیران سازمان این است که Sap مخفف چیست؟ و معنی sapچیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که sap مخفف Systems, Applications, and Products است و راه‌اندازی اولیه آن به اواخر دهه 60 میلادی برمی‌گردد. شرکت ibm سیستم اطلاعاتی نرم‌افزاری را برای اولین بار به منظور مدیریت موجودی و برنامه‌ریزی زنجیره تامین به بازار عرضه کرد و در ادامه در در سال 1972، 5 نفر از مهندسان شرکت IBM شرکتی در شهر مونهایم آلمان تاسیس کردند و نام محصول خود را به SAP تغییر دادند. استقرار این سیستم در شرکت‌ها موجب بهبود کارآیی، کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری می‌شود.

اموزش sap چگونه امکان پذیر است؟

آموزش برنامه sap شامل مراحل و روش‌های مختلفی است که افراد می‌توانند از آن‌ها برای یادگیری و مهارت‌افزایی در استفاده از این سیستم‌ها بهره‌مند شوند. روش های اصلی آموزش برنامه sap شامل دوره‌های آموزشی آنلاین در وب‌سایت‌های Udemy، Coursera، LinkedIn Learning و Pluralsight که شامل ویدیوها، آزمون‌ها و گواهی‌نامه‌های پایان دوره می‌باشند. پلتفرم رسمی SAP که دسترسی به مواد آموزشی، دوره‌ها و منابع آنلاین را فراهم می‌کند. همچنین آموزش‌های حضوری در مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها که شامل آموزش‌های عملی و تئوری هستند. از سوی دیگر آموزش sap erp + pdf وکتاب‌های تخصصی زیادی نیز در زمینه sap آموزش که توسط متخصصان نوشته شده‌اند که می‌توانند منبعی عالی برای یادگیری مفاهیم و ماژول‌های مختلف SAP و خدمات sap باشند.

جمع بندی استقرار و پیاده سازی SAP

در این مقاله به معرفی نرم‌افزار SAP و انواع کاربردهای نرم‌افزار SAP در مشاغل مختلف پرداخته شد. به طور کلی استفاده از نرم‌افزار sap راهکاری معتبر و مبتنی بر ابر است و برای مدیریت انواع کسب‌وکارها، شرکت‌ها، کشورها و ارزها استفاده می‌گردد. این نرم‌افزار دارای یک رابط کاربری بصری است که عملیات و گزارش‌دهی پیشرفته را تسهیل می‌کند و امکان ایجاد گزارش‌های پویا و مستندات جامع را فراهم می‌کند. این مقاله با بیان اهمیت و امکانات گسترده‌ی نرم‌افزار SAP به متخصصان و مدیران سازمان‌ها کمک خواهد کرد تا با مفهوم و کاربرد آن در مشاغل و صنایع مختلف، آشنا شده و تصمیم‌گیری منطقی‌تری برای انتخاب و استفاده از این نرم افزار داشته باشند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
فروشگاه