اگر قصد نصب و راه اندازی دوربین مداربسته را دارید، باید بدانید که این دستگاه در تنوع بسیار وسیع، چه در نوع دوربین، تکنولوژی اتصال به شبکه و جریان برق و نیرو و سیستم دریافتکننده در بازار عرضه می شود. نصب صحیح دوربینهای مدار بسته یکی از نکات اساسی در ایجاد یک سیستم امنیتی قوی و موثر است. برای نصب درست و دقیق دوربینهای مدار بسته، ابتدا باید موقعیتهای مناسب برای نصب آنها انتخاب شود. این قسمتها شامل انتخاب مکانهای با دید مناسب برای پوشش موردنظر و همچنین انتخاب مکانهایی با دسترسی مناسب برای تعمیر و نگهداری دوربینها میشود. سپس، نیاز است که دوربینها بهدقت نصب شوند تا بهترین کاور ممکن را فراهم کنند. این رویه شامل تنظیم زاویه دوربینها، اطمینان از ثبات و استحکام آنها بر روی سطوح نصب و استفاده از مواد مناسب برای ثبات دوربینها خواهد بود. ضمن آن، در هنگام نصب دوربینها، باید به امور امنیتی نیز توجه شود. در ادامه نکات بیشتری را در مورد آموزش نصب دوربین مدار بسته توضیح خواهیم داد.
چه تجهیزاتی برای نصب دوربین مدار بسته نیاز است؟
وقتی قصد نصب و راه اندازی اولیه دوربین مدار بسته را دارید، ضروری است که یک سری تجهیزات تهیه کنید. مقدار و تعداد آن بسته به نوع پروژه، محل نصب و یا شرایط اجرای دوربین مدار بسته تعیین میشود. در آموزش کامل نصب دوربین مدار بسته به موارد زیر نیاز دارید.
- دوربین مدار بسته مناسب
- دستگاه ضبط دوربین مدار بسته NVR یا DVR
- آداپتور و منبع تغذیه
- مانیتور یا نمایشگر تصویر
- انواع کابل…
- محافظ کابل (داکت و لوله فلکسی)
- سوکت…
- سرور دوربین مدار بسته
- مودم دوربین
موارد ذیل از جمله مهمترین و کلیدیترین لوازم و تجهیزاتی هستند که برای نصب دوربینی مدار بسته به آنها نیاز دارید. در ادامه به آموزش نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته میپردازیم.
بیشتر بخوانید: خرید و قیمت انواع دوربین مدار بسته (cctv)
مراحل نصب و راهاندازی دوربین مدار بسته/راهنمای نصب دوربین مداربسته
درصورتیکه اقدام به خرید دوربین مدار بسته کردهاید، لازم است که دستگاه را پس از اعمال تنظیمات و فراهمآوردن یک سری تجهیزات راهاندازی کنید. مراحل نصب دوربین مدار بسته، بسته به این که چه مدلی است، از چه تکنولوژی ساختی استفاده میکند و در چه وضعیتی اجرا می شود متفاوت خواهد بود. در ادامه آموزش نصب دوربین مدار بسته را بررسی خواهیم کرد.
بررسی متراژ فضای موردنظر برای نصب دوربین
برای نصب و راهاندازی دوربینهای مدار بسته، ابتدا باید متراژ فضای موردنظر برای پوشش تحتنظر قرار گیرد. این فرآیند با بررسی مکانهای استراتژیک در فضاهای مختلف انجام میشود، بهطوریکه همة نقاط حیاتی و حساس در دید دوربینها قرار گیرند. متراژ مورد نیاز بستگی به ابعاد و خصوصیات فضا دارد. از جمله میزان تغییرات نوری، زوایای دید و فواصل فیزیکی. بررسی دقیق این موارد از طریق مشاوره با متخصصین نصب دوربینهای مدار بسته صورت میپذیرد تا نصب مناسبی صورت گیرد و تمامی نقاط اهمیتی تحت پوشش قرار گیرند.
محاسبه تعداد دوربین مورد نیاز باتوجهبه مساحت محیط
برای محاسبه تعداد دوربینهای مدار بسته مورد نیاز بر اساس مساحت محیط، ابتدا باید نقاط حیاتی و محل قرارگیری دوربینها را شناسایی کنید. سپس باتوجهبه نیازهای امنیتی و محیطی، میتوانید تعداد دوربینها را تعیین کنید. برای مثال، در مکانهایی که فضای بزرگی را پوشش میدهند، ممکن است نیاز به تعداد زیادی دوربین وجود داشته باشد تا تمامی نقاط قابلدسترس و مهم پوشش داده شود. درعینحال، در مکانهای کوچکتر، ممکن است با تعداد کمتری دوربین همه نقاط حساس پوشش داده شوند. مهمترین نکته این است که دوربینها بهگونهای نصب شوند که تمامی نقاط قابلیت دسترسی و محلهای مهم پوشش داده شوند و هیچ نقطهای برای مخفیشدن از دید دوربینها باقی نماند.
بررسی تعداد و دربهای ورودی و وضعیت آنها
در بررسی تعداد و دربهای ورودی و وضعیت آنها در انتخاب دوربینهای مدار بسته، نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند. ابتدا باید تمامی دربهای ورودی و خروجی محل مورد بررسی قرار گیرند، از جمله دربهای اصلی، دربهای فرعی، و دربهای ضروری دیگر مانند دربهای اضطراری. هر درب بهعنوان یک نقطه ورودی یا خروجی محسوب میشود که نیاز به پوشش مداوم از طریق دوربینهای مدار بسته دارد. بعد از شناسایی تمامی دربها، تعیین میشود که آیا نیاز به دوربینهای مدار بسته در هر یک از این دربها وجود دارد یا خیر. برای مثال، در دربهای اصلی و اصلی ممکن است نیاز به دوربینهای مدار بسته با کیفیت بالا و پوشش گسترده باشد تا فعالیتهای ورودی و خروجی بهدقت ثبت شود. در مقابل، در دربهای فرعی ممکن است نیاز به دوربینهای کمتر و کیفیت پایینتر باشد. از طرفی، وضعیت دربها نیز بسیار مهم است. دربهایی که در مناطق تاریک و کمنور واقع شدهاند، نیاز به دوربینهای مدار بسته با عملکرد بالای شب و قابلیت دید در شرایط نور کم دارند. در انتخاب دوربینهای مدار بسته، باید بهدقت نیازهای مختلف دربهای ورودی و خروجی را ارزیابی کرده و بر اساس آنها تعداد و نوع دوربینها را مشخص کرد.
انتخاب نوع دوربین مورد نیاز
انتخاب نوع دوربین مدار بسته بستگی به نیازها و شرایط خاص محیط موردنظر دارد. انواع مختلفی از دوربینهای مدار بسته وجود دارند که هر کدام ویژگیها و کاربردهای خاصی دارند.
- دوربینهای ثابت: این دوربینها به یک نقطه خاص متمرکز شدهاند و زاویه دید آنها ثابت است. برای مکانهایی که نیاز به پوشش ثابت دارند و منطقه موردنظر فرصت برای تغییر مکان دوربین وجود ندارد، مناسب هستند.
- دوربینهای چرخشی (PTZ): این دوربینها قابلیت چرخش و چرخش افقی و عمودی را دارند، بنابراین میتوانند به طور پویا مناطق مختلف را پوشش دهند. برای محیطهایی که نیاز به پوشش دقیق و دسترسی به زوایای مختلف دارند، مناسب هستند.
- دوربینهای هیدن: عموماً این نوع دوربینها به طور نامرئی در محیط نصب میشوند و برای کنترل مخفیانه و ثبت فعالیتها در مکانهایی که اطلاعات حساسی در دسترس است، مناسب هستند.
- دوربینهای ضد آب: در دستهبندی دیگر، مدل ضد آب دوربینها برای استفاده در محیطهای خارجی و در شرایط آبوهوایی سخت ساخته شدهاند و مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی دارند.
- دوربینهای مخصوص شب (نایت ویژن): این دوربینها قابلیت دید در شب را دارند و از فناوریهای مختلفی مانند LEDهای مادونقرمز استفاده میکنند تا تصویری واضح در شب فراهم کنند.
انتخاب کابل و سیم مورد نیاز جهت نصب دوربین
انتخاب کابل و سیم مورد نیاز برای نصب دوربینهای مدار بسته بستگی به فاصله میان دوربین و سیستم ضبط، نیازهای انتقال داده و تغذیه، و شرایط محیطی مثل مقاومت در برابر آب، آتش، و شرایط جوی دارد. برای انتقال داده و تغذیه، کابلهای کواکسیال RG59 یا RG6 معمولاً استفاده میشوند. این کابلها دارای مقاومت بالا در برابر اشعه UV و آب هستند و برای نصبهای داخلی و خارجی مناسب هستند. اگر نیاز به ارسال داده بر روی فاصلههای طولانی دارید، ممکن است نیاز به استفاده از تقویتکننده سیگنال باشد. همچنین برای محیطهایی که ممکن است در معرض نویز و اختلالات الکترومغناطیسی قرار گیرند، کابلهای مخصوص مقاومت الکترومغناطیسی مانند کابلهای بافته شده نیز مورداستفاده قرار میگیرند. علاوه بر کابلهای انتقال داده و تغذیه، سیمهای رابطهای مختلفی مانند کابلهای HDMI یا VGA نیز برای اتصال دوربینها به نمایشگرها یا سیستمهای سیم ضبط استفاده میشوند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با اصطلاحات دوربین مداربسته | بررسی نحوه خواندن مشخصات دوربین مداربسته
مشخصکردن نوع دستگاه دوربین مورد نیاز (NVR یا DVR)
اگر شما به دنبال یک سیستم دوربین مدار بسته برای ضبط و ذخیره تصاویر با کیفیت بالا هستید، احتمالاً به یک DVR یا تکنولوژی Digital Video Recorder نیاز خواهید داشت. از طرفی DVRها به طور معمول با دوربینهای آنالوگ کار میکنند و قابلیت ذخیرهسازی و مدیریت تصاویر را دارند. از طرف دیگر، اگر به دنبال یک سیستم دوربین با کیفیت بالا و امکانات پیشرفته مانند استفاده از دوربینهای IP و قابلیت مدیریت شبکه هستید، NVR یا همان Network Video Recorder مناسبتر است. این دستگاهها اغلب با دوربینهای دیجیتال IP کار میکنند و امکاناتی مانند ذخیرهسازی در شبکه، اتصال به اینترنت، و دسترسی از راه دور را فراهم میکنند. بنابراین، برای تصمیمگیری در مورد نوع دستگاه دوربین مورد نیاز، باید نیازهای خود را از لحاظ فنی و عملیاتی مورد بررسی قرار دهید و سپس بر اساس آنها تصمیم بگیرید که آیا یک DVR معمولی مناسب است یا بهتر است به سمت یک NVR پیش بروید.
کابلکشی و کشی دوربین مدار بسته
کابلکشی و نصب دوربینهای مدار بسته میتواند مرحلهای کلیدی در راهاندازی یک سیستم امنیتی باشد. برای کابلکشی مناسب، ابتدا باید موقعیت مناسب برای نصب دوربینها را انتخاب کرده و مسیرهای کابلها را بهدقت بررسی کنید. برای این کار، ممکن است نیاز به حفرکردن سوراخها در دیوارها یا سقف و یا استفاده از لولههای حفاظتی برای مسیردهی کابلها داشته باشید. پس از مشخصشدن مسیرهای کابلکشی، باید کابلها را با دقت در این مسیرها قرار دهید و آنها را به دوربینها و دستگاه ضبط (مانند DVR یا NVR) متصل کنید. هنگام کشیدن کابلها باید مواظب بوده و از آسیبدیدن آنها جلوگیری کرد. همچنین، برای ایمنی بیشتر، میتوانید از ابزارهایی مانند قفل کابل یا قطعههای حفاظتی استفاده کنید تا کابلها در مسیر خود قرار گیرند و از حرکت غیرمجاز جلوگیری شود. پس از اتمام کابلکشی، باید دوربینها را بر روی محل نصبکرده و به کابلهای متصل شده و مطابق با دستورالعملهای تولیدکننده تنظیمات لازم را اعمال کنید. سپس میتوانید دستگاه ضبط را به دوربینها متصل کرده و تنظیمات ضبط و نمایش تصاویر را انجام دهید.
بیشتر بخوانید: بهترین کابل دوربین مدار بسته کدام است؟ + معرفی انواع کابل های دوربین مدار بسته
متصلکردن تجهیزات جانبی دوربین مانند میکروفن، مانیتور، موس
برای متصلکردن تجهیزات جانبی مانند میکروفن، مانیتور و موس به دوربینهای مدار بسته، ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که دوربینها و تجهیزات جانبی شما با هم سازگار هستند. سپس میتوانید از کابلهای مناسب استفاده کرده و تجهیزات را به دوربینها متصل کنید.
1. میکروفن
اگر دوربینهای شما امکان اتصال میکروفن را دارند، معمولاً یک پورت صوتی معین برای اتصال میکروفن وجود دارد. شما باید میکروفن را با استفاده از کابل مناسب به این پورت متصل کنید. پس از اتصال، مطمئن شوید که تنظیمات صدا در دوربین و نیز در دستگاه ضبط (مانند DVR یا NVR) بهدرستی تنظیم شده است.
2. مانیتور
جهت اتصال مانیتور به دوربین مدار بسته، شما نیاز به یک خروجی ویدئویی دارید. این خروجی معمولاً یک پورت HDMI یا VGA است که بر روی دوربین یا دستگاه ضبط قرار دارد. شما باید کابل متناسب با نوع پورت را به دوربین یا دستگاه ضبط و به مانیتور متصل کنید. سپس مانیتور را روشن کرده و ورودی مناسب را انتخاب کنید تا تصویر دوربینها را مشاهده کنید.
3. موس
برای کنترل دستگاه ضبط مانند DVR یا NVR، ممکن است نیاز به استفاده از موس داشته باشید. برای اتصال موس، معمولاً یک پورت USB بر روی دستگاه ضبط وجود دارد. شما باید موس را به این پورت متصل کنید و سپس میتوانید با استفاده از آن دستگاه ضبط را کنترل کنید، تنظیمات را تغییر دهید و به فایلهای ضبط شده دسترسی پیدا کنید.
انجام تنظیمات دستگاه دوربین مدار بسته جهت ضبط تصاویر دوربین
برای انجام تنظیمات دستگاه دوربین مدار بسته جهت ضبط تصاویر، ابتدا باید به رابط کاربری دستگاه دوربین دسترسی پیدا کنید که معمولاً از طریق یک وب منیجر یا نرمافزار مخصوص ارائه شده توسط تولیدکننده دوربین انجام میشود. در مرحله اول، شما باید به راهاندازی و اتصال دوربین به شبکه محلی خود بپردازید. این شامل اتصال دوربین به روتر یا سوئیچ شبکه از طریق کابل اترنت است. سپس باید آدرس IP دوربین را تنظیم کنید تا بتوانید به آن از طریق شبکه دسترسی پیدا کنید. بعد از اتصال به رابط کاربری دوربین، شما به تنظیمات ضبط تصاویر دستگاه دسترسی پیدا خواهید کرد. در این بخش، شما میتوانید تنظیمات مربوط به رزولوشن تصویر، فریم ریت (تعداد فریمهای در ثانیه)، فرمت فایل ضبط، زمانبندی ضبط (مثلاً ضبط مداوم یا ضبط بر اساس حرکت)، و مکان ذخیره فایلهای ضبط را انجام دهید. همچنین، ممکن است بخواهید تنظیماتی مانند کیفیت تصویر و حالت شب (برای دوربینهایی که قابلیت دید در شب دارند) را نیز تنظیم کنید.
نصب هارد بر روی دستگاه ضبط دوربین
برای نصب یک هارددیسک (Hard Disk) بر روی دستگاه ضبط دوربینهای مدار بسته مانند DVR یا NVR، ابتدا باید مطمئن شوید که هارددیسک با دستگاه شما سازگار است و همچنین بهاندازه کافی برای ذخیرهسازی تصاویر است.
- انتخاب هارددیسک: ابتدا هارددیسک مناسب را تهیه کنید. مطمئن شوید که هارددیسک موردنظر با دستگاه شما سازگار است و دارای فضای ذخیرهسازی کافی برای نیازهای شما است.
- آمادهسازی دستگاه: اگر دستگاه ضبط (DVR یا NVR) شما دارای هارددیسک قابلتعویض است، ابتدا دستگاه را از برق بکشید و پنل جلویی یا پشتی دستگاه را باز کنید. سپس هارددیسک قبلی را خارج کنید (اگر وجود داشته باشد).
- نصب هارددیسک: هارددیسک جدید را به اسلات مربوطه در دستگاه متصل کنید. اغلب این اسلاتها بهصورت یک کشوی ساده طراحی شدهاند تا هارددیسک را راحتتر متصل کنید. پس از واردکردن هارددیسک به اسلات، مطمئن شوید که آن بهدرستی قفل شده و محکم نصب شده است.
- بستن پنل: پس از نصب هارددیسک، پنل را محکم ببندید و اطمینان حاصل کنید که همه قطعات بهدرستی قفل شدهاند و دستگاه آمادهبهکار است.
- تنظیمات نرمافزاری: پس از نصب هارددیسک، ممکن است نیاز باشد تا تنظیمات نرمافزاری را بر روی دستگاه ضبط (DVR یا NVR) خود تغییر دهید تا بهدرستی با هارددیسک جدید کار کند.
بیشتر بخوانید: معرفی کامل تجهیزات دوربین مداربسته + کاربرد انواع تجهیزات دوربین مدار بسته
آموزش نصب و سیم کشی دوربین مدار بسته
دقت کنید بسته به این که از چه تکنولوژی اتصال و یا نوع دوربینی استفاده میکنید، روشهای مختلفی برای وصلشدن به سیستم شبکه، برق و… دارید. با اتمام این مراحل، دوربین مدار بسته شما آمادهبهکار است و شما میتوانید از آن برای نظارت و امنیت محیط خود استفاده کنید. مراحل آموزش نصب و سیم کشی دوربین مدار بسته به صورت زیر است:
- انتخاب مکان مناسب برای نصب: ابتدا باید مکان مناسب برای نصب دوربین را انتخاب کنید. این مکان باید از نظر دید دوربین و پوشش محیطی که میخواهید نظارت داشته باشید، مناسب باشد.
- نصب دوربین: دوربین را در مکان انتخابی نصب کنید و با استفاده از مهرهها و پیچهای مناسب، آن را به دیوار یا سقف بچسبانید.
- پیکربندی سیمکشی: سیمکشی را از محل نصب دوربین به محل نصب دستگاه ضبط (معمولاً یک DVR یا NVR) کشیده و مسیریابی کنید. در این مرحله، باید مطمئن شوید که سیمها از طریق لولههای حفاظتی یا محافظ کابلها کشیده شدهاند تا از آسیبهای خارجی محافظت شوند.
- اتصال دوربین به دستگاه ضبط: سیمهای دوربین را به پورت مربوطه در دستگاه ضبط متصل کنید. معمولاً دوربینها با استفاده از کابلهای BNC یا RJ45 به دستگاه ضبط متصل میشوند.
- تست و آزمایش: پس از اتصال سیمها، دوربین و دستگاه ضبط را روشن کنید و اطمینان حاصل کنید که اتصالات بهدرستی انجام شده و تصویر دوربین بهدرستی در دستگاه ضبط نمایش داده میشود.
- پیکربندی و راهاندازی: با استفاده از راهنمای استفاده از دستگاه ضبط، تنظیمات را بهدرستی پیکربندی کنید، از جمله ضبط زمانبندی شده، تنظیمات ذخیرهسازی و هرگونه تنظیمات دیگری که نیاز باشد.
بیشتر بخوانید: بررسی قوانین نصب دوربین مداربسته
فیلم آموزش نصب دوربین مداربسته
از آنجایی که نصب دوربین مداربسته به منظور افزایش امنیت و ارتقا سطح نظارت در منازل، محل کار یا اماکن عمومی بسیار مهم و حیاتی است؛ لذا برای نصب این تجهیزات ابتدا باید بر حسب شرایط محیطی و نیاز کاربردی خود مدل مناسب را انتخاب نموده و سپس مطابق با طراحی و فناوری به کار رفته در دوربین، آن را در بهترین محل بر روی سطح دیوار یا سقف نصب کنید. سپس کابل را از دوربین به دستگاه ضبط متصل نموده و دستگاه را به برق متصل فرمایید و در نهایت بعد از تنظیم دستگاه ضبط و تنظیمات دوربین، میتوانید از طریق دستگاه ضبط یا اپلیکیشن همراه خود به تصاویر دسترسی پیدا کنید. به طور کلی دوربینها با مشخصات ساختاری و فنی متنوعی طراحی و تولید شده و در زمینه نصب و اجرا نیز یک فرآیند کلی و مشابه دارند و در برخی جزئیات نیز متفاوت هستند که با مشاهده ویدئو آموزشی مناسب میتوانید با نحوه نصب این تجهیزات آشنا شوید.
https://www.aparat.com/v/6eOGb
آموزش نصب دوربین مدار بسته به کامپیوتر
درصورتیکه قصد نصب دوربین مدار بسته به کامپیوتر را دارید، میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید، اما در حال حاضر کمدردسرترین و متداولترین این موارد شامل سهراه کلی است که در بسیاری از مدلها میتوان از آنها کمک گرفت.
1. اتصال مستقیم به PC/Mac (بدون اینترنت و DVR)
برای اتصال دوربینهای مدار بسته به کامپیوتر شخصی یا مک بدون نیاز به اینترنت یا DVR (رکوردر دیجیتال تصاویر)، میتوانید از روشهای مذکور استفاده کنید:
- اتصال با کابلهای مستقیم: بسیاری از دوربینهای مدار بسته دارای خروجیهای ویدئویی مستقیم هستند که میتوانید از آنها برای اتصال به ورودی ویدئویی کامپیوتر استفاده کنید. معمولاً از کابلهای HDMI یا VGA برای این منظور استفاده میشود. سپس میتوانید نرمافزار مشاهده ویدئویی را در کامپیوتر خود اجرا کنید و تصاویر را مستقیماً از دوربین مشاهده کنید.
- استفاده از کارتهای کپچر ویدئویی: این کارتها به شما امکان میدهند تا ورودی ویدئویی را به کامپیوتر وصل کنید و آن را ضبط یا زنده مشاهده کنید. شما میتوانید خروجی ویدئویی دوربین را به یک کارت کپچر وصل کنید و نرمافزار مربوطه را در کامپیوتر خود اجرا کنید تا تصاویر را مشاهده کنید.
- بهرهگیری از نرمافزار مخصوص دوربین: بعضی از دوربینهای مدار بسته دارای نرمافزار مخصوصی هستند که به شما اجازه میدهند تا تصاویر را مستقیماً به کامپیوتر خود انتقال دهید. با نصب این نرمافزارها و اتصال دوربین به کامپیوتر، میتوانید تصاویر را به صورت زنده مشاهده کنید و حتی آنها را ضبط کنید.
2. اتصال از طریق روتر (با اینترنت)
همینطور شما امکان اتصال به دوربین مدار بسته با روتر را هم خواهید داشت.
- اتصال دوربین به روتر: ابتدا دوربین مدار بسته خود را به روتر متصل کنید. برخی از دوربینهای مدار بسته دارای وایفای مستقیم هستند که به شبکه وایفای خودکار متصل میشوند، در حالی که برخی دیگر دارای پورت اترنت هستند که میتوانید از طریق کابل اترنت به روتر متصل کنید.
- پیکربندی دوربین در روتر: پس از اتصال دوربین به روتر، لازم است تنظیمات شبکه را در دوربین تنظیم کنید. این شامل تنظیم IP ثابت یا پویا، درگاههای پورت و سایر تنظیمات شبکه مربوطه میشود.
- نصب نرمافزار: پس از تنظیمات دوربین، نیاز است نرمافزار مشاهده مربوطه را در کامپیوتر خود نصب کنید.
- اتصال به دوربین از طریق نرمافزار: پس از نصب نرمافزار مشاهده، میتوانید به دوربین از طریق شبکه متصل شوید.
3. اتصال CCTV به کامپیوتر
برای اتصال یک سیستم مدار بسته CCTV به یک رایانه شخصی میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید که به شرایط و تجهیزات شما بستگی دارد.
- استفاده از کارت DVR/کارت تحت شبکه (NVR): برای اتصال CCTV به PC یا Mac، میتوانید از یک کارت DVR یا کارت تحت شبکه (NVR) استفاده کنید. این کارتها را در رایانه خود نصب کرده و سپس دوربینهای CCTV را به آن متصل کنید. سپس با استفاده از نرمافزار مربوطه که با کارت DVR یا NVR همراه است، میتوانید تصاویر را ضبط کنید و به طور زنده آنها را مشاهده کنید.
- استفاده از ورودی HDMI یا VGA: بعضی مدلهای DVR و NVR دارای خروجی HDMI یا VGA هستند که میتوانید آن را به یک مانیتور یا صفحه نمایش رایانه متصل کنید. با اتصال رایانه به این مانیتور یا صفحه نمایش، میتوانید تصاویر را به طور زنده مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید: نمایندگی رسمی دوربین اکسیس
آموزش اتصال دوربین مدار بسته روی موبایل
روشهای مختلفی برای اتصال و تماشای دوربین مدار بسته با موبایل وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. هم میتوانید از اپلیکیشن تحت وب در مرورگر استفاده کرده و یا برنامه و اپلیکیشن نصبی را داشته باشید؛ استفاده از نرمافزار مخصوص دوربین یکی از روشهای راحت و موثر برای وصل شدن به دوربین مدار بسته با موبایل و مشاهده تصاویر زنده دوربینهای مدار بسته است.
استفاده از نرمافزار تحت وب دوربین مدار بسته
استفاده از نرمافزار تحت وب دوربین یک روش ساده و موثر برای مشاهده تصاویر زنده دوربینهای مدار بسته است. این روش بدون نیاز به نصب برنامههای اضافی میباشد و میتوانید بهراحتی از طریق مرورگر وب خود اقدام به مشاهده تصاویر دوربین کنید. اما به نکات زیر توجه کنید:
- آدرس IP دوربین یا DVR/NVR: برای دسترسی به دوربین یا DVR/NVR، باید آدرس IP آن را وارد کنید. این آدرس معمولاً در دفترچه راهنمای دستگاه شما یا در تنظیمات دستگاه قابل دسترسی است.
- نام کاربری و رمز عبور: برای امنیت بیشتر، باید نام کاربری و رمز عبور دستگاه خود را وارد کنید. این اطلاعات نیز معمولاً در دفترچه راهنمای دستگاه شما یا در تنظیمات دستگاه قابل دسترسی است.
- مرورگر وب موبایل: مطمئن شوید که از یک مرورگر وب مناسب برای موبایل خود استفاده میکنید. برخی از مرورگرهای وب بر روی دستگاههای تلفن همراه ممکن است بازدهی بهتری داشته باشند.
استفاده از نرمافزار مخصوص دوربین در ios و اندروید
این نرمافزارها معمولاً امکانات بیشتری از جمله اعلانها، ضبط تصاویر، کنترل دوربین و… را فراهم میکنند. در ادامه نحوه استفاده از برنامه دوربین مدار بسته روی اندروید و آیفون را توضیح خواهیم داد، مراحل مذکور را به ترتیب دنبال کنید:
- دانلود نرمافزار: ابتدا نرمافزار مخصوص دوربین خود را از فروشگاه اپلیکیشن موبایل مانند اپ استور برای دستگاههای iOS یا گوگل پلی برای دستگاههای اندرویدی دانلود و نصب کنید.
- ورود به اپلیکیشن موبایل: پس از نصب، نرمافزار را باز کنید و به قسمت ورود اطلاعات (login) بروید.
- نام کاربری و رمز عبور: نام کاربری و رمز عبور دوربین خود را وارد کنید. این اطلاعات معمولاً در دفترچه راهنمای دوربین شما یا در تنظیمات دستگاه قابل دسترسی است.
- افزودن دوربین: بعد از ورود به حساب کاربری خود، ممکن است نیاز باشد تا دوربینهای خود را به نرمافزار اضافه کنید. این مرحله معمولاً از طریق گزینه “Add Camera” یا مشابه آن انجام میشود و شما باید اطلاعاتی مانند آدرس IP، نام کاربری و رمز عبور دوربین خود را وارد کنید.
روش های آموزش نصب دوربین مداربسته
همانطور که اشاره شد این تجهیزات انواع متفاوتی داشته و برای اماکن مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. اگر شما هم به دنبال یادگیری روش نصب و راهاندازی دوربین مداربسته خود هستید، میتوانید از طریق راههای زیر آموزش مورد نیاز را فرا بگیرید.
آموزش نصب دوربین مداربسته در فنی حرفه ای
گذراندن دوره آموزش نصب دوربین مداربسته فنی حرفه ای یکی از روشهای آموزش معتبر و رایج است که به همراه اهدای یک مدرک مستند به شما در پایان دوره، گواهی آموزش و کسب مهارت در زمینه نصب دوربین مداربسته را میدهد.
آموزش مصور نصب دوربین مداربسته
اگر از سطح آگاهی نسبی در این زمینه برخوردار هستید، مشاهده تصاویر و ویدئوهای آموزشی میتواند به صورت یک آموزش جامع و سریع، اطلاعات لازم را در اختیار شما گذاشته و با بررسی ویدئوهای مختلف به یادگیری و نصب این تجهیزات بپردازید.
کتاب نصب و راه اندازی دوربین مداربسته
کتب و مقالات آموزشی در این زمینه میتوانند به صورت گام به گام شما را در آموزش نصب و راه اندازی دوربین مداربسته هدایت کنند. به علاوه انجمنها و کتابهای آنلاین نیز از راههای کاربردی برای آموزش در حوزه نصب تجهیزات مداربسته محسوب میشوند.
بررسی هزینه نصب دوربین مدار بسته
هزینه نصب دوربین مدار بسته شامل چندین عامل مهم است که در نظر گرفته میشود. ابتدا، هزینه دوربینهای مدار بسته که بستگی به نوع و ویژگیهای آنها دارد. سپس، هزینههای مرتبط با سیستم رسیور و ذخیرهسازی دادهها مانند DVR یا NVR و هارددیسکهای ذخیرهسازی در نظر گرفته میشود. علاوه بر این، هزینه کابلکشی و تجهیزات مرتبط مانند کابلها، کانکتورها و تجهیزات نصب نیز مهم است. هزینه نصب و اجرا نیز از جمله عواملی است که در هزینه نصب دوربین مدار بسته مؤثر است. به این موارد، متعلقات و ملزومات مرتبط با سیستم امنیتی مانند سیستمهای اعلام حریق و دیگر تجهیزات امنیتی نیز ممکن است به هزینه نصب اضافه شود که به طبع این به درخواست مشتری و نیاز او خواهد بود.
بیشتر بخوانید: لنز دوربین مدار بسته چیست؟ بررسی انواع لنز دوربین مداربسته و کاربردهای آن
سوالات متداول
آیا نصب دوربین مدار بسته آنالوگ با سیار دوربینهای مدار بسته تفاوت دارد؟
بله در نوع کابلکشی، دستگاه ضبط و کیفیت تصویر و قابلیتها.
آیا وصل کردن دوربین مدار بسته به تلویزیون امکانپذیر است؟
بله وصل کردن دوربین مدار بسته به تلویزیون با استفاده از کابل AV، HDMI و… یا دستگاه DVR امکانپذیر است.
چگونه تست نصب دوربین مدار بسته انجام می شود؟
با بررسی تصویر و کیفیت ضبط شده دوربین در مانیتور یا نرمافزار مربوطه میتوان تست نصب دوربین را انجام داد.
بیشتر بخوانید: انواع دوربین مداربسته مناسب برای مغازه
جمعبندی
نصب و کابلکشی صحیح دوربینهای مدار بسته یکی از جوانب بسیار مهم در توسعه و تعریف یک سیستم امنیتی کامل است. ضرورت این عمل به دلایل متعددی مطرح میشود. اولاً، اینکه دوربینها باید در موقعیتهایی نصب شوند که تمامی نقاط در دسترس و مهم مانند دربها، پنجرهها و دیگر محلهای ممکن برای نفوذ، در دید داشته باشند. ثانیاً، صحیح بودن کابلکشی از لحاظ ایمنی الکتریکی و جلوگیری از خرابیهای ناشی از عوامل خارجی همچون آب، گردوغبار، کلیدی است. همچنین، این کار باعث میشود تا سیمها و کابلها به طور مستقیم و بدون مشکل به دستگاه ضبط تصاویر و سایر وسایل مرتبط متصل شوند، این امر از نظر عملکردی بسیار مهم است. در کل، نصب و کابلکشی صحیح دوربینهای مدار بسته اساسیترین پایههای ایجاد یک سیستم امنیتی قوی و قابلاعتماد را فراهم میکند و بدون آن، کارایی و عملکرد این سیستم ممکن است به خطر بیفتد.