رای شروع استفاده و راه اندازی و نصب انواع دوربین های مدار بسته، نیاز است که از تجهیزات مختلفی استفاده کنید. یکی از مهم ترین تجهیزات کاربردی و حیاتی، کابل دوربین مدار بسته است. کاربرد اصلی استفاده از کابل دوربین مدار بسته، انتقال سیگنال صدا و تصویر است. به طور کلی کابل های دوربین مدار بسته دارای انواع مختلفی از جمله کابل کواکسیکال و کابل شبکه هستند که هر کدام مزایا و ویژگی های خاص خود را دارند. به همین منظور برای آشنایی بیشتر و خرید آگاهانه تر در ادامه این مقاله به بررسی و معرفی کامل تر بهترین کابل برای دوربین مدار بسته و ویژگی های مختلف هر کدام می پردازیم.
کابل دوربین مدار بسته چیست؟
همان طور که می دانید هدف اصلی برای استفاده کردن از دوربین مدار بسته، ضبط و ثبت کردن تصاویر و ویدئوهای مختلف از محل مورد نظر است. بنابراین برای این که کیفیت تصاویر و ویدئوهای ضبط شده با کیفیت بالا و حفظ کیفیت اولیه منتقل شود، نیاز به کابل است. بنابراین برای تعریف بهتر کابل دوربین مدار بسته باید گفت که کابل یکی از مهم ترین تجهیزات برای استفاده از دوربین مدار بسته و منتقل کردن سیگنال تصاویر و ویدئوهای ضبط شده با حفظ کیفیت آن ها است.
کابل دوربین مداربسته چه انواع دارد؟
یکی از ویژگی های قابل توجه کابل دوربین مدار بسته این است که به منظور استفاده برای دوربین های مختلف در انواع مختلفی تولید می شود. از جمله انواع کابل دوربین مدار بسته می توان موارد زیر را نام برد:
کابل شبکه دوربین مدار بسته
برای منتقل کردن تصاویر ضبط شده توسط دوربین مدار بسته تحت شبکه (IP) به دستگاه های ضبط کننده تصاویر (NVR) لازم است که از کابل دوربین مدار بسته دیجیتال استفاده شود. کابل های شبکه دارای تعدادی سیم زوج به هم تابیده است که از ایجاد نویزها زمان ضبط ویدئوها توسط دوربین مدار بسته جلوگیری شود. بر اساس تعداد رشته سیم های موجود در هر کابل نیز می توان دسته بندی های مختلفی از جمله کابل شبکه CAT1 یا CAT8 را تشخیص داد.
کابل کواکسیال coaxial دوربین مدار بسته
از کابل کواکسیال نیز برای انتقال تصاویر از دوربین مدار بسته به دستگاه ضبط تصاویر DVR استفاده می شود. مغز این کابل هادی مرکزی نام دارد و با استفاده از یک عایق نارسانا پوشانده می شود. لایه سوم این کابل نیز به عنوان یک رسانا برای ایجاد انعطاف پذیری بیشتر کابل شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. در انتهای این لایه کابل یک سیم بافته شده و از جنس مس تعبیه شده است. به طور کلی هدف اصلی برای قرار دادن یک کابل رسانا این است که تصاویر و ویدئوهای ضبط شده بدون نویز و به راحتی به دستگاه DVR منتقل شود. کابل های کواکسیال نیز در دو نوع مختلف کابل ترکیبی و کابل ساده تولید و عرضه می شوند.
- کابل کواکسیال ساده: کابل کواکسیال ساده قابلیت انتقال تصاویر از دوربین مدار بسته تا دستگاه DVR با فاصله 250 متر را دارد. اما برای استفاده از آن ها لازم است که از کابل برق هم استفاده کنید.
- کابل کواکسیال ترکیبی: کابل ترکیبی دوربین مدار بسته نیز برق و کابل کواکسیال دوربین مدار بسته است و قابلیت منتقل کردن تصاویر تا فاصله 120 متر را دارد. هر چه میزان حجم مس موجود در کابل های کواکسیال افزایش یابد، باعث افزایش رسانایی آن شده و هزینه آن نیز بیشتر خواهد بود.
مدل های مختلف کابل کواکسیال دوربین مداربسته
به طور کلی عملکرد کابل کواکسیال دوربین مدار بسته این است که از ایجاد تداخلات الکترومغناطیسی زمان انتقال تصاویر جلوگیری می کند. یکی از ویژگی های بسیار مطلوب این کابل ها این است که در انواع مدل های مختلف به منظور استفاده برای کاربردهای متفاوت مورد تولید و عرضه می شود. از جمله انواع مدل های مختلف کابل کواکسیال دوربین مدار بسته می توان مدل های زیر را نام برد:
کابل کواکسیال RG-59
یکی از کاربردی ترین انواع مدل های کابل کواکسیال، کابل کواکسیال RG-59 است از یک مغزی مفتولی و شیلد تشکیل می شود. از این نوع کابل برای پروژه هایی که برای اننقال تصاویر نیاز به کابل کشی با متراژ 300 متر استفاده می شود. چون استفاده از این نوع کابل ممکن است برای مواردی که نیاز به سیم کشی یا کابل کشی های طولانی باشد، ممکن است باعث کاهش کیفیت تصاویر و ایجاد نویز برای انتثال ویدئوها شود.
کابل کواکسیال RG-6
از کابل های کواکسیال RG-6 می توان علاوه بر دوربین های مدار بسته، برای ماهواره ها نیز استفاده کرد. یکی از بهترین ویژگی های این نوع کابل این است که تصاویر و ویدئوها را از فواصل دور و مسافت های طولانی و حتی تا 300 متر را بدون افت کیفیت می تواند از دوربین به دستگاه ضبط تصاویر منتقل کند.
کابل کواکسیال RG58
همان طور که می دانید یکی از روش هایی که می توان برای تامین و افزایش امنیت انجام داد، نصب دوربین مدار بسته در آسانسور است. اما با توجه به این که آسانسورها همواره در حرکت هستند، برای نصب دوربین مدار بسته و استفاده از کابل دوربین، لازم است که تمهیدات بیشتری انجام شود. به همین دلیل یکی از بهترین روش هایی که برای نصب دوربین در آسانسورها پیشنهاد و انجام می شود، استفاده از کابل RG58 است. این نوع کابل ها دارای انعطاف پذیری بالا و شیلد و یک مغزی چند رشته ای است. به همین دلیل می توان گفت که در مقایسه با سایر کابل های دیگر انعطاف پذیرتر است.
کابل کواکسیال RG11
کابل کواکسیال RG11 در مقایسه با سایر کابل های دیگر درگاه بزرگ تری دارد. به همین دلیل جز قوی ترین انواع کابل های دوربین مدار بسته محسوب می شود. این کابل نیز قابلیت و توانایی انتقال تصاویر تا مسافت های خیلی طولانی و حتی تا 900 متر را دارد. به همین دلیل در پروژه های بزرگ مانند کارخانجات و ساختمان های تجاری بزرگ و به منظور انتقال تصاویر به دستگاه DVR از این نوع کابل استفاده می شود.
بیشتر بخوانید: انواع دوربین مداربسته مناسب برای مغازه
اجزای تشکیل دهنده کابل کواکسیال
یکی از مهم ترین ویژگی های قابل توجه در کابل های کواکسیال طراحی منحصر به فرد آن ها است. داخل کابل کواکسیال یک کابل رسانای داخلی و از جنس مس تعبیه شده است. همچنین این کابل با استفاده از یک لایه دی الکتریک پلاستیکی سبک یا عامل عایق نیز به صورت کامل احاطه شده تا توسط یک شبکه سبک وزن بافته شده از آن محافظت شود. علاوه بر این، کل قسمت لایه های کابل نیز با استفاده از یک روکش عایق محافظ خارجی پوشیده می شود. در واقع به کمک همین طراحی منحصر به فرد، یک کابل کواکسیال در بین میدان های مغناطیسی مختلف عملکرد خوبی داشته و بدون تداخل می توان از آن استفاده کرد. علاوه بر این، می توان گفت که این کابل یک نوع کابل دوربین مدار بسته بسیار قوی و با کیفیت است که می تواند سیگنال هایی با فرکانس بالا را هم منتقل کند. به طور این عملکرد دقیق به دلیل داشتن اجزای داخلی با کیفیت آن است. مهم ترین اجزای تشکیل دهنده کابل کواکسیال به شرح زیر است:
- مغزی و یا هادی مرکزی
- عایق پلاستیکی
- لایه محافظ کابل در برابر تداخلات الکتریکی
- محافظ پلاستیکی جهت محافظت از لایه های داخلی
نحوه عملکرد کابل coaxial
برای این که با عملکرد کابل کواکسیال (coaxial) آشنا شوید، باید ابتدا با لایه های مختلف این کابل آشنا شوید. کابل کواکسیال معمولا دارای یک رسانای مرکزی است که معمولا از مس ساخته می شود. در واقع هدف برای استفاده از این کابل رسانا انتقال تصاویر و ویدئوها با کیفیت بالا است. در اطراف هادی مرکزی نیز یک عایق دی الکتریک پلاستیکی تعبیه شده که باعث کاهش سیگنال شده و از کاهش ناگهانی EMI جلوگیری می کند. علاوه بر این، ایجاد این عایق تاثیر زیادی در ایجاد فاصله بین هادی هسته و سایر لایه های خارجی دارد. علاوه بر این، کابل کواکسیال یک شبکه بافت شده از جنس مس دارد، که باعث محافظت از کابل انتقال EMI و رادیو می شود. پوشش خارجی پلاستیک این کابل نیز از آسیب دیدن لایه های داخلی نیز جلوگیری می کند. بنابراین به طور کلی می توان گفت که این ساختار باعث تضمین این ویژگی شده که سیگنال ها در داخل کابل بسته شده و از تداخل صدای الکترویکی با سیگنال جلوگیری می کند.
یکی از قسمت ها و اجزای دیگر کابل کواکسیال، کلید طراحی آن است. با استفاده از این کلید، به صورت دقیق ابعاد و مواد کابل کنترل می شوند. در واقع هدف از تعبیه کردن این کلید نیز این است که این ساختار تضمین می کند که امپدانس مشخصه کابل مقدار ثابتی به خود می گیرد.
بیشتر بخوانید: بهترین برند دوربین مداربسته کدام است؟
مزایای کابل کواکسیال
به طور کلی هر کدام از کابل های دوربین مدار بسته با مشخصات و ویژگی های مختلفی تولید و عرضه می شوند. به همین دلیل با توجه به ساختار منحصر به فرد خود ممکن است استفاده از آن ها مزایا و معایب مختلفی داشته باشد. استفاده از کابل کواکسیال نیز مزایای مختلفی دارد که مهم ترین آن ها به شرح زیر است:
امکان انتقال داده ها در مسیرهای کوتاه
یکی از بهترین مزایای خرید و استفاده از کابل کواکسیال این است که برای انتقال داده ها (تصاویر و ویدئوها) بهترین گزینه است. علاوه بر این، با توجه به این که این نوع کابل تنوع زیادی دارد، از آن می توان برای کاربردهای مختلف مانند سیستم های و وسایل الکتریکی استفاده کرد.
انعطاف پذیری بالا
یکی دیگر از مهم ترین مزایای استفاده از کابل کواکسیال دوربین مدار بسته، انعطاف پذیری بسیار خوب آن است. چون با توجه به ساختار و اجزای مختلفی که در قسمت های بالا نیز معرفی شد، این کابل می تواند حجم زیادی از داده ها را بدون کاهش کیفیت یا پیچ خوردگی و تا خوردگی و حتی در فواصل دور هم منتقل کند.
امکان استفاده از کابل در کنار اجسام فلزی
یکی از مهم ترین مزایای کابل کواکسیال این است که این در نوع کابل میدان مغناطیسی که سیگنال را منتقل می کند، فقط در بین رساناهای خارجی و داخلی است. بنابراین با استفاده از این ویژگی باعث می شود که بتوان این کابل را حتی در کنار اجسام فلزی هم قرار داد، بدون این که میزان قدرت آن ها کاهش پیدا کند.
کابل ترکیبی کواکسیال
یکی دیگر از انواع کابل های کواکسیال که از آن هم برای انتقال تصاویر و ویدئوهای ضبط شده استفاده می شود، کابل ترکیبی دوربین مدار بسته است. عملکرد این نوع کابل بدین صورت است که چند کابل که هر کدام دارای ویژگی های مختلفی هستند کنار یک دیگر قرار داده شده و می توان از قابلیت های مختلف آن ها به صورت همزمان استفاده کرد. یکی از ویژگی های مهم کابل ترکیبی کواکسیال این است که دارای حساسیت های ویژه ای است. به همین دلیل لازم است که با استفاده از استانداردهای بین المللی TIA/ EIA-568A ساخته شود تا باعث ایجاد اختلال در عملکرد آن ها نشود. علاوه بر این، یکی از ویژگی های مهمی که باعث افزایش استفاده از این کابل شده قابلیت استفاده آسان، مقرون به صرفه بودن و تنوع زیاد برای کاربردهای متنوع از آن است. کابل ترکیبی کواکسیال برای انتقال تصاویر دوربین مدار بسته مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل جز بهترین کابل ترکیبی دوربین نیز شناخته می شود. چون مزایای مهمی دارد که شامل قیمت مقرون به صرفه، نصب و استفاده آسان، نظم در کابل کشی، حجم پایین کابل های مصرفی و کیفیت و راندمان کاری بالاتر است.
بیشتر بخوانید: خرید دوربین دام
ویژگی های کابل ترکیبی کواکسیال
با توجه به تعاریف ذکر شده در مورد کابل ترکیبی کواکسیال می توان گفت که کاربرد اصلی این نوع کابل برای مواردی است که نیاز است از چند سیم و کابل به صورت همزمان استفاده شود. بنابراین ی توان گفت که یکی از مهم ترین ویژگی های کابل ترکیبی کواکسیال این است که مقاومت و استحکام بسیار بالایی دارد. چون با استفاده از استاندادرهای بین المللی TIA/ EIA-568A طراحی و تولید می شود. علاوه بر این، این کابل ویژگی های بسیار مهم دیگری نیز دارد که به شرح زیر است:
- امکان انتقال تصاویر و ویدئوهای ضبط شده با دوربین مدار بسته با کیفیت بالا
- قابل استفاده برای مکان هایی با متراژ کم و کوچک (و با فواصل 60 تا 70 متر سیم کشی)
- امکان انتقال داده ها با سرعت بالا و آسان به دلیل مجهز شدن به صفحه مسی
- استحکام بسیار بالا در برابر فشار و صدمات
- قابلیت نویز گیری با سرعت بالا
- منظم بودن کابل کشی ها
- دارای مقاومت 75 اهم
کابل شبکه یا کابل LAN
با وجود این که امروزه انواع سیستم های نرم افزاری و تکنولوژی های جدید تا حدی جای سخت افزار را گرفته، اما هنوز هم برای برخی از پروژه ها نیاز به استفاده از تجهیزات سخت افزاری است. یکی از تجهیزات سخت افزاری کاربردی برای نصب و منتقل کردن تصاویر دوربین مدار بسته روی نمایشگر، کابل شبکه یا کابل LAN است. کابل شبکه با نام کابل های زوج به هم تابیده یا Twisted pair نیز شناخته می شود. وظیفه و عملکرد این نوع کابل بدین صورت است که دستگاه های مختلف را به یک دیگر متصل کرده و اطلاعات و داده ها را از یک سیستم به سیستم (دستگاه) دیگر منتقل می کند. یکی از مهم ترین ویژگی های این کابل نصب آسان و سریع آن و همچنین قیمت مقرون به صرفه آن است. به همین دلیل به عنوان یکی از بهترین کابل های شبکه برای دوربین مدار بسته محسوب می شود.
بیشتر بخوانید: نمایندگی رسمی دوربین اکسیس
انواع کابل LAN یا کابل شبکه
یکی دیگر از ویژگی های مطلوب کابل شبکه این است که در انواع مختلف و به منظور استفاده برای مصارف و کاربردهای مختلف و متنوع تولید می شود. بنابراین بر اساس نیاز و کاربرد مورد نظرتان می توانید بهترین مدل ها که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم، خریداری کنید. انواع کابل LAN به شرح زیر است:
کابل UTP
کابل شبکه UTP به عنوان کابل های بدون شیلد شناخته می شود. چون در این نوع کابل ها هیچ گونه شیلد یا فویلی استفاده نمی شود. به همین دلیل از آن در شبکه های اترنت استفاده می شود. یکی از ویژگی های مهم این کابل این است که به دلیل این که دور سیم ها هیچ گونه محافظی وجود ندارد، جز کابل های مقرون به صرفه و ارزان شناخته می شود.
کابل U/FTP
یکی دیگر از انواع کابل های شبکه، کابل U/FTP و مخفف عبارت UNSHIELDED WITH FOILED TWISTED PAIRS و به معنی کابل زوج به هم تابیده فویل شده و بدون محافظ است. ساختار این نوع کابل بدین صورت است که محافظ یا شیلدی اطراف آن تعبیه نشده است. اما ساختار هر جفت کابل های در هم تنیده بدین صورت است که هر کدام به صورت جداگانه دارای فویل برای محافظت شدن هستند.
کابل F/FTP
کابل F/FTP مخفف عبارت FOILED WITH FOILED TWISTED PAIRS و به معنی کابل زوج فویل شده و محافظت شده با فویل است. در واقع ساختار این کابل بدین صورت است که جفت کابل های داخلی آن با استفاده از فویل های جداگانه محافظت می شوند. همچنین یک محافظ فویل به صورت سرتاسری هستند. ویژگی مهم این کابل ساختار آن است که به گونه ای طراحی شده که تداخل جفت کابل ها با سایر کابل های مجاور که RFTو EMI هستند، جلوگیری و محافظت می شود.
کابل S/FTP
یکی دیگر از کابل های کاربردی برای انتقال تصاویر و ویدئوها از دوربین مدار بسته، کابل S/FTP و مخفف عبارت Shielded Twisted Pair است. ابن نوع کابل ها دارای یک نوع محافظ بافته شده در ساختمان داخلی خود هستند. همچنین هیچ گونه فویلی دور آن ها تعبیه نشده است. اما به طور کلی میزان محافظت این کابل در مقایسه با کابل های دیگر بیشتر و بهتر است. به همین دلیل می توان از کابل S/FTP برای مکان ها و محیط هایی استفاده کرد که در آن ها ممکن است تداخلات الکترومغناطیسی وجود داشته باشد.
کابل SF/UTP
در ساختار کابل های SF/UTP یک محافظ بافته شده و یک لایه فویل در زیر محافظ استفاده شده است. به همین دلیل می توان گفت که این نوع کابل در برابر دریافت اختلال های مغناطیسی مقاومت بسیار خوبی دارند و باعث ایجاد نویز و تاخیر در دریافت تصاویر نمی شوند.
کابل S/UTP
ساختار کابل شبکه S/UTP بدین صورت است که دور همه زوج ها یک شیلد بافته شده قرار دارد.
کابل F/UTP
در کابل شبکه F/UTP از یک لایه فویل به دور تمام لایه های زوج استفاده می شود. همچنین ویژگی دیگر این نوع کابل این است که دور تک تک زوج ها، هیچ گونه فیلد یا شیلدی وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با علائم اختصاری روی انواع سیم و کابل / بررسی اصطلاحات سیم و کابل
ویژگی های کابل شبکه دوربین مدار بسته
تا این قسمت از مقاله انواع کابل های شبکه دوربین مدار بسته، ساختار، ویژگی ها و کاربردهای مختلف هر کدام مورد بررسی قرار گرفت. به طور کلی می توان گفت که مهم ترین مزیت استفاده از کابل شبکه برای انتقال داده ها و تصاویر و ویدئوها از دوربین مدار بسته، سرعت بسیار بالای آن ها، استفاده و نصب آسان و سریع، و کارایی ویژه آن ها است. ساختار کلی کابل شبکه دوربین مدار بسته دارای 8 رشته سیم مسی دو به دو است. در واقع وجود این سیم ها در ساختار کابل ها به منظور جلوگیری از ایجاد نویز است. کابل های شبکه دوربین مدار بسته دارای ویژگی های مختلفی هستند که مهم ترین آن ها بخ شرح زیر است:
کابل فیبر نوری
کابل فیبر نوری در دوربین مدار بسته بدین صورت است که انتقال تصاویر با سرعت بسیار بالا انجام می شود. در هر فیبر نوری تعدادی کابل به صورت دسته ای کنار یک دیگر تعبیه شده و کمک می کند که تبادل دیتا توسط سیگنال های نوری در مسافت های بالا با سرعت بالا انجام شود.
سیم مخصوص دوربین مدار بسته
یکی دیگر از اجزای اصلی کابل شبکه برای انتقال تصاویر، سیم مخصوص است. با توجه به این که انتقال داده ها از کابل شبکه صورت می گیرد، برای ایجاد این انتقال لازم است که از یک سیم متناسب با فاصله مورد نظر استفاده شود. یک سر این سیم به کابل و سر دیگر آن به دستگاه ضبط کننده تصاویر متصل می شود.
نرخ داده کابل دوربین مدار بسته
یکی از مهم ترین اقداماتی که باید زمان خرید و انتخاب کابل دوربین مدار بسته به آن توجه کافی داشته باشید، توجه به میزان سرعت انتقال داده بر اساس مکانی که قرار است دوربین مدار بسته در آن نصب شود. بنابراین باید بر اساس نرخ داده کابل مورد نظر را خریداری کنید.
طول کابل دوربین مدار بسته
زمان انتخاب کابل دوربین مدار بسته یکی از نکات دیگری که باید مد نظر داشته باشید، توجه به طول کابل آن است. در واقع لازم است که طول کابل بیشتر از کل مسافت و متراژ مورد نیاز برای تصویر برداری از آن باشد تا اتصال بین قسمت های مختلف دوربین به صورت صحیح انجام شود.
بودجه لازم برای خرید کابل
یکی دیگر از نکات مهم برای انتخاب کابل، میزان بودجه ای است که در اختیار دارید. چون امروزه انواع کابل ها با مشخصات و ویژگی های متفاوت و همچنین قیمت های مختلفی در بازار عرضه می شود.
تجهیزات تصویری کابل دوربین مدار بسته
بدیهی است که نوع تجهیزات مورد استفاده برای استفاده از دوربین مدار بسته، روی انتخاب کابل نیز اثر مستقیمی دارد. هر چه تجهیزات دوربین مدار بسته پیچیده تر باشد، به کابل هایی با ساختار پیچیده تر مانند کابل فیبر نوری نیز نیاز است. همچنین اگر تجهیزات مورد نیاز دوربین مدار بسته ساده تر باشد، می توانید کابل هایی با ساختار ساده تر انتخاب کنید.
انواع برندهای کابل دوربین مدار بسته
امروزه به منظور امکان استفاده از انواع دوربین مدار بسته و دستگاه های مختلف برای ضبط تصاویر، کابل ها نیز در انواع مختلف و با برندهای متنوع تولید می شوند. از جمله بهترین برندها می توان برندهای Draka ، Canford ، Canare را نام برد.
امنیت داده در کابل دوربین مدار بسته
یک کابل با کیفیت و خوب کابلی است که امنیت داده ها را فراهم و تامین کند. همچنین تصاویر را به صورت صحیح و خوب و همچنین از ایجاد یا تداخل نویز جلوگیری کند.
ساختار فیبر نوری
فیبر نوری برای این که تصاویر را از دوربین مدار بسته به سایر دستگاه های دیگر منتقل کند، دارای ساختار منحصر به فردی است. به طور کلی فیبر نوری برای انتقال تصاویر از یک اسلات SFP استفاده می کند. علاوه بر این، نحوه عملکرد آن بدین صورت است که با مجهز شدن به نور LED مادون قرمز با طول موج 850 تا 1300 نانومتر تصاویر را منتقل می کند. کابل های فیبر نوری معمولا از جنس سیلیس و با روکش پلاستیکی هستند. در برخی موارد نیز ساختار آن ها بدین صورت است که به طور کلی با استفاده از پلاستیک ساخته می شوند. همچنین از جمله اجزا و ساختار فیبر نوری می توان موارد زیر را نام برد:
- ماژول SPF
- کابل
- سوئیچ
- نور LED مادون قرمز
نحوه عملکرد فیبر نوری
در قسمت بالا ساختار فیبر نوری را مورد بررسی قرار دادیم. بنابراین پس از شناخت ساختار فیبر نوری می توانید به صورت کامل و واضح تر با عملکرد آن آشنا شوید. عملکرد فیبر نوری به شرح زیر است:
- در سمت فرستنده یک دوربین مدار بسته تحت شبکه با یک کابل مسی به سوئیچ PoE متصل می شود. این سوئیچ دارای 16 پورت PoE برای انتقال تصویر و برق رسانی به دوربین ها تا فاصله 250 متر است.
- همچنین در قسمت فرستنده ماژول فیبر نوری به پورت SPF متصل شده و داده ها را به سیگنال های نوری دیجیتال تبدیل می کند.
- در این مرحله نیز کابل فیبر نوری به ماژول SPF متصل شده و انتقال اطلاعات با سرعت بالا انجام می شود.
- در سمت گیرنده نیز یک سوئیچ با پورت SPF قرار دارد و با استفاده از ماژول فیبر، سیگنال های نوری را دریافت می کند. پس از آن آن ها را برای ذخیره کردن در دستگاه NVR به داده های دیجیتالی تبدیل می کند.
بیشتر بخوانید: بررسی قوانین نصب دوربین مداربسته؛ نکات قانونی نصب دوربین مدار بسته
نکات مهم درباره سیم دوربین مداربسته
یکی از مهم ترین اقداماتی که زمان نصب و استفاده از کابل دوربین مدار بسته پس از انتخاب نوع کابل باید مد نظر داشته باشید، در مورد نحوه سیم کشی آن است. انتخاب کابل و همچنین انتخاب سیم و روش سیم کشی تاثیر زیادی در سرعت انتقال اطلاعات و همچنین کیفیت تصاویر دارد. بنابراین زمان انتخاب سیم و همچنین نحوه سیم کشی باید نکات مختلفی مد نظر داشته باشید که به شرح زیر است:
- سیم کشی را به صورت استاندارد و بر اساس کوتاه ترین مسیر انجام دهید. چون افزایش طول سیم کشی نه تنها باعث افزایش هزینه ها می شود. بلکه تاثیر زیادی در کاهش کیفیت تصاویر بعد از انتقال تصاویر دارد.
- مسیر سیم کشی را روی دیوار یا با استفاده از داکت کشی انجام دهید تا باعث کاهش مسافت سیم کشی و همچنین کاهش پیچیدگی آن شود.
- سیم کشی را نزدیک کابل برق انجام ندهید تا باعث ایجاد نویز و تداخل در سیگنال ها نشود.
رنگ سیم های دوربین مدار بسته نشانگر چیست؟
برای سیم کشی دوربین های مدار بسته از سیم های مختلفی با رنگ های متفاوتی انجام می شود. نکته مهمی که باید مد نظر داشته باشید، این است که سیم کابل همان سیم دوربین مدار بسته یا کابل هایی است که به دوربین مدار بسته متصل می شود. برای مثال در دوربین های مدار بسته آنالوگ که انتقال تصاویر با استفاده از کابل کواکسیال انجام می شود، سیم ها رنگ خاصی ندارند. اما انتخاب و توجه به رنگ سیم در دوربین های تحت شبکه از اهمیت زیادی برخوردار است.
با توجه به این که در کابل دوربین های مدار بسته 8 سری سیم به صورت زوج های به هم تابیده وجود دارد، شناخت رنگ سیم ها اهمیت زیادی دارد. در این کابل رنگ ها سیم ها به صورت سفید سبز، سبز، سفید نارنجی، آبی، سفید آبی، نارنجی، سفیده قهوه ای و قهوه ای است. بر اساس استاندارد استریت و همچنین کابل کشی در ایران، و متصل کردن کابل به روتر از سیم های سفید نارنجی، نارنجی، سفید سبز، آبی، سفید آبی، سبز، سفید قهوه ای و قهوه ای استفاده می شود که 4 سیم اول برای انتقال سیگنال و 4 سیم دوم برای انتقال تصاویر با سرعت بالا است. به طور کلی استفاده از سیم های دوربین مدار بسته متناسب با استفاده از آن ها بر اساس کابل مورد نظر انجام می شود و به شرح زیر است:
- رنگ قرمز برای سیستم حریق
- رنگ خاکستری و آبی به عنوان کابل شبکه
- رنگ سبز، زرد، بنفش و نارنجی برای سیستم های نظارت تصویر
فیلم سیم کشی دوربین مدار بسته
تا این قسمت از مقاله در مورد انواع کابل های دوربین مدار بسته و عملکرد و اجزای مختلف آن ها صحبت شد. با این وجود برای این که سیم کشی ها را برای متصل کردن کابل دوربین مدار بسته به صورت صحیح انجام دهید، می توانید آموزش کابل کشی دوربین مدار بسته را در فیلم آموزشی زیر مشاهده کنید. علاوه بر این، در این فیلم با نحوه اتصال سیم دوربین مدار بسته با سایر نمایشگرها و دستگاه های دیگر نیز آشنا خواهید شد.
بیشتر بخوانید: معرفی کامل تجهیزات دوربین مداربسته + کاربرد انواع تجهیزات دوربین مدار بسته
عوامل موثر بر قیمت کابل دوربین مدار بسته
همان طور که در پاراگراف های بالاتر نیز ذکر شد، برای انتقال تصاویر از دوربین های مدار بسته به دستگاه های ضبط کننده از کابل های مخصوصی استفاده می شود. بنابراین بر اساس نوع دوربین مدار بسته و فاصله دوربین تا دستگاه NVR یا DVR لازم است که از کابل مخصوص استفاده شود. بنابراین بدیهی است که کابل ها بر اساس مشخصات و ویژگی های مختلفی که دارند، قیمت آن ها نیز با یک دیگر متفاوت است. به طور کلی از جمله مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر قیمت کابل دوربین مدار بسته می توان موارد زیر را نام برد:
قیمت کابل دوربین مدار بسته ترکیبی
همان طور که در قسمت های پیشین ذکر شد، یکی از انواع کابل ها، کابل دوربین مدار بسته ترکیبی است. این نوع کابل اجزا و ساختار منحصر به فردی دارد و بنابراین بر اساس نوع این ساختار، قیمت کابل دوربین مدار بسته ترکیبی نیز متفاوت خواهد بود. عوامل موثر بر قیمت کابل دوربین مدار بسته ترکیبی نیز به شرح زیر است:
لایه محافظتی عایق الکتریکی
از لایه محافظتی عایق الکتریکی برای جدا کردن شیلد از مغزی و از جنس فوم به رنگ سفید ساخته و استفاده می شود.
مغزی کابل دوربین مدار بسته
مغزی مورد استفاده برای دوربین مدار بسته با قطرهای 1.2 میلیمتر تا 1.8 میلیمتر ساخته می شود. علاوه بر این، جنس این مغزی نیز از مس، آلومینیوم یا آلیاژ مس است. به همین دلیل قیمت کابل کواکسیال ترکیبی قیمت کابل rg59 تمام مس از سایر کابل های دیگر بالاتر بوده و همچنین کیفیت بیشتری هم دارد.
شیلد
یکی از اجزای مهم کابل کواکسیال، شیلد است که با هدف جلوگیری از نویز و از جنس فوم ساخته شده و مورد استفاده قرار می گیرد. هر چه میزان ضخامت شیلد بیشتر باشد، سیگنال هایی که ارسال می شوند، میزان کیفیت آن ها بیشتر خواهد بود و کم تر افت پیدا می کند.
عایق پلاستیکی
عایق پلاستیکی روی کابل کشیده می شود. این کار نیز تاثیر زیادی در کاهش اثر میدان مغناطیسی یا میدان الکتریکی اطراف کابل دارد. همچنین باعث تقویت سیگنال های ارسالی از دوربین می شود. علاوه بر این، هدف دیگر برای استفاده از عایق پلاستیکی جلوگیری از خراب شدن کابل دوربین مدار بسته است.
بیشتر بخوانید: آشنایی با اصطلاحات دوربین مداربسته | بررسی نحوه خواندن مشخصات دوربین مداربسته
قیمت کابل دوربین مدار بسته شبکه
برای تعیین قسمت کابل دوربین مدار بسته شبکه نیز عوامل مختلفی تاثیر دارند که مهم ترین آن ها شامل موارد زیر است:
جنس مغزی و شیلد
جنس مغزی کابل دوربین مدار بسته، از جنس مس، آلیاژ یا آلومینیوم است. به طور کلی جنس این مغزی روی رسانایی بیشتر آن تاثیر زیادی دارد. علاوه بر این، میزان ضخامت شیلد نیز هر چه بیشتر باشد، قیمت کابل نیز افزایش می یابد.
نوع CAT
یکی دیگر از موارد تاثیر گذار در قیمت کابل دوربین مدار بسته، تعداد سیم مورد استفاده از نوع CAT است که در انواع مختلف CAT1 تا CAT8 تولید می شود. به طور کلی برای کابل های مختلف معمولا از CAT5 و CAT6 استفاده می شود.
تست فلوک
از تست فلوک برای ارزیابی کردن کیفیت و عیب یابی پسیو شبکه استفاده می شود. در واقع این تست از طریق اندازه گیری کردن اطلاعات کامل در مورد سرعت شبکه، طول کابل، قطعی موجود در کابل را ارائه می دهد.
خرید کابل دوربین مدار بسته از چه مکان هایی امکان پذیر است؟
یکی از مهم ترین عواملی که در افزایش کیفیت انتقال داده ها و تصاویر تاثیر مستقیم دارد، برند و میزان کیفیت کابل دوربین مدار بسته است. به همین دلیل برای خرید کابل توجه داشته باشید که از نمایندگی های فروش کابل دوربین مدار بسته اقدام به خرید کنید. این نمایندگی ها به منظور حفظ و افزایش کیفیت دوربین های مدار بسته خود، سایر تجهیزات دیگر مانند کابل را با کیفیت بالا عرضه می کنند. از جمله فروشگاه های آنلاین معتبر در زمینه فروش کابل دوربین مدار بسته می توان تابان لایت (کالای برق)، اچ دی تک، شرکت رهاورد نیرو مهرگان و همچنین مرکز دوربین مداربسته ایران را نام برد.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین نرم افزار انتقال تصویر دوربین مداربسته برای کامپیوتر + برنامه دوربین مدار بسته روی گوشی
سوالات متداول درباره انواع کابل دوربین مدار بسته
آیا کابل کشی دوربین مداربسته بر عهده فروشندگان دوربین مداربسته است؟
در برخی موارد نمایندگان فروش کابل نصب کابل دوربین مدار بسته را نیز به عهده می گیرند. اما در برخی موارد به منظور افزایش کیفیت نصب کابل لازم است که افراد حرفه ای و مجرب کمک بگیرید.
داکت کشی دوربین مدار بسته همزمان با نصب کابل دوربین انجام می شود؟
بله. برای افزایش کیفیت کابل کشی و همچنین جلوگیری از بروز حوادث یا مشکلات دیگر، داکت کشی همزمان با نصب کابل دوربین انجام می شود.
انتقال تصویر با سیم برق چگونه انجام می شود؟
برای انتقال تصویر با سیم برق می توانید از دستگاه اکستندر lkv380 محصول شرکت لنکنگ lenkeng استفاده کنید. با استفاده از این دستگاه می توانید تصاویر را تا مسافت های ۳۰۰ متر بدون نیاز به کابل کشی و از طریق کابل برق سیم کشی ساختمان و با کیفیت 1080 و به صورت Full HD انتقال دهید.
جمع بندی
یکی از مهم ترین اقداماتی که باید به منظور نظارت و پیگیری های بیشتر برای نصب دوربین مدار بسته انجام دهید، استفاده از کابل دوربین مداربسته است. کابل دوربین مدار بسته در انواع مختلف و با کاربردهای مختلف تولید می شود. در این مقاله نیز به منظور آشنایی بیشتر انواع کابل ها، ساختار، عملکرد و مزایای هر کدام مورد بررسی قرار گرفت. با مطالعه این مطلب ضمن آشنایی بیشتر با انواع کابل های دوربین مدار بسته، با آگاهی بیشتری می توانید کابل مورد نظر را انتخاب کنید.