فیوژن فیبر نوری چیست؟ + بررسی نحوه اتصال کابل فیبر نوری Fusion Splicing

فیوژن فیبر نوری چیست؟ + بررسی نحوه اتصال کابل فیبر نوری Fusion Splicing
فیوژن فیبر نوری به روشی گفته می ‌شود که به منظور ایجاد اتصال بین دو کابل و یا فیبر نوری مورد استفاده قرار می ‌گیرد. دستگاه فیوژن در مدل‌های مختلفی مشاهده می‌ شود که هر یک از آن ‌ها ویژگی‌های منحصر به فردی دارند. یک اتصال می ‌تواند خوب و یا بد باشد. قطعاً در هر اتصال ایراداتی مشاهده می ‌شود، اما اگر مشکل خاصی را برای شما ایجاد نکنند، می‌ توانید از آن استفاده نمایید. اگر هر گونه برآمدگی و یا لکه روی اتصال مشاهده نمودید، بدان معنی است که اتصال از کیفیت خوبی برخوردار نمی ‌باشد. به طور کلی عملیات فیوژن کابل فیبر نوری طی ۶ مرحله انجام می ‌شود تا اتصال برقرار گردد. هزینه انجام این عملیات به عوامل گوناگونی مانند نوع دستگاه و میزان تخصص فرد بستگی خواهد داشت.

راهنمای مطالعه

اگر شما عزیزان نیاز داشته باشید که دو کابل فیبر نوری را به هم متصل کنید، جهت ایجاد این اتصال به یک روش بسیار مطمئن احتیاج خواهید داشت. در این شرایط است که از فیوژن فیبر نوری استفاده می ‌شود. فیوژن فیبر نوری به عنوان یک تکنولوژی جدید به شمار می‌ رود که برای اتصال دو کابل مورد استفاده قرار می ‌گیرد. در این شیوه با استفاده از یک شیوه مطمئن دو سر کابل را به یکدیگر جوش خواهند داد و آن را جوش فیبر نوری خواهند نامید. این فرآیند با استفاده از دستگاهی به نام فیوژن انجام می ‌شود. در این مقاله مایل هستیم به طور کامل درباره فیوژن فیبر نوری با شما عزیزان صحبت کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این موضوع تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

منظور از فیوژن کابل فیبر نوری چیست؟

هنگامی که از دستگاه فیوژن برای اتصال میان ۲ کابل نوری استفاده می ‌شود، اصطلاحاً به آن فیوژن کابل فیبر نوری می ‌گویند. در این شیوه به منظور ایجاد اتصال بین فیبرها از گرما استفاده خواهد شد. دستگاه فیوژن حرارتی را ایجاد می ‌کند که این گرما سبب ذوب شدن تارهای کابل و یا فیبر نوری خواهد شد که در نهایت این امر سبب ایجاد اتصال می‌ گردد. فیوژن فیبر نوری هم از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و هم از لحاظ هزینه نسبت به سایر روش‌ها مقرون به صرفه‌ تر می ‌باشد. هدف از انجام فیوژن فیبر نوری کاهش پراکندگی و میزان بازتاب نور در کابل می ‌باشد. معمولاً در روش‌های قدیمی از حرارت شعله گاز و همچنین حرارتی که از عبور جریان الکتریکی ناشی می ‌شد، استفاده می‌ کردند. اما در حال حاضر از گرمای قوس الکتریکی استفاده می ‌کنند. در حال حاضر این روش به عنوان یکی از جدید ترین شیوه‌ هایی است که در نقاط مختلف جهان مورد استفاده قرار می‌ گیرند. همان طور که می ‌دانید کابل‌ها دارای یک ساختار چند لایه هستند و برای ایجاد جوش بین دو کابل باید بسیار دقت کرد. هر دو کابل باید به طور کاملاً صحیح برش خورده باشند و از طرفی نیز کاملاً تمیز باشند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با علائم اختصاری روی انواع سیم و کابل / بررسی اصطلاحات سیم و کابل 

منظور از فیوژن کابل فیبر نوری چیست؟

منظور از فیوژن کابل فیبر نوری چیست؟

جوش مکانیکی و فیوژن فیبر نوری چه تفاوتی دارند؟

ممکن است این سوال برای بسیاری از افراد پیش بیاید که چه تفاوتی بین جوش مکانیکی و فیوژن فیبر نوری وجود دارد؟ اکنون به این سوال شما پاسخ خواهیم داد، بنابراین با ما همراه باشید. در جوش مکانیکی به هیچ عنوان دو سر کابل به یکدیگر جوش داده نخواهد شد. به طور کلی در عملیات جوش مکانیکی با استفاده از یک روش خاص تارهای فیبر لب به لب در مجاورت یکدیگر قرار داده خواهد شد. میزان اتلاف در این روش نسبت به فیوژن فیبر نوری بسیار بیشتر است. معمولاً از جوش مکانیکی هنگامی که به تعمیرات اضطراری و همچنین انجام آزمایش الیاف احتیاج باشد استفاده می ‌کنند. در روش فیوژن با استفاده از یک قوس الکتریکی شما می ‌توانید دو سر کابل و همچنین الیاف آن ها را ذوب نموده تا به یکدیگر متصل شوند. در واقع با ایجاد حرارت، کابل‌ها به یکدیگر جوش داده می ‌شوند. جوش فیوژن به عنوان پرکاربردترین نوع اتصال به شمار می ‌رود، زیرا میزان انعکاس و اتلاف در آن حداقل است. در این روش جوش و اتصال با استفاده از دستگاهی اتوماتیک به نام Fusion Splicing انجام خواهد شد که در ادامه بیشتر درباره آن صحبت خواهیم کرد.

دستگاه جوش فیوژن فیبر‌ نوری چیست؟

دستگاه فیوژن چیست؟ دستگاه جوش فیبر نوری به دستگاهی اطلاق خواهد شد که به منظور متصل کردن دو فیبر به یکدیگر به کار برده می‌ شود. همان طور که می ‌دانید امروزه دستگاه‌ های مختلفی در سطح بازار مشاهده می ‌شوند، اما انتخاب بهترین دستگاه جوش فیوژن فیبر نوری حائز اهمیت خواهد بود. برای استفاده از این دستگاه فیبرها آماده می‌ شوند و درون دستگاه قرار می ‌گیرند. سپس یک دکمه مخصوص فشار داده می ‌شود تا انتهای هر دو فیبر با استفاده از الکترود به طور کامل گرم شود. پس از ایجاد عملیات ذوب، عملیات اتصال نیز انجام می ‌گردد. این دستگاه اتوماتیک است و برای استفاده از آن می‌ توانید از تنظیمات پیشنهادی کارخانه بهره ببرید. البته این امکان نیز وجود خواهد داشت که پارامتر های خود را به صورت دستی تنظیم کنید. اگر درباره نحوه عملکرد این دستگاه آشنایی ندارید می ‌توانید دفترچه آن را مطالعه نمایید.

انواع دستگاه فیوژن فیبر نوری

همان طور که گفتیم دستگاه‌ های فیوژن فیبر نوری تنوع بسیار زیادی دارند. برخی از این دستگاه ‌ها شامل موارد زیر می ‌شود.

  1. دستگاه فیوژن فوجیکورا 90S پلاس: دقت این دستگاه بسیار بالاست و پردازش تصویر آن نیز با تکنولوژی بالایی صورت می‌ گیرد. زمان اتصال بین دو فیبر نوری در این دستگاه بین ۷ الی ۹ ثانیه می ‌باشد.
  2. دستگاه فیوژن اینو: مدت زمان اتصال در دستگاه اینو ۸ ثانیه و مدت زمان گرمایش آن نیز حدود ۱۳ ثانیه خواهد بود. باتری این دستگاه ظرفیت بی ‌نظیری داشته و مدت زمان گرم شدن آن نیز بسیار سریع است‌.
  3. دستگاه فیوژن سومیتومو: اتصال بین فیبرها در این دستگاه فوق العاده سریع بوده و تنها ۵ ثانیه به طول خواهد انجامید. گرمایش این دستگاه تنها ۹ ثانیه طول می ‌کشد. دستگاه سومیتومو در مقابل گرد و غبار و عوامل محیطی مقاومت بسیار بالایی دارد.
  4. دستگاه فیوژن فوجیکورا 88 اس: لنز های این دستگاه دقت بسیار بالایی داشته و از آن جایی که سرعت عملکرد بالایی دارد مدت زمان نصب فیبرها را کاهش می ‌دهد.
  5. دستگاه فیوژن فوجیکورا ۴۱ اس: مدت زمان اتصال در این دستگاه بین ۶ تا ۹ ثانیه است. این دستگاه به یک پنل لمسی مجهز شده و قابلیت اتصال بلوتوث را نیز خواهد داشت.
  6. دستگاه فیوژن کام وی: باتری این دستگاه ظرفیت بالایی دارد و در شرایط محیطی نامطلوب نیز مقاومت خود را حفظ خواهد کرد‌. صفحه نمایش کام وی کیفیت بالایی دارد و شما می توانید نتایج حاصل شده را به طور کاملا واضح مشاهده نمایید‌.
  7. دستگاه فیوژن DVP_740: با توجه به کیفیت بالایی که این دستگاه دارد قادر به نمایش نتایج در نامطلوب ترین شرایط خواهد بود‌. عملکرد این دستگاه در سه نمونه دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک مشاهده می شود‌. این دستگاه وزن بسیار سبکی دارد و ابعاد آن نیز کاملا مناسب می باشد. مقاومت در برابر استرس از دیگر ویژگی های این دستگاه است.

بیشتر بخوانید: انواع تجهیزات کنترل تردد و کاربرد آنها در مکان های مختلف

انواع دستگاه فیوژن فیبر نوری

انواع دستگاه فیوژن فیبر نوری

انواع فیوژن فیبر نوری

دستگاه فیوژن فیبر نوری در نمونه گوناگون مشاهده می ‌شود که عبارتند از:

اتصال دهنده‌ همسویی هسته

این دستگاه به منظور تعیین موقعیت هسته در فیبرها از یک دوربین و یا منبع نور استفاده خواهد کرد. این دستگاه پیش از ذوب کردن فیبرها با استفاده از شیوه قوس الکتریکی، آن ها را به طور کاملاً دقیق تراز خواهد کرد. دقت اتصال در این دستگاه بالا و میزان اتلاف آن نیز اندک است. عملکرد این دستگاه نسبت به سایر دستگاه ها پیچیده‌ تر بوده و از قیمت بیشتری نیز برخوردار می ‌باشد.

اتصال دهنده‌ فیوژن تراز روکش

در این دستگاه الیاف‌ها با استفاده از قوس الکتریکی به طور کامل ذوب خواهند شد. در این دستگاه از شیارهای ثابت و متحرک به منظور تراز نمودن الیاف‌ها متناسب با قطر روکش آن‌ها به کار برده می‌ شود.

اتصال دهنده ریبون

در این دستگاه اتصال همزمان ۱۲ الیاف با استفاده از قوس الکتریکی انجام خواهد شد. در شرایطی که چگالی بالا باشد استفاده از این دستگاه بهترین گزینه خواهد بود.

لوازم و تجهیزات فیوژن فیبر نوری

همان طور که می ‌دانید این دستگاه‌ دارای تجهیزات خاصی می ‌باشد. به طور کلی لوازم فیوژن فیبر نوری شامل موارد زیر خواهد شد.

  • استریپر فیبر نوری
  • فیوژن اسپلایسر یا همان دستگاه فیوژن فیبر نوری
  • دستمال مرطوب آغشته به الکل
  • هولدر مناسب برای اسپلایس فیبر
  • کلیور فیبر نوری به منظور برش
  • پاورمتر و سورس

هر یک از این لوازم و تجهیزات در دستگاه فیوژن وظیفه خاصی را به عهده دارند تا در نهایت عملیات اتصال بین فیبرها به بهترین نحو ممکن انجام شود.

بیشتر بخوانید: 50 برند معتبر دنیا در زمینه سیستم‌های امنیتی 

لوازم و تجهیزات فیوژن فیبر نوری

لوازم و تجهیزات فیوژن فیبر نوری

آموزش فیوژن زدن فیبر نوری (نحوه کار با دستگاه فیوژن)

از آن جایی که نحوه فیوژن فیبر نوری یکی از سوالات پرتکرار شما عزیزان است تصمیم گرفتیم درباره آموزش فیوژن فیبر نوری با شما صحبت کنیم. برای آموزش فیوژن فیبر نوری به مراحل زیر توجه کنید.

  1. در ابتدا پوشش محافظ مربوط به اتصال فیوژن را بگذارید.
  2. با استفاده از ابزاری به نام استریپر پوششی که روی فیبر وجود دارد را جدا نمایید.
  3. پس از لخت کردن فیبر به کمک الکل و یک دستمال آن را تمیز کنید.
  4. اکنون باید مقطع فیبر را برش بدهید. برش باید با زاویه ۹۰ درجه انجام شود.
  5. حال باید فیبر درون هولدر مخصوص دستگاه فیوژن بگذارید. دکمه شروع را بفشارید تا اتصال آغاز شود.
  6. در نهایت اتصال و یا جوش بین فیبر ها انجام می شود.

بسیاری از افراد با نحوه نصب فیوژن فیبر نوری آشنایی ندارند. شما می ‌توانید نسبت به اموزش نصب فیوژن فیبر نوری اقدام کنید.

منظور از اتصال خوب و اتصال بد فیبر نوری چیست؟

برای این که از خوب یا بد بودن اتصال مطمئن شوید باید به طور کامل آن ها را بررسی نمایید تا از سطح کیفیت آن اطمینان یابید. قطعاً شما در اتصالات خود ایراداتی را مشاهده خواهید کرد، اما در زمانی که این ایرادات تاثیر منفی در فیبر های نوری نداشته باشند با مشکلی مواجه نخواهید شد. اگر اتصالات بد و نامناسب باشند، قطعاً کار کردن با فیبر نوری تا حدود زیادی سخت و حتی غیر ممکن می ‌شود. اگر در اتصالات هر نوع برآمدگی، لکه سیاه، خطوط، حباب و سایه را مشاهده کردید قطعاً بدین معنی است که اتصال شما خوب نیست و مجدداً باید این کار را انجام دهید‌. برای دستیابی به یک اتصال خوب به شما عزیزان توصیه می ‌کنیم که به هیچ عنوان بیش از دو مرتبه اتصال را انجام ندهید.

قیمت فیوژن زدن فیبر نوری چقدر است؟

همان طور که می ‌دانید قیمت فیوژن کابل فیبر نوری به عوامل گوناگونی بستگی دارد. یکی از عوامل مهمی که در تعیین قیمت فیوژن فیبر نوری موثر است نوع دستگاه می ‌باشد. قطعاً هزینه انجام فیوژن با استفاده از دستگاه‌ های جدید و پیشرفته بیشتر است. یکی دیگر از عواملی که در تعیین هزینه فیوژن فیبر نوری تاثیرگذار است، میزان تخصص و مهارت شخص می ‌باشد. به میزانی‌ که مهارت فرد در انجام فیوژن بیشتر باشد، قطعاً هزینه بیشتری را برای انجام این عملیات دریافت خواهد کرد. با این تفاسیر طبیعی است که هزینه اجرای فیوژن فیبر نوری همواره ثابت نباشد. ممکن است شما عزیزان در طول سال با هزینه های گوناگونی مواجه شوید.

قیمت فیوژن زدن فیبر نوری چقدر است؟

قیمت فیوژن زدن فیبر نوری چقدر است؟

سوالات متداول درباره فیوژن فیبر نوری

قطعاً کسانی که قصد استفاده از دستگاه Fusion Splicing را دارند با سوالاتی مواجه می شوند. اکنون برخی از این سوالات متداول را بررسی خواهیم کرد.

دستگاه کلیور فیبر ‌نوری ‌چیست؟ 

دستگاه کلیور فیبر نوری به وسیله ‌ای اطلاق خواهد شد که فیبر را تحت فشاری اندک و در سطحی کاملاً مناسب قرار خواهد داد. این فشار به تدریج افزایش می ‌یابد تا هنگامی که فیبر بشکند.

آیا امکان اجاره دستگاه فیوژن فیبر نوری وجود دارد؟ 

در پاسخ به این سوال باید گفت بله امروز افراد زیادی از طریق اجاره این دستگاه مشغول به کسب درآمد هستند.

تست فیوژن فیبر نوری چگونه انجام می ‌شود؟

 تست فیوژن فیبر نوری با استفاده از دستگاهی به نام OTDR انجام می ‌گردد. نحوه انجام این تست به نوع پروژه شما بستگی دارد. وظیفه این دستگاه عیب یابی در اتصالات ایجاد شده می ‌باشد.

بیشتر بخوانید: اکسس پوینت چیست؟ | معرفی انواع اکسس پوینت و کاربرد access point

جمع بندی

فیوژن فیبر نوری به روشی گفته می ‌شود که به منظور ایجاد اتصال بین دو کابل و یا فیبر نوری مورد استفاده قرار می ‌گیرد. دستگاه فیوژن در مدل‌های مختلفی مشاهده می‌ شود که هر یک از آن ‌ها ویژگی‌های منحصر به فردی دارند. یک اتصال می ‌تواند خوب و یا بد باشد. قطعاً در هر اتصال ایراداتی مشاهده می ‌شود، اما اگر مشکل خاصی را برای شما ایجاد نکنند، می‌ توانید از آن استفاده نمایید. اگر هر گونه برآمدگی و یا لکه روی اتصال مشاهده نمودید، بدان معنی است که اتصال از کیفیت خوبی برخوردار نمی ‌باشد. به طور کلی عملیات فیوژن کابل فیبر نوری طی ۶ مرحله انجام می ‌شود تا اتصال برقرار گردد. هزینه انجام این عملیات به عوامل گوناگونی مانند نوع دستگاه و میزان تخصص فرد بستگی خواهد داشت.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
فروشگاه