معرفی انواع کارت شبکه سرور HP | بررسی مزایا و معایب کارت شبکه سرور اچ پی

معرفی انواع کارت شبکه سرور HP | بررسی مزایا و معایب کارت شبکه سرور اچ پی
هر سروری برای برقراری ارتباط به کارت شبکه احتیاج دارد‌. امکان برقراری ارتباط بین چندین سرور با استفاده از این کارت وجود دارد‌. بدون کارت شبکه، نمی توانید از سیستم خود استفاده کنید. کارت شبکه سرور دارای ۶ جز اصلی است که شامل Profile bracket، Controller، نشانگر LED، Socket، رابط BUS و پورت NlC جهت کابل فرستنده گیرنده می شود. هر یک از این اجزا نقش مهمی در کارت شبکه دارند و اختلال در هر یک از آن‌ها سبب بروز مشکل در کل سیستم می‌ شود. کارت شبکه سرور HP را می توان به دو گروه کارت شبکه فیبر و کارت شبکه اترنت تقسیم کرد. از کاربرد‌های ‌کارت شبکه سرور می توان به تامین امنیت، اتصال شبکه، مدیریت ترافیک، ارسال و دریافت داده‌ها و ارتباط با سایر دستگاه‌ها اشاره نمود. کارت شبکه سرور hp در انواع مدل‌های g7, g9, g8 و g10 مشاهده می شوند. کارت شبکه g10 نسبت با سایر کارت ها قدرت بیشتری دارد. برای خرید یک‌ کارت شبکه سرور باید به مواردی همچون سازگاری با معماری، همخوانی با Throughput، همخوانی با سرور و سرعت انتقال توجه فرمایید.

راهنمای مطالعه

کارت شبکه به منظور تبادل ارتباط میان سیستم‌های کامپیوتری و سرورها مورد استفاده قرار می ‌گیرد. در واقع کارت شبکه به عنوان یکی از مهمترین بخش‌های سخت افزار هر سیستم کامپیوتری است و معمولاً در مادربورد تمامی کامپیوترها و لبتاپ‌ها مشاهده می ‌شود. کارت شبکه سرور نیز یکی از اصلی‌ترین قطعات در سرور است که وجود آن نقش پررنگی دارد. با توجه به اهمیت این قطعه مایل هستیم در این مقاله درباره کارت شبکه سرور و مزایا و معایب آن اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا پایان با ما همراه باشید.

کارت شبکه سرور چیست؟

مهمترین قطعه‌ ای که در هر سرور وجود دارد، کارت شبکه سرور است. در واقع این کارت به عنوان یک رابط میان شبکه کامپیوتری و سرور محسوب می ‌شود. به طور کلی هر سرور برای این که بتواند ارتباط برقرار کند، به این کارت احتیاج خواهد داشت. در حقیقت به منظور ایجاد ارتباط سرور با اینترنت یا LAN که همان شبکه محلی نیز خوانده می ‌شود وجود این کارت ضرورت دارد. کاربران با استفاده از کارت شبکه سرور می ‌توانند چندین سرور را به یکدیگر متصل نمایند. از طریق این کارت امکان ارتباط سیمی و همچنین فیبر نوری نیز وجود خواهد داشت. این کارت می ‌تواند دیتاهای ارسال شده میان سرورها و کاربرها را به طور کامل کنترل و مدیریت کند.

قطعا بدون وجود کارت شبکه، عملاً سرور شما هیچ فایده‌ ای نداشته و کاملاً بلا استفاده می ‌ماند. ممکن است این سوال برای بسیاری از افراد پیش بیاید که کاربرد سرور در سیستم‌های کامپیوتری چیست؟ در پاسخ باید گفت که ارائه دادن سرویس به دیگر کامپیوترهایی که در شبکه وجود دارند، مهمترین هدف و کاربرد سرور است. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که اگر بین سرور و شبکه ارتباط وجود نداشته باشد آن سرور به هیچ عنوان نمی ‌تواند وظیفه خود را به خوبی انجام دهد. کارت شبکه سرور HP از اجزای گوناگونی تشکیل شده که در ادامه به طور کامل شرح خواهیم داد، بنابراین با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: سرور چیست؟ معرفی انواع سرور و کاربردهای server

کارت شبکه سرور چیست؟

کارت شبکه سرور چیست؟

کارت شبکه سرور چه ‌اجزایی دارد؟

به طور کلی کارت شبکه سرور از ۶ جز اصلی تشکیل گردیده است. اجزای یک کارت شبکه سرور شامل موارد زیر می ‌شود.

  1. Profile bracket: در این کارت شبکه دو نمونه براکت وجود خواهد داشت. براکت نوع اول تمام قد بوده و طول آن حدود ۱۲ سانتی‌متر است‌. براکت دوم ارتفاع کمی داشته و طول آن حدود ۸ سانتی‌متر است. وظیفه اصلی این براکت‌ها آن است که کاربران بتوانند NlC و یا سرور را تعمیر نمایند.
  2. Controller: در واقع کنترلر همچون مینی CPU است که وظیفه آن پردازش داده‌های دریافتی خواهد بود. یکی از بخش‌های مهم یک کارت شبکه سرور کنترلر آن است که در نحوه عملکرد NlC نیز نقش بسیار مهمی دارد.
  3. نشانگر LED: کاربران با استفاده از این نشانگر می‌ توانند به وضعیت کارت شبکه پی ببرند. در صورت برقرار شدن ارتباط، چراغ‌های LED به صورت مداوم چشمک می ‌زنند.
  4. Socket (Read-only memory) Boot ROM: وظیفه این سوکت آن است که روی کارت شبکه قابلیت Boot ROM را فعال نماید. با فعال شدن این قابلیت، دستورالعمل‌ها دائماً روی سیستم کامپیوتری شما ذخیره خواهند شد. Boot ROM این اجازه را به ورک استیشن‌های فاقد دیسک خواهد داد تا ارتباط آن‌ها با شبکه برقرار شود. از طرفی نیز بود رام سبب افزایش امنیت و کاهش هزینه سخت‌افزار خواهد شد.
  5. رابط BUS: محل قرارگیری این رابط کنار مدار است. وظیفه اصلی این رابط اتصال میان کامپیوتر و سرور خواهد بود.
  6. پورت NlC جهت کابل فرستنده گیرنده: پورت NlC به طور مستقیم به کابل اترنت جهت فرستنده یا گیرنده اتصال خواهد یافت. این پورت سیگنال‌های الکتریکی که روی کابل فیبر وجود دارد را تولید و دریافت می ‌کند.

انواع کارت شبکه سرور hp

به طور کلی انواع کارت شبکه در سرور را می ‌توان به دو گروه کارت شبکه فیبر و کارت شبکه اترنت تقسیم کرد. پشتیبانی این کارت‌ها از طریق بستر کابل خواهد بود.

کارت شبکه فیبر (Fiber)

پشتیبانی این نوع کارت شبکه از طریق کابل فیبر نوری است. نوع فیبری مورد استفاده در این کارت شبکه سرور، موجب عملکرد خاص آن شده و سبب گردیده که میان استوریج‌ها و انواع اتصالات متداول رایج شود. برقراری ارتباط بین کارت شبکه فیبر و سایر دستگاه‌ها از طریق ماژول که وظیفه تبدیل سیگنال‌های دیجیتالی را بر عهده دارند، ایجاد خواهد شد. درگاه اتصال کارت شبکه فیبر با کارت اترنت متفاوت است. در حقیقت کارت شبکه فیبر تنها می ‌تواند به واسطه فیبرهای نوری در یک شبکه تبادل اطلاعات را انجام بدهد.

کارت شبکه فیبر نسبت به سایر کارت‌ها قیمت بالاتری داشته و ساختار آن نیز پیچیده‌ تر است. همان طور که می ‌دانید فیبر نوری در سیستم پوشش دهی از سرعت بسیار بالایی برخوردار است و امکان مدیریت کردن در ترافیک شبکه و در سرور مورد نظر را نیز بر عهده دارد. معمولا این کارت جهت مصارف خانگی ‌مورد استفاده قرار نمی ‌گیرد و بیشترین میزان کاربرد آن مربوط به سازمان‌هایی است که به تبادل اطلاعات با سرعتی بالا احتیاج داشته باشند. در حال حاضر این کارت شبکه در سرور‌هایی با نسل ۶ و با سرعت 10 گیگابایت مشاهده می ‌شود.

کارت شبکه اترنت (ethernet)

هدف اصلی کارت شبکه اینترنت منتقل کردن داده‌های تحت شبکه از طریق متصل نمودن به رایانه خواهد بود. کارت شبکه اترنت را می ‌توان به یک کارت شبکه اترنت دیگر متصل کرد و سر دیگر آن را نیز به یک مودم و یا روتر اتصال داد. این کارت تحت عنوان Wried نیز‌ شناخته می شود‌. یکی از ویژگی‌های این‌ کارت آن است که فقط می توان روی پورت Rj_45 از آن استفاده کرد. اگر بخواهیم این ‌کارت را با کارت شبکه وایرلس مقایسه کنیم، می توان گفت که کارت شبکه وایرلس کم حجم تر و تخت تر است.

بیشتر بخوانید: معرفی کامل انواع تجهیزات شبکه و کاربرد شبکه های کامپیوتری  

مهمترین کاربرد‌های ‌کارت شبکه سرور

به عنوان مهمترین کاربردهای کارت شبکه سرور می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود.

  1. تامین امنیت شبکه: کارت شبکه سرور امکان برقراری ارتباط بر اساس مکانیزم‌های امنیتی قدرتمند را فراهم خواهد کرد‌‌. این کارت برای برقرار کردن یک ارتباط امن از فناوری‌هایی همچون رمزنگاری استفاده می ‌کند. برخی از این کارت‌ها از ویژگی‌هایی همچون جلوگیری از حملات شبکه نیز پشتیبانی خواهند کرد.
  2. اتصال به شبکه: یکی دیگر از کاربردهای این کارت امکان متصل شدن به شبکه است. کارت شبکه معمولاً می‌ تواند از اتصالات گوناگون همچون فیبر نوری و اترنت پشتیبانی نماید. توان عملیاتی کارت‌های شبکه سرور نیز با یکدیگر متفاوت بوده و از ۱ گیگابایت تا ۱۰۰ گیگابایت در ثانیه مشاهده می ‌شود.
  3. مدیریت ترافیک شبکه: از دیگر کاربردهای این کارت مدیریت ترافیک شبکه است که سبب بهبود کیفیت خدمات خواهد شد.
  4. ارسال و دریافت داده‌ها: وظیفه اصلی کارت شبکه سرور، ارسال و یا دریافت کردن داده‌ها میان دستگاه‌های مختلف با آن سرور خواهد بود. این موضوع شامل انتقال داده‌های گوناگون و حتی ارسال و دریافت درخواست‌ها است.
  5. ارتباط با دستگاه‌های شبکه‌های دیگر: امکان ارتباط با دستگاه‌های دیگر در یک شبکه مانند روترها و سوئیچ‌ها از دیگر کاربردهای کارت شبکه سرور است.

بیشتر بخوانید: معرفی انواع ذخیره‌ساز شبکه (SAN, NAS, DAS) | خرید و قیمت انواع‌ storage ها

مهمترین کاربرد‌های ‌کارت شبکه سرور

مهمترین کاربرد‌های ‌کارت شبکه سرور

منظور از کارت شبکه سرور با دو کارت شبکه چیست؟

در پاسخ با این سوال باید گفت که به طور کلی کارت های شبکه به دو نوع کامپیوتری‌ و سروری تقسیم می‌ شوند. در واقع نحوه عملکرد هر دو کارت شبیه به یکدیگر است که آن هم متصل نمودن سرور و کامپیوتر ‌به اینترنت جهت انتقال دیتا‌ها خواهد بود. البته توجه نمایید که سرعت انتقال، قابلیت اطمینان و میزان مصرفCPU  این کارت‌ها با یکدیگر تفاوت هایی دارد. قیمت کارت شبکه سرور نسبت به کارت شبکه کامپیوتری بیشتر است. این قیمت به سرعت و تعداد پورت‌ها بستگی خواهد داشت.

معرفی برخی از بهترین مدل ‌های کارت

کارت شبکه سرور مدل‌های متنوعی دارد که اکنون به معرفی برخی از بهترین نمونه‌های آن خواهیم پرداخت که شامل موارد زیر می ‌شود.

کارت شبکه سرور g7

این کارت شبکه از دو پیکربندی SFF و LFF برخوردار بوده و از درایو SAS نیز پشتیبانی می ‌کند. کنترل مدیریت داخلی و همچنین کارایی فوق العاده این کارت شبکه از ویژگی‌های منحصر به فرد آن است. این کارت شبکه انعطاف پذیری بالایی داشته و به عنوان یکی از پرفروش‌ترین کارت‌ها به شمار می ‌رود.

کارت شبکه سرور g8

کارت شبکه سرور g8 همان طور که ‌از نام آن مشخص است از نسل هشتم بوده و به دلیل سطح کیفیت بالا و طول عمر طولانی، مورد استقبال بسیاری از افراد در سراسر‌ نقاط جهان قرار گرفته است.

کارت شبکه سرور g9

این کارت شبکه به عنوان یک سرور پرقدرت و همه کاره محسوب می ‌شود. این اکانت امکان برقراری ارتباط و اتصال شبکه را بسیار آسان خواهد کرد. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد کارت شبکه سرور g9 بهینه سازی پهنای باند آن خواهد بود. برای انتقال حجم زیادی از اتصالات استفاده از این کارت قطعاً بهترین گزینه است.

با توجه به سرعت بسیار بالایی که این کارت دارد، موجب بهبود عملکرد سرور می‌ شود. با وجود این کارت، سرورها می ‌توانند تمامی اطلاعات را در کوتاه‌ترین زمان ممکن پردازش کرده و مدیریت نمایند.

کارت شبکه سرور g10

این ‌کارت به منظور متصل شدن به یک شبکه با سرعت بسیار بالا طراحی شده است. در این کارت داده ها با سرعتی بالغ بر ۱۰ گیگابایت در ثانیه انتقال خواهند یافت.

از آن جایی که این ‌کارت سبب افزایش توان عملیاتی می شود شما شاهد یکپارچه سازی سرور خواهید بود. از دیگر ویژگی های کارت g10 می توان به بهبود عملکرد سرور اشاره کرد‌. مقیاس پذیری و تصحیح آینده از دیگر خصوصیات این‌ کارت است که مورد توجه ‌قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: معرفی کامل انواع تجهیزات شبکه و کاربرد شبکه های کامپیوتری  

نکات مهم برای خرید کارت شبکه سرور HP

اگر در زمینه خرید کارت شبکه سرور HP اطلاعات کافی نداشته باشید ممکن است نتوانید محصول مناسبی را انتخاب نمایید. برخی از نکات مهمی که هنگام خرید کارت شبکه سرور باید به آن توجه فرمایید شامل موارد زیر می ‌شود.

  1. سازگاری با معماری: اولین نکته‌ای که باید مد نظر قرار بدهید سازگاری کارت با معماری شبکه خواهد بود. خرید یک کارت مناسب که با معماری شبکه سازگاری نماید و از پروتکل‌ها و استانداردهای آن به طور کامل پشتیبانی کند حائز اهمیت است.
  2. همخوانی با Throughput: رد واقع Throughput همان توان عملیاتی است که به وسیله آن بازده سرور شما مشخص می ‌شود. اگر سرور شما پرسرعت باشد، اما کارت شبکه سرعت بالایی نداشته باشد قطعاً با مشکلاتی مواجه خواهید شد. در واقع باید بین توان عملیاتی کارت شبکه و سیستم همخوانی وجود داشته باشد.
  3. همخوانی با سرور: یکی دیگر از‌ موارد مهم هنگام خرید کارت شبکه، آگاهی داشتن از خصوصیات سرور است. اگر کارت شبکه نتواند از ویژگی‌های آن سرور پشتیبانی کند شما با مشکلاتی همچون عدم کارکرد مناسب سرور مواجه می شوید.
  4. سرعت انتقال: یکی دیگر از مهمترین مواردی که در زمان خرید کارت شبکه سرور توجه به آن ضروری است، سرعت انتقال است. در واقع شما باید سرعت انتقال کارت را در نظر بگیرید تا وضعیت سرور شما نیز بهبود یابد. استفاده از کارت با سرعت نامناسب صدماتی را به سیستم شما وارد خواهد کرد‌.

بیشتر بخوانید: سرور دوربین مداربسته چیست؟ خرید و قیمت انواع سرور دوربین مداربسته

نکات مهم برای خرید کارت شبکه سرور HP

نکات مهم برای خرید کارت شبکه سرور HP

سوالات متداول درباره سرور اچ پی

از آن جایی که ‌ممکن است پس از مطالعه این مطلب سوالاتی برای شما ایجاد شود، ما تصمیم گرفتیم که به برخی از سوالات شما پاسخ دهیم.

وظیفه کارت شبکه سرور چیست؟

وظیفه اصلی کارت شبکه سرور برقراری ارتباط میان سرور و کامپیوتر است. کارت شبکه در سرور به عنوان مهمترین قطعه محسوب می شود و وجود هر‌ گونه مشکل در آن سبب اختلال در کل سیستم خواهد شد.

بهترین مدل کارت شبکه سرور کدام است؟

کارت شبکه سرور g10 به عنوان بهترین و قدرتمند‌ترین کارت به شمار می رود. از آن جایی که این کارت سرعت بسیاری بالایی دارد نسبت به سایر مدل‌ها ترجیح داده می ‌شود.

بیشتر بخوانید: انواع تجهیزات کنترل تردد و کاربرد آنها در مکان های مختلف

جمع بندی

هر سروری برای برقراری ارتباط به کارت شبکه احتیاج دارد‌. امکان برقراری ارتباط بین چندین سرور با استفاده از این کارت وجود دارد‌. بدون کارت شبکه، نمی توانید از سیستم خود استفاده کنید. کارت شبکه سرور دارای ۶ جز اصلی است که شامل Profile bracket، Controller، نشانگر LED، Socket، رابط BUS و پورت NlC جهت کابل فرستنده گیرنده می شود. هر یک از این اجزا نقش مهمی در کارت شبکه دارند و اختلال در هر یک از آن‌ها سبب بروز مشکل در کل سیستم می‌ شود.

کارت شبکه سرور HP را می توان به دو گروه کارت شبکه فیبر و کارت شبکه اترنت تقسیم کرد. از کاربرد‌های ‌کارت شبکه سرور می توان به تامین امنیت، اتصال شبکه، مدیریت ترافیک، ارسال و دریافت داده‌ها و ارتباط با سایر دستگاه‌ها اشاره نمود. کارت شبکه سرور hp در انواع مدل‌های g7, g9, g8 و g10 مشاهده می شوند. کارت شبکه g10 نسبت با سایر کارت ها قدرت بیشتری دارد. برای خرید یک‌ کارت شبکه سرور باید به مواردی همچون سازگاری با معماری، همخوانی با Throughput، همخوانی با سرور و سرعت انتقال توجه فرمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
فروشگاه