همه چیز درباره اینترنت اشیا؛ بررسی مهمترین کاربردها و مزایای iot

همه چیز درباره اینترنت اشیا؛ بررسی مهمترین کاربردها و مزایای iot
اینترنت اشیا یا Internet of Things شامل مجموعه‌ای از اشیا، حیوانات و افرادی می‌شود که هر کدام دارای یک شناسه منحصر به فرد UID هستند. این سیستم داده‌ها را از مجموعه‌های نامبرده جمع‌آوری و از طریق شبکه به اینترنت به رایانه انتقال می‌دهد.‌ به عنوان مثال خودرویی که به حسگرهای داخلی مجهز است و در هنگام کم شدن فشار لاستیک‌ها هشدار می‌دهد.‌ این تکنولوژی کاربردهای فراوانی دارد که می‌توان به کاربرد آن در انبارگردانی، ترافیک، پارکینگ، علم پزشکی و صنایع غذایی اشاره کرد. در این مقاله مزایا و معایب اینترنت اشیا را برای شما عزیزان بیان کرده‌ایم‌.

راهنمای مطالعه

اینترنت اشیا یا iot شامل مجموعه‌ای از دستگاه‌های محاسباتی به هم پیوسته، اشیاء، ماشین‌آلات دیجیتالی و مکانیکی، افراد یا حیواناتی است که شناسه‌های منحصر‌به‌فرد UID دارند. این سیستم از طریق شبکه، داده‌ها را به رایانه انتقال می‌دهد. در اینترنت اشیاء، شی می‌تواند یک انسان باشد که برای کنترل ضربان قلب، داخل بدن او یک وسیله گذاشته شده است. یا این که می‌تواند یک حیوان مزرعه باشد که برای دریافت و انتقال سیگنال رادیویی یک میکروچیپ داخل بدن او قرار داده شده است. خودرویی که برای هشدار در هنگام کم شدن فشار لاستیک‌ها از حسگرها اینترنت اشیا داخلی تشکیل شده است.  اینترنت اشیا در اصل بین دنیای فیزیکی و دیجیتالی یک ارتباط یکپارچه و هوشمند ایجاد می‌کند.‌ در حال حاضر اینترنت اشیا در صنایع مختلفی مانند حمل‌ونقل، تولید، کشاورزی و مراقبت‌های بهداشتی استفاده می‌شود. در بسیاری از جنبه‌های زندگی این فناوری در نحوه ارتباط با یکدیگر، نحوه زندگی و نحوه کار انقلابی ایجاد کرده است. در این مقاله ما به بررسی اینترنت اشیا و تاریخچه آن پرداخته‌ایم. اگر به اطلاعاتی در مورد این که اینترنت اشیا چیست و چه کاربردی دارد، نیاز دارید تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

اینترنت اشیا چیست به زبان ساده 

اینترنت اشیا به زبان ساده به میلیاردها دستگاه فیزیکی گفته می‌شود که در کل دنیا وجود دارد که اطلاعات را جمع‌آوری می‌کنند و به اینترنت متصل هستند. اطلاعات جمع‌آوری شده توسط این دستگاه‌ها با سایر دستگاه‌های متصل به اینترنت و کاربر به اشتراک گذاشته می‌شود. اینترنت چیزها همان اینترنت اشیا است و تقریبا هر چیزی که به شبکه اینترنت بتواند متصل شود، بخشی از اینترنت اشیا محسوب می‌شود. Internet of things که به اختصار به آن IoT گفته می‌شود همان اینترنت اشیاء است. 

خانه هوشمند بخشی از اینترنت اشیا است که با استفاده از گجت‌های مجهز به اینترنت باعث شده‌اند ما از شر انجام کارهای خانه رها شویم و رنگ و لعاب هیجان‌انگیزتری به زندگی روزمره و خاکستری ما تقدیم شده است. به طور کلی در تعریف اینترنت اشیا می‌توان گفت شبکه وسیعی از اشیا، دستگاه‌ها و سیستم‌های متصل به هم است که با یکدیگر از طریق اینترنت در ارتباط هستند. این دستگاه‌ها بدون دخالت مستقیم انسان به طور مستقل داده‌ها را جمع‌آوری و مبادله می‌کنند؛ چون به محرک‌ها و حسگرها مجهز هستند. بنابراین مفهوم اینترنت اشیا / مفاهیم اینترنت اشیا، چیزی فراتر از خاموش کردن چراغ‌ها با گوشی هوشمند و گرم کردن فر با صدا است. در واقع هدف اینترنت اشیا یا iot این است که روی هر چیزی حسگر نصب شود تا آن را بتوان به زبان دیجیتال ترجمه کرد. 

تا این جا به خوبی متوجه شده‌اید که اینترنت اشیا یا iot چیست؟ در ادامه این مطلب می‌خواهیم دلایل اهمیت اینترنت اشیا را بررسی کنیم. با استفاده از این تکنولوژی می‌توان بر زندگی خود کنترل کاملی داشته باشید و هوشمندانه زندگی کنید. اینترنت اشیا علاوه بر این که برای اتوماسیون منازل دستگاه‌های هوشمندی ارائه می‌دهد. برای تجارت هم ضروری است. با به کارگیری iot مشاغل مختلف می‌توانند، عملکرد سیستم خود را بررسی کنند. درباره کارایی ماشین‌ها تا عملکردهای لجستیک، مشاغل اینترنت اشیا یک دید کلی ارائه می‌دهند. به کارگیری این فناوری در شرکت‌ها باعث می‌شود، فرآیندها خودکار شوند که این موجب کاهش نیروی کار، کاهش ضایعات و خدمات بهتر می‌شود. 

اینترنت iot چیست، اکوسیستم اینترنت اشیا از دستگاه‌هایی تشکیل شده است که در آن‌ها سخت‌افزارها، حسگر و پردازنده‌ها، داده‌ها را جمع‌آوری، ارسال و پردازش می‌کنند و با اتصال به اینترنت اطلاعات و داده‌ها را به اشتراک می‌گذارند. هنگامی که اطلاعات جمع‌آوری شده توسط سیستم iot  صحت، حجم، تنوع و سرعت را نشان دهند به آن کلان داده اینترنت اشیا گفته می‌شود.  اجزای اصلی اینترنت اشیا، دستگاه‌های هوشمند، رابطکاربری، حسگر، سنسور و تجزیه‌وتحلیل هستند. سنسورها و دستگاه‌ها از اجزای اینترنت اشیا جزو اجزای لایه ارتباطات محسوب می‌شوند. ماژول اینترنت اشیا چیست. برای پاسخ به این سوال باید بگوییم ماژول ابزاری است که در پروژه‌های مختلف اینترنت iot استفاده می‌شود و به دستگاه‌های اینترنت iot  قابلیت‌های بیشتری می‌دهد. 

اینترنت اشیا چیست به زبان ساده 

اینترنت اشیا چیست به زبان ساده

اینترنت اشیا iot چگونه کار می‌کند؟

در قسمت قبل اطلاعاتی خوبی در مورد این که اینترنت اشیا چیست (اینترنت اشیا شامل چیست) را در اختیار شما عزیزان قرار داده‌ایم. در این قسمت می‌خواهیم به بررسی این بپردازیم که اینترنت اشیا چگونه کار می‌کند. محیط اینترنت iot از دستگاه‌های هوشمندی که به وب مجهز هستند و سیستم‌های تعبیه شده مانند سخت‌افزار ارتباطی، حسگرها و پردازنده‌ها دارند، تشکیل شده است.  اینترنت iot داده‌های که از اطراف محیط خود به دست می‌آورد را جمع‌آوری، ارسال و پردازش می‌کند.‌ داده‌های حسگر را دستگاه‌های اینترنت اشیا به چند طریق به اشتراک می‌گذارند. به طور مثال داده‌هایی که از طریق اتصال به درگاه اینترنتی اشیا جمع‌آوری شده‌اند. یا داده‌هایی که از سایر دستگاه‌ها به فضای ابری برای تجزیه‌وتحلیل منتقل داده شده‌اند یا به صورت محلی تجزیه‌وتحلیل می‌شوند.

برخی از مواقع این دستگا‌ه‌ها با دیگر دستگا‌ه‌های مرتبط ارتباط برقرار خواهند کرد و بر اساس اطلاعاتی که از یکدیگر می‌‌گیرند، عمل می‌کنند. این دستگاه‌ها بدون دخالت انسان بیشتر این کارها را انجام می‌دهند با این وجود افراد با این دستگاه‌ها می‌توانند، تعامل کنند. به طور مثال به آن‌ها دستورالعمل می‌دهند، آن‌ها را تنظیم می‌کنند یا به داده‌ها دسترسی پیدا می‌کنند. در این دستگاه‌ها پروتکل‌های اتصال، ارتباطات و شبکه مجهز به وب هستند و به برنامه‌های خاص اینترنت iot  بستگی دارند. برای آسان شدن و پویایی بیشتر فرآیندهای جمع‌آوری داده‌ها اینترنت اشیا از یادگیری ماشین و هوش مصنوعی AI  استفاده می‌کند. برای پیاده‌سازی اینترنت اشیا به دستگاه‌های زیر نیاز است:

دستگاه Arduino

دستگاه Raspberry Pi

دستگاه Intel Galileo

دستگاه Particle

دستگاه Adafruit

سیستم عامل اینترنت اشیا هسته مرکزی برنامه‌های کاربردی اینترنت iot است‌. سیستم عامل‌های جدید، اینترنت iot  را از هر کجا با استفاده از دستگاه‌های مبتنی بر iot  و رایانش ابری کنترل می‌کنند. از انواع سیستم عامل‌های اینترنت اشیا می‌توان سیستم عامل Contiki، Android Things، RioT، Apache Mynewt، Huawei LightOS و Windows IoT را نام برد. روتر اینترنت اشیا دستگاهی است که داده‌ها را دریافت، تجزیه‌وتحلیل و ارسال آن‌ها را بین شبکه‌های کامپیوتری انجام می‌دهد.‌ هوشمند‌سازی اینترنت اشیا یکی از پیشرفت‌های تکنولوژی Internet of things است. 

Rfid یک سیستم شناسایی اشیاء مبتنی بر امواج رادیویی و سیگنال‌ها است که پیگیری و ایجاد ارتباط با اشیا را انجام می‌دهد. در اینترنت اشیا rfid بسیار مهم است و برای پیاده‌سازی اینترنت iot  به عنوان زیرساخت مهمی از پروتکل Rfid استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: انواع تجهیزات کنترل تردد و کاربرد آنها در مکان های مختلف

اینترنت اشیا iot چگونه کار می‌کند؟

اینترنت اشیا iot چگونه کار می‌کند؟

منظور از معماری اینترنت اشیا چیست؟

برای این که بتوانید معماری اینترنت اشیا را بهتر درک کنید با یک مثال ساده توجه کنید. شاید شما ساعت هوشمند داشته باشید یا حداقل از نزدیک این ساعت را دیده باشید. با پوشیدن یک ساعت هوشمند از طریق اپلیکیشن موبایل این ساعت می‌توانید، اطلاعاتی مانند موقعیت جغرافیایی، ضربان قلب و تعداد قدم‌های برداشته شده را مشاهده کنید. شما به عنوان کاربر از کل معماری اینترنت اشیا فقط با ساعت هوشمند و اپلیکیشن آن در ارتباط هستید‌. در حالی که اطلاعاتی که ساعت هوشمند جمع‌آوری می‌کند و از طریق شبکه‌های ارتباطی آن‌ها را ارسال و پردازش می‌کند، شما آن‌ها را نمی‌بینید. بنابراین معماری اینترنت iot همان ساختار اینترنت اشیا و فرآیندی است که دستگاه‌های متصل به اینترنت می‌توانند به صورت استاندارد با انسان و دیگر دستگاه‌ها اطلاعات را به اشتراک بگذارند. مولفه‌های اینترنت اشیا به سه تا چهار لایه قابل تقسیم هستند؛ ولی معماری سه لایه اینترنت اشیا با سه  لایه اصلی شناخته می‌شود. برای این که امکان نظارت و کنترل برقرار شود لایه‌های معماری اینترنت اشیا به صورت دو طرفه با یکدیگر ارتباط دارند. از لایه‌های اینترنت اشیا می‌توان موارد زیر را نام برد:

لایه فیزیکی Physical Layer

اشیا و هر نوع دستگاهی که مجهز به سنسورهای خاص باشند مانند چراغ، ساعت، ماشین و یخچال می‌توانند از محیط اطراف خود اطلاعات را دریافت کنند. به طور مثال یخچال مجهز به اینترنت اشیا با استفاده از سنسور می‌تواند شما را از کمبود مواد غذایی داخل یخچال مطلع کند. لایه فیزیکی معماری اشیا شامل اشیایی است که مجهز به عملگرها و سنسورهای متنوع هستند. قابلیت دریافت اطلاعات از محیط اطراف و امکان کنترل اشیا از راه دور به ترتیب توسط سنسورها و عملگرها انجام می‌شود. 

این سنسورها و عملگرها برای این که اطلاعات را بتوانند به شبکه ارسال کنند به سخت‌افزارهایی مانند رزبری، آردوینو و بوردهای سخت‌افزاری نیاز است. بنیادی‌ترین و ابتدایی‌ترین جزء معماری اینترنت اشیا، لایه فیزیکی است. دقت کافی باید در طراحی سخت‌افزارهای اینترنت اشیا انجام شود تا بتوانند با شبکه ارتباط موثری داشته باشند و از محیط اطلاعات دقیق را دریافت کنند. در لایه فیزیکی اینترنت iot  به مجموع اشیا، سخت‌افزارها و عملگرها دستگاه متصل به اینترنت گفته می‌شود. 

لایه  گیتوی یا شبکه ارتباطی  Network, or Gateway

 واسطه‌هایی که از دستگاه‌های مختلف اطلاعات را جمع‌آوری و به لایه پردازشی به صورت تجمیعی ارسال می‌کنند، شبکه ارتباطی یا گیتوی گفته می‌شود. از انواع پروتکل‌های مسیریابی اینترنت اشیا  می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

  • زیگبی
  • شبکه‌های سلولی (Cellular Networks)؛ مانند 3G و 4G
  • وای-فای (Wi-Fi)
  • بلوتوث (Bluetooth)

از پروتکل‌های ارتباطی اینترنت اشیا در هر شبکه ارتباطی استفاده می‌شود. مانند پروتکل صنعتی Modbus و پروتکل شبکه HTTP، LoRaWAN و MQTT، همچنین از سرورهای مانند MQTT Broker و HTTP Server گیتوی برای موتور پردازشی برای تبدیل اطلاعات به فرمت قابل فهم استفاده می‌کند. برای انتخاب شبکه ارتباطی مناسب باید به میزان مصرف برق هنگام ارسال داده، درجه اطمینان و امنیت ارتباط شبکه، سرعت موردنظر برای ارسال داده، تعداد و نوع داده ارسالی در هر بازه زمانی توجه کرد.

لایه پردازشی اطلاعات processing Layer, or Middleware

لایه سوم معماری اینترنت اشیا به نام‌های میان‌افزار اینترنت اشیا، پردازش ابری، موتور پردازشی و لایه پردازش اطلاعات شناخته می‌شود. پس از دریافت اطلاعات دستگاه‌ها عناصر این لایه به پردازش، ذخیره و تحلیل داده‌ها می‌پردازند. در بخش پردازش ابری یا میان‌افزار در اینترنت اشیا، داده‌های خام و بدون ساختار تبدیل به داده‌های منظم و ساختار یافته می‌شوند تا قابلیت تجزیه‌وتحلیل، انجام محاسبات، قابلیت ذخیره‌سازی پیدا کنند و با دیگر فناوری‌ها مانند هوش مصنوعی ترکیب می‌شوند. پیچیدگی فرآیندهای لایه پردازشی باعث شده است در این لایه از پلتفرم اینترنت اشیا استفاده شود. از بهترین پلتفرم‌های اینترنت اشیا می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

  • AWS
  • Azure
  • ThingsBoard

پلتفرم اینترنت اشیا ایران lif نشان‌دهنده تعامل پویا و سازنده میان اکوسیستم IOT است که قالب یک ساختار تصمیم‌ساز است. 

لایه اپلیکیشن یا رابط کاربری Application Layer

در آخرین لایه در قالب یک اپلیکیشن  موبایل یا وب اطلاعات به کاربر نمایش داده می‌شود. در این لایه اطلاعات در فرمت قابل فهم و پردازش شده به مخاطب نمایش داده می‌شود و برای این کار از المان‌های گرافیکی مانند جداول و نمودارها استفاده می‌شود. در بیشتر محصولات اینترنت iot  در این لایه فقط اطلاعات نمایش داده می‌شود و در لایه سوم پردازش اصلی انجام می‌شود؛ ولی لایه اپلیکیشن را به صورتی می‌توان طراحی کرد که امکان پردازش جزئی برخی اطلاعات در آن وجود داشته باشد. از نمونه‌های ملموس ایپلیکیشن‌های کاربری می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

  • اپلیکیشن ساعت هوشمند 
  • داشبوردهای مدیریتی کارخانه‌های هوشمند 
  • اپلیکیشن‌های موبایل خانه هوشمند 

بیشتر بخوانید: دیپ وب چیست؟ بررسی کاربردهای Deep Web

منظور از معماری اینترنت اشیا چیست؟

منظور از معماری اینترنت اشیا چیست؟

معرفی کاربردهای اینترنت اشیا internet of things 

با مطالب گفته شده در قسمت‌های قبل به خوبی یاد گرفته‌اید که Internet of things چیست. حال اگر می‌خواهید بدانید که کاربرد اینترنت اشیا چیست موارد کاربرد این تکنولوژی را که نام برده‌ایم با دقت بخوانید. 

اینترنت اشیا در علم پزشکی / اینترنت اشیا پزشکی 

یکی از حوزه‌های اینترنت اشیا، حوزه پزشکی است. فناوری اینترنت iot در علم پزشکی باعث شده است، مراقبت‌های پزشکی از راه دور امکان‌پذیر باشد. با کمک این فناوری بر سلامت بیمار از راه می‌توان نظارت کرد. اینترنت iot  در مهندسی پزشکی موجب شده است، هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی کاهش پیدا کند.  بنابراین مراقبت سلامت اینترنت اشیا یکی از کاربردهای فناوری iot است. 

اینترنت اشیا در انبارداری 

در پیشرفته‌ترین انبارهای هوشمند جهان از The Internet of Things استفاده می‌شود‌. این فناوری فرآیندهای موجود در انبار شما را با کنترل تعداد زیادی از قطعات متحرک که به صورت دستی یا خودکار کار می‌کنند را بهینه می‌سازد. 

کاربرد اینترنت اشیا در گردشگری 

هتل‌داران با استفاده از تجهیزات iot بر زنجیره‌ی تامین خود به طور دقیق نظارت می‌کنند. شرکت‌های مسافرتی با استفاده از دوربین‌های امنیتی و سنسورهای مختلف اینترنت iot برای مسافران امنیت لازم را فراهم می‌کنند.‌

کاربرد اینترنت اشیا در کارخانجات 

از کاربرد اینترنت اشیا در کارخانجات می‌توان به ماشین‌آلات مجهز به اینترنت iot، کنترل پیشرفته جمع‌آوری اطلاعات، مدیریت موجودی بهبود یافته، مدیریت تسهیلات بهتر، پیش‌بینی به موقع، نظارت بر جریان برتر محصول، عملیات ایمن‌تر و اندازه‌گیری دقیق منابع اشاره کرد.

کاربرد iot در آموزش 

ثبت حضور‌ ‌و‌غیاب خودکار، ایمنی در محل کار، حفظ امنیت مدرسه، افزایش تعامل و بهره‌وری افزایش تعامل از کاربرد‌های iot در آموزش هستند. 

کاربرد اینترنت اشیا در سازمان‌ها 

Internet of Things در تصمیمات مدیران نسبت به مسائل مختلف تغییراتی ایجاد می‌کند که این باعث می‌شود در سازمان نوآوری ایجاد شود که این می‌تواند در سازمان و شرکت شیوه‌های جدیدی را ایجاد کند.‌

اینترنت اشیا پارکینگ هوشمند 

سیستم پارکینگ هوشمند از سنسورهای مختلفی مانند سنسورهای امواج فراصوت، تشخیص میدان مادون قرمز و میدان الکترومغناطیسی استفاده می‌کند تا به طور هوشمند بتوان پارکینگ را کنترل کرد. ابزارهای پارکینگ هوشمند مبتنی بر اینترنت iot  باعث می‌شود تا از فضای موجود پارکینگ صاحبان مشاغل بتوانند، حداکثر استفاده را کنند. 

اینترنت اشیا در صنعت خودرو/ اینترنت اشیا ردیاب خودرو/ اینترنت اشیا در حمل‌ونقل هوشمند 

به طور خلاصه حمل‌ونقل هوشمند شامل وسایل نقلیه‌ای می‌شود که به Wi-Fi مجهز هستند. در این مورد می‌توان به خودروسازی تسلا اشاره کرد. اینترنت اشیا تسلا خودروهایی را طراحی کرد که داخل آن‌ها سیم کارت وجود دارد و به مشتریان خود اینترنت رایگان می‌دهد. تمام قسمت‌های داخل این خودرو با مانیتور خودرو کنترل می‌شوند و هیچ دکمه‌ای به جز دکمه برف‌پاکن و فرمان در این نوع خودرو وجود ندارد. در حمل‌ونقل عمومی از اینترنت اشیا برای کاهش ترافیک، کاهش هزینه‌های زیرساخت‌ها و ایجاد جاده‌های ایمن‌تر استفاده می‌شود.‌

اینترنت هوشمند شهر هوشمند 

در یک شهر هوشمند تمام بخش‌های آن مانند بیمارستان‌ها، کتابخانه‌ها، نیروگاه‌ها، مدارس، سامانه‌های حمل‌ونقل و سامانه‌های جمع‌آوری زبانه به صورت هوشمند کنترل می‌شوند. 

اینترنت اشیا در ساختمان 

استفاده از اینترنت iot در ساختمان باعث شده است تا با استفاده از تجهیزات و وسایلی که در ساختمان هستند و با برنامه‌هایی که بر پایه وب هستند تمام تجهیزت ساختمان را کنترل کرد. مانند یخچال هوشمند که با متصل شدن به اینترنت شما از مقدار محتویات داخل یخچال و انقضای مواد خوراکی مطلع می‌شوید. یا حسگرهای کنترل دمایی که اندازه‌گیری دمای اتاق را پیوسته انجام می‌دهد. 

دسترسی آسان برای خرید: قیمت گیت ورود و خروج پرسنل

اینترنت اشیا در ساختمان 

اینترنت اشیا در ساختمان

اینترنت اشیا در فروشگاه‌ها 

استفاده از این فناوری در فروشگاه‌ها با هدف بهبود و افزایش ارتباط با مشتریان انجام می‌شود. به طور مثال با این فناوری می‌توان اطلاعات تماس مشتریان را شناسایی کرد و در همان لحظه پیامک‌های مانند کد تخفیف را برای آن‌ها ارسال کرد. 

اینترنت اشیا یا IOT در گلخانه 

استفاده از این فناوری در گلخانه موجب شده است گازهای گلخانه‌ای کاهش پیدا کند.‌

اینترنت اشیا کتابخانه 

استفاده از این فناوری باعث می‌شود به راحتی بتوانید به منابع کتاب‌ها دسترسی پیدا کنید و بخش‌های مختلف کتابخانه را کنترل کنید. 

اینترنت اشیا کودکان 

هوشمند شدن وسایل داخل خانه فرصتی است تا والدین بتوانند برای کمک به یادگیری و رشد کودکان خود از این تکنولوژی بهره‌مند شوند. 

اینترنت اشیا لوازم 

با این تکنولوژی لوازم و وسایل بسیاری هوشمند می‌شوند. مانند اینترنت اشیا تلویزیون هوشمند که می‌توانید فیلم موردنظر خود را ذخیره کنید ( اینترنت اشیا فیلم) و در ساعتی که دوست دارید تماشا کنید.

اینترنت اشیا در حوزه انرژی 

استفاده از این تکنولوژی باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود‌. به طور مثال از راه دور می‌توانید لامپ‌های اضافه داخل خانه را خاموش کنید و انرژی برق را کاهش دهید. 

اینترنت اشیا در تجارت 

این تکنولوژی باعث آسان‌تر شدن تجارت می‌شود‌. به طور مثال دستگاه‌های خودکار که شما بر اساس نیاز خود آن را تنظیم کرده‌اید، می‌توانند بر اساس ترجیح مشتری محصولات را سفارش دهند.‌

اینترنت اشیا سالمندان 

با کمک تجهیزات هوشمند می‌توان سلامت سالمندان را بهبود بخشید و هزینه‌های مراقبت و نگهداری را کاهش داد. 

اینترنت اشیا رسانه

تبلیغات را در رسانه‌ها را می‌توان هوشمند‌سازی کرد که این باعث افزایش فروش می‌شود. 

اینترنت اشیا ماشین لباسشویی 

ماشین لباسشویی هوشمند را می‌توان از راه دور کنترل کرد. 

اینترنت اشیا در صنعت نفت  

با این تکنولوژی می‌توان از لوله‌ها و چاه‌ها محافظت کرد. از راه دور ضخامت لوله و فرسایش لوله‌های یک پالایشگاه را می‌توان کنترل کرد.‌

اینترنت اشیا صنعتی 

در صنعت این تکنولوژی موجب شده است، شما از راه دور بتوانید، دستگاه‌ها و تجهیزات را کنترل کنید. 

اینترنت اشیا صنعتی 

اینترنت اشیا صنعتی

اینترنت اشیا در کشتی 

با این تکنولوژی ارتباطات کشتی به ساحل، بهینه‌سازی عملکرد در سطح ناوگان و ارتقا رفاه کارکنان کشتی را می‌توان کنترل کرد. 

اینترنت اشیا نظامی 

یکی از انواع اینترنت اشیا، اینترنت اشیا نظامی است. کلیه تجهیزات نظامی را با این تکنولوژی از راه دور می‌توان کنترل کرد.

اینترنت اشیا مصرف‌کننده

یکی از انواع اینترنت اشیا است که راحتی روی مشتریان فردی تمرکز دارد. تا فعالیت روزمره خود را به راحتی انجام دهند‌ مانند لوازم صوتی و تصویری، لوازم خانگی هوشمند که برای راحتی مصرف‌کننده هستند. 

اینترنت اشیا در گاوداری 

با استفاده از این تکنولوژی می‌توان از سنسورهای حیوانات استفاده کرد و در اطراف مزرعه گیرنده‌ها را قرار داد. تا اگر حیوانی بیمار شد یا از مزرعه خارج شد سریع اطلاع یافت و اقدامات لازم را انجام داد.‌

اینترنت اشیا در لجستیک 

خودکارسازی فرآیندها، ایمن‌سازی حمل‌ونقل، بررسی و مدیریت موجودی، ردیابی وسایل مورد استفاده در جابه‌جایی کالا و بررسی زنجیره تامین کارهای هستند که توسط اینترنت اشیا در لجستیک انجام می‌شوند. 

کاربردهای اینترنت اشیا در زندگی / اینترنت اشیا در ساختمان 

بسیاری از فعالیت‌ها را با استفاده از دستگاه‌های هوشمند به طور خودکار از راه دور می‌توان کنترل کرد. 

اینترنت اشیا نسل وب 

از طریق وب می‌توان بسیاری از ابزارها و وسایل را کنترل و ردیابی کرد.

اینترنت اشیا در حیوان 

با این تکنولوژی می‌توان از گم شدن حیوان خانگی یا مریض شدن او مطلع شوید. 

اینترنت اشیا ارز دیجیتال 

این تکنولوژی به ارتباط بین‌ تراکنش‌های دستگاه‌های اینترنت اشیا و انسان کمک می‌کند.‌

اینترنت اشیا ارز دیجیتال 

اینترنت اشیا ارز دیجیتال

اینترنت اشیا اجتماعی چیست

اینترنت اشیا اجتماعی Social Internet of Things باعث ایجاد ارتباط بین اینترنت اشیا و شبکه‌های اجتماعی می‌شود. 

اینترنت اشیا فناوری اطلاعات 

اینترنت اشیا توسط شرکت پژوهشی و مشاوره آمریکایی گارتنر یکی از ده روند اصلی استراتژیک فناوری اطلاعات معرفی شده است؛ چون با اینترنت که جزیی از فناوری اطلاعات است، کنترل هوشمند تجهیزات انجام می‌شود.

کنترل اشیا در زنجیره تامین 

با هوشمند‌سازی انبارداری می‌توان از کمبود مواد داخل انبار به موقع اطلاع یافت و مواد موردنیاز خط تولید را تامین کرد. 

کاربرد اینترنت اشیا در گرافیک 

با استفاده از این تکنولوژی یک طراح گرافیک می‌تواند  تمام طراحان گرافیک را در سراسر دنیا ببیند و با آن‌ها ارتباط و تعامل برقرار کند.‌

اینترنت اشیا آب 

این تکنولوژی در مورد میزان مصرف آب اطلاعات جدیدی را در اختیار مصرف‌کنندگان و شرکت‌ها می‌گذارد. با استفاده از فناوری حسگر اینترنت iot  می‌توان در مورد مصرف آب، نقاط تلف و نشت، کیفیت و توزیع آب دادهایی را ارائه داد. 

کاربرد اینترنت اشیا در برق 

با استفاده از این تکنولوژی می‌توان در مورد میزان مصرف برق در نقاط مختلف دادهای لازم را به دست آورد. 

کاربرد اینترنت اشیا در خانه /اینترنت اشیا در خانه‌های هوشمند /اینترنت اشیا خانگی / اینترنت اشیا خانه هوشمند

بسیاری از وسایل داخل خانه را توسط اینترنت می‌توان کنترل کرد مانند تلویزیون، یخچال و ماشین لباسشویی 

اینترنت اشیا خانه هوشمند/ اینترنت اشیا در خانه‌های هوشمند 

با استفاده از این فناوری هر شی که داخل خانه است را می‌توانید به اینترنت متصل کنید و از راه دور آن‌ها را کنترل نمایید. 

اینترنت غذا در صنایع غذایی 

استفاده از این تکنولوژی در صنایع غذایی باعث کاهش هزینه‌ها و بهبود کارایی در صنعت تولید مواد غذایی می‌شود. از کاربردهای آن می‌توان به افزایش کمیت محصولات و افزایش دقت در تولید مواد غذایی اشاره کرد. 

کاربرد اینترنت اشیا در کامپیوتر 

با گسترش و پیشرفت این تکنولوژی اندازه کامپیوتر‌ها کوچکتر می‌شود و استفاده از آن در بین مردم افزایش پیدا می‌کند.‌

کاربرد اینترنت اشیا در کامپیوتر 

کاربرد اینترنت اشیا در کامپیوتر

ارتباط اینترنت اشیا (iot) و هوش مصنوعی (AI)

ترکیب‌های قدرتمندی در سراسر تاریخ وجود دارند که هر کدام خصوصیات بی‌نظیری دارند و هنگامی که کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، معجزه رخ می‌دهد. یکی از ترکیب‌ها، ترکیب اینترنت اشیا iot با هوش مصنوعی AI است. به ترکیب این دو فناوری AioT گفته می‌شود. ارتباط پیوسته هوش مصنوعی و اینترنت هوشمند باعث شده است سازمان، پیشرفت خود را به سطح بالایی برساند. از ویژگی‌های iot می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Iot مانند سیستم عصبی دیجیتال است.
  • برای دریافت داده‌ها اینترنت iot به حسگرهای سخت‌افزاری نیاز دارد.‌
  • به کمترین مداخله انسانی نیاز دارد.
  • دستگاه‌های اینترنت اشیا از تجهیزات مختلف میلیون‌ها مجموعه داده را جمع‌آوری می‌کنند؛ ولی تحلیل آن‌ها را انجام نمی‌دهند. 

ویژگی‌های AIOT شامل موارد زیر می‌شوند: 

  • AIOT مغزی است که کنترل سیستم عصبی را انجام می‌دهد و به بهتر شدن تصمیم‌های کسب‌وکار کمک می‌کند.
  • باعث فراهم شدن تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه می‌شود و نیاز به کد نرم‌افزاری دارد.
  • AioT نسل جدید و بعدی اینترنت iot است و هدف طراحی آن این است که بدون پشتیبانی انسان با عملکرد مستقل و با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی تعمیرات و نگهداری را انجام دهد.
  • برای تصمیم‌گیری بهتر AioT  داده‌ها را تحلیل می‌کند.

مزایای AioT  برای کسب‌وکارها شامل گزینه‌های زیر می‌شوند:

تصمیم‌های هوشمندانه در کسب‌وکار 

داده‌هایی که از میلیون‌ها دستگاه اینترنت iot جمع‌آوری شده‌اند به قدری زیاد هستند که اطلاعات مفید را به سختی می‌توان جدا کرد. به همین دلیل با استفاده الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی داده‌های غیرمفید حذف و از داده‌های مفید در کسب‌وکار استفاده می‌شود.

افزایش کارایی عملیاتی 

اتوماسیون هوشمند بهتر از روش‌های سنتی عمل می‌کند و این کار با ساده کردن فرآینده‌های سازمانی انجام می‌شود. فناوری AioT باعث صرفه جویی در منابع می‌شود و به کارایی عملیاتی کمک می‌کند.‌

ایجاد تجربه‌های خوشایند برای مشتری 

فناوری AloT باعث شده است تا بتوانید دقیق‌تر رفتار و چالش‌های مشتریان را درک کنید‌. 

پیش‌بینی دقیق رفتار مصرف‌کننده 

فناوری AloT باعث می‌شود پیش‌بینی‌ها در آینده نتیجه دقیق‌تری داشته باشند. 

ارتباط اینترنت اشیا (iot) و هوش مصنوعی (AI)

ارتباط اینترنت اشیا (iot) و هوش مصنوعی (AI)

‌‌مزایای اینترنت اشیا چیست؟ 

 مزایای اینترنت اشیا شامل موارد زیر می‌شوند:

  • کسب درآمد از اینترنت اشیا 
  • توانایی دسترسی به اطلاعات در هر زمان و هر جایی با هر دستگاهی 
  • تصمیمات شغلی بهتر 
  • بهبود ارتباطات بین دستگاه‌های الکترونیکی متصل 
  • ادغام و انطباق مدل‌های تجاری 
  • انتقال بسته‌های داده به وسیله شبکه متصل و صرفه‌جویی در هزینه و وقت 
  • افزایش بهروری کارکنان 
  • وظایفی که باعث بهبود کسب‌وکار می‌شوند، خودکار خواهند شد.
  • بهبود تجربه مشتری 

توسعه دهنده مشاغل اینترنت اشیا یا ارائه دهنده خدمات اینترنت اشیا  باید مهارت‌های زیر را داشته باشد:

  • آشنایی با رابطه کاربری و مباحث پیرامون آن 
  • درک عمیق از سنسورها و ارتباط بی‌سیم 
  • مهارت برنامه نویسی با جاوا اسکریپت و پایتون 
  • مهارت برقراری ارتباط با مخترعان، راهبران اینترنت اشیا، کارآفرین‌ها، متخصص اینترنت اشیا و مهندس اینترنت اشیا 
  • کار با کامپیوترهای که در زمینه اینترنت اشیا استفاده می‌شوند.

اینترنت اشیا چه معایبی دارد؟ معایب اینترنت اشیا چیست؟

 معایب اینترنت اشیا شامل گزینه‌های زیر می‌شوند:

  • افزایش تعداد دستگاه‌های متصل و اشتراک‌گذاری اطلاعات بیشتر بین این دستگاه‌ها باعث افزایش پتانسیل یک هکر برای سرقت اطلاعات محرمانه شده است و این یکی از خطرات اینترنت اشیا است. 
  • اگر در سیستم خرابی وجود داشته باشد دستگاه متصل به احتمال زیاد هم دچار مشکل خواهد شد.
  • شرکت‌ها ممکن است مجبور شوند با میلیون‌ها دستگاه اینترنت iot  مقابله کنند که جمع‌آوری مدیریت این دستگاه‌ها کاری دشوار و چالش‌برانگیز است. 
  • از آن‌جا که برای اینترنت iot هیچ استاندارد بین‌المللی سازگاری وجود ندارد ایجاد ارتباط بین دستگا‌های که شرکت‌های مختلفی تولید کرده‌اند، دشوار خواهد بود. 

برای این که بدانید چالش‌های اینترنت اشیا چیست به سه نکات زیر توجه کنید:

  • امنیت: ناامن بودن دستگاه‌های اینترنت اشیا یکی از چالش‌های این تکنولوژی است که ممکن است، مورد حمله هکرها قرار بگیرند که این باعث خرابی دستگاه‌ها و سرقت داده‌ها می‌شود. 
  • مقیاس: افزایش تعداد دستگاه‌های اینترنت iot باعث شده است بر شبکه‌های موجود فشار وارد شود که ذخیره و پردازش داده‌ها مشکل خواهد بود. 
  • حریم خصوصی: اینترنت اشیا می‌تواند منجر به جمع‌آوری حجم زیادی از داده‌ها شود که این داده‌ها برای اهداف تبلیغاتی و تجاری استفاده می‌شوند یا به سرقت می‌روند. 
اینترنت اشیا چه معایبی دارد؟ معایب اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا چه معایبی دارد؟ معایب اینترنت اشیا چیست؟

منظور از امنیت اینترنت اشیا چیست؟ 

 امنیت اینترنت iot به روش‌های حفاظتی گفته می‌شود که برای ایمن‌سازی دستگاه‌های مبتنی بر شبکه و دستگاه‌های متصل به اینترنت استفاده می‌شوند‌‌. برای محافظت از داده‌های که توسط فناوری iot جمع‌آوری شده‌اند، ایجاد امنیت در iot بسیار مهم است. امنیت اینترنت شامل ابزارها، استراتژی‌ها و تکنیک‌ها است که به قابلیت اطمینان اینترنت اشیا کمک می‌کند که می‌توان موارد زیر را نام ررد:

  • امنیت رابط برنامه کاربردی API
  • تست نفوذ اینترنت اشیا 
  • احراز هویت زیر ساخت کلید عمومی PKI
  • استاندارد‌سازی اینترنت اشیا 
  • استفاده از پروتکل‌های امنیتی اینترنت اشیا 

فناوری که کاربردهای آن ایجاد اعتماد، شفافیت و امنیت هر نوع تبادل داده‌ای است، فناوری بلاکچین است. نقش بلاکچین در اینترنت اشیا بسیار مهم است و امنیت اینترنت iot را افزایش می‌دهد. 

بررسی تاریخچه اینترنت اشیا در ایران و جهان 

 اینترنت اشیا تاریخچه آن به سال 1999 برمی‌گردد. بنیان‌گذار مرکز شناسایی خودکار در انستیتوی فناوری ماساچوست یعنی کوین اشتون  در سال ۱۹۹۹در سخنرانی خود برای اولین بار به اینترنت اشیا اشاره کرد.‌ به همین دلیل پدر اینترنت اشیا کوین اشتون است. وی می‌خواست، شناسه فرکانس رادیویی RFID  را مورد توجه مدیریت ارشد P&G قرار داد و برای این که مفهوم جدید و جذاب سال ۱۹۹۹ اینترنت اشیا را ثبت کند ارائه خود را اینترنت چیزها نامید. اگر چه کوین استون اولین فردی بود که به اینترنت iot اشاره کرد؛ ولی از دهه ۱۹۷۰ ایده دستگاه‌های متصل تحت اینترنت تعبیه شده و محاسبات فراگیر وجود داشت. 

به عنوان اولین گام برای بهره‌گیری از اینترنت iot  در ایران هوشمند‌سازی سیستم‌های برق مورد توجه قرار گرفت و در این زمینه بین مرکز تحقیقات مخابرات ایران و وزارت نیرو تفاهم‌نامه همکاری پژوهشی منعقد شد. هم اکنون بین یک شرکت فرانسوی و یکی از شرکت‌های بزرگ ISP  کشور یک قرارداد همکاری امضا شده است تا طرح تجاری ارائه خدمات اینترنت اشیا با پوشش سراسری شبکه ملی ایجاد شود.  عدم سرمایه‌گذاری مناسب برای اینترنت iot و آشنا نبودن با سرمایه‌گذاری در اینترنت اشیا از معایب موجود در سر راه توسعه اینترنت iot  محسوب می‌شوند. امروزه جوانان تحصیل کرده در حوزه IT  می‌توانند با ایجاد کسب‌وکار در زمینه هوشمند‌سازی دستگاه‌ها و مکان‌ها درآمد اینترنت اشیا برای خود ایجاد کنند که در این زمینه به سرمایه‌گذاری و توان مالی زیادی نیاز است. 

طراحی خانه هوشمند مهم‌ترین کاربرد اینترنت اشیا در ایران است. در این خانه تمام دستگاه‌ها، سنسورها و تجهیزات بر اساس اینترنت iot کار می‌کنند‌. بین تجهیزات ارتباط بی‌سیم فراهم است و به وسیله تبلت و تلفن‌‌همراه می‌توانید دستگاه‌ها را کنترل کنید.‌ اینترنت اشیا در خاورمیانه وضعیت رو به رشدی دارد و سرمایه‌گذاری زیادی در این تکنولوژی انجام شده است. اینترنت اشیا در کشورهای پیشرفته به طور افزاینده‌ای در حال افزایش است.

آینده اینترنت اشیا (iot) چگونه پیش‌بینی می‌شود؟

با سرعت بسیار زیادی پیشرفت تکنولوژی در حال گسترش است. اینترنت iot  در دستگاه‌های مختلفی قابل مشاهده است‌. جارو برقی رباتیک که با دقت و به صورت هوشمندانه محل موردنظر را تمیز می‌کند.‌ روش و خاموش کردن ماشین لباسشویی با یک اپلیکیشن از مواردی هستند که از این تکنولوژی در آن‌ها استفاده شده است. با استفاده از این تکنولوژی زندگی راحت‌تری خواهیم داشت. شاید بتوان گفت در آینده شاهد این هستیم که که بتوان تمام وسایل را از راه دور و به صورت هوشمندانه کنترل کرد. سیم کارت اینترنت اشیا یکی پیشرفت‌های تکنولوژی iot در زندگی بشر است. این نوع سیم کارت که نسل جدید سیم‌کارت‌های iSIM است در کنار یک مودم رادیویی، پردازنده مستقل و یک تراشه عرضه می‌شود و مهم‌ترین مزیتی که دارد این است که باعث شده است در داخل گوشی و دیگر وسایل الکترونیک کوچک و ظریف بتوان فضای خالی گسترده‌ای را ایجاد کرد. اینترنت اشیا در جهان با پیشرفت‌های گستردهای همراه است. 

آینده اینترنت اشیا (iot) چگونه پیش‌بینی می‌شود؟

آینده اینترنت اشیا (iot) چگونه پیش‌بینی می‌شود؟

زبان‌های برنامه‌نویسی پرکاربرد در اینترنت اشیا کدام‌اند؟

از آن‌جایی که با سرعت پیشرفت اینترنت iot بسیار بالا است، شناخت زبان‌های برنامه نویسی اینترنت اشیا  هم سخت است‌. در بین ۶.۲ میلیون توسعه‌دهنده اینترنت iot  باید زبان‌ برنامه‌نویسی اینترنت اشیا که رواج بیشتری دارند را پیدا کرد. از پرکاربرد‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی اینترنت اشیا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اینترنت اشیا با سی شارب 
  • اینترنت اشیا با پایتون 
  • اینترنت اشیا با Java
  • اینترنت اشیا با Assembler
  • اینترنت اشیا Swift
  • اینترنت اشیا با Python
  • اینترنت اشیا با C++
  • اینترنت اشیا با زبان C

در سال ۲۰۱۷ تاکنون از زبان برنامه نویسی اینترنت اشیا  پایتون، جاوا، سی و جاوا اسکریپت استفاده می‌شود. 

آموزش اینترنت اشیا از چه طریق امکان‌پذیر است؟

برای این که بتوانید آموزش اینترنت اشیا را یاد بگیرید کافی است در گوگل فیلم‌های آموزشی که در این رابطه وجود دارد را دانلود کنید. آموزش اینترنت اشیا فرادرس را از طریق لینک زیر می‌توانید، دانلود کنید. 

https://www.google.com/url?q=https://www.aparat.com/v/MXjUE%3Ft%3D%257Bseek_to_second_number%257D&sa=U&ved=2ahUKEwjlkMfMwJuDAxUJ6qQKHTkHDZYQFnoECAgQAg&usg=AOvVaw1JO-__Pl-WWciaB_sVDvFO

این که چگونه اینترنت اشیا را یاد بگیریم دوره‌های مختلف آموزشی وجود دارد که شما می‌توانید آموزش‌های که در سایت‌های مختلفی اینترنتی وجود دارد را رایگان دانلود کنید. برخی از این سایت‌ها بعد از پرداخت مبلغ فروش اجاره دانلود آموزش مورد‌نظر را می‌دهند.‌ دوره‌های آموزش اینترنت اشیا با پایتون و دیگر زبان‌های برنامه‌‌نویسی توسط موسسات مختلفی ارائه می‌شوند که می‌توانید در این دوره‌ها شرکت کنید‌. دوره آموزش اینترنت اشیا و دوره آموزش برنامه‌نویسی اینترنت اشیا  را به دو صورت آنلاین و حضوری می‌توانید، بگذرانید. با یک جستجوی ساده در گوگل می‌توانید کتاب در مورد اینترنت اشیا را به راحتی پیدا کنید و به صورت آنلاین کتاب را بخرید. 

سوالات متداول پیرامون اینترنت اشیا 

آیا اینترنت اشیا در ایران استفاده می‌شود؟

بله چند سالی است که ایران از این تکنولوژی استفاده می‌شود و بیستمین کشور است که به این فناوری ملحق شده است. 

اولین گامی که برای بهره‌گیری از فناوری iot  در ایران برداشته شد، چه بود؟

هوشمند سازی سیستم‌های برق که میان مرکز تحقیقات مخابرات ایران و وزارت نیرو بسته شد اولین گام برای عملیاتی کردن اینترنت هوشمند است.

 از معایبی که بر سر راه توسعه اینترنت iot در ایران وجود دارد را نام ببرید؟

عدم سرمایه‌گذاری مناسب در زمینه اینترنت iot و ناآشنایی با سرمایه‌گذاری iot از موانعی هستند که باعث شده است، توسعه اینترنت iot به کندی پیش برود. 

بزرگترین چالش اینترنت اشیا چیست؟

ناامن بودن بزرگترین چالش این نوع تکنولوژی است. 

بزرگترین چالش اینترنت اشیا چیست؟

بزرگترین چالش اینترنت اشیا چیست؟

جمع‌بندی

اینترنت اشیا یا Internet of Things شامل مجموعه‌ای از اشیا، حیوانات و افرادی می‌شود که هر کدام دارای یک شناسه منحصر به فرد UID هستند. این سیستم داده‌ها را از مجموعه‌های نامبرده جمع‌آوری و از طریق شبکه به اینترنت به رایانه انتقال می‌دهد.‌ به عنوان مثال خودرویی که به حسگرهای داخلی مجهز است و در هنگام کم شدن فشار لاستیک‌ها هشدار می‌دهد.‌ این تکنولوژی کاربردهای فراوانی دارد که می‌توان به کاربرد آن در انبارگردانی، ترافیک، پارکینگ، علم پزشکی و صنایع غذایی اشاره کرد. در این مقاله مزایا و معایب اینترنت اشیا را برای شما عزیزان بیان کرده‌ایم‌.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
فروشگاه