دستگاه شوتینگ فیبر نوری (Fiber optic shooting machine)، راهنمای خرید و معرفی

دستگاه شوتینگ فیبر نوری (Fiber optic shooting machine)، راهنمای خرید و معرفی
دستگاه شوتینگ فیبر نوری به عنوان یک دستگاه کاربردی در فرایند شوت کردن کابل  فیبر نوری در داکت ها، کاربرد گسترده ای در پروژه های مرتبط با فیبر نوری دارد. انواع مختلف  این دستگاه با تامین فشار هوای کافی از شیوه دمیدن برای جای‌گذاری کابل در داخل داکت استفاده می کنند. برخورداری از سرعت بالا، قابلیت تعویض و افزودن کابل بدون نیاز به باز کردن داکت و همچنین کاهش فشار و تنش روی کابل از مزایای این دستگاه هستند که کاربرد آن در پروژه های مختلف را افزایش داده اند. در این مقاله همچنین، راهنمای خرید و انتخاب درست دستگاه شوتینگ فیبر نوری و اطلاعاتی پیرامون برندهای مختلف عرضه کننده این دستگاه ارائه شد. شرکت مهندسی مکسا یکی از عرضه کنندگان معتبر انواع دستگاه شوتینگ فیبر نوری و تجهیزات مرتبط  از برندهای معتبر جهان است که محصولات خود را با تضمین اصالت و کیفیت عرضه می کند. برای آشنایی بیشتر با این تجهیزات و دریافت مشاوره از کارشناسان مکسا می توانید به وب سایت مکسا مراجعه کنید. 

راهنمای مطالعه

دستگاه شوتینگ فیبر نوری که با نام دستگاه دمنده فیبر هم شناخته می شود، نوعی تجهیز کاربردی برای انتقال کابل های نوری به داخل کانال ها ( میکرو داکت، کانال مخابراتی و…) است که به کمک نیروی هوای فشرده کابل ها را در داخل کانال جای‌گذاری می کند. بطور کلی، دستگاه های مورد استفاده در نصب شبکه فیبر نوری، از دو روش شوتینگ و کشیدن هستند. در روش شوتینگ از ترکیب جریان هوا با سرعت بالا و نیروی فشار مکانیکی برای فشار دادن کابل فیبر نوری از طریق یک مجرای از پیش نصب شده استفاده می شود.  در این مقاله روش شوتینگ کابل فیبر نوری و نحوه عملکرد کمپرسور شوتینگ فیبر نوری را را بررسی می کنیم و شما را تجهیزات مورد نیاز و چالش هایی کار با این دستگاه آشنا می کنیم. 

مکسا ارائه دهنده خدمات فیبرنوری و زیر ساخت شبکه 02178756000

مکسا ارائه دهنده خدمات فیبرنوری و زیر ساخت شبکه 02178756000

Fiber optic shooting machine چیست؟

همانطور که اشاره شد، دستگاه شوتینگ فیبر نوری دستگاهی است که از روش دمیدن برای شوت کردن کابل های فیبر نوری در داخل مجراهای از قبل کشیده شده استفاده می کند. این دستگاه که در مدل های مختلفی تولید و عرضه میشود برای فنر زنی مسیرهای زیرزمینی و ساب داکت های مخابراتی در مسیرهای طولانی کاربرد دارد. به دلیل انتقال سریع و آسان کابل های فیبر نوری و کاهش احتمال آسیب به کابل در طول مسیر این دستگاه به عنوان یک تجهیز کارآمد در بسیاری از پروژه های مخابراتی و انتقال داده مورد استفاده قرار می گیرد. 

جایگاه شوتینگ فیبر نوری در سیستم مخابراتی

فیبرهای نوری به دلیل پهنای باند وسیع تر در مقایسه با کابل مسی و همچنین تاخیر بسیار کمتر نسبت به روش انتقال ماهواره ای، در سیستم مخابراتی کارآمد تر هستند. سیستم شوتینگ فیبر نوری به عنوان یک شیوه کارآمد برای انتقال آسان و سریع فیبر نوری در سیستم مخابراتی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.  این روش به دلیل عملکرد سریع  برای جای‌گذاری فیبرهایی نوری در مسیر های طولانی و برخورداری از قابلیت تعویض و دستکاری بدون نیاز به باز کردن داکت کاربرد فراوانی در پروژه های مرتبط با فیبر نوری دارد. 

مزایای دستگاه شوتینگ فیبر نوری

استفاده از دستگاه شوتینگ فیبر نوری برای انتقال فیبرهایی نوری به کانال های مخابراتی یا داکت ها دارای مزایای متعددی نسبت به شیوه های قدیمی است که برخی از آنها عبارتند از : 

  • سرعت بالا نصب کابل: یکی از مهمترین مزایا دستگاه شوتینگ فیبر نوری سرعت بالای آن برای انتقال کابل فیبر نوری به میکرو داکت ها با استفاده از فشار هوا است. 
  • عدم نیاز به تجهیزات جانبی مختلف و نیروی انسانی زیاد: استفاده از دستگاه شوتینگ فیبر نوری ضمن کاهش مواد مصرفی، نیاز به  اشتغال نیروی انسانی زیاد را برای جای‌گذاری کابل ها در داخل میکرو داکت ها کاهش می‌دهد. 
  • کاهش احتمال خرابی کابل به دلیل تنش و فشار : در این روش، از فشار هوا به عنوان محرک اصلی حرکت کابل فیبرنوری در داخل میکروداکت استفاده می شود که تنش و فشار وارده به کابل را به حداقل می رساند و از آسیب دیدن آن جلوگیری می کند. به این ترتیب استفاده از این دستگاه طول عمر و کیفیت کابل را افزایش میدهد. 
  • امکان اضافه کردن یا تعویض کابل بدون نیاز به بازکردن میکروداکت: یکی از مزایای مهم روش شوتینگ امکان  اضافه کردن یا تعویض کابل، بدون نیاز به بازکردن میکروداکت‌ها است که خود به تنهایی نقش مهمی در افزایش سرعت عمل و اصلاح آسان اشتباهات در مسیرهای انتقال کابل دارد.

بیشتر بخوانید: بهترین کابل دوربین مدار بسته کدام است؟ + معرفی انواع کابل های دوربین مدار بسته

معایب دستگاه shooting فیبر نوری

با وجود تمام مزایا گفته شده در قسمت قبلی، استفاده از دستگاه shooting فیبر نوری برای جای‌گذاری کابل های فیبر نوری درکانل ها  معایبی نیز دارد. از جمله اینکه انجام این کار به نیروی متخصص نیاز دارد و اگر کار با مهارت بالا و  تجهیزات سازگار با سایز کابل فیبر نوری انجام نشود، ممکن است کابل در دستگاه شوتینگ به اصطلاح “بکس و باد” کرده و کارایی آن را کاهش دهد. علاوه براین، روش شوتینگ نسبت به کشیدن کابل فیبر نوری هزینه بیشتری دارد. 

معایب دستگاه shooting فیبر نوری

معایب دستگاه shooting فیبر نوری

انواع دستگاه شوتینگ فیبر نوری

دستگاه های فیبر نوری دارای انواع مختلفی هستند که اساس کار همگی آن ها تقریبا مشابه است و تفاوت اصلی در نحوه تولید فشار هوا برای راندن کابل به داخل داکت هاست. بر همین اساس انواع دستگاه شوتینگ فیبر نوری شامل موارد زیر هستند. 

1. دستگاه بادی شوتینگ فیبر نوری

 این دستگاه‌ها برای انتقال هوا به داخل داکت ها و جای‌گذاری فیبر نوری در آنها از یک کمپرسور هوا استفاده می کند. 

2. دستگاه هیدرولیک فیبر نوری 

در این دستگاه، منبع تولید فشار برای انتقال کابل ها در مجرا، یک سیستم هیدرولیک است که  با استفاده از فشار مایع، کابل فیبر نوری را درون میکرو داکت جابجا می کند.

3. دستگاه پنوماتیک شوتینگ کابل فیبر نوری 

این دستگاه‌ از نیروی هوای فشرده برای جابجایی کابل‌های فیبر نوری در داخل میکرو داکت استفاده می کند‌.

4. دستگاه مکانیکی شوتینگ فیبر نوری 

این مدل دستگاه‌های شوتینگ فیبر نوری از روش های مکانیکی مانند حرکت چرخ‌ها و پره‌ها، برای انتقال و جایگذاری کابل نوری استفاده می کنند. 

5. شوتینگ فیبر نوری دستی

 در این دستگاه نیروی محرکه برای فرایند کابل کشی و جای‌گذاری فیبر نوری در داخل داکت ها بصورت دستی تامین می گردد. 

6. شوتینگ فیبر نوری اتوماتیک 

دستگاه شوتینگ اتوماتیک از نیروی الکتریکی برای تامین فشار مورد نیاز برای دمیدن کابل های فیبر نوری در داخل ها داکت ها استفاده می کند. 

انواع دستگاه شوتینگ فیبر نوری

انواع دستگاه شوتینگ فیبر نوری

عوامل موثر در عملکرد دستگاه شوتینگ فیبر نوری

عوامل مختلفی ممکن است در عملکرد دستگاه شوتینگ  کابل نوری نقش داشته باشند که برخی از مهمترین آنها عبارتند از : 

  • کاهش اصطکاک:  هر اندازه اصطکاک کمتر باشد، هوای مورد نیاز برای عبور کابل از داخل کانال کاهش  می یابد. 
  • اندازه مجرا:  اگر اندازه مجرا از قطر کابل فیبر نوری کمی بزرگتر باشد انتقال کابل ها با سرعت بالاتر و با ضریب خطای کمتری انجام می شود. 
  • میزان فشار هوا: افت فشار در طول فرایند می تواند باعث اختلال در جای‌گذاری کابل فیبرنوری در داخل مجرا شود برای جلوگیری از این واقعه می توان از پمپ با دبی بالا استفاده کنید و قبل از شروع عملیات تست فشار را انجام دهید. 
  • درجه حرارت: کاهش درجه حرارت باعث افزایش میزان  شکنندگی کابل می شود. همچنین، یخ زدن هوا مانع از حرکت سریع فیبر های نوری در داخل مجرا می شود. 
  • جریان هوا در شوتینگ فیبر نوری: تداوم جریان هوا عامل اصلی حرکت و انتقال کابل در سیستم شوتینگ است. این جریان در از بین اصطکاک پویا در هنگام جای‌گذاری کابل در داخل داکت موثر است.
  • طول کابل و انعطاف پذیری: هر اندازه طول کابل فیبر نوری بیشتر باشد، زمان فرایند جای‌گذاری کابل بیشتر خواهد بود. از طرفی انعطاف پذیری بالای کابل هم می تواند سرعت فرایند را افزایش و احتمال آسیب به کابل را کاهش دهد.
  • نوع داکت: اندازه داکت هم به عنوان مسیر عبور کابل فیبر نوری در فرایند شوتینگ نقش دارد .معمولا شوتینگ فیبر نوری در داکت کوچکتر در مقایسه با داکت بزرگتر آسانتر است.‌
  • کانکتورهای کانال: بسته شدن محکم کانکتورهای کانال در هنگام انتقال فیبر نوری با دستگاه شوتینگ می تواند به به کاهش افت فشار و افزایش راندمان نصب کمک کند.

تفاوت بین شوتینگ و کشیدن فیبر نوری

روش کشیدن فیبر نوری یک شیوه سنتی برای جای‌گذاری کابل های فیبر نوری در داخل مجرا است که سرعت بسیار کمتری نسبت به روش شوتینگ دارد. در روش کشیدن از شیوه سنتی و مرسوم کابل کشی استفاده می شود که بسیار زمانبر و خسته کننده است . در این شیوه کابل فیبر نوری به یک سر کشش متصل و به کمک  دو فک محکم می شود. سپس با قرار گیری سر کشش در داخل مجرا، فشار هوای ناشی از کمپرسور، کابل فیبر نوری را در جای خود می کشد. اما در روش شوتینگ از دمیدن هوا برای انتقال سریع و آسان کابل های فیبر نوری به داخل داکت ها استفاده می شود که  بسیار کارآمد تر و سریعتر است و احتمال آسیب یا خرابی کابل را هم به حداقل می رساند. 

تجهیزات ضروری شوتینگ کابل Fiber optic

برخی از مهمترین تجهیزات مورد نیاز در عملیات شوتینگ Fiber optic شامل موارد زیر هستند. البته این تجهیزات بسته به نوع دستگاه در پروژه های مختلف اندکی متفاوت هستند 

  • یک کمپرسور هوا جهت تامین فشار مورد نیاز برای انتقال کابل در مجرا 
  •  کابل فیبر نوری که قرار است در فرایند شوتینگ به داخل مجرا دمیده شود 
  • دمنده هد که به کابل فیبر نوری متصل می‌شود تا کابل به راحتی در مجرا دمیده شود.
  • داکت : مسیری انتقال کابل فیبر نوری با داکت ها ایجاد می‌شود. 

مشخصات فنی دستگاه های شوتینگ فیبر نوری

مشخصات فنی یک دستگاه تا حد زیادی می تواند معرف میزان کارایی و عملکرد آن باشد. برخی از مهمترین مشخصات فنی  دستگاه شوتینگ فیبر نوری که نقش مهمی در تعیین میزان کارایی و سطح کاربرد آن برای پروژه های مختلف دارند عبارتند از : 

  • توان: هر چه توان دستگاه بیشتر باشد توانایی بالاتری برای تولید و تداوم فشار هوای  مورد نیاز برای فرایند شوتینگ دارد.
  • ولتاژ ورودی: ولتاژ ورودی میزان برق مورد نیاز برای عملکرد دستگاه را تعیین می کند و معمولا در دستگاه های با توان بالاتر مقدار بیشتری است. 
  • دبی فشار هوا: دستگاه دارای دبی فشار بالاتر به دلیل تامین یکنواخت فشار لازم برای انتقال کابل و عدم افت فشار در طول مسیر کارایی بالاتری دارد. 
  • قابلیت فنر زدن: برخی از دستگاه های شوتینگ از قابلیت فنر زدن برخوردار هستند و به کمک فنر زنی کابل کشی را انجام می‌دهند. 
  •  سرعت فنر زنی بسته: هرچه سرعت فنر زنی دستگاه بیشتر باشد کارایی آن  برای جای‌گذاری سریعتر کابل ها افزایش می یابد. 
مشخصات فنی دستگاه های شوتینگ فیبر نوری

مشخصات فنی دستگاه های شوتینگ فیبر نوری

بررسی عملیات شوتینگ فیبر نوری

در روش دمیدن فیبر نوری به داخل مجرا از هوا به عنوان ابزاری برای کاهش اصطکاک بین کابل فیبر نوری و دیواره داخلی میکروداکت استفاده می‌شود. در واقع دو اصطکاک استاتیک و اصطکاک پویا در مسیر شوت کردن کابل در داخل داکت به کمک روش دمیدن وجود دارد. اصطکاک استاتیک، قبل از شروع فرایند قابل اندازه گیری است و می توانیم نیروی لازم برای غلبه بر آن را محاسبه کنیم. اما  اصطکاک پویا که هنگام حرکت فیبر نوری در مجرا بین سطح تماس بدنه کابل  و مجرا ایجاد می شود، در طول فرایند و از طریق اعمال فشار هوا خنثی می شود. هر اندازه که کابل میکرو فیبر دارای تعداد کور بالاتری باشد، برای غلبه بر اصطکاک پویا فشار هوای بیشتری نیاز خواهد بود.  در پروژه های شوتینگ کابل با محاسبه فشار هوا نسبت به حجم هوا بسیار و استفاده از روان‌کننده برای کاهش میزان اصطکاک، کابل فیبر نوری در طول مجرا به پیش رانده می شود. 

برندهای تولید کننده دستگاه شوتینگ فیبر نوری

به دلیل کارایی بالا دستگاه shooting فیبر نوری در پروژه های مختلف مخابراتی و شبکه های انتقال داده، برندهای مختلفی این دستگاه را تولید و به بازار عرضه کرده اند. سه مورد از محبوب ترین برندهای فعال در فروش دستگاه شوتینگ فیبر نوری شامل موارد زیر هستند.  

  •  دستگاه شوتینگ Bagela: مجموعه Bagela یک شرکت آلمانی با بیش از نیم قرن تجربه در زمینه تولید دستگاه‌های شوتینگ فیبر نوری است که انواع مختلفی از دستگاه شوتینگ با قابلیت انتقال کابل های فیبر نوری با قطرهای مختلف و داکت های متناسب با آن ها را تولید و عرضه می کند.
  • دستگاه شوتینگ Fiber Fox: شرکت Fiber Fox به عنوان یک برند نسبتا تازه نفس که از سال  ۲۰۱۴ در عرصه تولید دستگاه‌های فیوژن فیبر نوری و شوتینگ فیبر نوری فعال است از محبوبیت بالایی بین مشتریان برخوردار است. این شرکت کره ای دستگاه‌های شوتینگ فیبر نوری با قابلیت شوت کردن کابل‌های فیبر نوری با قطرهای  مختلف ۰.۸ تا ۳ میلیمتر در داکت‌های ۳.۵ تا ۱۲.۷را عرضه می کند. 
  • دستگاه شوتینگ Condux: شرکت Condux یک برند آمریکایی با سابقه در زمینه تولید دستگاه‌های شوتینگ فیبر نوری و تجهیزات جانبی مانند ترنچر، پولر و بلوئر و… است.  شرکت Condux انواعی از دستگاه‌های شوتینگ فیبر نوری با قابلیت انتقال فیبر های نوری در محدوده قطری  ۲.۵ تا ۱۹ میلیمتر در داکت‌های ۷ تا ۵۰ میلیمتر را عرضه می کند. 

بررسی قیمت دستگاه شوتینگ فیبر نوری

برای انتخاب بهترین گزینه در هنگام خرید دستگاه شوتینگ فیبر نوری و بهره برداری از این تجهیز با بالاترین میزان کارایی لازم است تا گام های زیر را به دقت طی کنید. 

  • مشخص کردن نیازهای با توجه به نوع پروژه و تعیین بودجه :دستگاه های شوتینگ دارای قابلیت ها و امکانات متنوعی هستند که میزان کارایی آن ها را در پروژه های مختلف تعیین می کند در اولین قدم برای انتخاب مناسب ترین دستگاه شما باید نیازهای خود را به طور دقیق مشخص کرده و میزان بودجه مورد نظر برای خرید دستگاه را تعیین کنید. سپس می توانید با بررسی مشخصات فنی دستگاه ها و مقایسه قیمت ها گزینه مورد نظرتان را انتخاب کنید . 
  • بررسی کیفیت دستگاه به کمک سنجش گواهینامه‌ها و استانداردها: کیفیت و کارایی دستگاه یکی از مهمترین فاکتورها هنگام خرید دستگاه شوتینگ فیبر نوری است  برای اطمینان از یک  خرید با کیفیت گواهینامه ها و استانداردهای دستگاه را بررسی کرده و از یک برند معتبر و صاحب نام خرید کنید.همچنین، بهتر است قبل از خرید قدرت شوتینگ و سرعت عملکرد را بررسی کنید.‌
  • توجه به گارانتی و خدمات پس از فروش:از آنجایی دستگاه شوتینگ در پروژه  های مختلف برای انتقال تعداد زیادی کابل مورد استفاده قرار می گیرد باید از دوام و کارایی بالایی برخوردار باشد. بنابراین، سعی کنید از یک فروشنده معتبر خرید کرده و دستگاهی دارای گارانتی و خدمات پس از فروش انتخاب کنید تا در مراحل بعدی برای تعمیر یا تامین قطعات دچار دردسر نشوبد.
  • تحقیق، مقایسه و بررسی نظرات سایر خریداران:  قبل از خرید دستگاه shooting فیبر نوری برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دستگاه از افراد متخصص مشورت بگیرید و با مقایسه نظرات خریداران و تحقیق در مورد ویژگی های دستگاه مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید.
بررسی قیمت دستگاه شوتینگ فیبر نوری

بررسی قیمت دستگاه شوتینگ فیبر نوری

سوالات متداول

در این بخش به چند سوال پرتکرار کاربران در مورد فرایند شوت کردن کابل نوری به داخل مجرا با کمک دستگاه شوتینگ پاسخ می‌دهیم. 

برای جلوگیری از افت فشار هوا در طول فرایند شوتینگ کابل نوری چه کنیم؟ 

برای جلوگیری از این اتفاق از یک دستگاه با دبی فشار بالا استفاده کنید و قبل از انجام کار تست فشار را انجام دهید. 

برای جای‌گذاری کابل فیبر نوری در مجرا روش کشیدن بهتر است یا شوتینگ ؟ 

شوتینگ روشی سریعتر و آسانتر است و احتمال آسیب به کابل را کاهش میدهد. 

برای کاهش اصطکاک در مسیر جای‌گذاری فیبر نوری از چه روشی استفاده می شود؟ 

استفاده از روان کننده های دمنده مانند روغن می تواند باعث کاهش اصطکاک شود.

روش انتقال کابل فیبر نوری با فشار هوا به کمک دستگاه شوتینگ چه نام دارد ؟ 

این فرایند روش جت یا دمیدن نام دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
فروشگاه