منظور از قابلیت stream دوربین مداربسته چیست؟ | معرفی جریان های main stream، sub stream، triple stream و dual stream

منظور از قابلیت stream دوربین مداربسته چیست؟ | معرفی جریان های main stream، sub stream، triple stream و dual stream
در این مقاله از وب‌سایت مکسا به بررسی قابلیت stream دوربین مداربسته پرداختیم، همانطور که پیش از این اشاره شد این ویژگی به کاربران این امکان را می‌دهد تا تصاویر و ویدیوها را به صورت زنده و یا ضبط شده به سایر دستگاه‌ها یا سیستم‌های نظارتی منتقل کنند. این تکنولوژی با تعریف استریم‌های مختلف، امکان انتقال تصاویر با کیفیت و ویژگی‌های متفاوت را برای مصارف مختلف فراهم می‌کند. انواع استریم در دوربین‌های مداربسته شامل Main Stream که برای نظارت دقیق با کیفیت بالا و ضبط تصاویر با رزولوشن زیاد کاربرد دارد. Sub Stream که برای پخش زنده در دستگاه‌های با پهنای باند کم مانند موبایل استفاده می‌شود. Dual Stream که امکان استفاده همزمان از Main Stream و Sub Stream را برای کاربران فراهم می‌کند و در نهایت Triple Stream که امکان مدیریت سه استریم مجزا با تنظیمات مختلف را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در مجموع استفاده از انواع استریم‌ها در دوربین‌های مداربسته، به کاربران امکان مدیریت بهینه تصاویر بر اساس نیازهای خاص و بهبود کارایی سیستم را می‌دهد.

راهنمای مطالعه

دوربین‌های مداربسته در تنوع بالا و با فناوری‌های مختلف تولید می‌شوند که با توجه به قابلیت‌ها و تکنولوژی‌های به کار رفته در آنها، هر کدام در زمینه‌های گوناگونی کاربرد دارند. یکی از این قابلیت‌های کاربردی در دوربین مداربسته قابلیت Stream است که به شما این امکان را می‌دهد تا تصاویر و ویدیوهای دوربین را به صورت زنده و در زمان واقعی مشاهده کنید. این ویژگی اهمیت بسیاری در تامین امنیت و نظارت بر محیط‌ها دارد و امکانات متنوعی برای کاربران فراهم می‌کند. از این رو در این مقاله از وب‌سایت مکسا قصد داریم قابلیت stream دوربین مداربسته را بررسی کنیم و به معرفی انواع استریم شامل جریان‌های main stream، sub stream، triple stream و dual stram بپردازیم.

معرفی ویژگی استریم دوربین مداربسته

استریم در لغت به معنای جریان است که به جریان داده‌های تصویری و ارسال و دریافت سیگنال‌های آن اشاره دارد. در واقع با کنار هم قرار گرفتن فریم‌های تصویر ویدئویی جریان تصویر یا stream ایجاد می‌شود. قابلیت stream یا پخش زنده دوربین مداربسته به شما این امکان را می‌دهد که تصاویر و ویدیوهایی که توسط دوربین مداربسته ضبط می‌شوند، به صورت زنده و در زمان واقعی را مشاهده کنید و به سرعت از رویدادها یا وضعیت‌های مختلف را در محل نصب دوربین مطلع شوید. برای استفاده از این قابلیت، معمولاً نیاز به سخت‌افزار و نرم‌افزار مختلفی دارید که این امکان را برای شما فراهم می‌کنند. در بسیاری از موارد، دوربین‌های مداربسته با استفاده از پروتکل‌های مانند RTSP یا HTTP امکان پخش زنده تصاویر را فراهم می‌کنند. برخی از نکات کلیدی برای قابلیت stream دوربین مداربسته شامل موارد زیر می‌شوند:

پشتیبانی از پروتکل‌های استاندارد: برای استفاده از این ویژگی دوربین شما باید از پروتکل‌های استاندارد مانند RTSP (Real Time Streaming Protocol) یا HTTP پشتیبانی کند.

نرم‌افزار مدیریت دوربین: نیاز به نرم‌افزار یا وب‌اپلیکیشنی دارید که به شما این امکان را بدهد تا به راحتی تصاویر دوربین را در زمان واقعی مشاهده کنید.

maxa cta cctv 02178756000

انواع استریم (stream) در دوربین مدار‌بسته کدام اند؟

در دوربین‌های مداربسته، استریم یا پخش زنده تصاویر به صورت زنده و در زمان واقعی امکان مشاهده تصاویر را فراهم می‌کند. این استریم‌ها معمولاً به صورت مستقل یا با کیفیت‌ها و رزولوشن‌های مختلف فراهم می‌شوند. در ادامه، به انواع استریم در دوربین مداربسته اشاره شده است:

main stream در دوربین مدار بسته

Main Stream در واقع استریم با بالاترین کیفیت نرخ فریم و قابل دستیابی با دوربین مداربسته است که برای ضبط تصاویر دوربین روی مرکز کنترل مورد استفاده قرار می‌گیرد و عمدتاً برای ضبط و پخش تصاویر با کیفیت و رزولوشن بالا به کار می‌رود.

نحوه عملکرد main stream

برخی از ویژگی‌ها و نکات کلیدی در خصوص نحوه عملکرد Main Stream در دوربین‌های مداربسته شامل موارد زیر می‌شوند:

  • کیفیت بالا: Main Stream به منظور ارائه تصاویر با کیفیت بالا طراحی شده است. این تصاویر مناسب برای مراقبت و نظارت دقیق بر رویدادها مناسب هستند.
  • رزولوشن بالا: این استریم معمولاً دارای رزولوشن زیادی است، که جزئیات دقیق‌تر و تصاویر واضح‌تری ارائه می‌دهد.
  • استفاده برای ضبط و ذخیره‌سازی: Main Stream اغلب برای ضبط و ذخیره سازی تصاویر به صورت دائمی بر روی دستگاه‌های ذخیره‌سازی مانندNVR  یا سایر سیستم‌های مشابه استفاده می‌شود.
  • پخش زنده با کیفیت: این استریم معمولاً برای پخش زنده تصاویر به صورت کامل و با کیفیت در نرم‌افزارها یا دستگاه‌های نظارتی به کار می‌رود.
  • مصرف پهنای باند بالا: به دلیل کیفیت بالا و رزولوشن زیاد، Main Stream معمولاً نیاز به پهنای باند بالای شبکه دارد.

کاربرد main stream

Main Stream یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های استریم دوربین‌های مداربسته است که برای ضبط تصاویر با کیفیت بالا و اطمینان از نظارت بهتر بر رویدادها و اماکن مختلف استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: دوربین اسپید دام اکسیس 

sub stream دوربین مداربسته

Sub Stream در دوربین‌های مداربسته یک نوع استریم فرعی است که معمولاً برای مصارف خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این استریم فرعی عمدتاً به منظور کاهش مصرف پهنای باند در شبکه و پشتیبانی از دستگاه‌ها یا نرم‌افزارهای با پهنای باند محدودتر به کار می‌رود.  

نحوه عملکرد

sub stream در مقایسه یا main stream فریم ریت و رزولوشن پایین‌تری دارد و اغلب از آن برای انتقال تصاویر ثبت شده با تلفن همراه به صورت آنلاین استفاده می‌شود. در ادامه، برخی از ویژگی‌ها و نحوه عملکرد Sub Stream در دوربین‌های مداربسته را بررسی کرده‌ایم:

  • کیفیت کمتر: Sub Stream نسبت به Main Stream دارای کیفیت کمتری است. این تنظیم اجازه می‌دهد تصاویر با کیفیت کمتری را ارسال و پخش کند، که به کاهش مصرف پهنای باند کمک می‌کند.
  • رزولوشن کمتر: این استریم فرعی معمولاً دارای رزولوشن کمتری است که باعث کاهش حجم داده‌ها و افزایش کارایی در ارتباطات شبکه می‌شود.
  • پخش زنده در دستگاه‌های با پهنای باند محدود: Sub Stream به خوبی برای پخش زنده در دستگاه‌های با پهنای باند محدود یا در شبکه‌های همراه که ممکن است محدودیت‌های پهنای باند داشته باشند، مناسب است.
  • استفاده در نرم‌افزارهای موبایل: این استریم فرعی معمولاً برای نمایش تصاویر در نرم‌افزارهای موبایل یا دستگاه‌های همراه به کار می‌رود.
  • مصرف کمتر منابع: استفاده از Sub Stream به کاهش مصرف منابع دوربین مداربسته کمک می‌کند. این امر به خصوص در شبکه‌هایی با منابع محدود مفید است.

کاربرد

کاربرد sun stream زمانی مشخص می‌شود که کاربر نیاز دارند که تصاویر را علاوه بر دستگاه اصلی، روی دستگاه‌های دیگر نیز دریافت و مشاهده کنند. جریان sub stream به عنوان جریان فرعی به کاربران کمک می‌کند تا تصاویر را روی تلفن همراه یا کامپیوتر خود به صورت آنلاین دریافت و مشاهده کنند. کیفیت تصاویر در جریان sub stream چندان بالا نیست اما با این وجود کاربران می‌توانند رزولوشن و نرخ فریم تصاویر را برای این جریان تنظیم کنند. Sub Stream به خوبی برای کاربردهای خاصی مانند نظارت از راه دور در شرایط شبکه‌های ضعیف، یا ارسال تصاویر به دستگاه‌های مصرفی با پهنای باند محدود مناسب است.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره اتاق مانیتورینگ (Monitoring Room)

sub stream دوربین مداربسته

sub stream دوربین مداربسته

 triple stream یا تریپل استریم

Triple Stream یا تریپل استریم در دوربین‌های مداربسته نوع دیگری از ویژگی استریم است که به کاربر این امکان را می‌دهد تا سه استریم (تصویر) مستقل با تنظیمات مختلف را به طور همزمان دریافت و استفاده کند. این ویژگی تحت عنوان تریپل استریم به دلیل این که سه استریم مجزا داریم، شناخته می‌شود. این سه استریم عمدتاً شامل Main Stream، Sub Stream، و Mobile Stream می‌شوند.

نحوه عملکرد

ویژگی triple stream در دوربین مداربسته این امکان را می‌دهد که به طور همزمان سه خروجی متفاوت از دوربین را در دستگاه‌های مختلف دریافت کنید و کاربر به طور همزمان می‌تواند تصاویر را در مانیتور، تلفن‌همراه و لپ‌تاپ مشاهده کند. در ادامه به نحوه عملکرد سه جریان متفاوت در Triple stream پرداخته‌ایم:

  • جریان اول: جریان اول نرخ فریم کاملی دارد و برای ضبط و پخش تصاویر با کیفیت و رزولوشن بالا استفاده می‌شود. این تصویر معمولاً برای ذخیره‌سازی طولانی مدت و پخش زنده با کیفیت بر روی دستگاه‌های نظارتی اصلی به کار می‌رود.
  • جریان دوم: برای کاربردهای خاص مانند پخش زنده در دستگاه‌های با پهنای باند محدودتر یا استفاده در نرم‌افزارهای موبایل با کیفیت کمتر و رزولوشن کمتر به کار می‌رود.
  • جریان سوم (استریم موبایل): Mobile Stream برای نمایش تصاویر در دستگاه‌های همراه با پهنای باند محدود یا صفحه‌نمایش کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این استریم نیز کیفیت کمتری نسبت به Main Stream دارد.

کاربرد

تریپل استریم در دوربین‌های مداربسته یک ویژگی مهم است که به کاربر این امکان را می‌دهد تا به صورت همزمان سه استریم (تصویر) مجزا با تنظیمات مختلف را مدیریت کند. در ادامه، کاربردهای Triple Stream در دوربین‌های مداربسته را بررسی کرده‌ایم:

نظارت از راه دور با کیفیت بالا: جریان اول در این نوع استریم برای نظارت از راه دور با کیفیت بالا و رزولوشن زیاد استفاده می‌شود. این استریم معمولاً برای نظارت 7/24 و ضبط تصاویر با جزئیات دقیق مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پخش زنده در دستگاه‌های با پهنای باند محدود: جریان دوم به کاربر این امکان را می‌دهد تا تصاویر با کیفیت کمتر و رزولوشن پایین‌تر را برای پخش زنده در دستگاه‌های با پهنای باند محدود یا نرم‌افزارهای موبایل استفاده کند.

نمایش تصاویر بر روی دستگاه‌های همراه: Mobile Stream یا جریان سوم در این نوع استریم برای نمایش تصاویر در دستگاه‌های همراه با کیفیت کم و بهینه برای صفحه نمایش کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیریت بهینه پهنای باند: با استفاده از این ویژگی، کاربران می‌توانند پهنای باند شبکه را بهینه‌تر مدیریت کنند.

صرفه‌جویی در فضای ذخیره‌سازی: با تنظیمات مناسب، امکان استفاده از جریان اول برای ضبط تصاویر با کیفیت بالا و جریان دوم و سوم برای ضبط تصاویر با کیفیت کمتر فراهم می‌شود که باعث صرفه‌جویی در فضای ذخیره‌سازی می‌شود.

dual stream دوربین مداربسته

Dual stream نوع دیگری از استریم دوربین مداربسته است که دو استریم را به صورت مجزا اما همزمان از طریق دوربین مداربسته ارسال می‌کند. در dual stream دستگاه ضبط تصویر دو استریم را دریافت می‌کنند یا اینکه استریم اول برای ثبت به‌طور مستقیم روی هارد قرار می‌گیرد. و در حالت سوم استریم دوم برای ارسال تصاویر به تلفن‌همراه از طریق شبکه اینترنت استفاده می‌شود.

نحوه عملکرد

Dual stream در مواردی که کاربران نیاز به ارسال تصاویر با کیفیت بالا به دستگاه ثانویه از جمله موبایل یا کامپیوتر شخصی دارند استفاده می‌شود که البته نیاز به تجهیزات خاصی دارد. بنابراین با استفاده از این نوع استریم می‌توان کیفیت تصاویر را نیز افزایش داد.

کاربرد

کاربرد dual stream زمانی مشخص می‌شود که کاربران قصد دارند تصاویر دوربین مداربسته را به صورت همزمان روی کامپیوتر و موبایل مشاهده کنند، در این صورت دوربین‌های مداربسته باید توانایی ارسال تصاویر به صورت همزمان به سه دستگاه را داشته باشند. بنابراین تصاویر دوربین مداربسته ابتدا به دستگاه ضبط تصویر nvr یا dvr ارسال می‌شود و سپس به کامپیوتر شخصی یا تلفن‌همراه هوشمند ارسال می‌شود که امکان کاهش کیفیت تصاویر نیز وجود دارد. اما با استفاده از قابلیت Dual stream حین ارسال تصاویر به دستگاه ذخیره تصویر از کیفیت آن کاسته نمی‌شود و با وضوح بالا روی nvr ذخیره می‌شود. سپس تصویر بعدی با وضوح نسبتا کمتری روی گوشی یا کامپیوتر ارسال می‌شود.

dual stream دوربین مداربسته

dual stream دوربین مداربسته

جریان main stream و dual stream چه تفاوتی باهم دارند؟

تفاوت اصلی بین Main Stream و Dual Stream در دوربین‌های مداربسته در تعداد، نوع استریم‌ها (تصاویر) و نحوه مدیریت آن‌ها است.

Main Stream :

   – Main Stream عمدتاً برای نظارت از راه دور با کیفیت بالا و ضبط تصاویر با وضوح تصویر زیاد استفاده می‌شود.

   – این استریم به منظور نظارت 7/24 و ارائه تصاویر با جزئیات دقیق و کیفیت بالا طراحی شده است.

   – Main Stream به عنوان استریم اصلی دستگاه محسوب می‌شود و به کاربر این امکان را می‌دهد که تصاویر با کیفیت بالا را دریافت و ذخیره کند.

Dual Stream :

   – Dual Stream به کاربر این امکان را می‌دهد که همزمان دو استریم مستقل را مدیریت کند. این دو استریم عمدتاً شامل Main Stream و Sub Stream می‌شوند.

   – Sub Stream برای کاربردهای خاص مانند پخش زنده در دستگاه‌های با پهنای باند محدودتر یا موبایل استفاده می‌شود.

   – Dual Stream به کاربر این امکان را می‌دهد که به صورت همزمان تصاویر با کیفیت بالا (از Main Stream) و تصاویر با کیفیت پایین‌تر (از Sub Stream) را مدیریت کند.

به طور خلاصه، Main Stream برای نظارت و ضبط تصاویر با کیفیت بالا و Sub Stream برای کاربردهای خاص با کیفیت کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. Dual Stream این امکان را به کاربر می‌دهد که به صورت همزمان از هر دو استریم برای تنظیمات و کاربردهای مختلف استفاده کند.

جریان dual stream در دستگاه های DVR 

در دستگاه‌های DVR (Digital Video Recorder)، استفاده از Dual Stream به کاربر این امکان را می‌دهد که همزمان از دو استریم مجزا (تصویر) برای مدیریت تصاویر استفاده کند. این دو استریم عمدتاً شامل Main Stream و Sub Stream می‌شوند. در ادامه، به نحوه استفاده از Dual Stream در دستگاه‌های DVR پرداخته‌ایم:

Main Stream :

   – Main Stream معمولاً برای نظارت 7/24 و ضبط تصاویر با کیفیت بالا و رزولوشن زیاد استفاده می‌شود.

   – این استریم به منظور ارائه تصاویر با جزئیات دقیق و بالاتر از سایر استریم‌ها طراحی شده است.

Sub Stream :

 Sub Stream برای کاربردهای خاص مانند پخش زنده در دستگاه‌های با پهنای باند محدودتر یا نرم‌افزارهای موبایل استفاده می‌شود.

   – این استریم دارای کیفیت کمتر و رزولوشن کمتری نسبت به Main Stream است.

Dual Stream:

   – در دستگاه‌های DVR با پشتیبانی از Dual Stream، کاربر می‌تواند تنظیمات مختلفی را برای هر یک از استریم‌ها انجام دهد. به طور مثال، ممکن است Main Stream برای ضبط و نظارت از راه دور با کیفیت بالا تنظیم شود، در حالی‌که Sub Stream برای پخش زنده در دستگاه‌های با پهنای باند محدود یا نرم‌افزارهای موبایل با کیفیت کمتر تنظیم گردد.

   – Dual Stream به کاربر این امکان را می‌دهد که با استفاده از Main Stream برای ضبط تصاویر با کیفیت بالا و Sub Stream برای ذخیره تصاویر با کیفیت پایین‌تر، به بهینه‌سازی فضای ذخیره‌سازی بپردازد.

در کل، Dual Stream در دستگاه‌های DVR این امکان را به کاربر می‌دهد تا با استفاده همزمان از دو استریم با کیفیت مختلف، مدیریت بهتری برای نظارت و ذخیره‌سازی تصاویر داشته باشد.

بیشتر بخوانید: قیمت و خرید انواع دستگاه ذخیره ساز Storage استوریج

جریان dual stream در دستگاه های DVR 

جریان dual stream در دستگاه های DVR

سوالات متداول پیرامون انواع استریم دوربین مداربسته             

قابلیت stream استریم در دوربین مداربسته چه کاربردی دارد؟

ویژگی Stream در دوربین‌های مداربسته و تجهیزات مشابه یک ویژگی مهم است که برای انتقال و مدیریت تصاویر و ویدیوها از دوربین به سایر دستگاه‌ها یا سیستم‌های نظارتی به کار می‌رود. این قابلیت با ایجاد استریم‌های مختلف، امکان انتقال تصاویر با کیفیت و ویژگی‌های مختلف را فراهم می‌کند.

Sub stream  چه کاربردی در دوربین مداربسته دارد؟

Sub stream برای مواقعی که کاربر علاوه بر دستگاه ضبط تصویر یا دستگاه‌های دیگر از جمله تلفن‌همراه هوشمند به دوربین مداربسته متصل می‌شود و نیاز به دریافت و مشاهده تصاویر دارد به کار می‌رود. Sub stream به صورت آنلاین تصاویر را به تلفن‌همراه با کامپیوتر شخصی ارسال می‌کند.

از main stream کجا استفاده می شود؟

Main stream یا جریان اصلی اغلب برای برای ضبط و ذخیره‌سازی تصاویر به صورت دائمی روی دستگاه‌های nvr  یا dvr استفاده می‌شود.

جمع‌بندی

در این مقاله از وب‌سایت مکسا به بررسی قابلیت stream دوربین مداربسته پرداختیم، همانطور که پیش از این اشاره شد این ویژگی به کاربران این امکان را می‌دهد تا تصاویر و ویدیوها را به صورت زنده و یا ضبط شده به سایر دستگاه‌ها یا سیستم‌های نظارتی منتقل کنند. این تکنولوژی با تعریف استریم‌های مختلف، امکان انتقال تصاویر با کیفیت و ویژگی‌های متفاوت را برای مصارف مختلف فراهم می‌کند. انواع استریم در دوربین‌های مداربسته شامل Main Stream که برای نظارت دقیق با کیفیت بالا و ضبط تصاویر با رزولوشن زیاد کاربرد دارد. Sub Stream که برای پخش زنده در دستگاه‌های با پهنای باند کم مانند موبایل استفاده می‌شود. Dual Stream که امکان استفاده همزمان از Main Stream و Sub Stream را برای کاربران فراهم می‌کند و در نهایت Triple Stream که امکان مدیریت سه استریم مجزا با تنظیمات مختلف را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در مجموع استفاده از انواع استریم‌ها در دوربین‌های مداربسته، به کاربران امکان مدیریت بهینه تصاویر بر اساس نیازهای خاص و بهبود کارایی سیستم را می‌دهد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
فروشگاه