منظور از استارتاپ چیست؟ | بررسی نکات راه اندازی startup

منظور از استارتاپ چیست؟ | بررسی نکات راه اندازی startup
 Startup یک سازمان جدید و تازه تاسیس است که با ایده‌های جدید و جذاب خود می ‌تواند تغییرات شگرفی را در یک صنعت ایجاد کند. هدف از تاسیس یک استارتاپ تسهیل نمودن امور مردم در زندگی خواهد بود. یک startup باید از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار باشد تا در نهایت با پیشرفت و موفقیت مواجه گردد. استارت‌آپ انواع گوناگونی دارد که هر یک از آن‌ها دارای خصوصیات خاصی هستند. امروزه شما می ‌توانید استارت‌آپ‌های ایرانی و خارجی بسیاری را در نقاط مختلف جهان بیابید. طول عمر این استارتاپ‌ها همواره ثابت نیست و به عوامل گوناگونی بستگی دارد،‌ اما به طور کلی طول عمر یک startup خارجی نسبت به نمونه‌های ایرانی بیشتر است.  

راهنمای مطالعه

startup در زبان فارسی به معنای شرکت نوپا است. به طور کلی استارتاپ به یک شرکت و یا یک کسب و کار جدید اطلاق می ‌گردد که به تازگی راه‌اندازی شده است. در واقع چند کارآفرین در کنار یکدیگر جمع می ‌شوند تا بتوانند محصول و یا خدمات خود را در اختیار عموم مردم قرار بدهند. کسانی که بنیان‌گذار چنین شرکت‌هایی هستند منابع مالی آن را از جیب خود تامین خواهند کرد. در این مقاله مایل هستیم به طور کلی درباره استارتاپ و انواع نمونه‌های آن توضیحاتی را بیان کنیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر تا پایان ما را همراهی کنید.

تعریف استارتاپ چیست؟

در بخش مقدمه بیان کردیم که معنی استارتاپ چیست. پیش از این که به طور کامل شرح دهیم استارتاپ چیست، به تعریف استارتاپ به زبان ساده خواهیم پرداخت. به زبان ساده “به یک سازمان تازه تاسیس که محصولات و خدمات جدیدی در آن عرضه می ‌شود، به گونه ‌ای که هیچ کس نمی ‌تواند از آن محصولات و خدمات استفاده نکند استارتاپ می ‌گویند.”

startup با خلاقیت همراه است و می ‌تواند کمبودهای موجود در یک محصول را به طور کامل نشان دهد. ممکن است این سوال برای بسیاری از افراد پیش بیاید که کار استارتاپ چیست؟ در واقع باید گفت که یک سازمان نوپا وظیفه دارد که در روش‌های رایجی که در جامعه مشاهده می‌ شود وقفه‌ ای را ایجاد کند و سپس روش جدید خود را ترویج نماید. در صورتی که استارتاپ‌ها قوانین جامعه را زیر پا بگذارند، به عنوان اخلال گر شناخته می ‌شوند.

نحوه عملکرد این شرکت نوپا همانند سایر سازمان‌های بزرگ است که مجموعه‌ ای از کارمندان برای فروش محصولات و ارائه خدمات خود در آن مشغول به کار هستند. بزرگترین وجه تمایز بین شرکت‌های معمولی و استارتاپ‌ها نحوه کار و عملکرد آن‌ها خواهد بود. معمولاً سازمان‌های معمولی کارهایی کاملاً تکراری را انجام می ‌دهند. به عنوان مثال کسانی که صاحب رستوران هستند طبق عرف جامعه عمل کرده و کسب و کار خود را می‌چرخانند. برخلاف شرکت‌های معمولی استارتاپ‌ها همواره به دنبال خلق یک ایده جدید و با الگوی خاص هستند. مثلاً در جهان صنایع غذایی استارتاپی به نام بلوآپرون الگوی جدید خود که شامل عرضه کیت‌های غذایی به مشتریان بود را عرضه نمود. یکی از عواملی که سبب محبوبیت شرکت‌های نوپا شده، بالا بودن تعداد مشتریان آن‌ها نسبت به سازمان‌های معمولی است. بنابراین یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این شرکت‌ها جلب توجه مشتریان خواهد بود.

تعریف استارتاپ چیست؟

تعریف استارتاپ چیست؟

هدف استارتاپ چیست؟

مهمترین هدف تاسیس استارتاپ آسان شدن کارها برای تمامی افراد است. معمولاً این سازمان ‌ها کسب و کار خود را به صورت اینترنتی انجام داده و خدمات خود را نیز از راه دور در اختیار مشتریان قرار می ‌دهند. انجام کارها به صورت اینترنتی و از راه دور سبب صرفه‌جویی در هزینه‌ها خواهد شد. کسانی که قصد تاسیس یک شرکت استارتاپی را دارند باید به این موضوع فکر کنند که ایده و الگوی جدید آن‌ها می ‌تواند مشکل افراد جامعه را برطرف کند یا خیر. به طور کلی ایده یک کارآفرین در یک سازمان نوپا در هدف کلی این شرکت تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.

استارت آپ ها چه ‌ویژگی‌‌ هایی دارند؟

سازمان ‌های نوپا ویژگی‌ های خاصی دارند که شامل موارد زیر می ‌شود.

نوآوری: به عنوان مهمترین ویژگی یک استارتاپ می ‌توان به نوآوری آن اشاره کرد. در واقع یک شرکت نوپا برای پیشگیری گرفتن از سایر رقیبان خود به یک ایده جدید و جذاب احتیاج دارد. نوآوری می‌ تواند مربوط به محصولات و یا خدماتی باشد که آن شرکت به مشتریان خود عرضه می ‌کند. نوآوری به معنای خلق یک صنعت جدید نیست، بلکه بدین معناست که شما باید در آن صنعت ایده‌های جدیدی را خلق نمایید.

سابقه: از دیگر ویژگی‌ های یک استارتاپ می ‌توان به سابقه و یا سن آن اشاره کرد. برخی از افراد تصور می‌ کنند که اگر به مدت سه سال در بازار فعالیت خود را انجام دهند، به عنوان یک سازمان نوپا به شمار می ‌روند. این باوری اشتباه است و برخی از شرکت‌ها با وجود ۷ سال سابقه هنوز به عنوان یک استارتاپ محسوب می ‌شوند. البته توجه فرمایید که سابقه یک شرکت تنها با مدت زمان فعالیت آن مشخص نمی‌ شود، بلکه به ویژگی‌های گوناگونی بستگی دارد.

داشتن تعهد: تعهد تنها مختص شرکت‌های استارتاپی نیست، بلکه تمامی سازمان‌ها و کسب و کارها باید به وظایف خود تعهد داشته باشند. فردی که قصد آغاز یک کسب و کار جدید با ایده‌های نو را دارد باید تعهد خود را ثابت کند‌.

انعطاف پذیری: انعطاف پذیری در یک سازمان نوپا بدین معنی است که آن شرکت باید بتواند محصولات و خدمات خود را متناسب با نیاز مشتریان خود تغییر بدهد.

رشد و مقیاس پذیری: سازمان‌های استارتاپ برای رشد مالی و همچنین رشد منابع انسانی خود به کسب و کاری مقیاس پذیر احتیاج دارند.

ریسک پذیری: از آن جایی که این شرکت‌ها پس از مدتی فعالیت ممکن است حتی تمام سرمایه خود را نیز از دست بدهند، باید قدرت ریسک پذیری را داشته باشند. یکی از لازمه‌های رشد یک استارتاپ دارا بودن قدرت ریسک پذیری خواهد بود.

حل مسئله: استارتاپ‌ها باید برای مشکلاتی که برای آنان به وجود می ‌آید راه حل‌های مفیدی را ارائه کنند‌.

کار تیمی: تشکیل یک تیم متخصص و ماهر به منظور پیشرفت یک startup ضرورت دارد. تعداد اعضای تیم کاری که در یک سازمان نوپا مشغول به فعالیت می ‌شوند معمولاً کمتر از ۱۰۰ نفر است.

انواع استارت آپ ها در جهان کدام اند؟

استارتاپ‌ها در جهان انواع گوناگونی دارند که اکنون به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت.

استارتاپ‌های اجتماعی

این استارت‌‌آپ‌‌ها در زمینه خیریه و سهامی عام مشغول به فعالیت هستند. هدف اصلی این سازمان‌ها جذب سرمایه و همچنین رشد نخواهد بود، بلکه وظیفه آنان ساخت خیریه است. در واقع تمرکز این شرکت‌ها کمک‌‌های بلاعوض خواهد بود.

استارتاپ‌های سبک‌ زندگی

شروع فعالیت یک استارتاپ سبک زندگی، علایق شخصی او خواهد بود. البته در این زمینه تنها توجه علایق و سلایق کافی نخواهد بود و شخص باید به بازار مالی نیز توجه داشته باشد.

استارت آپ های کوچک

این استارتاپ همان طور که از نام آن مشخص است مقیاس کوچکی داشته و هدف آن نیز کوتاه مدت است. معمولاً این سازمان‌ها به صورت تکی و یا از طریق همکاری با ۲ الی ۳ تیم کوچک شروع به فعالیت می‌ کنند. این شرکت‌ها از موفقیت‌های کوچک شروع می‌ کنند تا بتوانند به موفقیت‌های شگرفی دست یابند.

استارتاپ‌های مقیاس پذیر

استارت‌آپ‌های مقیاس پذیر به منظور گسترش نیروهای کاری خود به دنبال جذب سرمایه و همچنین افزایش تعداد مشتری‌ها هستند. معمولا این سازمان‌ها با حجم سفارشات و خدمات کم شروع  می کنند تا در نهایت به پیشرفت‌های شگرفی دست یابند.

استارتاپ‌های شرکت‌های بزرگ

معمولاً این استارتاپ‌ها به هزینه و ریسک بالایی نیاز دارند. در صورتی که استارت‌آپ‌های بزرگ نوآوری‌های جدیدی نداشته باشند با احتمال ورشکستگی روبرو می ‌شوند.

استارت آپ‌های خدماتی

این استارتاپ فعالیت خود را با هزینه اندک آغاز می‌ کند و میزان ریسک آن نیز نسبت به سایر استارتاپ‌ها کمتر است. ایده‌هایی که در این سازمان مطرح می ‌شود نسبت به ایده سایر شرکت‌ها بسیار کمتر خواهد بود.

انواع استارت آپ ها در جهان کدام اند؟

انواع استارت آپ ها در جهان کدام اند؟

چگونه می توان یک استارتاپ startup را راه ‌اندازی کرد؟

برای راه‌ اندازی یک startup در وهله اول باید ایده‌ ها و نظرات خود را یادداشت نمایید، زیرا ممکن است آن‌ها فراموش کنید. در صورتی که روی ایده‌های خود کار نکنید ممکن است پس از گذشت مدتی کوتاه به فراموشی سپرده شوند. در واقع ایده ‌ای که شما در ذهن دارید باید به واقعیت برسد. پس از این که طرح مورد نظر خود را با توجه به ایده ‌ای که در ذهن داشتید ساختید، باید آن را حداقل به ۱۰۰ نفر نشان بدهید. این افراد را باید از بین کسانی انتخاب کنید که نسبت به شما شناختی ندارند تا نظر واقعی خود را درباره طرح ساخته شده توسط شما بیان نمایند.

ممکن است نمونه اولیه شما مشکلاتی داشته باشد، بنابراین باید آن‌ها را برطرف کنید. پس از برطرف کردن ایرادات طرح باید شخصی را بیابید که در این مسیر همراه شما باشد. در حقیقت شما باید یک شریک کاری مطمئن را برای خود انتخاب کنید. پس از انتخاب شریک کاری نوبت به ثبت شرکت شما می‌ رسد. همان طور که می‌ دانید راه‌اندازی یک شرکت به سرمایه احتیاج دارد، اما اگر بودجه کافی ندارید می ‌توانید سرمایه‌گذاران مختلف را به شرکت خود دعوت کنید. گاهی اوقات پیدا کردن سرمایه‌گذار سخت است و شما باید با حداقل بودجه خود کار را آغاز نمایید.

بهتر است که نسخه اولیه طرح خود را ارائه نمایید تا به مرور سایر مشکلات شما نیز برطرف شود. برای بررسی محصول و یا خدمت مورد نظر باید عملکرد کاربران را زیر نظر بگیرید. اگر همچنان محصولات شما معایبی دارند اقدام به برطرف کردن آن‌ها کنید. از دیگران بخواهید که از محصول و یا خدمت شما استفاده کنند تا بتوانید از معایب آن بیشتر آگاه شوید. برای دستیابی به موفقیت باید سازمان شما رشد داشته باشد. اگر افراد زیادی از خدمات و محصولات شما استفاده کنند بدین معنی است که شما می‌ توانید به کسب و کار خود ادامه دهید و سود زیادی را به دست بیاورید.

سرمایه‌ گذاری در استار‌تاپ چگونه ‌انجام می شود؟

برای سرمایه‌گذاری در استارتاپ از روش‌های گوناگونی همچون وام بانکی، کمک مالی دوستان، سرمایه‌ شخصی و غیره استفاده می شود. در واقع اولین مرحله آن است که شما سرمایه‌گذار شرکت خود را پیدا کنید. معمولاً صاحبان این سازمان‌ها برای آغاز کار خود از بودجه شخصی خود استفاده می ‌کنند، زیرا به دلیل وجود ریسک‌های احتمالی ممکن است که اموال شخص سرمایه‌گذار به خطر بیفتد.

مشاغل استارتاپی چه مزایایی دارند؟

قطعاً مشاغل استارتاپی از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار هستند. به عنوان مزیت‌های این شغل می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  •   امکان کسب تجربه در قسمت‌های مختلف شرکت برای کارمندان وجود دارد.
  •   از آن جایی که سرعت تصمیم‌گیری در یک سازمان نوپا بسیار بالاست، امکان رشد شغلی و دستیابی به درآمد زیاد نیز دور از تصور نخواهد بود.
  •   کار کردن در شرکت‌های استارتاپی سبب افزایش شهرت شما می ‌شود. به طور کلی کسانی که ایده‌های خلاقانه ای را در جهت گسترش این سازمان ارائه می ‌کنند مورد توجه مدیران قرار گرفته و به شهرت دست می ‌یابند.

معرفی برخی از حوزه‌ های استارتاپی جدید

اکنون به معرفی برخی از حوزه‌های استارتاپی جدید خواهیم پرداخت که شامل موارد زیر می ‌شود.

استارتاپ گردشگری

یک استارتاپ گردشگری همان طور که از نام آن مشخص است خدمات مربوط به سفر و گردشگری از جمله ارائه بلیط، پرواز، اقامت و غیره را در اختیار متقاضیان قرار می‌ دهد.

استارتاپ خدماتی

این استارتاپ خدمات گوناگونی را در اختیار عموم مردم قرار می ‌دهد. معمولاً این خدمات در حوزه دیجیتال خواهد بود.

استارتاپ مواد غذایی

این استارتاپ در زمینه تولید و توزیع مواد غذایی فعالیت دارد. این سازمان ها در حوزه تغذیه خدمات ارزنده ای را ارائه می کنند.

استارتاپ بیزینس

استارتاپ‌های بیزینسی فعالیت‌های اقتصادی دارند. این سازمان‌ها در حوزه دیجیتال و از طریق فروش آنلاین به سود می رسند.

استارتاپ ورزشی

این سازمان‌ها در حوزه ورزش فعالیت دارند. استارتاپ‌های ورزشی به دنبال ایده‌هایی جهت توسعه این صنعت هستند‌.

استارتاپ حقوقی

استارتاپ‌های حقوقی در جهت تسهیل کارهای حقوقی افراد فعالیت دارند.

استارتاپ کشاورزی

این شرکت‌ها در زمینه خرید و فروش محصولات کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استارتاپ فرهنگی

استارت‌آپ‌های فرهنگی به دنبال ارائه راهکارهایی برای بهبود فرهنگ جامعه هستند.

استارتاپ بیمه

استارتاپ بیمه خدمات مطمئنی را در زمینه بیمه در اختیار افراد قرار می‌ دهد تا بتوانند آینده خود را تضمین کنند.

بیشتر بخوانید: هویت دیجیتال digital indentity چیست و چه کاربردهایی دارد؟

معرفی برخی از حوزه‌ های استارتاپی جدید

معرفی برخی از حوزه‌ های استارتاپی جدید

استارتاپ ناب چیست؟

استارتاپ ناب بدین صورت است که سازمان نمونه اولیه خود را روی مصرف‌کنندگان امتحان می ‌کند.

با این روش سازمان‌ها به طور کامل نیاز متقاضیان را می ‌شناسند و می ‌توانند محصولات و خدمات خود را متناسب با احتیاجات آنان طراحی نمایند.

لین استارتاپ چیست؟

لین استارتاپ نمونه قبلی نداشته و میزان ریسک آن نیز نسبت به سایر استارت‌آپ‌ها کمتر است. لین استارتاپ سبب مشخص شدن دلایل شکست شده و به صاحبان ایده‌ها کمک خواهد کرد تا بتوانند میزان ریسک خود را به حداقل برسانند.

تفاوت استارت‌ اپ با استارتاپ فین تک چیست؟

استارتاپ نوعی کسب و کار تازه راه اندازی شده است که برای پیشرفت و توسعه کسب و کار یا برند خود تلاش می کند. در صورتی که فین تک یا همان فناوری مالی در مسیر خدمات مالی قدم برمیدارد. هدف از ایجاد فین تک ارائه خدمات مقرون به صرفه و کاربردی تری برای اهداف مالی است. به طور کلی startup و فین تک در چند حوزه با یکدیگر متفاوت هستند.

  1. نوع کسب و کار
  2. منطبق شدن بر مقررات
  3. تمرکز کردن روی صنعت
  4. ایجاد نوآوری در تکنولوژی و فناوری
  5. تامین منابع مالی

استارتاپ استودیو چیست؟

هدف اصلی استارتاپ استودیو ایجاد نمودن سازمان‌های مکرر خواهد بود. این استودیوها شانس موفقیت استارتاپ‌ها را افزایش می دهند. در حقیقت هدف اصلی startup استودیو ساختن شرکت‌های ارزشمند خواهد بود. در این شرایط شانس موفقیت سازمان افزایش می‌ یابد.

استارت اپ‌ها چقدر عمر می کنند؟

به طور کلی نمی ‌توان عمر یک استارتاپ را مشخص کرد، زیرا به عوامل گوناگونی بستگی دارد. از عوامل تاثیرگذار در عمر یک سازمان نوپا می‌ توان به نوسانات نرخ ارز، عدم پشتیبانی دولت، عدم انتخاب صحیح تیم و غیره اشاره نمود.

چرا استارتاپ‌ها شکست می خورند؟

در راه اندازی هر کسب و کاری ممکن است یک سری موانع ایجاد گردد که در نهایت به شکست منجر می شود. شکست استارتاپ و هر کسب و کاری یقیناً با ضررهای مالی است. در این بخش قصد داریم دلایل شکست یک سازمان نوپا را با شما در میان بگذاریم.

  •   اشتباه بودن کسب و کار
  •   محصولات نامرغوب
  •   عدم توجه به بازخورد مخاطبان
  •   ‌رقابت شدید میان سازمان‌های نوپا
  •   نداشتن مشاور
  •   تیم ضعیف
  •   بودجه اندک
  •   عدم داشتن اطلاعات کافی

معرفی نمونه استارت آپ های موفق ‌ایران

ممکن است این سوال را بپرسید که استارتاپ‌ های ایرانی چیست؟ در واقع سازمان ‌های نوپایی هستند که در ایران فعالیت خود را آغاز کردند. استارتاپ‌ های موفق ایرانی در کشور ما پیشرفت‌های شگرفی داشته اند. انواع استارتاپ‌ ها در ایران عبارتند از:

اسنپ

طی سال‌های اخیر این سازمان بسیار مورد استقبال قرار گرفته و دیگر افراد از بابت رفت و آمد با تاکسی دغدغه‌ ای نخواهند داشت.

دیوار

همان طور که می ‌دانید در این استارتاپ انواع لوازم نو و دست دوم و همچنین خدمات گوناگون قرار داده می ‌شود. این پلتفرم امکان خرید آنلاین را برای عموم مردم آسان کرده است.

استارتاپ توانیتو

هدف از تاسیس این استارتاپ تسهیل نمودن امور افراد مسن و یا معلول است.

کافه بازار

در این بستر امکان بارگیری انواع بازی‌ها و برنامه‌های گوناگون برای کاربران فراهم شده است.

انجمن استارتاپ‌های ایران

انجمن استارتاپ ایران در واقع یک مرجع رسمی است که شما می ‌توانید در آن آموزش‌های مربوط به راه‌اندازی یک کسب و کار موفق در کشور خود را فرا بگیرید.

معرفی نمونه استارت آپ های موفق ‌ایران

معرفی نمونه استارت آپ های موفق ‌ایران

استارت آپ‌ های جدید دنیا کدام اند؟

به عنوان برخی از جدیدترین استارتاپ ‌های موفق خارجی می ‌توان موارد زیر را نام برد.

  •   اینستاگرام
  •   Airbnb
  •   Uber
  •   Mailchimp
  •   Square
  •   پینترست
  •   وردپرس
  •   ThausandEyes
  •   Netflix

سوالات متداول درباره استارتاپ startup

برخی از افراد پیرامون startup با سوالاتی‌ مواجه می شوند. برخی از این ‌سوالات شامل موارد زیر می ‌گردد‌.

Startup در زبان  فارسی به چه ‌معناست؟

به سازمان ها یا شرکت های نوپایی که به تازگی کسب و کاری جدید راه اندازی کرده اند، Startup گفته می شود. این نوع کسب و کارها معمولاً با روش های نوین سعی بر پیشرفت متفاوت و سریع تر دارند. 

اصلی ترین علت محبوبیت استارتاپ نسبت به سازمان‌های معمولی چیست؟ 

استارتاپ ها از طریق شبکه های اجتماعی با گسترده وسیعی از افراد گوناگون در ارتباط هستند. به همین دلیل تعداد مشتریان و مخاطبان آن ها نسبت به سازمان های معمولی بیشتر است. 

مهمترین ویژگی startup چیست؟

قصد ارائه خدمت یا معرفی محصول جدید را دارند اما در این مسیر با ابهامات مختلفی روبرو هستند که قصد دارند با نوآوری موانع موجود را از بین ببرند. 

جمع‌بندی

 Startup یک سازمان جدید و تازه تاسیس است که با ایده‌های جدید و جذاب خود می ‌تواند تغییرات شگرفی را در یک صنعت ایجاد کند. هدف از تاسیس یک استارتاپ تسهیل نمودن امور مردم در زندگی خواهد بود. یک startup باید از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار باشد تا در نهایت با پیشرفت و موفقیت مواجه گردد. استارت‌آپ انواع گوناگونی دارد که هر یک از آن‌ها دارای خصوصیات خاصی هستند. امروزه شما می ‌توانید استارت‌آپ‌های ایرانی و خارجی بسیاری را در نقاط مختلف جهان بیابید. طول عمر این استارتاپ‌ها همواره ثابت نیست و به عوامل گوناگونی بستگی دارد،‌ اما به طور کلی طول عمر یک startup خارجی نسبت به نمونه‌های ایرانی بیشتر است.  

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
فروشگاه