همه چیز در مورد واقعیت افزوده | معرفی کاربردهای واقعیت افزوده و انواع AR

همه چیز در مورد واقعیت افزوده | معرفی کاربردهای واقعیت افزوده و انواع AR
استفاده از واقعیت افزوده می‌تواند منجر به پیشرفت و شکوفایی خلاقیت در زمینه های مختلف شود. کاربردهای این تکنولوژی، روز به روز درحال افزایش است. با این وجود نیاز به نظارت روی روند استفاده از AR هستیم تا بتوانیم در قبال آسیب‌های این فناوری مصون بمانیم. در واقعیت افزوده با استفاده ای یک کامپیوتر با امکانات نرم افزاری و سخت افزاری مناسب، عناصر مجازی از حمله تصاویر و ویدیوها به محیط واقعیت افزوده می‌شوند. در این مطلب توضیحات جامعی راجع به انواع واقعیت افزوده مزایا و معایب استفاده از آن و… ارائه شد که امیدواریم موثر واقع شده باشد. 

راهنمای مطالعه

واقعیت افزوده را می‌توان یک پل ارتباطی قوی بین دنیای واقعی و دنیای مجازی دانست. با استفاده از واقعیت افزوده یا AR می‌توانید تجارب گسترده و ملموس‌تری را تجربه کنید. در حال حاضر واقعیت افزوده به عنوان یک ابزار قدرتمند برای برقراری ارتباط بین مجازی و واقعیت است. در این مطلب راجع به سخت افزارهای واقعیت افزوده، انواع آن، مزایا و معایب AR، کاربردهای واقعیت افزوده و موارد دیگر صحبت می‌کنیم.

واقعیت افزوده چیست؟ 

تکنولوژی واقعیت افزوده به عنوان یکی از بهترین راهکارهای ادغام فضای مجازی و واقعی شناخته می‌شود. در تعریف واقعیت افزوده گفته شده است که راهی برای استفاده قرار دادن ویدیوها، تصاویر و دیتاهای دیگر در دنیای واقعی است. تمامی عناصر مجازی می‌توانند با استفاده از یک سیستم عامل به محیط واقعی اضافه شوند. استفاده از افکت های مختلف برای تصویربرداری می‌تواند یکی از ملموس‌ترین مثال‌های استفاده از واقعیت افزوده باشد.  

واقعیت افزوده چیست؟ 

واقعیت افزوده چیست؟

بررسی تاریخچه بهره گیری از فناوری واقعیت افزوده ugmented Reality

تاریخچه واقعیت افزوده به دهه های 1960 و 1970 میلادی بازمی‌گردد. دنیای واقعیت افزوده اولین بار با مانیتورهای نصب شده روی یک عینک هوشمند مورد توجه قرار گرفت. این کار توسط ایوان ساترلند انجام گرفت. در ادامه هم آزمایشگاه Video place اقداماتی را در جهان پیشبرد این فناوری انجام داد.  در دهه 1980 و 1990 برای اولین بار از اصطلاح واقعیت مجازی یا Augmented Reality استفاده شد. ابداع اولین هدست‌های مجاری از دیگر اقدامات این دوره بود. در دهه‌های 200 و 2010 هم اولین نرم افزارهای موبایل واقعیت افزوده به بازار عرضه شدند. جدیدترین موضوعات درباره تاریخچه واقعیت افزوده شامل نفوذ نرم افزارها به انواع فعالیت‌های انسانی و زندگی روزمره است. کارشناسان معتقدند فناوری های واقعیت افزوده روز به روز در حال همه گیری بیشتر هستند. 

مهم‌ترین ویژگی‌های تکنولوژی واقعیت افزوده چیست؟ 

پتانسیل های واقعیت افزوده باعث شده است تا در حال حاضر از این فناوری در زمینه های مختلفی استفاده شود. از مهم‌ترین آپشن های AR می‌توان به تجربه موارد متنوع در دنیای واقعی بدون دخل و تصرفی در آن اشاره کرد. به علاوه امکان افزایش تعاملات مختلف هم برای کاربران ایجاد می‌شود. شما می‌توانید با استفاده از خدمات واقعیت افزوده اطلاعاتی اضافه بر سازمان و معمولا نا محدود را در مورد موضوعات مورد نظرتان دریافت کنید. همچنین ثابت شده است که فناوری های واقعیت افزوده قابلیت این را دارد که امکانات مختلفی را در انواع زمینه‌ها در اختیار کاربران قرار دهد. 

معرفی کاربردهای واقعیت افزوده 

  • واقعیت افزوده در آموزش و پرورش

می‌توان با استفاده از نمایش تصاویر به صورت 3 بعدی، به ملموس‌تر شدن مفاهیم انتزاعی کمک کرد. این عمل خصوصا برای کودکان و افراد کم سن می‌توان موثرتر باشد. واقعیت افزوده در آموزش باعث می‌شود تعاملات دانش آموزان با یکدیگر افزایش پیدا کند و یادگیری منفعلانه را کاهش می‌دهد. استفاده از انواع بازی‌ها و شبیه سازها به این مسئله کمک می‌کند.به علاوه با کمک اسکن اشیاء تصاویر مختلف، امکان دسترسی به اطلاعات را در زمان‌ها و مکان‌های مختلف آسان خ؛ چون این اطلاعات به صورت مجازی نمایش داده خواهند شد و نیازی به حمل و نقل و… ندارند. بدین وسیله برخی محدودیت‌های زمانی و مکانی هم از بین می‌روند و امکان بازدید از مکان‌های مختلف علمی، فرهنگی و… هم به وجود می‌آید. 

  • واقعیت افزوده در پزشکی

مهمترین کاربرد واقعیت افزوده در جراحی، افزایش دقت جراحی است. تشخیص انواع غده‌ها، شناسایی بافت، برش‌های دقیق، تهیه تصاویر سه بعدی و… درصد موفقیت یک عمل جراحی را به مراتب افزایش دهند. بهبود آموزش برای دانشجویان پزشکی و دریافت اطلاعات با دید بهتر هم می‌تواند منجر به تربیت پزشکان حاذق تر شد. واقعیت افزوده روی روند درمان هم تاثیرگذار است و می‌تواند انجام حرکات اصلاحی، تسهیل کار فیزیوتراپیست، آموزش مراقبت‌های بعد از عمل به همراهان و دیگر موارد را منجر شود. 

  • کاربرد واقعیت افزوده در صنعت

فرایند تولید اصلی ترین رکن صنایع مختلف است. پتانسیل های واقعیت افزوده در صنعت کمک می‌کند تا اندازه گیری، طراحی و انواع مراحل تولید محصولات راحت تر انجام شود. بررسی حجم بالایی از نمونه‌ها و فاکتورهای مختلف در پروسه تولید اهمیت زیادی دارد که این مهم به کمک تهیه تصاویر AR انجام می‌شود. همچنین شما می‌توانید انواع کارگاه‌هایی آموزشی برای کارکنان، آموزش نحوه کار با ابزارها، روند کار، کنترل‌های امنیتی و موارد دیگر را به کمک واقعیت افزوده انجام دهید. 

  • تاثیر واقعیت افزوده در خرده فروشی

مشاهده و ارزیابی انواع محصولات مختلف می‌تواند پیش از فرآیند خرید باعث جلب اعتماد و رضایت مشتریان شود. در این شیوه اطلاعات محصول به صورت کامل ارائه شده و از طریق یک اسکن ساده تصاویر، ویدیو و دیگر دیتاهای مربوط به محصول قابل مشاهده خواهد بود. احتمالا تجربه نارضایتی از خرید آنلاین را دارید. واقعیت افزوده در خرده فروشی کمک می‌کند تا با بررسی تناسب اجناس مختلف توسط مشتری، درصد نارضایتی و کالاهای مرجوعی در خرید آنلاین به کمترین حد خود برسد. در نهایت این فرایند باعث فروش بیشتر خواهد شد. 

  • واقعیت افزوده در سرگرمی

واقعیت افزوده قادر است هیجان بیشتری را به انواع بازی‌ها تزریق کند.‌به طور مثال بازی Pokémon Go که یکی از بازی‌های مشهور دنیای واقعیت افزوده است، از تکنولوژی AR برای نشان دادن شخصیت‌ها استفاده می‌کند.با استفاده از امتیازات واقعیت افزوده در سرگرمی می‌توان بازی‌های جدی‌تر و خلاقانه تری را با دامنه گسترده تر تولید کرد. افزایش نظردهی در مورد انواع فیلم و سریال، موسیقی، کتاب‌ها و… از دیگر نتایج استفاده از واقعیت افزوده در سرگرمی است. 

  • کاربرد واقعیت افزوده در گردشگری

گردشگری به دلیل پتانسیل های اقتصادی می‌تواند آورده‌های اقتصادی زیادی داشته باشد. به همین سبب استفاده از فناوری‌های نو در جذب گردشگر از اهمیت بسزایی برخوردار است. بهبود قابلیت‌های نقشه دهی و راهنمایی برای گردشگران جذاب‌ترین گزینه واقعیت افزوده در صنعت گردشگری است. نمایش انیمیشن‌ها و مشخص کردن مکان رستوران، رونق بیشتر صنعت گردشگری و… از مهم‌ترین دستاوردهای واقعیت افزوده در گردشگری است.  

معرفی کاربردهای واقعیت افزوده 

معرفی کاربردهای واقعیت افزوده

  • واقعیت افزوده در صنعت خودروسازی

ارائه انواع اطلاعات و تصاویر به روز در رابطه با نقشه، راه‌ها، آب و هوا، وضعیت ترافیک، جهت دهی و دیگر فعالیت‌های مشابه را می‌توان از این طریق انجام داد. واقعیت افزوده همچنین می‌تواند روی طراحی قطعات مختلف، محاسبه پارامترهای فشار، اصطکاک، قدرت موتور، طراحی بدنه و… هم بسیار مفید واقع شود. به علاوه تجربه رانندگی و شبیه سازی مسیرهای مختلف برای رانندگان در حال آموزش و کم تجربه هم می‌تواند دیگر قابلیت واقعیت افزوده در این بخش باشد. 

  • واقعیت افزوده در ورزش

به واسطه انواع رشته‌های مختلف، می‌توان استفاده های به نسبت متفاوتی را از واقعیت افزوده برد. اما به شکل کلی، ارتقاء قابلیت‌های بازیکنان و مربیان در بحث آموزش، به خصوص روی ورزش‌های توپی و رزمی، اثر بسزایی دارد. 

شبیه سازی رقابت‌های ورزشی، کاهش استرس بازیکنان، تماشا و آنالیز مسابقات مختلف با دید 360 درجه، تشکیل نمودار برای فعالیت های ورزشی و… از دیگر موارد کاربرد واقعیت افزوده هستند. 

  • واقعیت افزوده در حسابداری

نمایش بهتر انواع اطلاعات و نمودارها بزرگترین تاثیر واقعیت افزوده در حسابداری است. همچنین آموزش انواع گام‌های حسابداری با استفاده از تصاویر 3 بعدی،  حسابرسی به صورت پیشرفته و با دقت بالا هم از آپشن‌های دیگر AR است.

  • واقعیت افزوده در تبلیغات

ایجاد تصاویر و ویدیوهای هیجان انگیز با ماندگاری بالا در ذهن مخاطب، ارائه انواع اطلاعات محصول به صورت جذاب و تعامل بالا با مشتریان می‌تواند با استفاده از واقعیت افزوده اتفاق بیفتد. 

  • واقعیت افزوده در بازاریابی

ارائه محصول با توجه به علایق و نیازهای مشتری، افزایش مشتریان و نرخ فروش، استفاده از کمپین‌های خلاقانه برای فروش بیشتر، افزایش تعامل با مشتریان و فروشگاه‌های دیگر و… از بزرگترین تاثیرات بازاریابی به کمک واقعیت افزوده است.

سخت افزار واقعیت افزوده از چه قسمت‌هایی تشکیل شده است؟ 

بخش سخت افزاری واقعیت افزوده باید دارای ویژگی های خاصی باشد تا بتواند از پس ارائه واقعیت افزوده برآید. در این قسمت به مهم‌ترین بخش‌های این مهم اشاره می‌کنیم.

  • نمایشگرهای AR

نمایشگرهای به کار رفته برای فناوری واقعیت افزوده داری انواع مختلف هستند. هدست‌های AR مثل مایکروسافت و هولولنز، عینک‌های AR مثل: گوگل گلسو اپتو هستند. وظایف آن‌ها نمایش تصاویر و اطلاعات مجاری در دنیای واقعی و همپوشانی تصاویر مجازی با محیط فیزیکی است. 

  • ردیاب های حرکتی

ردیابی که مبتنی بر دوربین کار می‌کند، با استفاده از دوربین مخصوص می‌تواند حرکات و سوژه‌های مختلف را ردیابی کند. همچنین حسگرهای مبتنی بر سنسور با استفاده از سنسورهای شتاب سنج، ژیروسکوپ و مغناطیس سنج، حرکات مختلف را ردیابی می‌کنند. با استفاده از تعامل با اشیاء مجازی در محیط واقعی،امکان ردیابی های پیشرفته‌تر هم وجود دارد. 

  • حسگرها

حسگرها بخش دیگر مهم سخت افزاری در واقعیت افزوده هستند. از GPS برای موقعیت مکانی و از دوربین برای تشخیص محیط های مختلف استفاده می‌شود. مهم‌ترین وظیفه حسگرها جمع آوری انواع اطلاعات و دیتاهای مختلف از محیط فیزیکی است. برقراری تناسب بین پارامترهای متنوع هم از دیگر کارهای یک حسگر AR است. 

  • نرم افزار AR

این نرم افزارهای مخصوص، انواع اطلاعات تهیه شده توسط حسگرها و بخش‌های دیگر را پردازش می‌کنند. بدین ترتیب باعث ایجاد تعامل بهتر کاربران با محیط شبیه خواهند شد. 

سخت افزار واقعیت افزوده از چه قسمت‌هایی تشکیل شده است؟ 

سخت افزار واقعیت افزوده از چه قسمت‌هایی تشکیل شده است؟

چرا عینک های واقعیت افزوده پرطرفدار هستند؟ 

عینک هوشمند واقعیت افزوده به دلیل ایجاد یک شرایط جدید، از طرفداران زیادی برخوردار است. ترکیب دنیای واقعی و مجازی باعث می‌شود تجربه جذاب و ارتباط با محیط، به خوبی برای کاربر ایجاد شود. کاربردهای گسترده این عینک‌ها در انواع زمینه های متنوع ثابت شده است که در پاراگراف‌های قبلی صحبت کردیم. به دلیل وزن سبک و اندازه کوچک، استفاده از این عینک راحت خواهد بود. هزینه تهیه این عینک‌ها به نسبت خدمات آن‌ها کاملا مقرون به صرفه است. به علاوه این محصولات فواید زیادی برای افراد دارای معلولیت خواهند داشت.

تفاوت واقعیت افزوده و واقعیت مجازی چیست؟

واقعیت افزوده یا AR بر اساس دنیای واقعی کار می‌کند و درواقع دنیای مجازی را به دنیای واقعی اضافه می‌کند. اما در VR کاربر به صورت کامل به دنیای مجازی منتقل می‌شود. در واقعیت افزوده کاربر می‌تواند با دنیای اطراف خود تعامل خوبی داشته باشد اما در VR یا واقعیت مجازی، افراد از دنیای واقعی جدا می‌شوند. نمی‌توان گفت که هیچ یک از واقعیت افزوده و واقعیت مجازی به خودی خوب یا بد هستند. در واقع بهره گیری از آن‌ها به نیازهای شما وابسته خواهد بود. 

مزایای استفاده از واقعیت افزوده چیست؟

مهم‌ترین مزیت استفاده واقعیت افزوده افزایش اطلاعات دریافتی در واحد زمان است. همچنین امکان پردازش و ارزیابی این اطلاعات هم وجود دارد که به همین دلیل موجب درک فوق العاده بصری افراد از محیط خواهد شد. بهبود انواع تعاملات با محیط اطراف، ارائه آموزش های جذاب بصری، ایجاد انواع سرگرمی های نو و جذاب، کمک به مشتریان در فرایند خرید و… همگی از بزرگترین امکاناتی هستند که به لطف واقعیت افزوده در اختیار ما قرار گرفته است. 

 معایب واقعیت افزوده AR چیست؟ 

هزینه سخت افزاری و نرم افزاری استفاده از AR می‌تواند بالا باشد. همچنین بروز مشکلات سلامتی مثل آسیب به ستون فقرات، خستگی چشم و دیگر موارد خواهد شد. وابستگی به دستگاه مثل استفاده گوشی های تلفن همراه برای استفاده از امکانات واقعیت افزوده بسیار مهم است‌. امکان جمع آوری اطلاعات توسط شبکه‌های AR، اعتیاد به عدم استفاده بیش از حد از این تکنولوژی، عدم دسترسی تمامی افراد به این فناوری، ایجاد حواس پرتی و… همگی از مشکلات استفاده از واقعیت افزوده می‌توانند باشند. 

بررسی مهم‌ترین چالش‌ها در مسیر واقعیت افزوده

در پاراگراف قبلی به برخی از مشکلات استفاده از واقعیت افزوده اشاره شد. چالش مهم دیگری که بر سر راه این تکنولوژی قرار دارد، شیوه کنترل و محدود کرده آن است. به بیان دیگر استفاده از آن باید کنترل شده باشد و حتی قوانین خاصی مبنی بر مرزها و حقوق افراد در واقعیت مجازی تعریف شود. مورد مهم دیگر، تولید محتوا است. انواع محتواهایی که با استفاده واقعیت افزوده در دنیای واقعی تولید می‌شوند باید از استانداردها و قابلیت های لازم برخوردار باشند تا بتوانند بیشترین تاثیرگذاری را روی کاربران داشته باشند.‌ در ادامه باید به این موضوع هم توجه داشت که هزینه‌های استفاده از واقعیت افزوده می‌تواند بسیار گران تمام شود. 

کاربرد دوربین واقعیت افزوده 

این دوربین ویژگی‌های خاصی دارد که به آن اجازه می‌دهد تا بین دنیای واقعی و دنیای مجازی ارتباط برقرار کند. توانایی تعامل با دنیای واقعی و اضافه کردن عناصر مجازی مهم‌ترین اصل آن است. این دوربین در پزشکی، تجارت، صنایع، اموزش، سرگرمی و دیگر موارد کاربرد دارد. دوربین واقعیت افزوده از جمله مهم‌ترین سخت افزارهای واقعیت مجازی هستند.‌لنزهای این دوربین‌ها، نمایشگر و دیگر قطعات آن از کیفیت بالایی برخوردار هستند. 

آینده تکنولوژی واقعیت افزوده چگونه خواهد بود؟

در حال حاضر کارشناسان بر این باورند که به دلیل ارائه خدمات گسترده و جذابیت بالا برای کاربران، استفاده از واقعیت افزوده در زمینه های مختلف به صورت روز افزود در حال افزایش است. قطعا در آینده دسترسی به محصولات واقعیت افزوده برای عموم مردم بسیار راحت تر خواهد شد. پیش بینی می‌شود که ضمانت انواع محصولات واقعیت افزوده و تولید بخش‌های مختلف نرم افزاری و سخت افزاری در اینده رو به بهبود خواهد بود. طبق آمارها افزایش استفاده از واقعیت افزوده در فعالیت‌های مختلف کاملا قابل پیش بینی است. 

معرفی بهترین اپلیکیشن های واقعیت افزوده

در ادامه چند مورد از پرکاربردترین و مشهورترین اپلیکیشن‌عای تولید شده با استفاده از واقعیت افزوده را به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد. 

  1. اپلیکیشن IKEA Place: شما می‌توانید پیش از خرید مبلمان و دیگر محصولات برای منزل یا دفتر اداری، ابتدا چیدمان این مبل‌ها، مقایسه اندازه متراژ اتاق و مبل‌ها و… را از طریق این برنامه انجام دهید. 
  2. اپلیکیشن Pokémon Go: شناخته شده ترین بازی در زمینه واقعیت مجازی است و شما می‌توانید پوکمن‌های مجازی را در واقعیت پیدا کنید و تجربه متفاوتی از بازی را تجربه کنید. 
  3. اپلیکیشن Google Lens: احتمالا تجربه کارکردن با برنامه گوگل لنز را دارید. لنز واقعیت افزوده به شما این امکان را می‌دهد تا اشیاء متنوع را شناسایی کنید و اطلاعات زیادی راجع به آن‌ها کسب کنید. 
  4. اپلیکیشن Snapchat: شما می‌توانید به کمک فیلتر و لنز AR ظاهر متفاوتی را در دنیای واقعی داشته باشید که مثالی از کاربرد واقعیت افزوده است.
  5. اپلیکیشن ناظر برستاره: از این طریق می‌توانید انواع سیارات و صور فلکی نزدیک را در آسمان شب تماشا کنید. این برنامه کاربرد آموزشی هم دارد. 

بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد دارک وب | نحوه دسترسی به darkweb چگونه است؟

معرفی بهترین اپلیکیشن های واقعیت افزوده

معرفی بهترین اپلیکیشن های واقعیت افزوده

سوالات متداول 

قیمت عینک واقعیت افزوده چقدر است؟

قیمت عینک واقعیت افزوده بر اساس کمپانی تولید کننده، شرایط صادرات، مدل عینک، تکنولوژی واقعیت افزوده به کار رفته و خصوصا وابسته یا مستقل بودن عینک و دیگر موارد تعیین می‌شود. به صورت کلی این محصولات بیش از ده میلیون تومان تا چند ده میلیون تومان قیمت دارند.

آیا واقعیت افزوده ایمن است؟

به صورت کلی بله. در هر صورت مثل تکنولوژی‌های دیگر، نیازمند تکنیک‌های نگهداری اطلاعات هستیم. ایجاد حواس پرتی، ضعف‌های بینایی و نقص حریم خصوصی از جمله مواردی است که می‌تواند برای برخی از افراد خطر آفرین باشد. 

راه های دانلود واقعیت افزوده کدام اند؟

به صورت کلی شما می‌توانید از طریق انواع لینک‌ها و وب سایت های ارائه دهنده اپلیکیشن‌ های واقعیت مجازی، این برنامه‌ها را دریافت کنید. 

جمع بندی Augmented Reality

استفاده از واقعیت افزوده می‌تواند منجر به پیشرفت و شکوفایی خلاقیت در زمینه های مختلف شود. کاربردهای این تکنولوژی، روز به روز درحال افزایش است. با این وجود نیاز به نظارت روی روند استفاده از AR هستیم تا بتوانیم در قبال آسیب‌های این فناوری مصون بمانیم. در واقعیت افزوده با استفاده ای یک کامپیوتر با امکانات نرم افزاری و سخت افزاری مناسب، عناصر مجازی از حمله تصاویر و ویدیوها به محیط واقعیت افزوده می‌شوند. در این مطلب توضیحات جامعی راجع به انواع واقعیت افزوده مزایا و معایب استفاده از آن و… ارائه شد که امیدواریم موثر واقع شده باشد. 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
فروشگاه