تاریخچه شرکت گوگل (google) + معرفی محصولات و خدمات گوگل

تاریخچه شرکت گوگل (google) + معرفی محصولات و خدمات گوگل
گوگل یک شرکت آمریکایی - چند ملیتی  فعال در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات است که همه ما آن را با موتور جستجوی  پر طرفدارش می شناسیم. این شرکت بجز موتور جستجوی گوگل که دارنده رتبه یک الکسا است، محصولات سخت افزاری نظیر انواع گوشی هوشمند پیکسل و عینک های گوگل را طراحی و تولید می کند. همچنین گوگل دارای خدمات و سرویس های اینترنتی بی شماری است و بیش از 80 شرکت را در زیرمجموعه خود قرار داده است.  برخی از معروف ترین خدمات و سرویس های گوگل از جمله مرورگر کروم، گوگل مپ، گوگل پلی و… در این مقاله معرفی شدند. این شرکت بزرگ که هم اکنون با کسب درآمد سیصد میلیارد دلار در سال  یکی از پردرآمدترین شرکت های جهان است توسط لری پیج و سرگی برین تاسیس شد. از سال 2015 گوگل و شرکت های وابسته به گوگل به عنوان زیر مجموعه شرکت آلفابت تحت مدیریت ساندار پیچای فعالیت می کنند. گوگل امیدوار است روزی تعداد خدمات و سرویس هایش را به اندازه عددی که نام گوگل از آن الهام گرفته شده توسعه دهد. 

راهنمای مطالعه

گوگل نامی آشنا و ابزاری پرکاربرد است که اکنون بخشی از فعالیت های روزانه همه ما به آن وابسته است. جالب است بدانید آنچه که به عنوان گوگل می شناسیم تنها یک جستجوگر معروف نیست بلکه شرکتی چند ملیتی است که خدمات بسیار متنوعی را ارائه میدهد. خدمات و سرویس های گوگل از همین ابزارهای اینترنتی ساده مانند جیمیل و گوگل مپ گرفته تا سخت افزارهایی نظیر گوشی های تلفن همراه و عینک های هوشمند،  زندگی روزمره ما را بیشتر از آنچه تصور کنید به خود وابسته کرده است. اگر نام تمام خدمات گوگل را مرور کنید محال است کسی را در دنیای امروز بیابید که دست کم از یکی از آنها استفاده نکرده باشد. برای آشنایی بیشتر با سرویس و خدمات و اهداف و دیدگاه های غول فناوری محور گوگل با ما همراه باشید. 

معرفی شرکت گوگل

شرکت گوگل، یکی از پر آوازه ترین شرکت های فناوری محور جهان است که همه ما در طول زندگی دست کم یک بار از جستجوگر پرکاربرد آن استفاده کرده ایم. شرکت آمریکایی چند ملیتی گوگل در حال حاضر یکی از ابرقدرت های  حوزه فناوری اطلاعات است و با درآمد سالیانه بیش از سیصد میلیارد دلار از گران‌ قیمت‌ترین شرکت‌های دنیا به شمار می رود. این شرکت در زمینه طراحی و توسعه سیستم عامل و نرم افزارها، تبلیغات اینترنتی، ارائه سرویس های اینترنتی و تولید گوشی و عینک های هوشمند فعالیت می کند. 

معرفی شرکت گوگل

معرفی شرکت گوگل

تاریخچه شرکت گوگل 

 شرکت آمریکایی گوگل کار خود را در سپتامبر ۱۹۹۸ از یک گاراژ در محله مونتین واقع در کالیفرنیا آغاز کرد. جایی که دو دانشجوی  دکترای علوم کامپیوتر دانشگاه استنفورد به نام‌های لری پیج و سرگی برین استارت تاسیس یکی از غول های بزرگ فناوری اطلاعات جهان را  در پارکینگ خانه دوستشان زدند.  کمی قبل از از تاسیس رسمی این شرکت  لری پیج و سرگی برین؛ بنیانگذاران شرکت گوگل،  روی پروژه ای بنام بک راب کار می کردند که یک موتور جستجو برای لیست کردن  وب سایتها و بررسی تعداد بک لینک آنها بود. الگوریتم PageRank در حقیقت برای سنجش میزان اهمیت هر سایت کاربرد داشت که بعدها منجر به تاسیس گوگل هم شد.  شرکت گوگل که در حال حاضر حدود 1 میلیون سرور فعال در سراسر جهان دارد؛ در 15 سپتامبر ۱۹۹۷ دامنه google.com رسما شروع به کار کرد.

صاحبان شرکت گوگل، اولین نسخه از موتور جستجوی Google را در این سال ایجاد کردند که بر اساس یک الگوریتم ساده عمل می کرد.  این سرور بر پایه‌ی تکنیک‌های جدیدی به نام PageRank بود که بر اساس تعداد و کیفیت لینک‌ها به یک صفحه وب امتیاز می داد.  نام این شرکت از واژه  «Google» که اصطلاحی در ریاضی به معنی  یک عدد یک و صد صفر جلوی آن” است، گرفته شده و به حیطه فعالیت آن کاملا مرتبط است. امروزه گوگل در طول شبانه روز بیش  از یک میلیارد درخواست جستجو را پردازش میکند و همین گستردگی در حوزه جستجو این نام را برای این گوگل به یک نام شایسته تبدیل کرده است. 

شرکت گوگل در طول تاریخ فعالیتش فراز و نشیب های متعددی را سپری کرده است از شروع فعالیت در پارکینگ خانگی تا درخواست  فروش در  سال ۱۹۹۹، حضور در بورس، ارائه بیش از صد محصول پر کاربرد و تبدیل شدن به یکی از با ارزش ترین کسب و کارهای جهان که تاریخچه گوگل را می سازند.   در سال ۱۹۹۹برین و پیج به علت وقت زیادی که فعالیت روی موتور جستجو از آنها می گرفت تصمیم گرفتند گوگل را به شخصی با نام جورج بل که مدیرعامل شرکت موتور جستجوی اکسایت بود  به ۷۵۰ هزار دلار بفروشند. که البته این اتفاق با مخالفت جورج با رو به رو شد تا فروش گوگل منتفی شود و مسیر پیشرفت این شرکت با مدیریت لری پیج ادامه یابد.

در ژوئن ۲۰۰۰  Google به عنوان موتور جستجوی پیش‌فرض وبگاه یاهو! که در آن زمان از   پربازدیدترین وبگاه در اینترنت بود، انتخاب شد. در سال ۲۰۰۳،  شرکت گوگل  از مقر اولیه خود جدا شد و به یک دفتر اجاره ای در یکی از ساختمان‌های سیلیکون گرافیکس در مانتین ویو منتقل شد. دفتری که سه سال بعد توسط صاحبان شرکت گوگل خریداری شد. در سال ۲۰۰۴  گوگل با نماد “GOOG” پا به عرصه  معاملات سهام در بورس گذاشت و  به سرعت به یکی از گران ترین و ارزشمندترین شرکت های جهان تبدیل شد. گوگل که اکنون یک شرکت چند ملیتی است  از بدو تاسیس پیوسته در حال طراحی و عرضه محصولات جدید بوده و تاکنون محصولات و خدمات بسیار گسترده ای را ارائه داده است. 

صاحب شرکت گوگل چه کسی است؟

هر کس که نام بلند آوازه گوگل را می شنود درباره  بنیان گذاران و مدیر عاملان این شرکت بزرگ کنجکاو است. همانطور که اشاره شد، گوگل توسط دو دانشجوی دکتری به نام لری پیج و سرگی برین تاسیس شد.  در سال ۲۰۰۱ سرمایه‌گذاران Google  اریک اشمیت را به عنوان مدیرعامل و سرپرست شرکت برگزیدند.  پس از استعفای اریک اشمیت در سال 2011، لری پیج مدیر عامل اجرایی گوگل شد.  سمت مدیر عاملی گوگل از سال  2015 با  کناره گیری لری پیج،  به  مهندسی هندی تبار به نام ساندرا پیچای واگذار شد.  در ادامه به طور مختصر با زندگی این افراد آشنا می شویم. 

لری پیچ؛ مبتکر و مهندس کامپیوتر

 لری پیچ مهندس کامپیوتر آمریکایی و موسس گوگل در  ۲۳ مارس سال ۱۹۶۳، در ایالت میشیگان آمریکا متولد شد. پدر و مادر لری پیچ استاد دانشگاه  علوم رایانه و مدرس برنامه نویسی کامپیوتر بودند. به دلیل همین ارتباط خانوادگی به کامپیوتر، لری پیج از کودکی  به مسائل کامپیوتر علاقه مند شد. و همین باعث شد او هم این رشته را برای تحصیل انتخاب کند. لری پیج که در ابتدا با همکاری سرگی برین گوگل را تأسیس کرد در سال 2015  با بر عهده گرفتن مدیریت شرکت خوشه ای آلفا بت که گوگل هم از زیر مجموعه های آن است از مدیر عاملی گوگل کنار رفت.  البته مدیر عاملی این شرکت هم چهار سال بعد و در سال 2019 به مدیر عامل وقت گوگل یعنی پیچای واگذار شد. طبق آمار منتشر شده  در سال ۲۰۱۹ لری پیج به عنوان دهمین فرد ثروتمند جهان شناخته شد و هم اکنون هم به عنوان مدیر اجرایی « شرکت آلفابت »فعالیت می کند. 

 سرگی برین (Sergey Brin)؛ مهندس کامپیوتر خلاق 

سرگی برین، دیگر بنیانگذار گوگل  در ۲۲ اوت سال ۱۹۷۳ در شهر مسکو روسیه متولد شد. خانواده ی سرگی برین  هنگامی که او  ۶ ساله بود به آمریکا مهاجرت کردند.  پدر و مادر سرگی برین ریاضی دان ، استاد دانشگاه و از  پژوهشگران ناسا بوند. هم دانشگاهی شدن سرگی برین با لری پیج باعث همکاری آن ها در تاسیس گوگل شد. برین هم یکی از ثروتمندان بزرگ جهان به حساب می آید که در رتبه بندی سال ۲۰۱۹  عنوان  چهاردهمین فرد ثروتمند جهان را به خود اختصاص داده است.   او هم اکنون به عنوان یکی  مدیران ارشد شرکت آلفابت مشغول به فعالیت است.

ساندار پیچای؛ مدیرعامل هندی تبار گوگل

ساندار پیچای (Sundar Pichai) هم اکنون  مدیر  عامل اجرایی شرکت گوگل است که از دهم اوت ۲۰۱۵ به این سمت برگزیده شد. او همچنین در دسامبر ۲۰۱۹ پس از کناره گیری لری پیج با حفظ سمت خود در شرکت گوگل، به عنوان مدیرعامل اجرایی آلفابت  هم برگزیده شد.  پیچای دارای مدرک کارشناسی رشته کامپیوتر از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، مدرک کارشناسی ارشد ریاضیات کاربردی و دکتری علوم کامپیوتر از دانشگاه استنفورد است . برخی از پروژه های مهم شرکت گوگل از جمله افزونه فایرفاکس، نوار ابزار گوگل، اپلیکیشن جیمیل و نقشه گوگل در دوران مدیر عاملی پیچای به مرحله اجرا رسیدند.

نحوه انتخاب نام شرکت گوگل

نام این شرکت گوگل از  کلمه گوگل google با  googol گرفته شده است که به معنای  عدد ۱۰ به توان ۱۰۰ است. این عدد در واقع  همان عدد ۱ و یک صد هزار صفر در جلوی آن است. همانطور که این عدد یک عدد بسیار بزرگ است به نظر می رسد که علت این نام   برای  شرکت گوگل  انعکاس گستردگی اطلاعاتی است که جستجوگر گوگل در اختیار کاربران قرار میدهد. نام شرکت  گوگل یا google corporation  بر اساس سرویس ها و خدمات گسترده این شرکت انتخاب شده است که هدف این شرکت یعنی رساندن تمامی اطلاعات به سراسر دنیا را هم منعکس می کند.  لوگو اولیه شرکت پس از تغییر نام شرکت گوگل توسط سرگی برین و با نرم افزار گیمپ طراحی شد.

اما لوگو کنونی شرکت گوگل که از ماندگارترین لوگوهای جهان است توسط روت کدر طراحی شده است. لوگوی شرکت گوگل یک لوگوتایپ خلاقانه است که اکنون  حدود ۴.۹ میلیارد کاربر اینترنت، فورا آن را تشخیص می‌دهند، این لوگو ماندگار با اختلاف، پربازدیدترین لوگو در جهان است. حروف برجسته  و رنگ­‌های زنده  در این لوگو، مواردی هستند که هر بیننده ای را به خود جذب می کنند.  به نظر می رسد که انتخاب رنگ های این لوگو از قافیه و قانون خاصی پیروی نکرده است اما برخی افراد معتقدند لوگو  گوگل از برج لگو الهام گرفته شده است . 

محصولات شرکت گوگل 

شاید روزی که لری پیج و سرگی برین نام گوگل را برای شرکت تازه تاسیس شان انتخاب کردند، به زمانی فکر می کردند که تعداد خدمات گوگل به اندازه عددی که انتخاب کرده اند افزایش خواهد یافت. از زمان تاسیس گوگل شمار خدمات و محصولات شرکت گوگل، روز به روز در حال افزایش است. با وجود این روند توقف ناپذیر رسیدن شمار خدمات و محصولات گوگل  به این عدد دور از انتظار نیست. در ادامه برخی از محصولات شرکت گوگل را معرفی می کنیم. 

گوشی های شرکت گوگل 

سیستم عامل اندروید که از محبوب ترین سیستم عامل های جهان است توسط شرکت گوگل توسعه داده شده است. گوشی های با کیفیت شرکت گوگل هم که با نام گوگل پیکسل عرضه می شوند از محصولات پر طرفدار این شرکت هستند. انواع گوشی های شرکت گوکل در مدل های مختلف ارائه می شوند که جدید ترین مدل آن ها شامل گوشی گوگل پیکسل 8 و پیکسل 8 پرو هستند. این گوشی ها که دارای سیستم عامل اندروید هستند، هم از نظر سخت افزاری و هم از نظر نرم افزاری در سطح بسیار بالایی هستند.  شرکت گوگل بعد از عرضه گوشی پیکسل هشت، قول آپدیت هفت ساله این مدل گوشی را داده است و این یعنی این گوشی از نظر نرم افزاری سطوح بسیار بالا را تجربه می کند. استفاده از دوربین عریض 48 مگاپیکسلی. با سلفی 10/5 پیکسل هم از دیگر ویژگی های قابل ذکر گوشی گوگل پیکسل است. 

محصولات شرکت گوگل 

محصولات شرکت گوگل

عینک های شرکت گوگل 

عینک هوشمند گوگل، یک عینک شیشه ای با سنسورهای کاربردی شامل ژیروسکوپ و شتاب سنج، مودم WiFi، مرورگر موبایل، هارد 12.6 گیگابایتی، بلوتوث و قابلیت اتصال به گوشیهای هوشمند است.  این عینک دارای   دوربین 8 مگاپیکسلی با قابلیت فیلم برداری با کیفیت 720p است. اگر چه عینک گوگل هنوز به طور کامل به تمام قابلیت های کلیدی  خود مجهز نشده است اما اکنون  هم استفاده های زیادی دارد. از جمله کارهایی این عینک می توان به موارد زیر اشاره کرد. 

  •  بررسی وضعیت آب و هوا و اخبار محلی با قابلیت بروزرسانی هر 10 دقیقه یکبار از طریق WiFi توسط عینک گوگل.
  • دریافت مسیرهای GPS در صورت اتصال به گوشی های هوشمند با سیستم عامل اندروید 
  • جستجوی متنی در گوگل و نمایش نتایج بر روی شیشه عینک
  • عکس برداری، فیلم برداری و انتشار مستقیم آنها بر روی صفحه گوگل پلاس یا سایر شبکه های اجتماعی
  • قابلیت شرکت در Google Hangout یا همان پاتوغ (پاتوق هم مینویسند) ویدئویی.

در حال حاضر شرکت های زیادی روی ارتقا عینک گوگل کار می کنند و می توان گفت این عینک در آینده می تواند برای اندازه گیری فشار خون، کالری، قند … استفاده شود. یا توسط ماموران پلیس برای اسکن چهره افراد مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین این عینک  می تواند در آینده نه چندان دور برای کمک به آتش نشان ها برای نقشه یابی ساختمان، بررسی اطلاعات کامل یک محصول در فروشگاه …. مورد استفاده قرار بگیرد. 

مقر اصلی شرکت گوگل کجا است؟

شاید نتوان برای این سوال که شرکت گوگل در کجاست؟ یک پاسخ واحد پیدا کرد.چون شرکت گوگل یک شرکت چند ملیتی با نمایندگی های مختلف در اکثر نقاط جهان است.  دفتر مرکزی گوگل در مونتین ایالت کالیفرنیا، در ایالات متحده آمریکا واقع شده است. این ساختمان با نام گوگل پلکس شناخته می شود که از دو واژه گوگل و کامپلکس به معنای مجموعه یا پیچیده تشکیل شده است و  به معنی مجموعه ساختمان های گوگل است. جالب است بدانید که  منطقه  سیلیکون در مونتین کالیفرنیا نه تنها مقر گوگل، بلکه محلی است که بیشتر شرکت‌های فناوری بزرگ مانند فیسبوک، آمازون و اپل نیز در آنجا هستند.

شرکت گوگل دارای چندین شعبه در مناطق مختلف جهان است که شامل 23 شعبه در  آمریکای شمالی، 3 شعبه در آمریکای لاتین، 23 شعبه در قاره اروپا   14 شعبه در قاره  آسیا و در نهایت  5 مرکز در خاورمیانه هستند. بنابراین با وجود اینکه  مقر اصلی گوگل در منطقه سیلیکون در مونتین کالیفرنیا قرار دارد اما آدرس شرکت گوگل محدود به این مکان نیست و می توان نمایندگی های فعال این شرکت را در بسیاری از کشورهای دیگر پیدا کرد. 

خدمات شرکت گوگل کدامند؟ 

سرویس های شرکت گوگل به اندازه ای گسترده هستند که حتی شمارش آن ها  مقاله امکان پذیر تیست. این سرویس ها طیف گسترده ای از خدمات را شامل می شوند که اغلب آن ها بخشی از زندگی روزمره ما هستند و توسط تعداد زیادی از مردم دنیا مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از معروف ترین خدمات شرکت گوگل عبارتند از :

موتور جستجوی گوگل google search engine

موتور جست و جوی گوگل دارنده رتبه یک الکسا و پرکاربردترین و محبوب ترین موتور جستجوگر جهان است. موتور جستجوی گوگل اولین سرویس شرکت گوگل است که هنوز هم معروف ترین خدمت این شرکت به حساب می آید و بسیاری از افراد گوگل را با موتور جستجوگرش میشناسند. این موتور جستجو قادر است به محض سرچ یک واژه یا جمله تمامی اطلاعات مربوط به  کلمه کلیدی را برای کاربر به نمایش بگذارد.  رتبه بندی سایت ها ی مختلف در نتایج موتور جستجوگر گوگل بر اساس الگوریتم های خاصی که این موتور جستجو دارد انجام می شود. 

مرورگر گوگل کروم google chrome

مرورگر گوگل کروم یکی از سریع ترین مرورگرهای جهان است که توسط شرکت گوگل توسعه  یافته است. این مرورگر دارای قابلیت های متنوعی نظیر انتخاب های چندگانه نشانگر، محدود سازی سرعت اینترنت،  حالت آفلاین و رسیدگی با کدهای CSS است. البته این قابلیت ها و چندین امکان دیگر در گوگل کروم، بصورت پیش فرض خاموش هستند و کاربر در صورت نیاز می تواند آن ها را فعال کند.  

 نقشه شرکت گوگل google map

تا قبل از پیدایش نقشه گوگل، پیدا کردن آدرس ها برای افراد امری سخت و طاقت فرسا بود و تنها به شیوه میدانی انجام می شد. اما با انتشار گوگل مپ تحولی در فرایند مسیریابی رخ داد که منجر به شکل گیری سیستم حمل و نقل اینترنتی شد. امروزه هر شرکت تازه تاسیس می تواند با ثبت شرکت روی نقشه گوگل، آدرس خود را به راحتی در اختیار تمام مراجعه کنندگان قرار دهد. به دلیل سهولت استفاده و دسترسی سریع به نزدیک ترین مسیر های حرکتی افراد حاضرند برای ثبت شرکت در گوگل مپ  هزینه هایی را پرداخت کنند. چون این امر باعث می شود مراجعه کنندگان و جامعه هدف کسب و کار به راحتی به شرکت  دسترسی پیدا کنند. این سرویس یکی از بهترین و قدرتمندترین خدمات رایگان شرکت گوگل است و به راحتی برای همه افراد در دسترس است. 

شرکت تبلیغاتی گوگل ؛ شرکت گوگل ادوردز google ADS.

گوگل منبعی از اطلاعات طبقه بندی شده است که همه روزه توسط کاربران بسیاری در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. شرکت تبلیغاتی گوگل که در ابتدا گوگل ادوردز نام داشت و اکنون با نام گوگل ادز شناخته می شود، محلی برای تبلیغات کلیکی است. تبلیغات در گوگل ادز به شما  کمک می کند کسب و کارتان در نتایج موتور جستجوی گوگل  در رتبه بالاتری نمایش داده شود. در واقع تبلیغ کننده برای افزایش کلیک روی صفحات مورد نظر خود به ازای هر کلیک مبلغی به گوگل می پردازد.  ر مقابل الگوریتم گوگل به گونه ای عمل می کند که  کسب و کار مورد نظر رتبه بهتری بگیرد. در واقع ، زمانی که کاربر یک کلمه کلیدی را سرچ میکند نتایج موتور جستجو مخلوطی از نتایج ارگانیک و سفارشی را به نمایش می گذارد. این نتایج سفارشی همان کسب و کارهایی هستند که به ازای هر کلیک مبلغی را می‌پردازند تا با افزایش ترافیک وب سایت خود مشتریان احتمالی بیشتری جذب کنند. نرخ تبدیل  Google Ads نزدیک به 8٪  است و تبلیغات کلیکی در 65 درصد از فضای گوگل کلیک دریافت می کند. همچنین  تبلیغات نمایشی گوگل. هم هر ما بیش از 180 میلیون بار نمایش دارد. این موارد نشان دهنده کارایی بالای شرکت تبلیغاتی گوگل ادز برای افزایش ترافیک و نرخ تبدیل سایت شماست. 

سایت ترجمه گوگل google translate

سایت ترجمه گوگل یا گوگل ترنسلیت، یک ابزار ترجمه آنلاین است  که امکان ترجمه متن‌ها به  چندین زبان زنده دنیا را در صفحات وب به کاربران میدهد.  این خدمت گوگل هم اکنون به راحتی و به طور رایگان در دسترس است و کاربران زیادی را از پرداخت هزینه و صرف زمان برای ترجمه متون معاف کرده است. 

سرویس ایمیل شرکت گوگل Gmailجیمیل

یک سرویس رایا نامه رایگان است که امکان ارسال پیام ها را برای افرادی که دارای حساب کاربری جیمیل هستند فراهم کرده است. سرویس جیمیل گوگل نخستین بار درسال 2011 معرفی  و در زمان کوتاهی به یکی از محبوب ترین سرویس های پیام رسان تبدیل شد. 

بیشتر بخوانید: منظور از استارتاپ چیست؟ | بررسی نکات راه اندازی startup

خدمات شرکت گوگل کدامند؟ 

خدمات شرکت گوگل کدامند؟

شرکت گوگل پلی

گوگل پلی یا پلی استور شرکت گوگل، یکی دیگر از خدمات شرکت گوگل است که  امکان دانلود و خرید انواع بازی ها، اپلیکیشن ها و… را فراهم می آورد. این برنامه کاربردی در واقع یک  بازار یا فروشگاه  آنلاین دیجیتالی است که  به‌صورت پیش‌فرض روی دستگاه‌های اندرویدی نصب شده است. امروزه حدود  2/5 میلیون نفر از مردم جهان از گوگل پلی شرکت گوگل استفاده می کنند. این برنامه علاوه بر اینکه به کاربران اجازه میدهد تا به راحتی به دنیای بزرگی از بازی ها و برنامه های کاربردی دسترسی داشته باشند این فرصت را به توسعه دهندگان میدهد تا برنامه ها و بازی هایی که طراحی کرده اند را در این بازار به فروش برسانند. 

شرکت هوش مصنوعی گوگل

شرکت گوگل در ابتدای تاسیس از هوش مصنوعی برای رنکینگ صفحات و نمایش دادن نتایج جستجوها استفاده می کرد. همین استفاده از هوش مصنوعی گوگل را به سرعت به یکی از جستجوگرهای پیشرو جهان تبدیل کرد. این شرکت همچنان از هوش مصنوعی برای ارتقا خدمات و سرویس های خود استفاده می کند.  در سال های اخیر شرکت هوش مصنوعی گوگل به عنوان یکی دیگر از خدمات مجموعه گوگل در اختیار کاربران قرار گرفته است. 

  خدمات هوش مصنوعی گوگل  شامل مجموعه ای از ابزارهای کاربردی  و سرویس های آنلاین برای انجام کارها به صورت خودکار است. این خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی شامل ابزارهایی چون  دستیار گوگل، مترجم گوگل، جستجوی گوگل و … هستند. 

 شرکت گوگل کلود google cloud

گوگل کلود یک پلتفرم رایانش ابری ارائه شده توسط شرکت گوگل است که اکنون توسط بسیاری از شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد. در این پلتفرم شامل ابزارها و خدمات راحت و آسان برای به اشتراک گذاری منابع است. به کمک این سرویس کاربران می توانند از طریق فضای ابری به اطلاعات دسترسی داشته باشند و از هر دستگاهی که به اینترنت وصل است داده های ابری جدید را آپلود کنند. 

 Google About me

این ابزار یکی از سرویس های گوگل است که به کاربران اجازه میدهد اطلاعاتی که در اختیار گوگل گذاشته اند را مدیریت و ویرایش کنند. چون افراد به طور معمول از تعداد زیادی از خدمات و سرویس های گوگل استفاده میکنند ممکن است از بابت اطلاعات زیادی  که به گوگل داده اند نگران باشند. Google About me به کاربران اجازه میدهد که اطلاعاتی از خود را که در اختیار گوگل با سایر کاربران قرار داده اند ویرایش کنند. در این سرویس امکان  دسترسی به  اطلاعاتی را که از ابتدای کار با محصولات مختلف گوگل، مثل Gmail، +Google ، Gtalk و … فراهم شده است تا کاربر بتواند به راحتی آن ها را ویرایش کند.  

DoubleClick google:

این ابزار یک تکنولوژی کارآمد برای ایجاد تبلیغات و مدیریت آگهی­ های تجاری است. این سرویس  یک  ابزار آنلاین بسیار کاربردی برای شرکتها،  تولیدکنندگان و فروشندگان است که  امکان ایجاد آگهی های تبلیغاتی دیجیتال و ویرایش آنها را فراهم می کند. 

Google Account Activity:

یک سرویس گوگل یک گزارش ماهیانه از فعالیت های شما در اینترنت و میزان استفاده از سرویس های شرکت گوگل را برای شما ارسال می کند.  این ابزار امکان دسترسی به تاریخچه استفاده شما از  تمامی سایت هایی که در طول یک ماه به آنها مراجعه نموده اید، را فراهم می کند . همچنین این سرویس ، گزارش تمامی دفعات Sign in شما در ابزارهای مختلف گوگل از جمله گوگل کروم، جیمیل، گوگل مپ و….  را به همراه تغییراتی که در اطلاعات خود در این برنامه ها ایجاد کرده اید را برایتان ارسال می کند. 

Google  AdSense

Google  AdSense، یک سرویس  طراحی شده جهت  مکان یابی آگهی های تبلیغاتی است که امکان همکاری با گوگل را برای وب سایت ها فراهم می کند. در واقع این ابزار به صاحبان وب سایت امکان می دهد تا به گوگل اجازه دهند آگهی های تبلیغاتی  را در وب سایتشان درج کند.  گوگل هم به ازای هر کلیک دریافت شده از طریق آن آگهی مبلغی را به عنوان پاداش به وب سایت پذیرنده آگهی پرداخت می نماید.

شرکت های زیرمجموعه گوگل کدامند؟

گوگل هم اکنون پیشتاز جستجوگر های اینترنتی جهان است و توانسته  شرکت های زیادی را به عنوان زیر مجموعه خود معرفی کند.  البته تمام شرکت های وابسته به گوگل از سال 2015 به عنوان زیر مجموعه به شرکت چند خوشه ای آلفابت انتقال یافته اند. این زیر مجموعه ها، شامل بیش از هشتاد شرکت در سراسر جهان هستند که معروفترین آنها  تبلیغات اینترنتی شرکت DoubleClick  و سرویس  Youtube هستند که به ترتیب به  ارزش  ۳ میلیارد دلار و 6/1 میلیارد دلار در سالهای 2007 و 2006 توسط شرکت گوگل خریداری شدند. از دیگر شرکت های زیر مجموعه گوگل می توان به Outride،Kaltix،Dodgeball،AOL،Panoramio،PlinkArt و… اشاره کرد. 

درآمد شرکت گوگل

همانطور که از خدمات و محبوبیت گوگل انتظار میرود این شرکت از با ارزش ترین و پردرآمدترین شرکت های جهان به شمار می رود. طبق آمار منتشر شده درآمد گوگل در سال 2022، بیش از 300 میلیارد اعلام شده است که میزان سود خالص آن بیش از  100 میلیارد دلار برآورد می شود. اکر این سوال برای شما هم پیش آمده که درآمد شرکت گوگل از کجاست ؟ شاید برایتان جالب باشد  که بدانید بیشتر درآمد گوگل مربوط به تبلیغات است و خدمات گوگل نقش پررنگی در درآمد بالای این شرکت ندارند. بیشتر درآمد  گوکل از طریق تبلیغات گوگل ادوردز به دست می آید که معادل 85 درصد از درآمد کل این شرکت است. البته کسب و کار تبلیغاتی گوگل به جز .ادوردز، شامل ادسنس و ادموب نیز می شود. بجز تبلیغات این شرکت از طریق فروش محصولات تلفن همراه و عینک گوگل و نیز ارائه برخی از خدمات هم درآمد کسب می کند. 

شرایط کار در شرکت گوگل چگونه است؟

گوگل یک شرکت فناور چند ملیتی و از پر درآمد ترین کسب و کارهای جهان  است. بطور حتم کار کردن در چنین شرکتی آرزوی بسیاری از دوستداران فناوری و مهندسان کامپیوتر است. تجربیات موفق گوگل در ایده پردازی و طراحی محصولات و سرویس های پر طرفدار و درآمد زایی بالای آن  بسیاری از افراد را به کارآموزی در شرکت گوگل علاقه مند کرده است. 

فعالیت های که  کارمندان گوگل انجام میدهند شامل مواردی مانند تجزیه‌وتحلیل اینترنت، طراحی محصولات دیجیتال، محاسبات ابری، سرویس های  تبلیغاتی،  برنامه نویسی وب و توسعه سیستم‌عامل و مرورگر هاست. از جمله مزایای کار در شرکت گوگل می توان به درآمد مناسب، جایگاه شغلی ایده آل و منحصر به فرد بودن فرهنگ سازمانی شرکت گوگل اشاره کرد. 

بررسی محیط کار شرکت گوگل

به جرات می توان گفت محیط کار شرکت گوگل یکی از بهترین فضاها برای کار و پیشرفت همزمان است.

کارمندان گوگل جمعیتی  ۱۳۵ هزار نفری از نخبگان  سراسر دنیا هستند که در بهترین شرایط کاری برای این شرکت بزرگ کار می کنند. از دیدگاه کارمندانی که در این شرکت فعالیت داشته اند  با توجه فرهنگ سازمانی شرکت گوگل و امکانات محیط کاران ، گوگل یکی از بهترین کمپانی های جهان برای کار کردن است. کارمندان  گوگل پلکس به امکاناتی نظیر  غذای رایگان، سرویس رفت و آمد رایگان ، اسنک‌بار، ماساژور، باشگاه، استخر و… دسترسی دارند. همچنین کارمندان گوگل از  حقوق‌های بالا و خدمات پزشکی رایگان هم بهره مند می شوند.

بیشتر بخوانید: شرکت مایکروسافت Microsoft ؛ آشنایی با تاریخچه، محصولات و خدمات آن

بررسی محیط کار شرکت گوگل

بررسی محیط کار شرکت گوگل

 معرفی کارمندان ایرانی شرکت گوگل

کارمندان شرکت گوگل مجموعه ای از نخبگان سراسر جهان هستند که از مزایای منحصر به فرد کار در این شرکت برخوردار هستند. همانطور که گفته شد کارمندان گوگل از سرار جهان انتخاب شده اند، چندین ایرانی هم کارمند گوگل هستند. یاشا سازمند، پریسا تبریز، مریم کامور، امید کردستانی، بابک گلابیان، رضا صفری و… از جمله ایرانیانی هستند که کارمند سابق و یا کنونی شرکت گوگل هستند. 

 معرفی شرکت های رقیب گوگل

از آنجایی که حوزه فعالیت شرکت گوگل بسیار گسترده است این شرکت در زمینه های مختلف رقبای  متعددی دارد. از جمله رقبای گوکل در صنعت تبلیغات می توان به شرکت های فیس بوک و آمازون اشاره کرد. در حوزه موتورهای جستجو هم  جستجوگرهایی مانند یاهو، بینگ رقبای اصلی گوگل هستند. همچنین در زمینه طراحی و تولید گوشی های هوشمند هم شرکت های اپل، سامسونگ و هواوی اصلی ترین رقبای شرکت گوگل به حساب می آیند. 

سوالات متداول درباره شرکت google

شعار شرکت گوگل چیست؟

شعار اصلی شرکت گوگل شرور نباش (به انگلیسی: Don’t be evil ) است که به نوع خود یکی از جالب ترین شعارهای کسب و کار در جهان است. 

شرکت گوگل کجاست؟

ساختمان اصلی شرکت گوگل که گوگل پلکس نام دارد در محله مانتین ویو، در ایالت کالیفرنیا ، در کشور ایالات متحده قرار دارد. 

کار شرکت گوگل چیست؟

شرکت گوگل یک شرکت فناوری محور است که کار آن طراحی و تولید و توسعه نرم افزارها و سیستم عامل ها، ارائه خدمات و سرویس های اینترنتی، تولید گوشی های هوشمند و عینک های گوگل ، تبلیغات اینترنتی و… است. 

چگونه کارمند شرکت گوگل شویم؟

کارمندان گوگل از سراسر دنیا انتخاب می شوند، پس اگر دوست دارید کارمند گوگل باشید می توانید برای کار در این شرکت درخواست دهید. کارفرمایان در این شرکت از افرادی که دارای تجربه کاری، خلاقیت و انگیزه زیاد، هوش بالا و تحصیلات مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات، علوم کامپیوتر، بازاریابی و تبلیغات و… هستند استقبال می کنند. 

جمع بندی

گوگل یک شرکت آمریکایی – چند ملیتی  فعال در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات است که همه ما آن را با موتور جستجوی  پر طرفدارش می شناسیم. این شرکت بجز موتور جستجوی گوگل که دارنده رتبه یک الکسا است، محصولات سخت افزاری نظیر انواع گوشی هوشمند پیکسل و عینک های گوگل را طراحی و تولید می کند. همچنین گوگل دارای خدمات و سرویس های اینترنتی بی شماری است و بیش از 80 شرکت را در زیرمجموعه خود قرار داده است.  برخی از معروف ترین خدمات و سرویس های گوگل از جمله مرورگر کروم، گوگل مپ، گوگل پلی و… در این مقاله معرفی شدند. این شرکت بزرگ که هم اکنون با کسب درآمد سیصد میلیارد دلار در سال  یکی از پردرآمدترین شرکت های جهان است توسط لری پیج و سرگی برین تاسیس شد. از سال 2015 گوگل و شرکت های وابسته به گوگل به عنوان زیر مجموعه شرکت آلفابت تحت مدیریت ساندار پیچای فعالیت می کنند. گوگل امیدوار است روزی تعداد خدمات و سرویس هایش را به اندازه عددی که نام گوگل از آن الهام گرفته شده توسعه دهد. 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
فروشگاه