دوربین مداربسته کارخانه و کارگاههای تولیدی به دوربینی اطلاق می گردد که به منظور مشاهده عملکرد دستگاهها و ماشین آلات در واحدهای صنعتی نصب می شود. همچنین این دوربینها می توانند نحوه کارکرد کارکنان یک واحد تولیدی را در طول شبانه روز را به شما نشان دهند.محل قرارگیری دوربین مداربسته در کارخانه و کارگاه اهمیت زیادی دارد تا شما بتوانید به طور کامل دستگاهها و کارگران را زیر نظر بگیرید. از آن جایی که کارخانه و کارگاه از اماکنی هستند که ممکن است اتفاقات زیادی در آنها رخ دهد، نصب دوربین مداربسته در این محیطها حائز اهمیت خواهد بود.
با توجه به اهمیت بسیار زیاد دوربین مداربسته در کارگاه و کارخانه مایل هستیم در این مقاله پیرامون این موضوع اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا پایان ما را همراهی کنید.
ویژگی های دوربین مداربسته مناسب برای کارخانه های صنعتی
دوربینهایی که به منظور نصب در کارخانههای صنعتی تهیه می شوند باید از ویژگیهای خاصی برخوردار باشند. به عنوان مهمترین خصوصیات دوربین مداربسته مناسب برای کارخانههای صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
قابلیت کنترل از راه دور
همان گونه که می دانید کنترل از راه دور برای مدیران یک واحد صنعتی اهمیت بسیار زیادی دارد. بدین طریق صاحبان یک صنعت می توانند از امنیت کارخانه خود اطمینان حاصل نمایند. یکی از ویژگیهای دوربینهایی که برای نصب در کارخانههای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد، قابلیت کنترل از راه دور است تا مدیران بتوانند به طور کامل به هر شرایط حاکم بر کارخانه مطالعه شوند.
وضوح تصویر بالا
از آن جایی که در کارخانههای صنعتی تشخیص چهره و پلاک اتومبیلها اهمیت زیادی دارد دوربین مداربسته نیز باید از وضوح تصویر بالایی برخوردار باشد. در صورتی که وضوح تصویر دوربین مداربسته بالا باشد، مدیران می توانند تصاویر را با کیفیت بهتری ببینند و از جزئیات به طور کامل مطلع شوند.
قابلیت دید در شب
مدیران مایل هستند که در هنگام شب نیز از اوضاع کارخانه خود باخبر شوند، بنابراین باید از دوربینی استفاده کنند که از قابلیت دید در شب برخوردار باشد. اگر در طول روز برق قطع شود، می توان از قابلیت دید در شب دوربین مداربسته استفاده کرد. با این ویژگی دیگر از بابت امنیت کارخانه خود هیچ گونه نگرانی نخواهید داشت.
قابلیت زاویه دید ۳۶۰ درجه
دوربینهایی که در کارخانه نصب می شوند، باید قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه را داشته باشند. در واقع با وجود این ویژگی مدیر می تواند تمامی قسمتهای کارخانه را زیر نظر بگیرد.
قابلیت ضبط صدا
دوربینهایی که دارای اسپیکر هستند، یعنی از قابلیت ضبط صدا برخوردار می باشند. این دوربینها امکان ضبط صداهای اطراف را داشته و وجود این قابلیت می تواند سبب افزایش امنیت کارخانه شود.
قابلیت تشخیص حرکت
از آن جایی که دستگاههای گران قیمتی در کارخانه وجود دارد، وجود قابلیت تشخیص حرکت در دوربین اهمیت زیادی دارد. با وجود این قابلیت، کنترل شما روی محیط اطراف بیشتر می شود.
قابلیت زوم
دوربینهای مداربسته ای که در کارخانههای صنعتی نصب می شوند، باید از قابلیت زوم برخوردار باشند تا بتوانید تصاویر را بزرگ کنید. در واقع یک دوربین خوب باید امکان زوم کردن تصاویر به صورت زنده را داشته باشد.
قابلیت ضد آب و گرد و غبار
در صورتی که کارخانه صنعتی شما سرپوشیده نیست و قصد نصب دوربین در آن محیط را دارید باید دوربین در برابر گرد و غبار و بارش برف و باران مقاوم باشد.
بیشتر بخوانید: دوربین اسپید دام اکسیس
چرا نصب دوربین در کارگاه ها و کارخانه ها اهمیت دارد؟
همان گونه که دریافتید وجود دوربین در کارخانه و کارگاه اهمیت بسیار زیادی دارد. به عنوان مهمترین مزایای نصب دوربین در کارخانه می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- کنترل کیفیت: از آن جایی که دوربینهای دیجیتالی با استفاده از فناوریهای پیشرفته ای تولید می شوند، امکان کنترل کیفیت به وسیله نظارت تصویری را خواهند داشت. این دوربینها سبب می شوند که شما بتوانید فرآیند کنترل کیفیت را به راحتی انجام دهید.
- جلوگیری از سرقت: ممکن است برخی از کارکنان در یک کارخانه اعمال خلاف قانون را انجام دهند و آن واحد تولیدی متحمل ضررهای زیادی شود. از مزیتهای دوربین مداربسته آن است که ورود و خروج کالاها و حتی افراد و کامیونها به طور کامل کنترل می شود و از بروز هر گونه سرقت پیشگیری می گردد. در صورتی که در کارخانه سرقت اتفاق بیفتد شما می توانید از طریق دوربینهای مداربسته به طور کامل تصاویر را بررسی نمایید و سارق را به قانون تحویل دهید.
- حفظ یک محیط کار ایمن: از دیگر مزایای دوربین مداربسته در کارخانهها می توان به ایجاد امنیت در آن محیط اشاره کرد. در واقع مدیر با وجود این دوربین محیط کار را به طور کامل بررسی می کند تا از بروز حوادث احتمالی پیشگیری شود.
- نظارت از راه دور: مدیر کارخانه می تواند نرمافزار مربوط به دوربین مداربسته را روی گوشی و یا کامپیوتر خود نصب کند و به راحتی محیط کارخانه را از راه دور نظارت نماید. با وجود دوربین نیازی نیست که مدیر کارخانه ساعات زیادی را صرف گشتزنی در محیط کند، تنها کافی است که به طور مکرر دوربینها را کنترل نماید.
بیشتر بخوانید: قیمت و خرید دوربین مدار بسته هایک ویژن
بهترین انواع دوربین برای نصب در کارخانه ها و کارگاه های تولیدی کدام اند؟
بهترین دوربینهایی که می توانید در کارخانهها و کارگاههای تولیدی خود نصب کنید شامل موارد زیر می شود.
دوربین مداربسته HD
رزولوشن این دوربین نسبت به دوربینهای آنالوگ قدیمی بالا تر است. ضعفهای دوربین آنالوگ موجب شد که واحدهای تولید کننده، دوربینهای HD را جهت نصب در کارخانهها و کارگاهها تولید نمایند. با توجه به کیفیت بالا و قیمت مقرون به صرفهای که این دوربین دارد، بسیاری از مدیران آن را جهت نصب در کارخانه خود انتخاب می کنند.
دوربین مداربسته AHD
یکی از بهترین دوربینهایی که برای نصب در کارخانجات و کارگاهها طرفداران زیادی دارد، دوربین مداربسته AHD است. از آن جایی که هزینه جابجایی نصب این دوربین پایین است، انتخاب بسیار خوبی خواهد بود. با توجه به وضوح بسیار بالای تصاویر ضبط شده توسط این دوربین طرفداران بسیار زیادی یافته است.
دوربین مداربسته FULLHD
با توجه به کیفیت بسیار بالایی که دوربین مداربسته فول اچ دی دارد، شما می توانید تمامی جزئیات را به طور کامل مشاهده نمایید. از آن جایی که این دوربین مداربسته قیمت نسبتاً بالایی دارد، ممکن است که برخی از مدیران آن را جهت استفاده در کارخانه خود خریداری نکنند.
دوربین مداربسته تحت شبکه lP
دوربین مداربسته تحت شبکه lP به دوربینی اطلاق می شود که بتوان از طریق اینترنت تصاویر آن را منتقل کرد. این دوربین علاوه بر این که تصاویر را به صورت زنده پخش می کند، قابلیت ضبط تصاویر را نیز دارد. با توجه به ویژگیهایی که این دوربین دارد از آن در کارخانجات و کارگاهها استفاده می کنند.
نکاتی در مورد نصب دوربین در کارخانه
برای نصب دوربین در کارخانه باید به برخی نکات مهم توجه فرمایید که عبارتند از:
- تعداد دوربینها: به طور کلی تعداد دوربینهایی که در کارخانه نصب می شود باید با مساحت فضا متناسب باشد.
- انتخاب صحیح محل نصب: دوربین باید در محلی کاملاً مناسب قرار بگیرد تا مدیر بتواند نظارهگر تمامی بخشهای کارخانه باشد. در واقع مدیر کارخانه باید بتواند قسمتهای گوناگون را از زوایای مختلف ببیند.
- فاصله نصب دوربین از سطح: برای جلوگیری از به سرقت رفتن دوربین و یا ایجاد حوادث گوناگون برای آن، نصب شدن دوربین مداربسته در فاصله مناسب از سطح حائز اهمیت خواهد بود. در واقع دوربین مداربسته باید در ارتفاع مناسبی از سطح قرار بگیرد.
- انتخاب درست نوع دوربین: همان طور که دریافتید دوربینها مدلهای مختلفی دارند و مدیران برای کارخانه خود باید دوربینی کاملاً مناسب را انتخاب نمایند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع دستگاه ایکس ری
سوالات متداول درباره دوربین کارخانه و کارگاه
برخی از سوالاتی که ممکن است افراد درباره دوربین جهت نصب در کارخانه و کارگاه با آن مواجه شوند شامل موارد زیر میشود.
کاربرد دوربین مداربسته در کارخانه و کارگاه چیست؟
وجود دوربین مداربسته در کارخانه و کارگاه موجب می شود که شما بتوانید عملکرد ماشین آلات و کارکنان را زیر نظر بگیرید. در واقع یک محصول امنیتی و همچنین ضروری برای هر کارخانه و کارگاه محسوب می شود.
وجود قابلیت ضبط صدا در دوربین مداربسته به چه معناست؟
قابلیت ضبط صدا در دوربین مداربسته به دلیل وجود اسپیکر یا بلندگو است. با ضبط صدای محیط اطراف مدیران نظارهگر کل شرایط خواهند بود. در واقع امنیت محیط از لحاظ دیداری و شنیداری تقویت می شود.
جمع بندی
وجود دوربین مداربسته در کارخانه و کارگاه اهمیت بسیار زیادی دارد. امروزه با پیشرفته تکنولوژی مدیران واحدهای صنعتی مختلف به منظور نظارت تمامی واحدهای یک کارخانه از دوربینهای مداربسته استفاده می کنند. همان طور که می دانید ممکن است در کارخانه حوادث گوناگونی رخ بدهد، بنابراین نصب این دوربینها اهمیت زیادی خواهد یافت. دوربینهایی که جهت نصب در کارخانجات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند، باید از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار باشند.
نصب دوربین مداربسته در قسمتهای مختلف یک کارخانه مزایای زیادی را به همراه خواهد داشت. پیشگیری از سرقت و حفظ امنیت محیط از مزایای وجود دوربین مداربسته در کارخانه است. دوربینهای مداربسته مدلهای مختلفی دارند که از لحاظ شکل ظاهری، قیمت، سطح کیفیت، وضوح تصویر و غیره با یکدیگر متفاوت هستند. متقاضیان می توانند با توجه به بودجه و احتیاجات خود دوربینی مناسب را برای کارگاه خود انتخاب نمایند. در هنگام نصب دوربین باید موارد مهمی مد نظر قرار بگیرد. محل نصب دوربین یکی از مهمترین نکاتی است که باید به آن توجه شود. در صورتی که دوربین مداربسته در محل مناسبی از سطح زمین نصب نشود ممکن است با بروز حوادث فیزیکی دچار آسیب گردد.