دوربین مداربسته به عنوان سیستم نظارت و تامین امنیت در محیطهای مختلف امر کنترل و نظارت دقیقتر از محیط اطراف را فراهم میکند و مهم ترین وظیفه آن ثبت و ارائه تصاویر با کیفیت است. لذا مدیران سازمانها در هنگام خریداری دوربین مداربسته لازم است محصولی را انتخاب کنند که ضمن ضبط تصاویر، جزئیات کامل وقایع را با کیفیت بالایی ثبت کند. در هنگام تصویربرداری عوامل مختلفی بر کیفیت تصاویر دوربین مداربسته تاثیر میگذارد، از این رو در این مقاله از وب سایت مکسا قصد داریم ضمن معرفی قابلیت blc در دوربین مداربسته به نقش آن در بهبود تصاویر دوربینها بپردازیم.
Blc چیست؟ Back Light Compensation
Blc در دوربینهای مداربسته برای جبران نور پس زمینه به کار میرود. قابلیت Blc مخفف back light compensation است و به عنوان مکانیزم بهبود تصاویر در سیستمهای دوربین مداربسته نصب شده در محیطهای با شرایط نوری خاص استفاده می شود. اما blc چیست؟ مفهوم blc به مواقعی اشاره دارد که نور از پشت جسم تابیده میشود و موجب تاریک دیده شدن آن میشود. در این حالت جزئیات و کیفیت تصویر تا حد زیادی کاهش مییابد. بنابراین فناوری blc در دوربینهای مداربسته با تصحیح و جبران نور پس زمینه اجسام، در بهبود تصاویر ثبت شده تاثیر زیادی دارد. بطور مثال تصور کنید دوربین مداربسته در لابی ساختمان، رو به درب شیشهای بزرگ نصب شده است که. نور خورشید از این درب شیشهای وارد شده و باعث میشود که تصویر افراد یا اشیایی که در لابی قرار دارند بسیار تاریک و غیرقابل تشخیص باشد. اگر قابلیت BLC روی دوربین فعال باشد، دوربین نور شدید پسزمینه را کاهش داده و دقت را روی روشن کردن سوژههای تصویر (مانند افراد داخل لابی) قرار میدهد. در نتیجه افراد و اجسام بهطور واضحتر دیده میشوند. قابلیت BLC برای محیطهایی که منبع نور قوی مستقیماً به سمت دوربین تابیده میشود (مانند پنجرهها یا چراغهای روشن) بسیار کاربردی است. اما در شرایطی که تضاد نوری بسیار زیاد است، قابلیتهای دیگر نظیر WDR (Wide Dynamic Range) نتیجه بهتری ارائه میدهند.
بیشتر بخوانید: خرید انواع دوربین مدار بسته

cctv-cta 02178756000
نحوه عملکرد قابلیت blc دوربین چگونه است؟
قابلیت BLC عملکرد سادهای دارد، این فناوری در دوربینهای مداربسته مخصوص محیطهای با تفاوت زیاد است. به این معنی که محیطهای کم نور را به عنوان منبع اصلی در نظر گرفته و محیط تاریکتر را با جزئیات و روشنایی بیشتری ثبت میکند. از طریق BLC، در واقع دیافراگم دوربین باز میشود و تصویر محیط پر نور اشباع میشود که موجب سفید شدن رنگ آن میشود. به نوعی میتوان گفت فناوری BLC نور هر دو محیط را پر نورتر میکند. قابلیت BLC دوربین مداربسته با تقسیم تصویر به چند بخش، سرعت شاتر دوربین را با توجه به نور محیط تغییر داده و تصویر ارائه شده از سوژه مورد نظر را با وضوح بیشتری نمایش میدهد. در واقع BLC نور تصویر را از طریق DSP یا همان پردازنده سیگنال دیجیتالی بهبود میدهد تا اجسام یا افراد در تصویر واضحتر باشند.
مهمترین ویژگیهای قابلیت BLC در دوربینهای مداربسته
قابلیت blc در دوربینهای مداربسته یکی از مهمترین ویژگیهای موثر بر بهبود کیفیت تصویر در شرایط نوری زیاد است. این قابلیت به ویژه زمانی بیشتر به چشم میآید که سوژه اصلی در مقابل منبع نور قوی نظیر پنجرهای که نور مستقیم خورشید از آن میتابد قرار دارد. ویژگیهای اصلی این قابلیت عبارتند از:
- جبران نور پسزمینه: قابلیت BLC نور زیاد موجود در پسزمینه سوژه را کاهش میدهد تا جزئیات بیشتری در تصویر دیده شوند.
- بهبود دید سوژهها: با استفاده از این قابلیت، دوربین نوردهی را برای سوژههای تیرهتر تنظیم کرده و از دیده نشدن آنها جلوگیری کند.
- افزایش کیفیت تصویر:قابلیت blc به دوربین کمک میکند تا تصاویری با جزئیات بیشتر حتی در شرایط نوری نامناسب را ثبت کند.
کاربردهای مهم قابلیت blc دوربین مدار بسته چیست؟
Blc در دوربینهای مداربسته به منظور بهبود کیفیت تصویر در شرایطی که نور پس زمینه زیادی وجود دارد طراحی شده است. این قابلیت کاربردهای متعددی در محیطها و شرایط نوری مختلف دارد. در ادامه به مهمترین کاربردهای BLC اشاره شده است:
تصویربرداری در برابر نور مستقیم خورشید: در محیطهایی مانند لابی، دفاتر،راهروها، یا اتاقهایی که پنجرههای بزرگ و نورگیر دارند و موجب تاریک شدن سوژههای داخل اتاق میشود، blc نوردهی را تنظیم میکند.
کنترل نور ورودی و خروجی: در مکانهایی مانند ورودی ساختمانها، فروشگاهها یا پارکینگها که نور شدیدی از بیرون وارد میشود، این قابلیت کمک میکند تا افراد و وسایل نقلیه بهوضوح شناسایی شوند.
نظارت دقیق در پارکینگها: در پارکینگهای روباز ، نور ماشینها یا چراغهای روشنایی تصویر دوربین را مختل کند که با کمک blc میتوان پلاک خودروها یا چهره افراد را براحتی تشخیص داد.
دوربینهای مداربسته بزرگراهها: این دوربین ها مجهز به blc هستند که در زمان تابش نور مستقیم خورشید، پلاک خودرو تاریک و قابل مشاهده نیست و blc در خواندن پلاک کمک میکند.
کاربرد blc در عابربانک: در عابربانکها که نور خورشید از پشت سر فرد میتابد و چهره افراد تاریک میشود، میتوان با استفاده از این ویژگی جزئیات چهره افراد را به آسانی تشخیص دارد.
بیشتر بخوانید: خرید دوربین مداربسته اکسیس
تفاوت قابلیت BLC و HLC دوربین مداربسته
قابلیتهای BLC و HLC هر دو برای مدیریت نور شدید در تصاویر ثبت شده توسط دوربین مداربسته طراحی شدهاند، اما کاربردهای متفاوتی دارند. Blc یا جبران نور پسزمینه، برای متعادل کردن نور در شرایطی استفاده میشود که سوژه مقابل تصویر به دلیل وجود نور شدید در پسزمینه تاریک یا سیاه دیده میشود؛ به عنوان مثال، شخصی که جلوی یک درب نورانی ایستاده است. در مقابل، قابلیت hlc یا کاهش نور شدید، برای پوشاندن نقاط بسیار روشن مانند چراغهای خودرو طراحی شده است تا از ایجاد اختلال توسط این منبع نوری در تصویر جلوگیری کرده و جزئیات اطراف تصویر به وضوح دیده شوند.
تفاوت BLC و WDR
فناوری wdr نیز همانند قابلیت blc موجب جبران نور پس زمینه در تصاویر دوربین مداربسته می شود اما در این امر با هم دو تفاوت اصلی دارند:
- فناوری WDR نسبت به قابلیت BLC توانایی بیشتری دارد.
- فناوری WDR ویژگی سختافزاری تعبیه شده در دوربین مداربسته است، در حالیکه BLC ویژگی نرم افزاری است.
به طور کلی تصاویر ثبت شده توسط دوربین مداربسته دارای فناوری WDR واضحتر هستند، اما به دلیل سختافزاری بودن آن قیمت تمام شده این نوع دوربین مداربسته گران تر است.
کدام دوربینهای مداربسته قابلیت blc دارند؟
بسیاری از دوربینهای مداربسته برندهای شناخته شده و معتبر از قابلیتBLC برخوردارند، به دلیل اینکه این ویژگی یکی از استانداردهای متداول مورد استفاده برای بهبود کیفیت تصویر در شرایط نوری شدید است. این قابلیت در محصولات برندهای معتبری نظیر موارد زیر وجود دارند:
- هایکویژن (Hikvision) : دوربینهای سری HD و تحت شبکه(IP) این برند اکثرا دارای قابلیت BLC هستند.
- داهوا (Dahua): دوربینهای سری HDCVI و IP این برند نیز اغلب از BLC برای تنظیم نور پسزمینه پشتیبانی میکنند.
- اکسیس (Axis): برند اکسیس به عنوان برند پیشرو در تولید سیستمهای نظارتی حرفهای، قابلیت BLC را در مدلهای مختلف خود ارائه میدهد.
- زایکسل (Zyxel): انواع مدلهای دوربین تحت شبکه برند زایکسل نیز اغلب مجهز به قابلیت BLC هستند.

کدام دوربینهای مداربسته قابلیت blc دارند؟
سوالات متداول درباره blc cctv
قابلیت BLC چطور کار می کند؟
کارکرد فناوری BLC به عنوان مکانیزم ساده مناسب محیطهای با نور زمینه شدید است و دوربین مداربسته با قابلیت BLC دیافراگم خود را به اندازهای باز میکند تا محیط داخلی روشن به نطر برسد و در نتیجه تصاویر ثبت شده با این دوربین واضح و با جزئیات بیشتری هستند.
BLC در دوربین مداربسته چه کاربردی دارد؟
BLC در دوربین مداربسته برای جبران نور پسزمینه کاربرد دارد تا سوژههای مقابل تصویر که به دلیل نور شدید پسزمینه تاریک دیده میشوند، به وضوح نمایش داده شوند.
جمعبندی
همانطور که تا پیش از این بیان شد قابلیت BLC از جمله قابلیتهای مهم در انتخاب دوربین مداربسته است و این امکان را برای کاربران فراهم میکند تا در شرایط نوری مختلف و تفاوت نوری در محیط، تصاویر واضح و با جزئیات بیشتری مشاهده شود. در حال حاضر اغلب محصولات دوربین مداربسته موجود در وبسایت مکسا دارای قابلیت BLC هستند و تصاویر مطلوبی را از محیط برای شما در شرایط مختلف نوری ارائه میدهند.